Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Clasarea Dosarului 10 august 2018 convine de minune actualei Puteri. Cea care va apela la jandarmi s-o apere de demonstranți

Marți, 2 februarie 2020, Tribunalul București a respins cererea DIICOT, trimisă în septembrie 2020, de redeschidere a Dosarului 10 august 2018.
Pentru a desluși tîlcurile sentinței, trebuie să trecem în revistă avatarurile acestui dosar în Justiția Română.

Dosarul a fost deschis pe 11 august 2018, a doua zi după tulburările din 10 august 2018, de Parchetul Militar București.
Pe 14 august 2018 Dosarul e preluat de Parchetul General, Secția Militară.
Pe 26 iunie 2019, Dosarul e preluat de DIICOT.
Pe 15 iulie 2019, Dosarul e clasat de DIICOT.
Pe 4 august 2020, sub presiunea lui Klaus Iohannis, Georgiana Hosu, numită la șefia DIICOT de președinte, cere Curții de Apel redeschiderea Dosarului.
Pe 10 august 2020, Curtea de Apel trimite Dosarul la Tribunalul București.
În fine, pe 2 martie 2021, Tribunalul București – Camera Preliminară – respinge cererea DIICOT.

E sau nu corectă decizia Tribunalului București?
Am scris nenumărate articole despre momentul 10 august 2018, pe care l-am trecut fără să șovăi în seria momentelor postdecembriste condamnate să rămînă în veci fără dezlegare. Și nu din cauză că nu s-ar găsi pînă la urmă dedesubturile diversiunilor care au fost aceste momente, ci pentru că din start ele au fost politizate și prin manipulare au împărțit societatea noastră în două. În aceste condiții orice investigație obiectivă a fost imposibilă și orice sentință judecătorească riscantă. Și azi după 31 de ani de cercetare din partea specialiștilor și după un Rechizitoriu profesionist făcut de Parchet, mai sînt cetățeni care susțin că Teroriști au existat. Sînt de regulă fani ai lui Ion Iliescu.

Ca moment complex, cu multe enigme nici azi dezlegate – și nu numai de magistrați, dar și de specialiști – momentul 10 august 2018 a fost politizat chiar din seara lui 10 august 2018. PSD de la vremea respectivă, întruchipat de Liviu Dragnea, a acuzat o tentativă de Lovitură de Stat. Klaus Iohannis a ieșit în spațiul public înainte chiar de încheierea incidentelor și a acuzat PSD de reprimarea demonstranților pașnici.

Deși adevărul era pe undeva la mijloc, a biruit în spațiul public punctul de vedere al lui Klaus Iohannis. Și nu pentru că pe Klaus Iohannis l-ar da afară din casă elocvența, ci pentru că 10 august 2018 a fost gîndit de Regizorii din umbră ca momentul de început al aducerii la Victoria a Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis și al căderii Puterii PSD-iste. Prin manipularea la care s-a dedat Divizia Presă, Piața Victoriei din 2018 a luat locul în mentalul colectiv Pieței Universității din 1990, așa cum aceasta din urmă a luat locul Pieței Revoluției din decembrie 1989. Pentru partide precum USRPLUS 10 august 2018 a fost ca pentru PCR Evenimentele de la Grivița 1933. Personaje precum Klaus Iohannis și Rareș Bogdan au transformat gazul din Piața Victoriei în combustibilul pentru viteza de rachetă a creșterii capitalului lor politic. De pe 10 august 2018 începe și declinul PSD. Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan au administrat dezastruos Tulburările din 10 august 2019. Pentru mine a fost o dovadă că evenimentele din 10 august 2018, ca și cele din zilele premergătoare, au fost puse la cale de aceleași forțe obscure care au regizat Diversiunea cu teroriștii.

Pe 10 august 2018 Klaus Iohannis intrase deja în bătălia pentru un al doilea mandat.
El avea tot interesul să prezinte Tulburările drept o reprimare de către PSD a manifestanților pașnici, manifestanți care-și găseau în persoana lui sprijinul pentru a fi răzbunați.
Sub acest semn el a ordonat Parchetului deschiderea unei investigații. Nu a spus – cum i-ar fi cerut Constituția și bunul-simț – vreau o investigație profundă, obiectivă pentru a stabili cauzele incidentelor, ci a indicat din start ca investigația să stabilească responsabilii pentru reprimare:
Șefii jandarmilor.

De ce șefii jandarmilor?
Pentru că astfel devenea credibilă în spațiul public acuzația că adevărații vinovați sînt liderii PSD. Care lideri ordonaseră șefilor jandarmilor să gazeze Poporul nevinovat.

Klaus Iohannis era atunci – cum e și acum – Jupînul României. Prin urmare, Parchetul militar de pe lîngă Tribunalul București s-a pus în mișcare chiar de a doua zi. Dosarul nu viza însă și acuzarea instigatorilor la dezordine, în frunte cu jurnalistul Rareș Bogdan. Moderator la Realitatea, Rareș Bogdan a transmis în direct din Piața Revoluției nu în postura de minim jurnalist, ci în postura de maxim instigator. Dacă alți instigatori au influențat să dea cu bolovani în jandarmi pe cîțiva inși din Piață – cei din jurul lor – Rareș Bogdan a instigat întreaga Piață să purceadă la linșarea jandarmilor prin isteriile sale transmise în direct la tv. De altfel, Rareș Bogdan ca și alți ziariști, e cel care a transformat o manifestare pașnică într-una violentă prin intervențiile iresponsabile din studio în zilele premergătoare demonstrației.

O anchetă corectă ar fi cerut investigarea ambelor părți în conflict:
Și a jandarmilor, care au depășit limitele intervenției profesioniste.
Și a demonstraților, care au depășit limitele protestului pașnic, civilizat.

Cum însă Klaus Iohannis indicase și cine trebuie anchetat ca responsabil, ba mai mult și cine trebuie condamnat, procurorii s-au trezit într-o situație tipic postdecembristă.
Pe de o parte, erau ordinele date de Klaus Iohannis prin intermediul șefilor dependenți cu postul de președinte.
Pe de alta, era lipsa probelor pentru ca să fie acuzați cei pe care îi voia condamnați Klaus Iohannis.

Și atunci s-a ajuns la o soluție românească:
Pasarea cartofului fierbinte.
Dosarul a fost pasat de la un parchet la altul, de la un procuror la altul.

Procurorii aveau deja imaginea a ce se va întîmpla cînd Klaus Iohannis nu va mai fi președinte. Ceva asemănător cu ce s-a întîmplat după ce Traian Băsescu n-a mai fost președinte. Toți cei care au comis abuzuri crezînd că nu li se va întîmpla nimic după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni au sfîrșit prin a plăti. Unii profesional, alții juridic.

Pasat de Curtea de Apel Tribunalului București, Dosarul a fost respins prin sentință definitivă.
Nici un judecător normal la cap n-ar fi admis redeschiderea Dosarului.
Asta deoarece dosarul n-avea nici o probă pentru acuzarea că șefii jandarmilor a ordonat o reprimare a mulțimii pașnice la ordinele lui Liviu Dragnea și Carmen Dan.
Și n-avea nici o probă nu numai, pentru că nu s-au găsit, dar și pentru că procurorii au plasat dinadins în dosar atîtea nerozii că nici un student la Drept nu l-ar fi admis.

Prin respingerea redeschiderii Dosarului, șefii de atunci ai jandarmilor nu mai pot fi tîrîți în judecată.
Cui convine această soluție?

Răspunsul trimite la un eveniment petrecut pe 24 februarie 2021 la Cotroceni:
Împotriva polițiștilor care protestau în fața Palatului, jandarmii au intervenit fără menajamente.
Ca și demonstranții din 10 august 2018, cei din 24 februarie 2021 s-au plîns că jandarmii i-au gazat fără milă.
Respingerea dosarului convine lui Klaus Iohannis, lui Florin Cîțu și tuturor celor care conduc România de azi.
De data asta Palatul Victoria poate fi amenințat de demonstranții anti-Guvernul Cîțu.
Așa cum deja a fost amenințat Palatul Cotroceni.
Și dacă șefii de acum ai jandarmilor ar ști că înaintașii lor au fost condamnați, pentru că au fost duri în apărarea Palatului, cum să creadă cineva că acum ei ar cuteza să fie duri?!
Dacă nu erau duri, demonstranții din 10 august 2018, instigați de Rareș Bogdan ar fi dat năvală în Guvernul Dăncilă.
Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu.
Astfel că absolvirea jandarmilor de orice vină servește interesele actualei Puteri.

De ce a forțat-o Klaus Iohannis pe Georgiana Hossu să ceară redeschiderea Dosarului pe 4 august 2020?
Pentru că pe 4 august 2020, Klaus Iohannis era în plină campanie electorală pentru victoria PNL.
Și nu voia ca soluția dată de DIICOT de clasare a Dosarului să fie folosită de USRPLUS împotriva sa și a PNL.

De ce fac liderii actualei Puteri atîta scandal, pentru că jandarmii au fost absolviți de orice vină?
Pentru că de la 10 august 2018 încoace, PNL, USRPLUS și chiar Klaus Iohannis s-au hrănit electoral din 10 august 2018.
Așa cum după 23 august 1944, comuniștii în frunte cu Dej, s-au hrănit electoral din Grivița 33.

Dacă n-ar fi făcut gălăgie toată demagogia lor în legătură cu 10 august 2018 s-ar fi dus dracului.
Și cum știu că dosarul nu se va redeschide, nu-i costă nimic să dea inutil din gură!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Clasarea Dosarului 10 august 2018 convine de minune actualei Puteri. Cea care va apela la jandarmi s-o apere de demonstranți”

  • Deci, sefii PSD,”Au administrat dezastruos Tulburarile din 10 august 2018″. Si cam cum trebuiau administrate ? O idee,o sugestie ,ceva palpabil sa intelegem si noi nestiutorii macar sa stim data viitoare cand poate se schimba atacatorii.Cum ati fi procedat dv. cu experiente uriasa in bune si rele pe care o aveati ? Ce sfat ati fi dat ? D-le Cristoiu, daca tot ati apucat subiectul 10 august apucati-l bine si luati problema de la inceput si mergeti cu saptamani inainte cand se puneau la cale ” Tulburarile”. Ati uitat sloganul aparut in presa, „pe 10 august va curge sange de jandarm”! Ce a facut procuratura condusa,atentie, pana in aprilie 2019 de Lazar Augustin omul de casa a lu’ „ala de la Cotroceni”, autorului instigarii respective precum si a altora,azi demnitari ? Nimic.Chiar asa,oare de ce nu s-a rezolvat dosarul pana la plecarea pensionatului ? De ce a dat bir cu fugitii in strainatate curajoasa si bataioasa Firea acrosand-o si pe prietena de la prefectura, pentru ca plutea in aer miros de razboi civil ? Ati uitat cum se sugera pe diverse canale publice,surse,informatii ca vine milionu’ din diaspora negru de suparare pe comunistii de la putere si va lua cu asalt Guvernul iar peeeseeedii-stii vor fi alungati in mod violent ? Au mai scris despre subiect cu obiectivitate si alti jurnalisti,putini ce-i drept, unul fiind d-l PA Hillerin poate cititi acum daca atunci n-ati apucat atunci. D-le Cristoiu a ajuns deja celebra zicerea ca replica la cel care relateaza o fapta de unde-i convine ,”ia-o ba de la inceput nu de la interventia jandarmilor ” ! „Fortele alea obscure” care au actionat ,precum si altele interne si externe mai putin obscure. si care in final au realizat dezideratul adica instaurarea „guvernului meu”, credeti ca au costat doar un miliard de euro,cheltuieli avansate, cum sustin unii jurnalisti, sau mult mai mult si acum trebuie restitute cu dobanda, eventual dublu-triplu ? PS. Chiar credeti ca jandarmii sunt atat de naivi sa nu realizeze cine a vrut si ii vrea in puscarie ? Nu de alta dar s-ar putea ca data viitoare aceeiasi judecatoare,azi linsata,sau alta, sa fie de acord cu redeschiderea anchetei !

  • Justitia din România este o adunătură de fii și fiice de securiști. Aceste progenituri de torționari și jigodii de „TABOR” nu de Tribunale sunt „anus contra naturii”. Împreună cu scursurile din SRI, troglodiții din Poliție și Jandarmerie, dar sub conducerea CIA distrug ce a mai rămas curat din România.
    Declaraţia bărbatului torturat de poliţişti: „Cel mai şocant a fost că poliţistul în vârstă a urinat pe mine şi mi-a zis «uite ce poate să-ţi facă poliţia română!»”
    Toți urinează pe cetățenii romani. Iohannis urinează cel mai mult și nu în WC-ul de la Cotroceni; urineaza pe chipurile, pe ochii și gurile poporului, cică pe care îl conduce. Aceste jigodii urinează pe mine de PATRU ANI. Va blestem talharilor! Va blestem pana la al noulea neam! Sa crapati în cele mai groaznice chinuri, așa cum l-ați ucis pe TATA! VA BLESTEM!

  • Stimate Maistru, avand in vedere iesirea iresponsabila a Klausului in chestia ca de ce nu au fost bagati la bulau jandarii care i-au gazat pe trotinetistii useristi la 10 August, eu consider ca ati avea dreptul sa-l faceti din nou imbecil si idiot, dar numai in pastila de asta seara, atat, nu mereu cum faceati inainte. Am observat ca in ultima vreme ii spuneti „Ala de la Cotroceni”, asta e bine, ca nu-i mai ziceti ca e idiot si imbecil si e bine si ca pe nevasta-sa nu o mai faceti curva, ca ea nu are nicio vina. Dar asta seara cred ca puteti sa faceti o exceptie si sa-i ziceti iar ca e imbecil si idiot.

  • Milionul din mintea unei propagande sclerozate

    Toti politrucii ”dreptei” au primit ordin sa ..reîncalzeasca din cand in cand cioarba propagandistica cu ..Diaspora, si sa-i ”divinizeze” intens, zile la rand, pe cei ”un milion de diasporeni” care, chipurile, urmau sa puna de un minting-protest, care miting-protest ar fi trebuit sa-i alunge de la putere pe mafiotii pesedisti si sa-i glorifice pe mafiotii iohannisto-limberali, care mafioti iohannisto-limberali urmau, ”fara nicio indoialam, desigur”, sa rezolve toate problemele socio-politico-economice ale tarii, probleme pe care numai mafiotii pesedisti le-au adus pe capul romanilor, chiar daca, de guvernat (a se citi ”devalizat economia si avutia nationala”) au guvernat impreuna, de doua ori, pe timpul celor mai mari tunuri si jafuri, adica in timpul guvernarilor Nastase-Tariceanu si Ponta-Antonescu ..! Sigur ca pana acum, pe aceiasi politruci ai ”dreptei” i-a durut taman in dos de diasporeni, adica in acelasi loc unde i-a durut si pe cei ai ”stangii”..!

    Ce ”visau”, ce voiau de fapt politrucii ”dreptei” si mafiotii limberal-iohannisti sa faca cu asa zisul miting al ”milionului de diasporeni”..?

    Ei bine, voia sa-i ”stârnească” cu adevarat pe diasporeni, pentru ca acestia sa vina in numar mare la diversiunea securistica organizata de servicii si propagandistii iohannisti, si sa le faca faca lor, lui Iohannis si celorlalti mafioti aflati in spatele lui, treaba murdara cu care sperau sa-i alunge pe mafiotii pesedisti de la butoanele guvernarii ..! Adica, romanii de afara, despre care diversionistii iohannisto-limberalo-sereisti sperau ca ”vor pune botul” la manevrele lor mizerabile si vor veni ”in masa” la diversiunea cu mintingul ”celor un milion de diasporeni”, ar fi trebuit sa purceada imediat la violente, lupte de strada si distrugeri materiale, toate comise ”la dimensiuni suficient de impresionante” pentru a-i face pe mafiotii PSD sa renunte la putere si sa-i ofere pe tava un ”guvern al meu” lui Iohannis si grupurilor de interese mafiote care l-au plantat la Cortoceni..! Ce-a iesit in final..? Exact ce spuneam inca de cand am auzit de planificarea acestei diversiuni: circ in cel mai pur stil securistico-sereisto-iohannist. Diasporeni adevarati..? O mie, hai doua mii de oameni, care, daca tot au venit acasa in concedii, si-au dorit si ei un pic de ..actiune, ca sa aiba ce povesti la intoarcere..! Restul participantilor..? Mitingisti ”profesionisti”, plus huliganii galeriilor de fotbal, plus provocatorii cu epoleti ascunsi vederii (”specialisti” in instigare la violente), plus cateva sute de ..lesinati din ”activul de partid” al PNL (adusi din teritorii), plus cateva mii de bucuresteni bine intentionati si la fel de bine..manipulati..! Logistica video-audio si materiale tiparite asigurate ONG-uri si ”organizatii civice” aflate in custodia serviciilor de informatii..! Asta a fost marele miting de ”un milion de diasporeni”: o facutura de tip maoisto-securistic si un..fiasco care a mustit de amatorism crâncen, improvizatii retarde si violente gratuite provocate de catre ”mitingistii profesionisti”. Plus multa propaganda ”pionereasca” sau de-a dreptul retarda..! Ca a fost o diversiune iohannist-sereista de doi bani o demonstraza chiar si denumirea data de randasii mediatici făcăturii respective: ”mitingul Diasporei” sau ”protestul Diasporei”.. NICIO ORGANIZATIE SERIOASA A DIASPORENILOR ROMANI, CARE FUNTIONEAZA SI E INREGISTRATA CA ATARE IN TARA SAU AFARA, NU A ANUNTAT SAU REVENDICAT ORGANIZAREA MANIFESTATIEI SI NICI NU SI-A CHEMAT MEMBRII LA BUCURESTI ..! Practic, mafia sereist-iohannist-liberala, a incercat o lovitura de stat, cu ajutorul strazii, ”impingandu-i” de data asta ”la inaintare” pe diasporeni. In caz de reusita, ca si in caz de esec, tot ei, diasporenii, ar fi trebuit sa platesca toate oalele sparte..! O marșavie care poarta stampila Securitatii de rit nou, iohannist.

    Jenant..! Daca tot ce mai poate face mafia penelist-iohannista, cu sprijinul serviciilor si a randasilor mediatici, e sa mobilizeze si sa manipuleze doar un numar INSIGNIFIANT de diasporeni, sperand ca acestia, ”dublati” si dirijati de ”mitingistii profesionisti” ai ”Directiei manipulare si diversiuni”, vor ..speria mafia pesedista pana-ntr-acolo incat mafiotii de-alde Dragnea, Tariceanu si restul baronilor pesedist-aldisti isi vor cere iertare pentru toate mânăriile si, profund rusinati si roși de remuscari, vor preda guvernarea, benevol si cu mii de scuze, pe mana lui Iohannis si Sica Mandolinu, deci, daca chiar credeau si sperau asta, atunci e clar ca nu merita sa ajunga la cascavalul guvernarii..! Altminteri, tot ce s-a intamplat in ultima saptamana, avand ca ”cireașa de pe tort” bluful cumplit de prost regizat si orchestrat cu ”mitingul a un milion de disporeni”, a fost doar propaganda sclerotica si circ pentru ochii si urechile iobagimii electorale a mafiei limberal-iohanniste, iobagime care inca isi mai inchipuie ca nulitatea politica de Iohannis si țambalagii smenari politici de mana a doua care-si zic PNL ar mai putea fi ”solutia izbavitoare” pentru Romania, circ pentru ochii si urechile celor care inca mai cred in abureala propagandistica din care reiese ca mamaliga-marioneta de la Cotroceni si lesinatii lui de gargaragii limberali sunt..geniali strategi si eroici si neobositi luptatori care infrunta cu succes mafia ailaltă, mafia pesedista ..!:) Aiurea..! ”PSD si PNL. aceeasi mizerie..!”

    Da..! De rasul lumii..! Dupa plecarea lui Coldea, Iohannis si profesionistii experti in „orchestrarea si instrumentarea” de manevre stradale nu mai sunt in stare sa puna un miting ”al opozitiei de dreapta” mai de..Doamne ajuta..! :)) La ultimul miting grandios al PNL de dinainte de 10 august au fost doar..Sica Mandolinu si vreo 20 de gargaragii ofiliti din gasca lui de cocalari si smenari care-si spun in bataie de joc ”liberali” partid national” si ”salvatori ai natiunii”. Insa, cu diversiunea ceva mai..ampla, pe care si-o doreau mai putin pionereasca, cea cu ”mitingul a un milion de disaporeni”.. au dat lovitura, pentru ca in mod cert aceasta va intra in ”Antologia celor mai tampe diversiuni si provocari puse la cale de serviciile intelligence si ..comandantul lor suprem”..!:)

    Restul, toata ..opinteala din mass media si tot ..delirul propagandistic de pe forumuri al randasilor celeilalte mafii nationale (limberalo-iohannsto-sereiste), care a urmat dupa esec, i-a deranjat pe mafiotii pesedist cam tot atat cat deranjeaza un pârț fâsâit scăpat de o rață gălagioasă trotilată cu borhot de vișinată pe o hiena care se pregatește s-o înhațe.

    Am vazut ca cei care îi invart cheița si ii scriu fituicile lui Iohannis, negri de suparare ca nu le-a iesit pasienta cu lovitura de stat data cu ajutorul ”mitingului milionului de diasporeni” au postat pe contul de Facebook al marionetei lor cotroceniste in timp ce aceasta le soilea vârtos , un scurt textuleț care le trada ”amaraciunea esecului”, textuleț in care ..infierau isterizati ”intervenţia puternic disproporţionată” a Jandarmeriei, din Piaţa Victoriei. Propagandisti de doi bani..! Cum reactineaza fortele de ordine din Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia, SUA, etc, atunci cand sunt provocate si ATACATE de diferite grupuri violente de manifestanti..? Mai..”bland”..? Sa spunem multumesc ca nu s-a lasat cu moarte de om..! Prin alte parti se intampla si asta..! Plus incendieri, plus..etc. Fortele de ordine au un consemn si niste protocoale de respectat..! Dincolo de ceea ce spune propaganda iohannista, jandarmii au gestionat bine situatiile conflictuale. Punctual si ”cu masura”..! N-a murit nimeni (spre disperarea lui Iohannis si a regizorilor diversiunii), nu s-a incendiat nimic, distrugerile materiale au fost minore..! Restul e gargara..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *