Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum a făcut USRPLUS din partidul „fascist” AUR – un partid de guvernămînt

Într-un interviu pentru Evenimentul zilei, Robert Turcescu m-a întrebat Cine e cîștigătorul Crizei politice din aceste zile.
Deși eu n-aș numi Criză politică spectacolul de lumini și fum din aceste zile, pentru că deocamdată din punctul de vedere constituțional nu s-a întîmplat nimic deosebit, am răspuns fără să clipesc:
Alianța pentru Unirea Românilor.

Timpul scurt repartizat răspunsului meu nu mi-a dat posibilitatea să-mi depăn argumentele și raționamentele.
O voi face aici.

Scorul de 10% obținut la scrutinul din 6 decembrie 2020 de AUR, un partid pînă atunci necunoscut în spațiul mediatic (prevăzînd cu puțin timp înaintea scrutinului, după ce i-am luat lui George Simion, liderul AUR, un interviu pentru CristoiuTv, că partidul pe care-l conduce va intra în Parlament, mulți confrați s-au uitat la mine ciudat, neîndrăznind să-mi spună, mai tineri fiind, c-am luat-o pe arătură) a surprins pe toată lumea.

Pentru forțele de Dreapta, conduse de Klaus Iohannis, s-a conturat rapid un pericol:
Cel al colaborării parlamentare dintre PSD și AUR, inclusiv la o Moțiune de cenzură. De altfel, descumpăniți, liderii PSD n-au avut inspirația de a-i contacta pe liderii AUR pentru ca împreună să meargă la Cotroceni cu o propunere de premier. Și altfel ar fi fost șahul dat lui Klaus Iohannis, dacă i s-ar fi cerut un premier din partea a 40% din electorat, decît doar din partea a 30%.

Pentru forțele de Dreapta, pentru Sistem s-a pus problema unei mari Operațiuni menite a crea AUR o astfel de imagine încît partidul să fie izolat în Parlament și să provoace reticență alegătorilor, ca orice partid declarat nefrecventabil.

Nucleul Operațiunii l-a constituit crearea funcției guvernamentale de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. Comunicatul prin care se anunța înființarea funcției, dar și atribuirea lui Alexandru Muraru înfățișa astfel misiunea Reprezentantului:

„Reprezentantul special va asista, consilia și reprezenta pe Primul-Ministru, oferind expertiză în elaborarea, coordonarea și dezvoltarea politicilor memoriei, prevenirea și combaterea antisemitismului, a xenofobiei, extremismului și a altor forme de intoleranță, discurs instigator la ură și violență simbolică.”

Folosindu-se în chip abuziv de funcția încredințată, Alexandru Muraru, nu numai Reprezentant special, dar și lider județean de Iași al PNL, a declanșat o campanie sinistră menită a dovedi că în România lui 2021 asistăm la o recrudescență primejdioasă a fascismului, antisemitismului, urii de rasă, xenofobiei. Punctul de plecare al tuturor argumentelor îl constituia intrarea în Parlament a Alianței pentru Unirea Românilor. În cadrul interviului luat lui George Simion pentru CristoiuTv l-am chestionat serios pe liderul partidului în legătură cu opinia sa despre Mișcarea Legionară. George Simion nu și-a îngăduit nici măcar o nuanță în delimitarea decisă de Mișcarea legionară. De altfel cine studia fără părtinire Programul AUR sesiza imediat că e vorba de un partid antisistem, afirmat pe fondul Pandemiei și mai ales al Hărțuirii Bisericii de către Autorități. Succesul AUR printre românii din străinătate își avea explicația în apropierea de problemele milioanelor de români simpli din străinătate. Probleme care țineau de viața lor dificilă, dar și de sentimentul înstrăinării. În timp ce USRPLUS se concentrase pe Diaspora anticomunistă, obsedată de lupta cu un comunism românesc demult dispărut, AUR se adresa Diasporei care muncea în condiții grele.

Deși în realitate, AUR n-avea nici o legătură cu fascismul, cu antisemitismul, Operațiunea Izolării AUR a reușit. La reușită a contribuit și o mare parte a Presei de casă a USRPLUS. Aceasta deoarece dintre partidele parlamentare USRPLUS a fost cel care a intrat în jocul lui Alexandru Muraru. Cele mai multe atacuri împotriva AUR etichetat drept partid extremiste, au venit de la liderii USRPLUS. Pentru a face din membrii AUR niște fasciști au fost răstălmăcite cărțile scrise de intelectualii partidului, falsificate declarații publice. Operațiunea nu s-a dat în lături nici de la Diversiuni ordinare. Tărăboiul creat de e-mailul violent antisemit primit de Maia Morgenstern, nici azi limpezit public, avea drept nucleu semnarea e-mailului de către un așa-zis membru AUR. Nu încape vorbă că reușita și-a avut cauza și în slaba reacție a liderilor AUR. Mereu în defensivă, intimidați de virulența atacurilor, liderii AUR au adîncit suspiciunea că e vorba de un partid de Extremă dreaptă.

Reușita Operațiunii a avut drept consecință izolarea AUR pe scena politică și mediatică. Prudent, PSD-ul, aflat în plin proces de spălare a imaginii de partid antioccidental, a evitat colaborarea cu AUR în Parlament. În plan mediatic, AUR a fost evitat, dacă nu chiar boicotat. Cu toate acestea, pe fondul greșelilor comise de Guvernul de Centru-Dreapta, dar și al bruxellizării PSD, manevră care a depărtat partidul de electoratul suveranist și tradiționalist, AUR a crescut în sondaje. Unul dintre ultimele sondaje îl credita cu 15%.

Saltul în sondaje și chiar înscrierea în cursa pentru a fi partid de Guvernămînt depindeau crucial de ieșirea AUR din izolarea impusă de Operațiunea asumată de Guvernul Cîțu și de Președinție prin Alexandru Muraru și mașinăria de propagandă pusă la dispoziția sa.

Și această ieșire din izolare a avut drept instrument o formațiune la care nimeni nu se gîndea:
USRPLUS.
Nu PNL, nu PSD, nu PMP, formațiuni care, la o adică, le-ai putea găsi ceva comun cu AUR, ci USRPLUS.

În spațiul politic românesc USRPLUS s-a afirmat drept partidul cel mai depărtat de AUR.
În România și în Europa USRPLUS întrece toate partidele românești, chiar și PNL, în planul imaginii de partid european, bruxellez, ateu, proLGBT, internaționalist. Îmbrățișarea unui asemenea partid dă altui partid glazura europeană.

Alierea cu AUR la Moțiunea de cenzură a dat AUR postura de partid frecventabil.
O întreagă Operațiune s-a dus dracului. Nici o alta alianță nu era în stare să dea AUR onorabilitatea care-i lipsea. Dacă adăugăm și lovitura dată de depunerea Moțiunii de cenzură AUR, devenit frecventabil, a făcut un pas uriaș pentru a deveni partid de guvernămînt.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Cum a făcut USRPLUS din partidul „fascist” AUR – un partid de guvernămînt”

  • Doamna sau domnisoara Stoican, mii de scuze pt felul cum am scris. Stiu, ma exprim din ce in ce mai greu. Nu mai vorbesc Limba Romana de citeva decenii, dar asta nu ma face sa intorc spatele la ce numesc”la mine acasa”, adica la Romania. Ma exaspereaza ce vad acasa; ce vad ca se intimpla pe scena politica din tara, e la fel si aici unde traiesc eu. As da de toti peretii cu fiecare bombalau care s-a asezat in scaun de politician si nu mai pleaca de acolo. Daca facea vreunul vreo brinza, nu ma mai agitam atita, da’ nu face nici unu’ nimic.Sint numai derbedei si shtoarfe in functii cheie, analfabeti functionali, fustangii, tradatori,mincinosi si care fac pe domnii si doamnele iar pe calciie sint plini de balega si in loc sa mentina macar ce am avut in tara asta, ei au facut totul zob, de nedescris. Cum Doamne iarta-ma sa taci sau sa te faci ca nu vezi ce s-a ales de locul asta in 31 de ani. Asa ca mii de scuze, uneori chiar mi-e jena de felul cum scriu, stiu ca am inceput sa fac greseli de neiertat, dar nu pot sa nu-i articulez cu orice ocazie am. Lumea nu mai suporta idiotii la conducere. Va multumesc ca ati citit comentariul meu. Sincer, nu credeam ca citeste nimeni in afara de cenzura, care sper sa fie domnul Cristoiu, poate-i vin idei si poate face dinsul mai multe legaturi intre diversele evenimente, persoane, etc, decit pot sa fac eu.Numai bine.

  • De fapt acest circ este o tragi-comedie regizata de un papusar cinic si nu neaparat inteligent (are si EL sforile LOR legate de membre si de cap ) . Oricum am pierdut cand o turma de nestiutori au tropait la urne !

  • PSD…am vazut doi fanfaroni PSD-isti la TV..1. Grindeanu, cinic si arogant, mermelind ideea alegerilor anticipate si a a guvernarii majoritare a PSD, jucind la 2 capete cu votarea motiunii anti-Citu..mi-e mila de el..2. Ciolacu, la Ciutacu..isterizat pina la paroxism, incercind sa demitizezeze ca in piata acuzatiile ca face blat cu Iohannis…asa arata liderul partidului majoritar in urma votului romanilor, care a fost shumtat de la guvernare si care nu face nici o opozitie…doi bagabontzi, vorba lui Caragiale…

  • AUR e singura varianta impotriva nebuniei ce a cuprins lumea de citiva ani incoace…au votul meu…

  • ..diaspora a aflat prima de AUR, pt. ca ei fiind departe de casa, tin legatura cu tara prin FB. AUR a comunicat in primul rand pe acest canal. Asta pt. ca doar aici a avut acces. Eu personal am aflat miercuri de ei si duminica se vota deja. Pe masura ce alegatorii afla, scorul lor creste. Acum e 15%. La urmatorul scrutin va fi 20%. Suntem intr o alta epoca, oamenii isi folosesc tot mai mult instinctul. Toata „morga” asta de partide consacrate nu i va mai ajuta pe „boierii”de la butoane.
    Si cateva cuvinte despre Crin Antonescu:
    Am vazut interviul cu Tuca. Intr adevar e un personaj. I a facut bine vacanta luata. E proaspat, relaxat, detasat, cu siguranta si ar regasi locul pe scena politica.
    Totusi sa nu uite, el- in primul rand, a facut posibila venirea acestui personaj, de rau augur pentru romani, pe pozitia de sef al statului – kwj
    Putea sa nu faca prostia asta. Inca un fanariot – cu dinti de hughenot pe capul romanilor, sa ne jagmaneasca. Eu n am sa l iert pentru asta.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Singurul moment delicios din tot circu’ asta a fost SMS-ul ala cu „Ne scuzați domnu’ Președinte ca v-am stricat weekend-ul…”… 🙂

    Dl. Simion și-a păstrat simtul umorului în mijlocul nebuniei generale iar asta dovedește inteligenta, ceea ce se vede mai rar la un politician!…

  • da de ce nu s-or fi unind usr cu aripa progresista din pnl si astfel sa rezulte un partid progresist suficient de puternic?!
    iar aripa lui Orban din pnl sa vireze spre iliberalism printr o alta exprimare politica?!

  • Prezenta Revolutie Mondiala, ..oricum singura posibila in dinamica civilizatiilor care se manifesta pe planeta, …deschide noi orizonturi. noi…adica noi-noute!:))

    spre ex disponibilizeaza si Istoria Viitorului.
    o disponibilizeaza in stil Matematic, ca ea s-a mai manifestat de-a lungul timpului, spre ex atunci cind oamenii doreau sa-si cunoasca viitorul apelind la Oracole.
    acuma…doar inchipuiti-va cam ce inseamna sa posezi o Harta a Viitorului, insa una definita Matematic! ( ca Viitorul e scris si-si cizeleaza scrierea cu fiecare noua dorinta pe care omul o manifestata )
    Istoria Viitorului fiind singura care permite o manifestare perpetua, ca…stii unde sa pasesti ca sa treci de…Iarna!:))

    insa Istoria Viitorului e doar o haina a Stiintei tuturor stiintelor, care e…Dinamica Fibonacci.
    Ea fiind singura capabila sa disponibilizeze o ecuatie de miscare in stare sa genereze dezvoltare in singurul stil acceptat perpetuu in Univers: stilul fibonacci.
    ( aceasta Stiinta, Dinamica Fibonacci, fiind…o clona a ‘stiintei care sade la temelia Naturii’,
    o clona…Matematica a acestei ‘stiinte’.
    in treacat fie spus, ‘ecuatia de miscare a Naturii’ se mai numeste pe aceasta planeta, fix asa: ..Iubire:))), ca ce altceva e Iubirea decat o ‘ecuatie de miscare’, mai exact ‘ecuatia de miscare a Oului Absolut ( care e Cubul ) :))),
    deci ce face Matematica?!…clonneaza aceasta ecuatie de miscare…Sfanta:)), si o vara intr o Stiinta care se va numi chiar asa: Dinamica Fibonacci:)).
    De unde rezulta ca cea mai seaca Stiinta din Creatie e Dinamica Fibonacci, ea avand ca esenta Matematica, Matematica fiind Secatura absoluta:)), si de ce e ea asa, adica Secatura?!, pai pentru ca are tupeul sa Cloneze matematic…Amprenta pe care Iubirea o lasa pe Pamant, Iubirea fiind o ecuatie de miscare care se man ifesta in Cer ( Cerul si Pamantul fiind ale Curcubeului ) )

    deci nou-noutele orizonturi sint, iata, fix cele ‘de Granita’,
    in zare putindu-se observa Nemurirea, adica o viata care dureaza tot Timpul din Univers, ea fiind un efect al Dinamicii Fibonacci,
    si Vesnicia, adica viata care se manifesta in lipsa Timpului si pe care doar incepi s-o vezi mai clar, deslusind manifestarea de tip ‘clona’ a Dinamicii Fibonacci, pe care incepi s-o vezi fix ca pe o copie seaca a…Iubirii, adica o copie Matematica a Iubirii.

    :))))

  • AUR s-a inscris in competitie cu o platforma foarte curata. Au fost ei, cu adevarat ! Nu minciuni, nu discursuri sforaitoare despre cum e cu apa rece care se face fierbinte, imediat ce ajung ei la guvernare, nu cu promisiuni desarte despre infrastructura, Romania educata, spitale moderne etc, etc.
    USRPlus in schimb, dovedesc ei ca au vizibilitate bruxeleza ? Eu mai degraba cred ca sunt cel mai usor de prostit de mai marii UE. Or fi ei LGBT-isti, progresisti, globalisti si alte etichete avangardiste, or avea unii dintre ei o pregatire profesionala de exceptie dar la pusul in practica nu au decat experienta ONG-urilor. Nu prea le place sa traga pe branci la propasirea unora (a romanilor) pe care ei ii trateaza cu dispretul anacronic, intalnit in epoca fanariota. Sufera toti de megalomanie.

    • Cred ca USRPLUS e partidul corporatistilor. Electoratul lor e format din oameni instariti, foarte bine platiti fata de restul tarii si au impresia ca toti ceilalti sunt ca ei. Iar daca aud ca sunt oameni care o duc greu, pufnesc mereu zicand ca aia nu vor sa munceasca. Traiesc toata viata lor pe internet in discutii, postari si sloganuri. Cauta mereu cate un subiect (de multe ori fals) pentru care sa lupte. Iar imaginea de pe internet conteaza adesea mai mult decat viata reala. De aceea si „realizarile” primarilor USR se vad doar pe Facebook. 🙂

  • Dinamica Cubului, adica Dinamica Curcubeului, adica dinamica-esenta a…Universului e cea potrivita pentru a defini un ‘sistem politic’

    USRPLUS si AUR sint…capete ale Curcubeului.
    tocmai daia ele definesc sistemul politic, alaturi de al treilea capat al Curcubeului, care e Verdele Curcubeului, si care in mod normal se suprapune peste pozitia Presedintiei.

    insa, treaba Clasica in Dinamica Curcubeului, aceste culori situate la capete sint Rosu, Verde, Albastru,
    ca Galbenul, culoare fundamentala, atunci cind trece din Nemiscare in Miscare, vine in stil clasic, ‘Fecioara cu Pruncul in Brate’, adica ‘Galben si Albastru’, deci daia Natura e…Verde, si nu…Galbena ( Pacea, in Nemiscare aratand asa: Galben. Rosu-Galben-Albastru fiind Culorile Sfintei Treimi :))) )

    mai altfel spus Cifra 9 se suprapune peste Albastru, nu peste Violet, lui Violet corespunzandu-i Cifra 7.

    prin urmare orice sistem politic este sanatos definit daca si numai daca are Verdele pe Tronul Presedintiei, Rosul pe Tronul Lumii Mari, si Albastrul pe Seninatatea Inimii, adica pe manifestarea Naturala a ei, adica pe Tronul Cerului.

    :)))))

    printr o si mai urmare,
    este de un fundamental folos un partid progresist, insa progresist pina la maduva, progresist…fara dubii!, progresist…pur!,
    dupa cum e de un fundamental folos un partid care imbratiseaza dinamicile pur Naturale, …drepturile naturale, alea intrate in bunul-simt si continute in Bunul-Simt.

    rezumat:
    cei Trei Piloni pe care sta ‘sistemul politic’ sanatos definit sint acestia:
    Verdele: Presedintie
    Rosu: ‘Progresismul…balos’, cum zice Maestrul, adica progresismul pina dincolo de prasele.
    Albastru: ‘Drepturile Naturale’, adica…Bunul-Simt.

    definitiile celorlalte partide
    ( in total sint patru, pentru ca echilibrarea ‘sistemului politic’ tre sa se suprapuna peste Dinamica Cubului, pentru ca asa si numai asa Balantele se autoechilibreaza ) :)))),
    sint un efect!, n-au temelie proprie, el se sustin pe cei Trei Piloni ( care formeaza, definesc, Intregul. sau…din Intreg se nasc, pentru ca Intregul sa-l reprezinte )

    prin urmare…nepretuite sint acestea trei:
    Progresismul ( exclusiv in forma cea mai baloasa posibila )
    Presedintia
    Drepturile Naturale ( exclusiv in forma pura,adica…cu radacina in Inima )

    prin urmare ce pare a fi de bun-simt e virarea USRPLUS spre cea mai potenta exprimare a progresismului,
    virarea AUR catre o exprimare din inima a Drepturilor Naturale.
    si…pastrarea:)) Presedintiei pe Verde.
    :)))

    deci …Moneda care se manifesta, si care are pe o fata USRPLUS iar pailalta AUR e ceva de Bun-Simt.
    aceste partide sint, alaturi de Presedintie, Temelie a ‘sistemului politic’

    ‘spectacolul de lumini și fum din aceste zile’ se asemuieste unui…mugure care da sa…inmugureasca insa…cind sa finalizeze procesul de inmugurireee…se retrage n sine insusi, pastraind perpetua manifestarea…Primaverii:)))

  • Domnule, nu stiu care”diaspora”a auzit de AUR, ca eu care traiesc departe de tara, am auzit de ei dupa ce-au cistigat aia 10%.Poate moldovenii de peste Prut sa-i fi votat masiv, da’ romanii de unde sint si eu,nu cred ca au votat cu AUR.Chestia cu „votatu'”a inceput sa ma calce si pe mama nervilor. In ’96 am fost presedinte la o sectie de votare. Am stat in picioare de cind am deschis sectia de votare si pina in secunda cind am inchis-o, am fost cu ochii pe tot ce misca in sala aia de care trebuia sa raspund. AM fost la baie doar o singura data si acolo pe fuga,n-am mincat. Ce credeti ca s-a intimplat la numaratoare. Aveam multi pensionari ca reprezentanti ai partidelor de atunci.,Ne-am apucat de numarat si de facut liste. Acesti reprezentanti de partid au pierdut din vedere un mic amanunt:daca cineva care e desemnat presedinte de sectie, procedeaza ca mine si nu se misca de acolo cit a fost ziua de lunga, nu si-au dat seama ca nu voi accepta usor numaratoarea lor?Asa ca ce credet ca am facut? Am luat teancurile cu buletinele numarate si le-am dat de la un reprezentant de partid,la reprezentant de alt partid ca sa le mai numere odata. A iesit un bilci de toata frumusetea, fiecare partid pusese buletine de la ceilalti in teancu’ partidului pe care-l reprezenta. Daca am vazut asa, am dat la numarat a treia oara,cred ca m-au injurat de tot ce le-a putut trece prin cap, dar cind am ajuns la primarie sa predau sacii, n-am avut nicio problema cu numaratul, sau rapoartele facute. In anul ala s-a ajuns la al doilea tur, Basescu fiind favorit.Am facut exact acelasi lucru, unii dintre pensionarii de la primul tur n-au mai aparut ca li s-a parut mult prea dificil, au trimis altii, da’ erau deja instruiti si pusi la curent cu ce le-am facut la primul tur.Asa ca au incercat sa fie atenti, tot de trei ori i-am pus sa numere. Asa ca de atunci si pina azi, sa nu-mi spuna mie cineva ca alegerile sint facute corect, ca numaratoarea e facuta corect,ca nu-i cred. Eu am facut acest lucru pt ca asta era datoria principala, sa faci lucrurile corect, iar ca sa nu sara vreun pensionar de cur in sus, n-am votat nici la primul tur,nici la al doilea, asa ca nimeni si nimic nu ma putea acuza ca tin cu un partid sau altul. PUNCT. De ce am spus toata povestea asta? Pt ca AUR daca a cistigat 10% n-a cistigat corect, nu avea de unde, nu avea cum. Deci asa se fac alegerile dupa’89 incoace,neglijentele de la sectiile de votare, numararea voturilor, pile si pilisoare scot cistigator pe cine nu te astepti.Asa a cistigat si UDMR o groaza de voturi in zone locuite de romani, huni fiind in procent foarte mic, dar cu curi foarte mari.Daca cineva ia la numarat voturile alea pt UDMR o sa aiba surprize ca astia n-au cistigat procentul ala minim nici daca ma pici cu ceara. La fel si cu rahatii de primari,presedinti etc. Uite la sate cum se face. Bunicii mei traiau, bunicul era la pat, foarte bolnav. Au intrat cu urna in casa dupa vot.Bineinteles ca ala care cara urna a votat pt bunicuil meu, iar bunica in timp ce-si cauta ochelarii, i-au spus sa nu mai piarda vremea, „uite am votat noi pt matale mamaie”. Saraca asa s-a necajit ca le-a spus atunci”mama oi fi eu chioara, da’ nu-s proasta…”raspunsul a fost”hai, las, lasa, ca nu se intimpla nicio nenorocire…”si-au plecat inirtindu-se cu urna aia mobila, sa ajunga si la alti batrini. Satele din anumite zone sint aproape pustiite de tineret, cel mai tinar din sat,ca sa zic asa, poate avea 65 de ani sau peste…deci va dati seama cum se voteaza, sa vedeti cum ies la primarii doar banditii satului. Deci ca sa inchei”nuvela”, AUR nu cred nici in ruptu’ capului ca a cistigat aia 10%.Astia au mintit de la inceput cu multe.Daca s-ar lupta pt tara cum zic ei, ar lasa-o mai usor cu popularitatea pe „feisbuci”, aia o faci cind vrei sa-ti documentezi faptele si sa te vada „unii” nu neaparat alegatorii aia care trebuie sa puna stampila pe buletinu’ de vot. Da, de acord ca AUR se vede acum vedeta si la „brusel” si o sa ajunga sa aiba reprezentanti te miri unde, doar ca sint imaturi, usor de controlat si redirectionat, Astia o sa schimbe macazu’ cind nu te astepti.Nu am intilnit pina acum indivizi care sa tina o linie dreapta, cum prind un ciolan, incearca sa se foloseasca de el si sa prinda tot pt sufletul lor. Se folosesc de oricine si orice ca sa-si vada visele implinite, fac pe sfintii, se prefac ca ajuta pe X sau Y, totul e exercitiu de imagine si competitie de popularitate.In vest popularitatea e ce aduce o functie, cu functia vine salariul si privilegiile.Dupa asta-s toti si asa o sa faca si AUR. Cit ii priveste pe astia cu USR-u’ lor, caraghiosii astia,au si ei infiltrati bagatori de seama care numai bine nu fac grupului lor. Una e sa ai informatii auzite de la altii, si alta e sa auzi informatiile in timp real, direct de la sursa principala. Asta e ce fac USR-istii, au rintre ei cel putin unu’ care-i fenteaza si ce fac sau zic ei pe acolo, ajunge la altii, herr ciolhanis de exemplu, sau direct”brusel” ca pe asta au pus multi ochii. In afara de „diaspora” din Europa, restul de „diaspora” de pe restul planetei NU MERGE LA VOT, daca merge nr e nesemnificativ. Ambasadele sint la distante mari, nu-si pierde nimeni timpu sa conduca 300-400 Km ca sa voteze pe unu’ s-o duca ala bine,ca de facut ceva pt votu’ ala primit oricum nu face.Chestia cu „diaspora” voteaza e o mare minciuna, mai degraba partidele astea au invatat cum sa se foloseasca de „anomalia” asta numita”diaspora” si s-o intoarca in favoarea lor fara sa lase urme.Daca „programul” e facut ca AUR sa ajunga vreodata la guvernare sau laCotroceni, o sa ajunga,cu sau fara „diaspora”…un amanunt mi s epare ciudat totusi.AUR a incercat sa mearga in Republica Moldova la alegerile care au trecut. Simion n-a fost lasat sa intre la moldoveni, i s-a vorbit frumos si atit, l-au tinut afara.Duduia Sandu, care si aia e capritza nu chiar neprihanita, de asemenea, l-a tinut afara cu un raspuns politicos si politic corect. Dupa alegerile de acolo, AUR a avut un rezultat dezastruos. Daca da, cum a fost posibil? din ce citesc pe internet,AUR a cistigat aia 10% in Romania cu ajutorul moldovenilor, dar in Republica Moldova au dat chix!Ma sa fie???!!!!Deci ce se intimpla de fapt?PNL-u’ poate sa faca si tumbe, sa zica merci ca sint acum la guvernare, o guvernare de toata jena, o mizerie de nedescris cu politicieni falsi si prosti, Doamne da’ ce prosti. Sper sa-si rupa noada si sa nu mai aiba niciodata vreo sansa. Apropos de un comportament de-a dreptul revoltator: nu e prima data dupa ’89 incoace, cind politicienii, nu conteaza partidul, se cearta ca prostii intre ei, sint concediati sau isi dau demisia.In loc sa aiba un inlocuitor pe o lista de asteptare acolo, ei pun „interimari”, adica pun un ministru de la alt minister sa preia si ministerul unde au dat afara sau ministrul si-a dat demisia. De exemplu, turcan e ministru la Ministerul Muncii si au pus-o interimar la Ministerul Sanatatii. In primul rind ce are sula cu prefectura, una e Ministerul Muncii, alta e Ministerul Sanatatii.Deci sa inteleg ca e specialista in de toate? Cind Doamne iarta-ma are timp sa se ocupe de doua ministere in acelasi timp?Sa inteleg ca nu e de lucru la nici unu’ si o turcan poate sa faca pe ministra la doua institutii in acelasi timp?La fel cu citzu, e prim ministru si acum interimar la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene…SERIOS?Deci munca asta de prim ministru e floare la ureche?La fel si munca unui ministru pe ici-pe colea?PAi daca nu e de lucru fratilor, de ce avem atitia ministri??Daca e asa de simplu sa faceti pe ministrii in doua locuri diferite in acelasi timp, de ce nu comasati toate ministerele si puneti-l pe herr ciolhanis sa faca pe ministrul la toate ca se pare ca lucrurile merg din inertie cu sau fara ministrii investiti. E varza, haos generalizat, cu politicieni aiuriti si cu partide inutile de-ti vine sa zbieri. Pune cineva pariu ca indiferent cine ajunge la guvernare, nu conteaza, pnl,pdl,usr,aur,psd, masa pe gheata cite mai sint, mi se impleticeste limba intre consoane acu’, realizarile for fi la fel de „maretze”, nicio deosebire, nicio sfiriiala. AUR pare mai degraba partid de diversiune, distragerea atentiei catre lucruri pe care le-ar vrea multi romani,dar care nu vor putea fi obtinute vreodata, jocurile nu se mai fac intern, intern doar ne dam cu firma-n cap singuri. AUR cind o sa se vada cu sacii in caruta, o sa schimbe foaia. Crede cineva ca daca era AUR la guvernare, nu se mai facea idiotenia asta de vaccinare? Uhuuuu, sa vezi ce ar fi scos pe plisc, de nu-ti-ar veni sa crezi. Placile alea pe care le auziti in Romania cu vaccinarea, le auziti peste tot prin lume, exact la fel, incepe cintecelu’ din tari ca Romania, daca tine, tzine, atunci se extinde „corul” si prin alte parti.Uite un exemplu minor: in Romania venisera cu propuneri sa dea bilete de mas la cei ce se vaccineaza sau 100 de lei, 2 mici cu mustar si felie de piine, da?S-a incercat asta intr-o tara unde se spune ca vaccinarea e scazuta. Bun, cum explica desteptii ca aici unde locuiec eu, autoritatile vor sa plateasca 100 $ pt aia care accpta vaccinarea, dar in acelasi timp se spune ca aici populatia e vaccinata in proportie de 70%. Pai daca 70% sint vaccinati, nu spuneau ca se obine imunitatea aia de turma, atunci ce atita disperare sa platesti 100$ pt fiecare din cei 30% ramasi. Astea-s experimente pe multe planuri, deja nu mai are legatura cu ceva real.Asa ca revenind la AUR, crede cineva ca ar fi facut altfel decit ce vedeti pina acum?Nici gind, odata ajunsi la putere, s-ar fi dat dupa cum bate vintul.Aceeasi piesa de teatru cu alti actori, aceeasi marie cu alta palarie.Asa m-am saturat de toate partidele astea si de politicieni rupti de mama realitatii ca-mi vine sa urlu efectiv. Aia e.

    • Excelent comentariul dumneavoastră! Greu de citit, dar cu mult miez. Adevăr și realitate crudă! Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *