Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. Râia de la Kiev

„Nu m-apuc eu acum să scriu o disertație, doar câteva cuvinte, observații alese la întâmplare, pentru o poveste cel puțin ciudată; o să mă prevalez de ocazie pentru a reitera faptul că musculatura gândirii ne e pusă mai abitir și mai spre folos la încercare nu de frivolitatea jocului de șah, ci de discreția jocului de dame.” (Edgar Allan Poe, “Crimele de pe strada morgii”).

De când a început zgândăreala din Ucraina, două gânduri mi se pisicesc de ordinea de zi:
1. What the heck is going on in America? Cu ce-or fi stropit America, că au început barabulele să se comporte precum gândacii de Colorado?

Americanii se bat singuri, la ei acasă. Au deschis granițele, și nu numai pentru săraci. Traficanți de toate culorile și de lipsă crasă de morală, infractori, până și romi din România se bat pe ajutoarele sociale și pe paturi vacante. Vicepreședinta imigrației televizate râde ca proasta ori de câte ori vede câte un microfon. Nu valul de săraci mă nelămurește, ci faptul că nu s-au încercat soluții în țările lor. Dacă s-a vrut sărăcirea Americii, băieții ăia chiar se pricep. Or fi căutat rezolvarea problemei pe Google? Dar ce fac americanii de rând? Nu ar fi timpul să le pese? Cum pot tolera un damblagit la Casa Albă și niște mumii în Congres? Din nefericire pentru ei, nu boșorogimea aceea conduce America, ci una huzurită în corupție și depravare intelectuală. Ce mai așteptați americanilor, să vă așeze la cârma țării un porc care să ridice guițul la rang de imn de stat? Eu sunt de părere că e de trebuință să vă recâștigați demnitatea, ca națiune, înainte ca miliardarii să apuce să înscrie pe buletinele de vot cine știe ce rahat. Dacă plimbă-pârțuri (poluante?) Biden se cheamă că conduce așa popor mândru și scobit între dinți, de ce n-ar putea și un ficus, sau o frezie? Biden a mai semnat un cec de peste 700 de milioane de dolari pentru Ucraina. O frezie ar fi investit în agricultură.

2. Kакая проблема в Киеве? Cacaia probliema la Kiev?

Cum e posibil ca prostul clasei să se scarpine la fund cu interesele politice ale unui întreg vest premiant și civilizat? Nu demult s-au acordat la fel de coruptele premii Nobel. Din bun simț ar fi trebuit lăsate în pace anul acesta. De fapt, în următorii zece ani. Toți reinvetatorii de brânză topită ar trebui să se roage nu numai lui Dumnezeu, dar și științei și tehnicii pentru iertare de mână moartă. Și totuși ceva e și mai putred în Ucraina. Zelenski și-a permis să șantajeze și să jignească birjărește vestul pentru că cineva i-a uitat un as în strungăreață. Americanii au fugit din Afganistan, lăsând în urmă echipamente militare scumpe și armament. Ce au construit sau amplasat în Ucraina, cu concursul autorităților, de merită așa risipă de bănet cât au trimis până acum? America și Europa s-au sărăcit pe ele pentru a îngrășa un porc în așteptare de Ignat. Să fie vorba de laboratoare de arme biologice? Să fie vorba de … că tot are presa occidentală o obsesie de câteva săptămâni. Jurnaliștii tâmpiți de boala statului degeaba, fără gânduri, au ajuns să vorbească despre atrocități ca despre datul cu ulei pe păr. Nu le-a spus nimeni că la chelie nu ajută? Nu știu pe ce mizează Zelenski, dar dacă nu scapă de pușcheaua de pe limbă s-ar putea să-l răpească o dronă și să-l ducă pe planeta micului prinț, acolo unde o să-l scarpine E.T.

Între timp, Putin a fost la o șuetă cu niște șefi de state din Asia Centrală, încercând să găsească soluții de ieșire la ocean și pentru cei care s-au săturat de o viață în deșertăciune.
După sabotarea conductelor de petrol și a rețelei de alimentare cu apă a Crimeii, mă gândesc dacă nu o fi câștigat cumva cursa până la Casa Albă vreunul de pe la noi, din ăla de se ocupă de recalificarea la locul de muncă a fierului vechi.
Bahtalo!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. Râia de la Kiev”

  • ALO…SEFA….MA SCUZATI…. CE AR TREBUI SA FACA OCCIDENTUL SI AMERICA….. SA L LASE PE PUTIN SA OCUPE…UCRAINA ?

    ISTORIA…ESTE… CICLICA…. ASISTAM…DIN NOU…LA UN RAZBOI AL…CRIMEII….DEOARECE…OCCIDENTALII….S AU PUPAT…IN BOT…CU…PUTIN….

    ACUM S AU.. DEZMETICIT…SE PARE… SI SUNT…GATA SA PLATEASCA….

    PREVENTIA E MULT MAI IEFTINA CA…BOALA….

    MAI BINE MAI…TARZIU DECAT… NICIODATA….

    CE ZICI…. SEFA ?

  • Omul de rând demult s-a obișnuit să trăiască doar cu pâine și circ, dar cum adevăratul spectacol de teatru și cinema riscă să cadă în derizoriu treptat, treptat ,circul îl creează politicieni ca Boris Johnson ,Zelenski și Biden !Iar noi, dacă nu ne băgăm mințile în cap, vom ajunge să fim marionetele lor și să jucăm la infinit după cum ne cântă aceștia! Vă mulțumim ,doamnă!Superbe articole,absolut minunate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *