Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

David – Cel mai bun tânăr sportiv european pentru disciplinele de vară

Revine în actualitate marea speranță a mișcării olimpice din România pentru JO Paris 2024, înotătorului David Popovici.
Palmaresul său a devenit acum mai bogat cu un premiu important la nivelul continentului nostru.
Cel de-al 10-lea Trofeu Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară a fost acordat, anul acesta, înotătorului David Popovici, care a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Ceremonia de festivitate a avut loc la cina de gală din programul Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene, găzduit de localitatea slovacă Samorin.
David Popovici devine astfel primul sportiv român care reușește să aducă Premiul Piotr Nurowski în România.

Mihai Covaliu și delegația Comitetului Olimpic și Sportiv Român l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a câștigat un aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și s-a clasat pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber.

Contracandidatele lui David Popovici la Premiul Piotr Nurowski au fost Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), clasată pe locul 2, Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), ocupanta locului 3, Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism), locurile 4, respectiv 5.

David a primit o bursă de formare de 15.000 de euro, ocupantele locurilor doi și trei au fost premiate cu 8.000, respectiv 5.000 de euro, iar sportivele de pe pozițiile 4 și 5 au primit 3.000 de euro.
Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit în 2010 într-un accident de avion și se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din acel an.
După acest premiu, așteptăm o medalie la o competiție olimpică. Mult succes în Franța!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *