Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Compromitea grav imaginea şoimilor

Ciorile necuviincioase. Se vîrîse în toate afacerile posibile, doar-doar își va salva SRL-ul de apartament, anunțat la intrarea în bloc, pe dictafon:
Carabulea SRL – Apăsați de cîteva ori dacă ați venit pentru firmă. Apăsați doar o singură dată dacă ați venit pentru familia Carabulea.

Încheiase la un moment dat un contract cu aeroportul internațional Otopeni ca să sperie ciorile care puneau în primejdie siguranța zborului. Potrivit piloților, acestea veneau la geam, băteau cu ciocul și, cînd ridicai privirile spre ele, făceau tot felul de gesturi necuviincioase. Ei, piloții, se uimeau, se cruceau, se amuzau și rezultatul nemijlocit era că nu mai erau atenți la comenzile de decolare.

În fiecare dimineață, în zori, înainte de deschiderea pistei pentru zborurile de dimineață, cele mai multe, Nilă Carabulea se prezenta la aeroport cu mașina sa.
Mașină e un fel de a spune.
Era vorba de o Dacie veche, pe roți de cauciuc peticit, cu țeava de eșapament prinsă cu sîrmă ruginită și, în loc de ferestre, plexiglas.
Alcătuirea era dotată cu o sirenă de alarmă aeriană și un megafon, prin care Nilă Carabulea făcea ca șoimii.

Afacerea a căzut însă după ce mai multe ONG-uri de protecție a păsărilor s-au plîns Autorităţilor că Nilă Carabulea făcea greșit ca șoimii, riscînd astfel să compromită grav imaginea bravelor păsări, folosite în marile texte literare ale lumii ca meteforă pentru eroism.

*

Sfîrşitul Lumii. Gică Scripelea din Muntele de sub Deal s-a urcat pe acoperișul Prefecturii și strigă de acolo, printr-o portavoce, pe care o deține din campania electorală de anul trecut (n-a mai dat-o înapoi echipei de campanie, a folosit-o pînă acum la sculat copilul din somn dimineaţa), că prefectul i-a furat vacile.

În Piața din fața Prefecturii, rămasă cu gropi şi dîmburi de pe vremea lui Ceaușescu, s-au strîns numeroși cetățeni ai localității. Au făcut asta nu în semn de solidaritate cu protestatarul, ci pentru că nu înțeleg ce zbiară cel de pe acoperiș.
Cei mai mulți pleacă acasă convinși că insul anunță sfîrșitul Lumii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Compromitea grav imaginea şoimilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *