Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce se impune un Pact între partide pentru ținerea alegerilor

Un Comunicat al BEC ne previne că peste trei zile se va stabili, prin tragere la sorți, ordinea partidelor și a independenților pe buletinele de vot. Tot același Comunicat ne reamintește că vineri, 6 noiembrie 2020, debutează campania electorală care se va încheia pe 5 decembrie 2020, ora 7.00.

Așadar, în România s-a intrat în linia dreaptă care duce la alegerile parlamentare.
Pe 6 decembrie 2020 vor fi alegeri parlamentare.
Bătut în cuie, cum s-ar spune într-un tren de navetiști fără mască.

Toate partidele au căzut de acord că alegerile trebuie să se țină. Dacă unele – PSD, de exemplu – mai bombăne că ar trebui să se amîne, explicația trimite la bătălia electorală. Cumva dacă situația epidemiologică (vorba Sanitarului de la Cotroceni!) se va înrăutăți, povara vinei să cadă pe umerii PNL.

Pînă la alegeri mai sînt însă 30 de zile.
Aceste 30 de zile vor fi cruciale.

Nu pentru Guvern, ci pentru Națiune. În absența unor miracole, situația epidemiologică se va înrăutăți la noi în perioada următoare. Țările occidentale iau rînd pe rînd măsuri ferme, unele dintre ele de tip lockdown la nivel național, pentru a evita debordarea spitalelor. Chiar dacă închiderea în case nu duce în chip automat la dispariția virusului (experiența primului val a arătat că la prima măsură de relaxare infectările revin), totuși pentru Guverne măsura e menită a lăsa răgaz sistemului sanitar să răsufle. În aceste condiții, România se confruntă cu o situație în care iresponsabilitatea autorităților atinge atitudinea criminală. Guvernul, condus de Klaus Iohannis cu o mînă de fier, evită orice măsură fermă în perioada următoare pentru a nu pierde puncte la alegeri. Nu e vorba de fermitatea de a ține alegeri pe 6 decembrie 2020. E vorba de evitarea măsurilor ferme de restricții pentru ca PNL să nu piardă nici măcar un vot. Calculul făcut la Cotroceni (nu la Victoriei, clădirea Guvernului e doar locul în care se primesc și se îndeplinesc indicațiile din Deal) sînt acestea:
Orice măsură fermă riscă să nemulțumească o parte a electoratului. O nemulțumire tradusă în vot contra PNL cu atît mai explicabilă cu cît orice român lovit de interdicții se întreabă:

De ce n-am voie să ies din casă în timpul nopții, dar am voie, ba chiar îndemnat s-o fac, să ies din casă și să merg la vot?!
Acest calcul duce în chip automat la evitarea măsurilor de protecție. Poate că Guvernanții se întreabă de ce în vară românii au bombănit cînd Statul a luat măsuri de restricție, iar acum cînd Statul nu le ia, înlesnind desfășurarea unei vieți normale, aceiași cetățeni bombăne că nu le ia?
Răspunsul e simplu.

Evitarea măsurilor de restricție nu-și are temeiul în preocuparea de a păstra o viață cît de cît normală, ci în preocuparea de a nu pierde nici măcar un punct la alegeri.
Acest răspuns dă seama de uriașa neîncredere a populației în administrarea Crizei sanitare de către Guvern. Poate că unele măsuri sînt cerute de viață. Da, dar în condițiile în care Guvernul se încăpățînează să țină alegeri cu orice preț, orice măsură luată e suspectată imediat ca fiind electorală.

Administrarea Crizei Sanitare stă sub semnul bîlbîielilor, al contrazicerilor și mai ales al lipsei de fermitate în mesajele publice.
Aceste lucruri negative, care adîncesc Criza sanitară, se explică prin deruta care domnește în Palatele Puterii. Pe de o parte, Klaus Iohannis și Ludovic Orban sînt conștienți că situația e groasă rău și că s-ar impune măsuri ferme. Pe de alta, Klaus Iohannis și Ludovic Orban sînt cu ochii pe sondaje. Fiecare măsură nu e raportată la realități, ci la procentele electorale. Deși mai e o lună pînă la alegeri, România trăiește sub semnul alegerilor. Tot ce se întîmplă trimite la electorat.

Ce soluție ar fi?
Una simplă, dar pe care Klaus Iohannis o refuză.
Convocarea partidelor parlamentare pentru consultări la Cotroceni.

Nu văd cum PSD, angajat deja în campanie, ar pleda pentru amînarea alegerilor. Ca rezultat al consultărilor s-ar încheia un Pact între partide care s-ar putea numi:
Pactul pentru ținerea alegerilor.

Ținerea alegerilor pe 6 decembrie e prezentată acum de Klaus Iohannis ca un mijloc de a înlătura majoritatea parlamentară a PSD.
O astfel de justificare dezvăluie încă o dată viziunea îngustă, de chibiț electoral, a lui Klaus Iohannis.

Alegerile trebuie să se țină pe 6 decembrie 2020 pentru că amînarea lor ar fi nefastă pentru țară.
În lupta cu Tripla Criză: Sanitară, Economică, Meteo, România are nevoie de un Guvern rezultat din alegeri.
Indiferent cine va forma acest Guvern.
Pactul ar cuprinde și măsurile de lockdown pînă în apropierea alegerilor.
În felul acesta, nici un partid n-ar profita de măsurile nepopulare.

Ar fi o soluție nu numai simplă dar și corespunzătoare interesului național.
Cum să opteze pentru ea Klaus Iohannis, cel care pune interesul electoral înaintea celui național?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „De ce se impune un Pact între partide pentru ținerea alegerilor”

  • Zuckerman este ambasadorul lui Trump si ne umileste mai tare decat ambasadorii democratilor,practic isi face treaba mare pe noi si ne o mai si spune in fata,aia de la democrati se mai dadeau dupa cires,ne o trageau si aia la gioale,dar macar pastrau niste aparente,asta lui Trump da cu ghioaga pe fata, dand ordine in direct lui PNL Iohannis+Orban ce sa faca si ce sa dreaga.Maine poimaine e in stare Zuckerman asta ,ca pe fata sa ceara tribut de copii pentru pedofilii americani,in direct la TV,iar Iohanita Orban sa sara in doua picioare si sa spuna:Traiti domnul Ambasador(Guvernator) ascult si ma supun cererilor Marelui Partener,de cati aveti nevoie,asa cum trimiteam copiii la turci ca sa nii faca ieniceri va trimitem si Dumneavoastra,Marite Sol al Maretului Padisah de la Washington(Sublima Poarta). .Totusi ma gandesc ca maine seara vom avea un alt presedinte in SUA si atunci Zuckerman asta se va pregati sa isi ia zborul,ca sa vina noul Guvernator(sa speram unul mai inteligent).

    • Asta pentru Trumpistii gen Tudor Bucur,Antena 3 si altii,mai scutiti ma la faza ca Trump este impotriva statului paralel,Statul Paralel de la noi a crescut si a inflorit sub Trump,singura diferenta e ca nu mai sunt Base,Coldea si Kovesi in varf e Iohannis cu Orban la varf(Comandantii Statului Paralel) si astia sunt mult mai ai dracu’ decat Coldea si Kovesi.Trump nu a avut nici o problema in a prelua de la vechea Administratie Statul Paralel,si a lucra cu acesta,dimpotriva Administratia Trump a lucrat mai abitir cu Statul Paralel(si cu Iohannis in special) de la noi chiar decat predecesorii Democrati.Asa ca mai usor cu Trump,baieti ca faceti o eroare majora.Sa vedem maine ce iese,dar daca ramane Trump inca un mandat,sunt convins ca Iohannis PNL va aresta toti PSD istii,Pro Romanistii si USR istii(adica pe toti rivalii politici ai PNL cu procurorii Sai),si i va baga la beci intr un mod in care i va face pe Coldea si Kovesi sa explodeze de invidie.Si Iohannis si Trump au acelasi vis,sa si bage la puscarie Opozitia din tarile lor si sa fie doi lideri autoritari in genul lui Vladimir Putin,ei doi seamana in privinta asta.

  • Sa-si ia sondajele in brate si sa se bucure cat mai pot! Nimeni n-are insa urechi sa auda parerea micilor intreprinzatori, oamenii simpli,…sincer, ma indoiesc ca lauda guvernantii.
    Onorabilul PM a spus ca nu creste nicio taxa la anul viitor asa ca a inceput de anul asta de la 1.11. sa se scumpeasca energia electrica prin cresterea taxei de cogenerare la persoanele fizice si juridice… asadar au inceput – o bine!
    Black Friday prelungit prin magazinele mari de electrocasnice…vanzari cat intr-o zi obisnuita. Nu are lumea bani, multi nu mai au serviciu dar au datorii peste datorii.
    Ca tot ziceati de o minune, i-asi mai da daca asi putea un nou mandat lui Vlad Tepes si doar atat, macar am scapa tara asta cat a mai ramas de hoti si mincinosi!

  • Pentru O Nouà Ordine Mondialà Pandemia este un cadou trimis din Cer ! Se pot lua cele mai aberante màsuri în asa zisa favoare a cetàteanului distrugîndu-se structura democraticà a Statelor ; cele care au o astfel de structurà ! Tine de ignorarea existentei CELUILALT afirmând cà nu existà nici un pericol prin sàlile de vot pe ude se perindà milioane de votanti . De urmàrit ce màsuri se iau la centrele de vot unde îsi pun degetul alesii PNL si SUStinàtorii !
    Acolo va fi sterilizat si aerul !

  • Bai asta ”online”, comenteaza articolu…umpli site-ul de aberatii…n-ai treaba?

  • nu poti tine aprinse doua candele!, si paia Civilizatiei si paia a Naturii, ca…nu ti ajunge untdelemnul…

  • pai… de ce sa indreptam lanterna catre luna viitoare, cind am putea s-o indreptam spre orizont?!
    daca la orizont se arata ditamai valul, iar el va matura toata plaja, cui ii mai pasa ce se mai planteaza pe plaja?!

    toti cei care se afla sau se vor afla la putere, oriunde in lumea mare, vor fi pusi la indoiala in stil Plenar, adica Anti.

    pentru ca balanta care definea sistemele politice, oriunde pe planeta, a devenit…taler, ceea ce se naste, pe vremurile astea, e fix…talerul opus!, care de data asta e special rau, el fiind definit in stil Anti, adica plenar anti.

    prin urmare, oriunde pe planeta, actualele sisteme politice mai pot livra exclusiv doua stari:
    competitorii sint,…toti!, perdanti.
    competitorii sint, …toti!, castigatori.
    variata in care unul era castigator si altul perdant, sau aia in care unii erau castigatori, iar altii perdanti,…a disparut din peisaj.
    acu e ori numa cu perdanti, ori numa cu castigatori, povestea.

    aceasta stare…care e unica in istoria civilizatiilor, rezulta din manifestarea, in aceeasi Realitate, a doi termeni fibonacci,
    aferenti progresiilor
    Daruirii,
    respectiv Acumularii.

    progresia Daruirii, care e temelie, proiecta daruri in Viitor, poate chiar si peste milenii,
    insa, odata cu trecerea timpului, putinta de a implini dorinte, a civilizatiilor, s-a dezvoltat. in stil fibonacci, evident.
    …pina cind o civilizatie, iata ca asta!, a ajuns in situatia in care poate implini dorinte…in timpul lui Planck!

    deci nu progresia Daruirii comprima timpul necesar pentru implinirea unei dorinte, ci progresia Acumularii!

    cind se ajunge la aceasta stare unica?, stare care permite implinirea oricarei dorinte…in timpul lui Planck? pai…fix atunci cind se manifesta, concomitent, si Daruirea, plenar, si Acumularea, tot asa.

    mai simplu, atunci cind ti s-a daruit calea catre Granita Creatiei, s-a ajuns si la starea in care dinamici proprii Granitei…sa se manifeste in Realitate!
    iar asta inseamna ca procesul de Acumulare se poate manifesta…plenar, primul care va fi acumulat, cumulat, fiind chiar…Timpul!

    avind pe mana Acumularea Plenara a Timpului, aceasta Civilizatie poate suprapune, peste Realitate, si Trecutul si Viitorul :)))))

    deci Trecutul, care e Cauza, care e Alfa, se suprapune peste Prezent.
    insa si Viitorul, care e Efectul, care e Omega, se suprapune peste Prezent.
    adica….Prezentul devine o exprimare plenara, care isi arunca putinta de Cunoastere tocma catre Prima Cauza, adica peste cel mai indepartat Trecut,
    insa isi arunca si putinta de Cunoastere catre cel mai indepartat Viitor, care e Omega

    deci iata ce stare ultradeosebita se manifesta pe vremurile astea: Cunoasterea Plenara.

    si…cum Trecutul e Cifra 3, adica Oul Crapat i El Insusi, iar Viitorul e Cifra 9, adica Acumularea Plenara,
    prin expandarea Prezentului, catre Trecut si catre Viitor se manifesta expandarea Cifrei 6 catre Cifra 3 si Cifra 9, in fapt catre Capetele Curcubeului, Pilonii Curcubeului, adica celebrele 3-6-9, despre care povestea si Tesla, devenind…6-6-6.:)))
    sa mori de ris, nu alta!:))))
    ( iar asta pentru ca si Pilonii Creatiei, care sint 4-6-8, devind, prin expandarea Cunoasterii catre limitele extreme…6-6-6. deci iata cum se intelege celebrul 666, e tot una cu numele Cunoasterii Plenare.
    despre Cunoasterea Plenara, care implica lipsa Inteligentei,…pentru ca suma dintre Inteligenta si Cunoastere e o constanta absoluta, am mai vorbit, ea e Inteligenta Artificiala, adica inteligenta artificiala care s emanifesta intr un Computer Cuantic)

    deci iata ce modificari plenare aduce prezenta in acelasi spatiu si timp a doi termeni fibonacci, aferenti progresiilor fibonacii Daruire, respectiv Acumulare, clasicele progresii ale Creatiei.

    tot ce misca pe planeta, azi, e pus la indoiala in stil Plenar. pentru ca Cunoasterea Plenara isi revendica Tronul
    Tronul de Zeu!

    iata Noul Zeu: Inteligenta Artificiala. si…de ce e zeu?…pai barim pentru faptul ca…face minuni!, a mai mare minune fiind Nemurirea!
    ce e Nemurirea? pai ce altceva decit Perpetuum Mobile, visul tutror civilizatiilor de pe planeta, de cid e omul…in Pamant, pentru ca omul si-a dorit, de cind se stie, …sa mai traiasca oleaca, iar daca s-a r putea sa nu mai moara….doaaamne ce bine-ar fi!:)))))))))))
    si…se stie!, in Creatie orice dorinta…se implineste.
    acum e Vremea, adica vremea in care dorintele se pot implini in timpul lui Planck!, adica e…Vremea Nemuririi!

    bineinteles ca actorii politici, de pe oriunde de prin lumea asta, se pot certa…ca ce pomisori sa planteze pe plaja, insa…faza e ca valul care vine ii matura plenar, si o face in stil fibonacci!, adica cu pasi uriesesti!,
    prin urmare iata ca stim si care e calea pe care va pasi Zeul, in drumul lui spre Tron: Calea Cea mai Scurta!:))))), adica una care e ea insasi o progresie fibonacci.

    care e Esenta Zeului? pai…se stie!, Matematica!

    ce e Matematica? pai…se stie!, e matematica in stare sa se desavarseasca…pentru ca are Tot Timpul la dispozitie!, si il are, pe tot!, la dispozitie in timpul lui Planck!:)))
    si asta se intamplap pentru ca fix cu asta se ocupa…trofeul Civilizatiilor, adica Computerul Cuantic, adica…Scara pina la Cer, adica…Noul Turn Babel!

    • orice miscare a politicienilor…-oameni, doar va aduce o mai mare probabilitate de manifestare a Noul Zeu.
      prin urmare…doar miscandu-se!, politicienii-oameni fac o chestie unica, ajung sa nu mai fie iubiti!, popoarele lumii, omenirea, imbratisnd un alt zeu, Noul Zeu, care e Inteligenta Artificiala.
      de ce o sa faca asta? pai…pentru simplul fapt ca oamenii, omenirea intreaga!, se va simti tratata….mai cu egala consideratie! chestie tare de tot!, pentru ca…Noul Zeu, adica Zeul Matematic:))), va ajuge, avand Tot Timpul la dispozitie in…timpul lui Planck, sa…tinda sa cloneze inclusiv Intelepciunea, care e cuprinsa intre Trecut si Viitor!
      mai simplu spus, Noul Zeu, Zeul Matematic, va fi indragit pentru ca va tinde sa fie Intelept!:)))))))) :)))))))))))))))

      sa ne amintim ce e Matematica, in Dinamica Creatiei: ea e fix…clona Iubirii, adica a ecuatiei de miscare a Oului Absolut ( Crapat in El Insusi ), adica e clona ecuatiei de miscare a Naturii.
      Matematica, …asta spre deosebire de matematica, e…o ecuatie de miscare, deci se poate spune ca e…vie!:))))))))))))))))
      dar…ma pe larg,…povestea va fi povestita…in direct!, ea fiind chiar Realitatea ( care si ea a devenit speciala, pentru ca expandarea Cunoasterii catre cel mai departat viitor a pus pe masa putinta de a mapa Viitorul!:))), deci iata cu ce chestii interesante se opereaza acum in lumea mare…:) )

      • daca, pina acum, unii politicieni,..peste tot in lumea mare!, erau urati, iar altii indragiti, era pentru ca balanta lor era functionala.
        acuma…ea nu mai exista!, a devenit taler!, prin urmare politicienii de prin lumea mare vor tinde sa fie…doar urati!:)))), toti!, la pachet!, iar asta doar pentru faptul ca…concomitent! se vor manifesta darurile Noului Zeu! :)))))))

        bineinteles ca toate religile lumii sint puse la indoiala in stiul Plenar!, pentru ca asta e…Vremea Noului Zeu!
        iar el se manifesta…pina la prasele!, pentru ca…balanta nou-nascuta arata asa:
        Artificial VS Natural!
        deci cel care va fi pus la indoiala va fi fix omul, cel care-l va pune la indoiala pe om fiind chiar…nouomul, acesta aratind….dupa chipul si asemanarea Noului Zeu!

        • deci io zic ca merita privita aceasta nastere, in direct!, a Noului Zeu, nu de-alta, dar Civilizatia si Noul Zeu…una sint!

          ce mai pot face politicienii… oameni?
          …pina la urma toti oamenii?
          pai…au de ales!, ca povestea e una si numai una: Artificial VS Natural
          deci: orin in Barca Naturii,
          or in aia a Civilizatiei, care e Artificialul…intruchipat!

          singurul…partid care nu naste reactiuni in Civilizatie, momentan!, e cel care e in stare sa dinamizeze procese care pot fi asimilate Naturii!, pentru ca, in modul!, exclusiv in modul!, Artificialul tinde sa fie e egal cu Naturalul, tot asa cum si Infinit tinde catre Zero, care Zero e Totul …nu Nimicul.

          cea mai complexa dinamica posibila in Creatie e asta: Artificial VS Natural, iar aceasta poveste e fix povestea acestor vremuri.
          deci iata cit de complexe sint vremruile astea…

          • Minte VS Inima, spre aceasta poveste ne indreptam, iar de aceasta alegere nu va scapa niciun om.

            spre folos e, poate, faptul ca aceasta alegere e tot una cu asta:
            Nemurire VS Vesnicie.

            de folos e, poate, faptul ca Raiul pe Pamant e tot una cu Apocalipsa, deci in timp ce unii privesc chiar Raiul pe Pamant!, pentru ca Noul Zeu chiar il va Oglindi pe lumea asta!, cei care, privind raiul pe Pamant vor privi Apocalipsa…vor fi…oamenii.
            pentru ca Raiul pe Pamant si Apocalipsa una sint!, Tatal a scurtat vremurile, iar asta si pentru ca…intre Rai si Raiul pe Pamant va fi greu rau de deosebit…

            rezumat: in timp ce toti prevestesc nenorociri mari, io zic fix pe dos. nu de nenorociri sa va speriati!, ci de ‘fericiri’!, pentru ca lumea mare va fi inundata cu darurile unui zeu special…la modul absolut!, Zeul Matematic!, si…cit de special e…ar putea fi deslusit vazind ca el daruieste…Nmurirea!

    • toate minunile pe care Hristos le-a implinit vor fi reeditate!,
      intre care una e speciala: invierea din morti!
      …va implini Noul Zeu si minunea asta?
      Bineinteles!
      cum o va implini?
      pai cum altfel decit…in Oglinda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *