Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Constantin Corneanu: 23 august 1944 este cea mai mare eroare politico-militară din istoria noastră

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Constantin Corneanu: 23 august 1944 este cea mai mare eroare politico-militară din istoria noastră”

  • Domnul istoric ia in serios un document scris de un securist englez (cine stie ce betivan o fi fost ala care a cheltuit banii prin bordelurile din Balcani) ca sa il denigreze pe Maniu, cel care a adus Transilvania acasa. Mi-ar fi rusine sa ma numesc istoric roman cind nu am capacitatea sa filtrez mizerii de genul asta! Sa se duca la Sighet sa ii caute diamantele lui Maniu!

  • Vă felicit pentru această discuție în care am aflat lucruri importante despre un eveniment capital din istoria țării noastre. Văzând jocul de culise care s-a practicat în aceea perioadă mă gândesc că actul de la 23 august 1944 a încurcat într-un fel planurile anglo-saxone care mizau pe o întârziere a ofensivei sovietice în zona României și implicit către vest.
    Domnule Cojocaru v-aș ruga să continuați acestă serie de interviuri cu istorici, poate chiar dl. Ioan Scurtu, martor al unei perioade importante din istoria recentă a României, vezi episodul Cehoslovacia 1968.

  • Binevenită această discuție!
    La un moment dat, distinsul istoric invitat face următoarea remarcă:”… infantilismul politic al celor care păreau (sau erau) depășiți de istorie.” Observația vizează capacitatea unor lideri politici români într-un anumit context istoric prin care a trecut România. Grozavă formulare! Sau poate blestem.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *