Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum a vârât Marcel Ciolacu filozofia „haștag rezist” în PSD. Prin „neglijență”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, contribuie din plin la imbecilizarea atmosferei în propriul partid și oferă membrilor săi, prin „neglijență”, un drept la prezumția de nevinovăție mult restrâns comparativ cu (spre exemplu) al unui procuror. De pildă, un formator-magistrat care instruiește cursanți la Institutul Național al Magistraturii (INM) nu își poate pierde postul prin sancțiune aplicată de Inspecția Judiciară (IJ) dacă sancțiunea nu are un caracter definitiv. Sistemul judiciar menține procurorii cercetați de IJ în funcție și în activitate, până la o „decizie finală”, iar Principiul este universal valabil: vinovăția „definitivă” se stabilește întotdeauna printr-o decizie definitivă. La PSD, în schimb, prin implicarea fostului doctorand de la Academia SRI, Ciolacu și a grupului care a confiscat principalul partid de Opoziție, s-a decis că orice membru reținut „cu mandat de arestare” poate fi suspendat automat din partid: asta impune că, în mod discriminatoriu, cei din PSD (oamenii care „guvernează”) și procurorii (oamenii care „fac dreptate”) nu au o egalitate în drepturi în fața Constituției. Și a șefilor lor.

Un om poate fi arestat pentru multe motive

… dar arestarea în sine nu probează o vinovăție, cu atât mai mult într-o țară ca România, unde abuzul sau lipsa de profesionalism practicat de unele instituții de forță (cum este DNA) s-au văzut limpede în multe procese ale „campaniei anti-corupție”, procese care au fost închise ulterior la instanță din „lipsă de probe” sau, mai rău, pentru că „fapta nu există”. Decizia lui Marcel Ciolacu (survenită după arestarea fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, la începutul anului) a fost cel puțin nesăbuită: Ciolacu și ai lui câștigau poate simpatia Diviziei Presă (Adevărul, Digi TV, ziare/com, Coloneleasa șa) dar consolidau, ca efect secundar, „prestigiul” de „partid corupt” al propriei formațiuni: se știe, în memoria colectivă, o arestare de ieri are impact mediatic infinit mai mare decât o nevinovăție dovedită peste 2-3 ani.

Faptele

În 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, dr. Sorina Pintea (PSD), era arestată de un procuror DNA, în urma unui „flagrant” dubios, în care s-a relatat că inculpata nici nu a atins plicul cu bani lăsat în urmă de un denunțător. La acea vreme, liderul pesedist Marcel Ciolacu a îmbrăcat, așa cum obișnuiește, un rahat într-un sclipici de lozinci („abordare”, „partid”ș.a.) a pregătit terenul printr-o „ședință informală” unde a exclus-o pe Pintea din partid („pe parcursul cercetărilor” sic!) și a anunțat, alături de Comitetul Executiv al PSD (CEX, ghilotina sa preferată pentru osândiții din partid) că membrii care primesc „mandat de arestare preventivă sau condamnare în prima instanță trebuie să fie suspendați de drept”. Practic, Ciolacu introducea în cultura social-democraților o obsesie a grupurilor „haștag rezist”, atât de apropiate președintelui Iohannis, care încă din 2017, echivalau în Piața Victoriei termenul de „arestat” cu cel de „penal”, respectiv de „indubitabil vinovat”.

Inspecția Judiciară: 100 de dosare pe an cu procurori DNA

Este, desigur, de recunoscut că, pe alocuri, nici Corpul procurorilor nu este un club de sfinți și măicuțe. Potrivit unui răspuns oficial al Inspecției Judiciare (I.J.) adresat Cristoiublog.ro, în perioada februarie 2015 – februarie 2020 la DNA au fost demarate 499 lucrări referitoare la conduita și activitatea profesională a procurorilor anti-corupție (!!!). Altfel spus, de la sosirea lui Klaus Iohannis în 2015 la Cotroceni, IJ a deschis în fiecare an cca 100 de cazuri împotriva procurorilor DNA, fapt ce sugerează un simptom de „Republică a Procurorilor” (bazat eventual pe abuzuri, pe ocolirea, încălcarea, ignorarea sau chiar necunoașterea legilor și regulamentelor), dar și suficiența unei instituții care, pe alocuri, a lucrat pentru a câștiga „teama” și nu „respectul”: cazul sinistrului DNA Ploiești este probabil cel mai cunoscut. Altfel spus, în prezența unui fenomen care nu este de neglijat (abateri ușoare sau grave de la standarde profesionale), procurorii pot, adică, să își continue predarea cursurilor la Institutul Național al Magistraturii, chiar dacă sunt cercetați la Inspecția Judiciară pentru fapte nedemne de rangul în sistemul de Justiție. Poate i se pare ciudat lui Marcel Ciolacu, dar Legea lasă un procuror acuzat că este „rău” și „abuziv”, să continue să explice cursanților INM cum să fie „buni” și „profesioniști”: nota bene, până la o decizie finală. Desigur, de un tratament identic ar trebui să se bucure și cei din partide, acuzați la Parchete că au fost „răi” și „abuzivi”.

Ca și în cazul altor decizii

… susținute de „înțelepții” celui mai important partid al României (ex decizii referitoare la votul PSD pe Autonomia secuilor, la Legea educației sexuale în școli, la promovarea publică a vaccinării obligatorii a populației, la neimplicarea în scandalul închiderii abuzive a unor publicații șa), impunerea unei astfel de aberații într-un stat traumatizat de activitatea unor Sisteme paralele în Justiție (cu Binomul de rigoare) a provocat doar o scădere dramatică a popularității partidului: de care beneficiază, în mod cert, președintele Klaus Iohannis și piticii săi de la PNL. Practic, Marcel Ciolacu și grupul său CEX s-au remarcat după ce au transformat PSD (și prin el, ideea de Opoziție) în sacul de box al lui Iohannis, iar azi nu mai este de mirare că derapajele acestuia din urmă de la Constituție, de la bun-simț și de la reguli democratice au devenit mai frecvente în ultimul timp, tocmai pe fondul lipsei unei reale Opoziții politice: prin mărimea sa, PSD se putea situa în centrul ei.

Așadar, cât de surprinzător

… mai este faptul că un membru PSD a ajuns astăzi mai sărăcuț în drepturi la partid, pe când un angajat DNA (ca să folosim un singur exemplu) le are foarte bine reprezentate: într-un „atom” al unei societăți politice imposibile din România- țară condusă autoritar și îndreptându-se clar spre dictatură, un grup de „inițiați” de la vârful celui mai mare partid politic a făcut inegale două puteri ale Statului. Nu cu mult: dar peste acest lucru se adaugă alte multe problem, aparent minore, care prin însumare mențin inechitatea, slăbiciunea politică și puterea despotică a președintelui Klaus Werner Iohannis.

Potrivit doctorilor

…un om folosește aproximativ 90 de mușchi ai corpului ca să vorbească: mulți dintre alegătorii PSD sunt curioși azi câte milioane de mușchi ai corpului ar fi necesari pentru înlocuirea lui Marcel Ciolacu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cum a vârât Marcel Ciolacu filozofia „haștag rezist” în PSD. Prin „neglijență””

  • Asa cum am spus , PSD nu mai exista . Ciolacu e unul dintre cei trimisi sa-l omoare . Insa erau de multa vreme acolo multi in pozitii tocmai sa-l impiedice pe Dragnea sa duca o politica nationala : Grindeanu , Tudose , Birchell , Stanescu , Firea , etc . Sant multi si faptul e dovedit prin alegerea lui Ciolacu in dauna Olgutei Vasilescu , sau Codrin Stefanescu sau Libviu Plesoianu . Cand Dragnea a fost inchis , conducerea a intrat pe mana lor . E tragic faptul ca institutii puse sa apere statul national ii anihileaza tocmai pe cei care luptau pt romani si pt tara .

  • Ciolacu,un lautar de la masa lu Iohannis.Abureala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *