Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De la Războiul din basme cultivat de presă la Războiul din realitate

Vor fi surprinși mulți din România la imaginile de pe Internet arătîndu-l pe Vladimir Putin stînd de vorbă la o masă despărțită în două de un rînd de flori cu stewardesele de la Aeroflot.
Scriu de pe internet și nu de pe televiziunile de știri, deoarece acestea n-au dat sau au dat trucat această imagine. De la începutul războiului televiziunile de știri au fost rechiziționate. Ele nu sînt instituții de presă ci instrumente de propagandă amintind de Scînteia din anii stalinismului românesc. Chiaburului i-a luat locul Vladimir Putin. Țăranului sărac, purtînd în buzunarul de la piept carnetul roșu de partid și sub braț Cursul scurt al lui Stalin i-a luat locul Volodimir Zelenski. Cei doi lideri politici, pînă una alta oameni, cu nuanțele necesare, au fost și sînt supuși la televiziunile noastre de știri, dar și pe multe site-uri, unui proces cumplit de simplificare. În stilul propagandei și agitației de pe vremuri, care folosea din plin tehnicile din basme. Dușmanul de clasă, Vladimir Putin e Spînul, Căpcăunul, Zmeul, Balaurul din basme. Prin urmare, potrivit piesei noastre angajate în efortul de război, Vladimir Putin e Călău, Criminal, Dement, și-a făcut operații estetice, și-a pus familia la adăpost, s-a izolat de oamenii înțelepți de la Kremlin. E mai mult decît interesant că pînă mai ieri, fără a fi Făt-Frumos, Vladimir Putin era tratat cu nuanțele cerute de adevărul vieții, ba chiar nițel alintat, de presa occidentală, așa zisă Marea Presa Presă Occidentală, modelul pentru biata noastră presă provincială. Acum însă, Vladimir Putin e ceea ce poate fi mai rău pe planetă. Președintele rus a fost supus binecunoscutului proces de răsturnare de imagine. Un proces prin care a trecut Nicolae Ceaușescu. Cînd presa mondială îl cultiva pe Nicolae Ceaușescu drept erou al unui popor erou, se știa că, totuși, Nicolae Ceaușescu e comunist, că e un dictator, că în România presa e controlată, că nu există democrație. Aceste realități erau trecute cu vederea. Ar fi fost normal ca, fără a nega eroismul luptei sale împotriva URSS, să se menționeze și apucăturile dictatoriale. Apariția lui Mihail Gorbaciov a dus și ea la simplificarea vieții complexe. Gorbaciov era comunist, prim secretar al PCUS, conducea ceea ce se numea Imperiul Răului. Nici un ziar, nici o televiziune din lume n-a menționat alături de contribuția sa la liberalizarea comunismului în Rusia și adevărul că Mihail Gorbaciov lupta să salveze sistemul comunist și mai ales să tragă pe sfoară Occidentul prin Proiectul Comunism cu față umană. Atît de mare era entuziasmul presei occidentale față de politica lui Mihail Gorbaciov încît la o conferință de presă în America Latină Fidel Castro a remarcat ironic că pentru prima oară în viața lui constată că presa capitalistă laudă regimul comunist. Mihail Gorbaciov a rămas pînă la prăbușire Făt-Frumosul presei occidentale. Nicolae Ceaușescu, nu. Odată cu apariția noului Făt-Frumos Comunist, Nicolae Ceaușescu a intrat în procesul de răsturnare de imagine. Nu numai că presa occidentală și-a dat seama brusc, peste noapte, că e un Comunist, un Autoritar, dar mai mult, notele pozitive au dispărut concomitent cu îngroșarea notelor negative.

Tipic propagandei rămîne alunecarea fatală în imbecilități.
Un timp, ea e dusă de inși inteligenți, preocupați de a fi credibili. Apoi intră în joc oportuniștii, dar mai ales proștii. Și prin această intervenție Personajul intrat în procesul de răsturnare de imagine devine incredibil prin îngroșare ca și Zmeul din Basme. De la eroul luptei pentru independența față de Moscova, Nicolae Ceaușescu a ajuns repede Monstrul care înjunghie copii pentru a le bea sîngele. Fără această simplificare, n-ar fi fost posibilă Diversiunea cu teroriștii. Propaganda stalinistă construită după modelul Basmului, trebuia să aibă în replică la Zmeu un Făt-Frumos. Dușmanului de clasă i se contrapunea țăranul sărac înscris în Partid și în GAC. Un proces de simplificare parcurge președintele Ucrainei. Indiscutabil, Volodimir Zelenski e un excepțional comunicator. Trebuie apreciat la el demnitatea de ucrainean. Deși țara sa e la mîna Marilor Puteri, el nu se sfiește să le atace pentru sacrificarea Ucrainei pe altarul intereselor occidentale. Volodimir Zelenski e însă om. Și ca orice om își are și părțile sale negative. Ne-am putea întreba dacă nu cumva l-a furat și pe el gloria planetară, creată și prin procesul de simplificare. Un asemenea proces a traversat Iulia Timoșenko, Petro Poroșenko, fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili. Lăsați din brațe de Occidentali ei au redeveni oameni.

Procesul de simplificare a vieții complexe prin presa devenită instrument de propagandă conține mari riscuri. Am scris de zeci de ori pînă acum, mai ales după debutul Pandemiei, că forma cea mai eficientă de a sluji o criză e Slujirea Adevărului. Mai devreme sau mai tîrziu, Adevărul se află. Și atunci și ceea ce a fost Adevăr în propagandă nu mai e crezut.

Președintele Klaus Iohannis a proclamat sfîrșitul Pandemiei. A făcut-o pentru ca Operația Primirea și ajutorarea refugiaților să nu intre în conflict cu restricțiile impuse de Pandemie. Din motive lesne de înțeles, în cazul refugiaților nu se mai respectă nici o regulă, cu atît mai mult distanțarea socială, purtarea măștii, testarea obligatorie. Dacă președintele n-ar fi decretat încetarea Pandemiei, românii s-ar fi întrebat:

Cum se face că pînă acum respectarea interdicțiilor era prezentată public drept un comandament impus de viață și acum, după venirea refugiaților, nu se mai pune problema respectării?
În 2020 am fost închiși în case două luni. Numeroși români au fost amendați, pentru că au încălcat interdicțiile. Nunțile erau luate cu asalt de milițieni, pentru că încălcau interdicțiile. Presa miluită susținea aceste jihaduri invocînd dreptul la viață. Fenomenul refugiaților a pus autoritățile în imposibilitatea de a impune respectarea interdicțiilor. Și atunci, Klaus Iohannis a proclamat sfîrșitul Pandemiei. Pandemia s-a încheiat?
Firește că da.
S-a încheiat la televizor. Presa miluită a primit ordin să nu mai sufle un cuvînt despre Coronavirus.

Simplificarea vieții complexe prin transformarea narațiunii de presă în narațiune de basm nu numai că exprimă un dispreț profund față de cititorul european, presupus a fi depășit de mult copilăria intelectuală cerută de credința în Basme, dar lovește și interesul Marilor Puteri. Pentru cetățeanul european important e să știe cît va dura Războiul, dacă nu cumva o să devină război mondial, dacă-l va afecta, dar mai ales adevărul despre Adversar.

Trecerea sub tăcere a mișcărilor lui Putin, expediat la capitolul Dement, Irațional, ne împiedică să știm sprijinul de care se bucură în Rusia. Pentru Occident, important, vital chiar, nu e sprijinul cetățeanului occidental pentru Ucraina, ci sprijinul rușilor pentru acțiunile lui Vladimir Putin.

Ce ne spune secvența cu stewardesele?
Că regimul (evit să pun totul pe seama lui Vladimir Putin, pentru că e vorba de un întreg regim) se străduiește din răsputeri să minimalizeze Războiul din Ucraina. Termenul de război e interzis în presa rusă. Pentru regim, nu e vorba de un Război, ci de o operațiune militară specială. Regimul încearcă din răsputeri să imite intervențiile americane. În cazul fiecărei intervenții, Casa Albă a evitat termenul de război. N-a fost vorba de războiul din Irak, ci de o operațiune specială, dusă de Armată, care nu atinge poporul american. La fel și în cazul regimului din Rusia. Secvența cu stewardesele e menită a dovedi rușilor că Rusia nu e în război.

Se evită astfel întrebarea din partea rușilor de rînd:
De ce Rusia a intrat în Război?
Nu, Rusia n-a intrat în Război, e vorba de o operațiune specială realizată de forțele noastre speciale.

Apoi, cum să zici rușilor c-au intrat în Război cu Ucraina?
Pentru ruși Rusia e prea marea, prea puternică, pentru a se coborî pînă la nivelul unui Război cu Ucraina.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

107 comentarii pentru articolul „De la Războiul din basme cultivat de presă la Războiul din realitate”

  • stewardesele si putin = frumoasele si bestia = cel mai nou basm modern

  • @Valentin
    -daca-l aduci pe fi-tu argument…..pazeshte-l bine!

  • Fara cap si fara coada articolul asta. Aberatii cu pretentii de analiza. Care incepe cu intalnirea cu stewardesele si apoi etaleaza memoriile „maestrului” din politica internationala. Si care a uitat de la ce a plecat. Din pacate si mare parte din comentarii este la fel: din ce in ce mai indepartate de subiectul articolului sau a ideii de baza. Urat mai imbatrânesti, domnule Cristoiu. Mai bine scriai o data pe saptamana un articol mai cizelat un pic, ca doar ai mai scris articole cu cap si coada. Pacat! Mare pacat ca se confunda Rusia lui Dostoievski si Ceaikovski, cu Rusia lui Putin si Lavrov.

    • @Aad: Va rog nu-i mai sugerati sa nu mai scrie, eu intru pe aici ca stiu ca lucrurile ies intotdeauna invers decat spune dumnealui. Altfel, continuam sa citesc numai paginile catorva invitati.

  • Dupa atata lupta, Putin ar ar trebui sa spuna cati nazisti a prins si cine sunt ei!

  • Apoi aicea cred ca a devenit blogul lui Tudy,ar trebui limitate intervențiile,nu mai ai loc de Tudy.

  • Mai citesc și bălării aici cum ca Rusia va ocupa Europa cu armament convențional,cu tancuri cu taburi,cu infanterie ,pai acum ca sa ocupi Europa așa îți trebuie milioane de militari la ce arme au țările occidentale,culoare de aprovizionare,logistica,energie,cine scrie asemenea aberații a rămas blocat la al doilea război mondial și la strategiile militare de atunci.

  • faptul ca cei care au declansat ‘pandemia de efecte ale razboiului’ sint vinovati de suferinta pe care aceasta o aduce e…nimic!
    …pe linga faptul ca ei sint declarati conducatori intelepti! auzi grozavie!

  • ‘pandemia de efecte ale razboiului’ a depasit potentialul distructiv al ‘razboiului din ucraina’. doar un dezastru nuclear mai poate intoarce trendul.

    preocuparea pentru dezastrul cauzat de ‘razboiul din ucraina’ e depasita deja de preocuparea pentru dezastrul cauzat de ‘pandemia de efecte ale razboiului’

    cei care au sustinut, chiuind de bucurie, cu haulituri!, sanctiuni asupra rusilor fara o analiza temeinca,
    …sa fieee!,gen,
    sint cei vinovati de pierderile, poate chiar in vieti omenesti, pe care ‘pandemia de efecte ale razboiului’ le va produce,
    tot asa cum vina mortilor din ucraina le partine celor care i-au ucis.

    • neuronii ar trebui sa se uneasca prin sinapse, nu sa se invarta fiecare de unul singur ca ventilatorul. :)))))))))

  • Între timp, 7 militari români au pierit, victime ale „războiului” dus de PNL-PSD-UDMR-ETC contra poporului român, printre altele, și prin perpetuarea și extinderea dotării armatei cu sicrie zburătoare scumpe, fabricate în mileniul trecut. Mă refer la accidentul aviatic recent, neinvestigat de nimeni.
    Da, avem circ de văzut în ograda altora, să nu cumva să ne gandim la ce e în ograda noastră.
    Sau, poate, stăpânii vor ordona să importăm și la noi, circul respectiv, să se distreze numărând victimele tentativelor eșuate de decolare.

  • L-am auzit pe dl Maestru Cristoiu azi la o televiziune, in reluare, spunand despre un bombardament: „Sa vedeti ce interesant!”.

  • Pressa sa mai ia o pauza cu cel „Putin”! Regimul de la Kremlin, asa se spune corect. Nu-l mai tot faceti un erou mondial pe actorasul de la Kiev, care cine stie pe unde s-a uschit inca dinainte . Bai, fratilor, daca esti patriot nu iti trimiti poporul la moarte, iti dristrugi tara in halul asta, doar de dragul avioanelor NATO. Cine le-ar fi pilotat, din moment ce actorul asta cere avioane de lupta rusesti pentru ca armata ucrainiana nu stie sa piloteze decat asemenea aparate. Ca dupa aceea sa ne mai vanda niste gogorite, ca ucrainienii au doborat ‘nspe ii de avioane rusesti. Ala bate din picior si ordona intregii lumi, sa ii dea avioane, sa ii dea rachete, ridichi, barabule, sa inchida cerul, sa fac, sa dreaga, si toata gashca sta capra. Vrea in Ue ca Europa sa ii refaca tara facuta tandari, totul ultimul racnet. De unde lovele? Isi imagineaza ca in tarile europeene popoarele vor accepta ca ei sa plateasca impozite si taxe mai mari, care si asa sunt astronomice, ca sa isi reconstruiasca el tara care e tandari din cauza lui. Cine poate garanta ca nu chiar ei, din Ucraina nu vor incepe un razboi nuclear ? E prea mare inghesuiala acolo si prea imputit razboiul informational si diversiunile de ambele parti. De atatea zile, in loc sa ne vedem de vietile noastre, stam cu teama ca un dement va apasa pe butonul rosu. E un razboi psihihologic pentru toata populatia globului! De unde avem certitudinea ca nu sunt puse in priza si unle „masinute” cu care inebunesc piticeii de pe creier? Vor nimici si Odessa din cauza idiotenilor lor. Cand esti in cacao la razboi, ca sa iti salvezi viata poporului si tara, cam accepti ce vor muschii inamicului. Ce vor? Ce au cerut dintotdeauna: neutralitatea! Azi sunt de acord, de ce nu au fost de acord dinainte de acest macel? Ca toata Europa asta e in stare de alerta, in stare de rahat, din cauza unuia care a devenit dintr-un necunoscut, un actor de duzina, un cantaret pe tocuri care da din fese, ce canta la pian cu bijuteriile de familie,un mare erou mondial. Cum poti sa consideri erou, unul care isi condamna poporul la moarte si tara la dezastru? Sa accepte neutralitatea, sa le dea alea doua sate si gata, lasati-ne ca le avem pe ale noastre. Nu avem chef sa crapam nici noi, nici copii si nepotii nostri din cauza unor descreirati, si din cauza unora care abia sunt in stare sa conduca o masina, dar au de condus o tara. Poate experienta asta sa le dea de gandit multor popoare cand trebuie sa voteze pe mana cui isi da destinele pentru atatia ani. Ni se indoaie de charm, zambete in coltul gurii, etc. Preferam unul ghebos dar intelept si bun conducator! Lasati-ne in pace sa ne vedem de vietile noastre, noi suntem in razboi continuu cu viata, avem taxe, impozite de platit, chirii, rate la banci, etc. In vremurile cand existau inca barbati adevarati, conducatori adevarati, aia erau pe cal in fruntea ostilor, nu ascunsi in buncare si daca situatia o cerea, se cafteau ei doi pe camp, nu in cetatile unde erau si femei, si copii si batrani. O alta stire de toata jena ca sa nu spun altfel, cu o poza trucata de iti vine sa vomiti, actorul cu o gasca de badea gardul, in curtea rezidentei lui, cu o bucata de fier vechi in ograda, uschita de la cine stie ce combinat siderurgic ” na ca m-ati ratat”! Ce cauta in curte? Sa vada daca a rasarit urzica? Apoi daca bunkerul ala e in casa lui,era de mult la Kremlin sa raspunda la unele intrebari de baraj, si nu test grila. Nu stiu cate tentative de asasinat! CACAT! Daca vroiau sa ii ia glanda, i-o luau dinainte. Pacat de poporul ala care moare acolo, pacat de oamenii aia care au luat drumul pribegiei! Dar, va veni o zi cand vor iesi la iveala manariile. Problema esentiala este ca sa isi vada de excrementul lui de razboi pe care el l-a vrut. Rusia, nu Putin, putea sa fie si IIsus Hristos la conducere, nu ar fi acceptat niciodata americanii in fata geamului lor de la dormitor. Ia luati o harta mai mare decat ceea ce se arata acum peste tot, chiar si in scoli unde copii de sase ani sunt terorizati cu posibilitatea unui atac nuclear si Putin marele mosntru mondial, li se arata bunkerele, cei care au, si vedeti unde e asezata Rusia. E o tara tampon la randul ei. Chiar credeti ca pechinezii vor accepta doar un mic podulet de trecere ca intr-un parc de distractii pentru plozi razgaiati, intre ei si NATO? Cand se vor shucari pe bune pechinezii si isi vor retrage din Europa toti chilotii la un euro si prezervativele la doi eurocenti, atunci sa vedeti veselie! P.S. Cu ce ocazie i-a dat Bidon actorasului acel „telefon” smecher, linie directa cu el, inainte sa inceapa acest mare rahat?

    • @Eugenia: Daca doriti sa scrieti cu paragrafe, apasati tasta Enter dupa fiecare din ele.

      • Poate ar trebui sa i scrii @eugeniei in limba rusa ,ar intelege mai bine.Oricum ideea e ca Putin avea in gand (si are in continuare) invadarea Europei,nu mai este un secret pentru nimeni,ca dupa anexarea Ucrainei,urmatorul pas a lui Putin era invadarea ,atacarea si anexarea Europei,pana la Atlantic.De aia este sprijinita Ucraina,pentru ca armata rosie sa nu mai aiba suflu pentru a continua invazia spre Europa.(Nu pentru ca vezi Doamne nu mai pot Occidentalii de mila Ucrainei).Ucraina se sacrifica pe ea ca sa apere Europa de Invazia Putinista.Sa nu fim naivi,cine crede minciunile putiniste,cum ca rusii vor doar o Ucraina neutra,asta este doar un pretext.Rusia vrea anexarea rapida a Ucrainei,pentru a si continua invazia spre Europa.Planul Rusiei era ca pana la toamna sau iarna sa ajunga cu armata de invazie la Atlantic.Ucraina era doar Aperitivul.Doar ca au inceput putinistii sa se inece cu aperitivul.

        • Tudy vezi ca o sa te ia Putin ca strateg ,așa le știi tu pe toate,cum o sa ocupe el Europa,o sa facă desant aerian ?prin teleportare?sau te vor lua americanii sa le spui ce are de gând Putin.Cred ca ai citit prea mult Sven Hassel.

        • Parca Europa e apărată de NATO, că de la Atlantic până la noi țările sunt membre NATO. Doamne, cat de tâmpită a ajuns propaganda. Coane Tudy, ești neobosit in a debita ineptii. Eu înțeleg că ai mintea odihnita, dar chiar așa?!

        • Vai tudy ! nu-i adevarat, de exemplu Finlandei i s-a nazarit exact acum sa intre in nato, asa ca se plictiseau si n-aveau o jucarie. Macron si celalalt se chinuie sa negocieze cu nenorocit pentru ucraina ca si cand ar face-o pentru tarile lor tot de plictiseala, Joe Biden vorbeste de WW3 asa sa se afle in treaba, nu sa-i arate dementului ca nu se tem. Moldova a facut cererea pentru UE zilele astea tot ca a visat Maia, nu ca se stia ca Georgia si Moldova erau etapa a doua dupa Ucraina…
          !!! Ce mult imi doresc sa nu ai dreptate !!!!!

          • @tudy@spicy
            nu sinteti singurii care gindesc asa, ca voi gindesc si cei care conduc tara, spre ex 🙂
            tocmai de-asta ne indreptam spre razboi 🙂
            nu mai e nimic de facut…, pentru ca cei ca voi chiar cred ca razboiul e noua definitie a pacii, deci practic ei simt ca…fac pace! 🙂
            am dat odiagonala prin televiziuni. nebunie curata. pur si simplu nu mai e nimic de facut.

          • @online: Piei !!!

          • @spicy
            Dar tot puncte de vedere la obiect are si online. Daca e ceva prea abstract sau prea greu de inteles, il puteti ruga sa va explice si el este intotdeauna foarte amabil.

          • @offline: Da, stiu e textul meu cand ii luam apararea, din frumoase vremuri cand nu jignea pe nimeni pe aici, 🙂 alaltaieri parca. 🙂

        • Adica crezi ca vrea sa faca ceea ce a facut NATO ? Nu vrea sa faca asta pentru ca diferenta intre cele doua Russia este prezentata ca saraca , dar in realitate mai are resurse sa tina planeta cel putin 500-600 de ani pe combustibil fosil ….asa scenariul tau este cel prezentat de Gadea si Radu Tudor americanii au 720 de Baze militare in lume … fata de Rusia care detine 20 😉 deci americanilor nu le ajung 720 si s-au gandit sa inconjoare Rusia … zona aia in Ucraina este Esential vitala din pun de vedere militar … pe acolo a venit Hitler , pe acolo au Venit Napoleon … in plus ce inseamna NATO inseamna scut antiracheta … o sa spui da da scutul ala este defesinv da este defensiv numai ca conform tratatelor internationale armele nucleara au avut un scop de mentinere a pacii in lume .. adica daca Rusia trimite atac nuclear asupra SUA la randul ei si SUA trimite Rusiei …. ceea ce ii forteaza sa negocieze caci se distrug reciprioc … dar daca SUA trimite atac Nuclear asupra Rusiei raspunsul ei se anuleaza caci antiracheta din Ucraina va exploda Racheta Nucleara deasupra Rusiei … acceptarea rusiei ucraina in NATO inseamna sa faca tot ce ii se dicteaza vor fi cuceriti .. asta trebuie sa intelegeti …

        • tudy, ce ar fi daca ai mai repeta o data cei sapte ani de acasa, asa ca fapt divers! Ce spui tu este deja stiut, inoculat zinic in mintile tuturor. Nu, nu inteleg nimic in limba rusa, vorbesc alte limbi, mai putin rusa. Nu sunt pro Rusia, nici pro China… Vreau doar sa se sfarseasca aceasta mizerie de razboi. Invadarea Europei de catre rusi !
          Chiar crezi ce scrii? Tu chiar iti imaginezi ca nu e nimeni acasa in toata Europa, ca toate popoarele Europei au plecat pe o alta planeta si au lasat usile deschise la casele lor si un afis pe usi: intrati, simtiti-va ca acasa? Surpriza va fi pentru toata lumea, o alianta Rusia-America! Ca o ai fi pe teava inca aceasta clona a lui Putin, clona, nu sosie, sunt chestii diferite, nu stim. Lucrurile sunt prea complicate pentru a fi intelese de oricine. Mult prea coplicate!
          Zelensky din pacate a fost atras intr-un joc al puterilor mondiale, a unor manarii prea uriase pentru el. E un tanar naiv ce a crezut ca si in fim e ca si in viata. Dar, „viata bate fimul” si de data asta. Sunt alfel de energii sub cheie, sunt roboti si chiar clone care trebuie sa ia locul oamenilor. Nu sunt deloc SF-uri!
          ” Atacarea si anexarea Europei pana la Atlantic”! Aberatii, mon cher! Polii magnetici sunt in schimbare, nu mai sunt asa cum erau acum 2000 de ani, continentul american de nord, va fi intr-o zi lipsa la apel si va fi inlocuit de continentul African ,etc.
          Ce ar fi ca intr-o dimineata sa deschizi usa si in locul postasului sa vezi o drona care iti aduce coletele la usa? Nu ar fi nimic, sunt pe cale de a fi „implementate”, ce ar fi ca intr-o zi sa nu mai vezi oameni ce construiesc blocuri si ar fi roboti, drone…
          Problema este ca mult prea multi dintre oameni nu pricep ca civilizatia nu sta pe loc, avanseaza. Nu te mira ca intr-o zi sa stai la masa cu nu stiu ce extraterestru. De ce nu? Intrebarea este daca omenirea este capabila sa accepte aceasta realitate.
          Rusii, Ucraina, gazul de pe conducta, etc, sunt chestiuni care peste cativa ani, daca vom mai exista, vor fi mai ceva decat dinozaurii pentru noi cei de astazi. ” Putinistii” sunt o vrajeala, o pilula pe care o inghititi si ziceti „saru’ mana pentru masa”!
          Sa vedem cand nu va mai fi mancare, cand o paine va fi mai scumpa decat un diamant, cand un pahar cu apa va fi piesa de muzeu, cand o sa va uitati la fotografii sa va aduceti aminte cum aratau florile… Pandemia Covid a fost doar o pregatire pentru a va face sa stati cuminti in casa sa nu vedeti ce se intampla afara. Ne vor baga din nou in casa, dar nu pentru o saptamana, posibil ca pentru toata viata. Buncarele alea de care tot se vorbeste, ale marilor si tarilor de pe planeta asta, sunt orase subterane. Aveti diverse motoare de cautare pe internet, mai cautati si altele in afara de retete de papanasi si gagici siliconate. Ai grija sa nu cazi pe spae de ras daca ai sa citesti ce am scris, asa in linii mari. Mia bine invata tu chineza ca e limba de viitor!

    • Foarte bine spus! Ce erou? Așa arata eroii? Ce om întreg la minte ar vrea ca țara lui să fie condusă de un dubios pe tocuri. Îl avem și noi pe Bendeac ce poate susține astfel de „acte artistice”, dar nu însemna ca ar trebui să fie la conducerea țării. Mă tot uit de când a început povestea asta și sigur, e păcat de bieții oameni, dar cum sa spui că dementul e la Kremlin și eroul la Kiev. Pai care din cei doi acționează calculat (sigur, cu interesele sale) și care ca un smintit ce se filmează cu telefonul și bate din picior la liderii UE și NATO precum un copil aflat în criza că nu i se cumpără jucăria preferată?! Nu cred că îți trebuie multa minte sa înțelegi. De altfel am văzut aseară un colonel american intervievat la FoxBusiness care a râs când a fost întrebat dacă îl consideră un erou pe Zelenski și l-a numit „a puppet”.

      • Fox news a gasit si el o coada de topor,fox news a lui Trump,care este cunoscut ca si candidatul manciurian al Rusilor.Haide NIKITA ,lasa ne,vad ca toata Propaganda Putinista scrie pe aici.

        • Un colonel care o fi bagat si el botu intre cracii unei Devuska kremlineta,si o fi ajuns erou de scurtmetraj.

    • Au fost posibile decenii de pace in Europa tocmai datorită acelor tari tampon,odată cu avansarea spre est a NATO tamponul s-a redus pana in pragul eliminării totale și punând astfel fata in fata 2 culturi diferite,lumea slava va fi întodeauna slava și nu occidentala așa cum lumea asiatica nu va fi niciodată occidentala prin cultura și religie ,la fel și cea musulmană.
      De nevoia de tampon ,care se asimilează unor distante cat mai mari de străbătut de rachete nucleare in cazul unui atac dintr-o parte sau alta,distante mari care înseamnă timpi de reacție ,răspuns mai mari.Ei acum timpii sub presiunea NATO s-au scurtat considerabil,una era timpul necesar unei rachete de la Berlin la Moscova și altul e cel de acum ,câteva minute dacă ar pleca din Ucraina.In mod sigur nici o nație din lumea asta nu ar vrea rachete nucleare îndreptate spre ea de la granițe,mai ales având vecini al căror doctrina militară te considera inamic.
      Acuma totul se întoarce si asupra celor care au îngăduit aceste scenarii,nivelul de trai,economiile lor,bunăstarea cetățenilor lor vor fi afectate in mod drastic. Da,tot ce va fi este scris si totul se plătește….

    • Daca era vorba doar de neutralitatea Ucrainei ar fi acceptat toata lumea,toti am fi fost de acord,si mizeria asta de razboi nu ar fi avut loc.Sa nu fim naivi Putin vrea sa anexeze Ucraina,sa aiba granita cu NATO,sa sicaneze noii sai vecini sa gaseasca pretexte prin care acesti vecini sa fie atacati si sa porneasca o invazie a Europei.Ideea e ca scopul lui Putin era refacerea URSS ,si mai apoi invadarea Europei,nicidecum „neutralitatea” Ucrainei.Ala minte cum respira.Se bagau vesticii pentru ucrainieni daca nu aveau certitudinea ca Putin ,dupa anexarea Ucrainei,nu ar fi continuat cu invadarea Europei??? Cred ca nu.

  • Tot vorbim aicea de manipulări,remember piesa radiofonica din 1938 a lui Orson Wells adaptare dupa Războiul lumilor a lui HG Wells care a provocat isterie in America ,refugiați,panica exact ca un scenariu de război,totul de la un simplu microfon.
    Transpusa acum ,cu mijloacele mass-media existente acum e foarte usor sa declanșezi conflicte,război cu ajutorul acestor mijloace,fără a trage măcar un glonț,totul din manipulări,declarații,promisiuni,amenințări,amplificate,răstălmăcite,reinterpretate care in final au un singur deznodământ.Acum e tot piesa Războiul lumilor,dar s-au schimbat actorii…și e despre bani,mulți de tot ,luați urma banilor sa vedem unde ajung ei.

  • Rolul presei in acest razboi este sa ne termine psihic. Ce nu a reusit sa faca pandemia sau facturile la gaze va reusi sa faca presa propagandistica.

  • Noi negocieri între Ucraina și Rusia.
    Am citit că din partea Ucrainei este unul David Arakhamiya care face parte din partidul -Servim Patria, partidul lui Zelenski.
    Acest partid e un soi de USR cu AUR, doar oameni fără experiență politică și diplomatică.
    Nu se va rezolva nimic.

  • Acest site are doi Maiestri: Maestrul Cristoiu si Maestrul „online”. Pana de curand am crezut ca fiecare e cu maiestria lui, dar se pare ca nu, e aceeasi maiestrie. Probabil Maestrul Cristoiu se adreseaza lui Online cu „Mini-Me”.

  • Domnul Cristoiu, Maestre, cine v-a pus sa le multumiti si sa le dati numele celor care va trimit link-uri, ca acum e bombardament de link-uri pe aici. toti vor sa-si auda numele din gura dumneavoastra. 😛
    Doamne-fereste!

    • Pentru că vorbim despre „războiul din realitate”.
      În realitatea din vecini se petrece o tragedie umanitară: un dement pe nume Putin, asasinează copii, bătrâni, femei, bărbați nevinovați, iar noi greșim dacă-i zicem balaurului că este criminal ?!

      • … de fapt, imtenția era ca textul meu să apară mai sus, dar, bine și așa.
        🙂

      • Nu gresim deloc. E un dement care a trimis tancurile peste alt popor, sa la distruga orasele si sa-i ucida. Intrebati-i pe cei care-l apara pe dement pe aici, nu vedeti cati sunt? (vedeti unele link-uri postate ieri, pe cele de azi nu am avut curaj sa le deschid, e adevarat, poate de aici neintelegerea. Dar e suficient sa cititi comentariile si vedeti care-s majoritare, alea care ii sustin pe invadatori, iar maestrul zice ca e cu nuante. o fi.)

  • Vă recomand tuturor să citiți și să vizionați videoclipul din acest link!

    https://oficialmedia.com/demascare-jurnalistii-cumparati-fabrica-stiri-la-comanda-sau-publica-ce-li-se-ordona-text-video/

  • Domnule Cristoiu, stiu că nu are legătură cu tema de sus, sau poate tocmai de aceea, dvs., sau altcineva, mai știți ceva despre Iliescu Ilici?? E la frigider ca Sora oare???

  • Perfectă analiza domnului Ion Cristoiu! E clar! Rușii folosesc armele americanilor cu care aceștia din urmă au mărșăluit pe multe continente: nu declară război, dau cu bombe, vor să pună oameni potriviți cu interesele lor la conducerea Ucrainei. Totul înscriindu-se la ”operațiuni speciale”. De aceea americanii sunt ”bouche bé”. Ce-i permis americanului nu-i permis rusului? Da’ de ce? Asta se întâmplă pentru că planeta dormea când a fost creat de americani primul precedent! Nu a fost pedepsit pentru ce face? Atunci, ia-o și pe-asta, americanule, care ești tu american! Și în viața curentă, dacă nu-i dai peste mânuță unui copil când bagă mâna și se servește singur cu bomboane, va face pârtie spre acel borcan până face diabet! Rusul mai are un argument. ”Cel pe care-l bat vreau să mă știe de smardoi nu numai de frate și vecin! Vreau să-i bag mințile-n cap!”

    • Este de-a dreptul lipsit de bun-simț ca, în timp ce soldații lui Putin agresează o țară suverană, asasinând oameni nevinovați, dv. și alți comentatori să insistați să-i culpabilizați pe alții, în timp ce pentru ucrainienii agresați nu aveți nici un cuvânt de compasiune.
      P.S. Atunci când vreți să vă „franțuziți”, ar trebui să scrieți corect cuvintele în franceză.
      Se scrie „bouche-bée”, doamna profesoară.

      • @profu
        Decit sa dai in gropi, mai bine taci.

      • @profu
        Adik „…americanii sunt „agape”…” – asta vrei sa zici desteptaciunea ta?
        D’après ce que j’ai lu ici, le bon sens ne fait pas bon ménage avec vous.
        Ukhuluma ngomqondo ophusile?
        Wewe ni mtu mjinga, hakuna kingine.
        Toe foi i le aoga ma aoao.Alu e fa’asusu oe.
        Capisci?

    • Dar poate ne am saturat de smardoi,si golani,aveam alte griji pe cap noi Planeta,decat de smardoielile lui Putin.Si apropo,cine sunt smardoii in general,complexatii care in sinea lor se stiu mici,si care prin smardoiala vor sa demonstreze ce nu sunt.Smardoiala este argumentul celui care nu are nici un argument.Da toata lumea i stie pe rusi de smardoi.Insa toata lumea stie ca rusii in afara de smardoiala nu se pricep la nimic.Si smardoii sfarsesc pana la urma la a fi izolati si singuri.Asa se va intampla si cu Rusia,va ramane un imperiu singur si izolat.Pentru ca ne vom pune sarma ghimpata intre noi si ei.

  • „Sa nu uiti, Darie” :
    https://www.cristoiublog.ro/la-casa-rusa-cum-mi-a-aparut-putin-de-dupa-un-roll-up/
    Cine o mai fi fost din presa romaneasca? Doar intreb. Dar din articol nu reiese ca a mai fost cineva. Ciudat.

  • problema Civilizatiei este chiar Revolutia Mondiala 🙂

    trecerea inspre Artificial, in fapt Artificializarea nu e ceva…chiar de colea!, ca se intampla o singura data in istoria civilizatiilor cae s emnaifesta pe o planeta. deci momentul e unul pe masura asta, unica.

    alegind Pacea in fapt tratam cu egala consideratie si Artificialul…si Natura.
    bineinteles ca alegand aceasta pozitie sustinerea va fi daruita direct, respectiv indirect, cu aceeasi consideratie si cu acelasi folos ( in modul )

    Civilizatia are nevoie de referinta numita Pace, chiar daca Destinatia ei e Artificializarea, iar cei care ii tin fraiele Civilizatiei stiu asta:)
    e adevarat!, va avea nevoie de Pace doar o vreme, insa…pina una alta deja incepe sa aiba 🙂

    si…se stie, Pacea este vie :))))

  • Tema asta cu războiul a venit la fix, altfel după imaginile groaznice de la ATI servite timp de doi ani de zile și cronologia zilnică a vaccinărilor vedeam acum imagini cu minunatele, intergalacticele panouri solare și mori eoliene.
    Vedeam apologia verzilor în toată splendoarea ei, adik hei-rup, hei-rup, hai să ne tocăm mașinile…
    Apropos, doar în presa germană – Frankfurter Allgemeine – am văzut pe pagia întâi ca primă știre îngrijorarea la criza energetică „Operațiunea Securitate Energetică a început”. Se referea la construirea terminalelor de gaz lichid.
    *
    UE acestă suprastructură birocratică de tocat bani a fost surprinsă de evenimentele actuale cu chiloții în vine. Putin a clătinat șandramaua aia de sticlă și țeavă peste ei.
    Vedem absurditatea temelor dezbătute de UE, teme considerate vitale.
    Vă amintiți de Raportul Matic cu bărbații transgen care nasc bebeluși și cu persoanele non-binare (!!)?
    Vă amintiți câte discuții sterile cu părinte 1 și părinte 2? cu depturile lgbt de adopție?
    Dar de vacile care flatulatează și distrug stratul de ozon?
    Dar de planul de Reziliență care nu mai face nici doi bani fiindcă sunt alte priorități?
    Dar de Green Deal? care ne-a pus să ne închidem minele de cărbune.
    Oare cum îi priviți acum pe cei considerați guru Romîniei de unde ne venea lumină?
    Priviți la Ursula von der Leyen, Frans Timmermans, Jean-Claude Juncker- ăla cu un pantof maro și unul negru,
    ascultați de Greta Trotineta. Ei cum vi se par acum în vremurile astea?
    Dacă nici acum cu cuțitul la os de criza energetică politicienii noștrii nu se trezesc și preferă să fie tot persoane non-binare adik eunuci scopiți va fi vai și amar de noi.

    • Daca sper ceva de la toate aceste evenimente, asta sper și eu, să scăpăm de toată această dementa care ne impune distrugerea omului. Care bărbați care nasc copii?! O monstruozitate creata de minți bolnave. Acelea sunt femei cărora li se aplică tratamente hormonale care duc la creșterea părului pe corp și înlăturarea sanilor. Și atât. In rest sunt și rămân femei, cu aparat reproducător feminin, de aceea pot da naștere unor copii.
      Înainte oamenii cu probleme psihice erau tratați, astăzi se fac experimente pe ei, demne de doctorul Mengele. Mă întreb ce se va întâmpla în timp cu toate aceste persoane, dar cu copiii născuți de astfel de indivizi? M-am tot întrebat în ultimii ani in ce fel de lume strâmbă, diformă vor trăi copiii mei. Sper totuși ca omenirea sa se trezească sau macar ca aceste evenimente care ne vor forța să ne îndreptăm gândurile la problemele economice, sa ii arunce pe acesti indivizi dezumanizați la coșul de gunoi al istoriei.

  • de ce am avea noi nevoie de un razboi pentru a recunoaste vremurile…daca noi le recunoastem din prima?!:)))
    noi intelegem vremurile si in stare de Pace!,
    prin urmare in mod absolut putem inainta Universului o Cerere cum ca…dorinta noastra este Pacea!, pe care o recunoastem, de asemenea 🙂
    :)))

  • @tudy: Ce e tudy, nici pe tine nu te-a spalat Cristoiu pe creier cu basmele lui?
    ??

    • Cam greu sa ma spele cineva pe creier,Maestrul isi spune parerea,eu spun ce cred.Si propagandistii lui Putin spun ce vor,dar faptele sunt fapte,si ce spun refugiatii ucrainieni e cu totul altceva decat ne spun putinistii.Eu cred ce zic saracii oameni fugiti din Ucraina,nu ce zice Putin si camarila sa,carora le este frica ca de dracu ca nu cumva poporul rus sa afle adevarul,de aia au bagat cenzura la greu.De fapt lui Putin si camarila,cea mai mare frica le este nu de NATO ,ci de propriul popor,de pe urma caruia s au imbogatit cu averi colosale(Putin este mai bogat decat Jeff Bezos cu mult),si toti miliardarii din camarila lui Putin sunt multimiliardari in dolari,in timp ce rusii simpli sunt morti de foame si sunt trimisi sa moara in Ucraina.Pai marea majoritate a soldatilor rusi sunt niste copii luati cu arcanul din Siberia si trimisi sa moara fara mila.De ce il sustin toti din camarila lui Putin pe Putin si nu l tradeaza ,foarte simplu:pentru ca i a umplut pe toti cu bani.Bani furati de la poporul rus.De aia il doare in cot de rusii,si de aia ameninta cu bomba nucleara,desi stie ca ,in cazul unui razboi nuclear,cel mai mult lovita va fi Rusia lui.Dar nu i pasa.Pentru ca pentru el ,importanta este averea lui si a camarilei sale.

      • Curat cam greu, Coane Tudy! Pentru asta ar fi nevoie de un creier. 😀

        • Sigur doar Putinistii au creier,restul sunt prosti ,cretini,nazisti,imperialisti,agenti ai Ocultei Mondiale Imperialiste care vor sa l dea jos pe saracul Putin,care e alb ca neaua,doar ca s a dus sa cucereasca si sa distruga o tara ca asa au vrut muschii lui .Saracul Putin,nu are dreptul sa fie un psihopat liber la vanatoare de ucrainieni ca sare Planeta cea rea si incearca sa l impiedice ,si de aceea vrea sa o detoneze cu arma nucleara.Saracul Putin,are si el chef de sange si Lumea cea rea nu l lasa.

          • Exact ce spuneam, ar fi nevoie de creier sa pricepi că nu e neapărat nevoie sa fii de partea cuiva, ci sa vrei sa știi Adevarul. Vorba domnului Cristoiu, voi, ăștia cu propaganda ne credeți tâmpiți pe toți?!

          • @Nic: „ne credeți tâmpiți pe toți?!”
            Eu da, in numele altora nu vreau sa vorbesc. :)))))) Daca ti se pare ca e propaganda, nu sunt convingeri, atunci da.

  • acuma daca acceptam ca peste lumea mare s-a asternut Revolutia Mondiala…care o fi problema.
    abia asa…esti in armonie cu Vremurile, cu Calea.
    abia asa poti face Pace!

    traim vremurile Revolutiei Mondiale, aceasta ii daruieste Noi-Temelii actualei civilizatii, bravo!…daca asta isi doreste,
    ce sa avem impotriva Civilizatiei?! n-avem domne nimic impotriva!
    insa se cade, inspre fundamentala echilibrare, ca daca cumva o exista vreun om prin tara asta care alege sa ramana la Brat cu Natura…sa fie acceptata si aceasta dinamica.

    dci…Noua Lume…pina la prasele sa fie!, insa doar in ritmul dorit de ea, si… ‘tot Natura’ :))) sa fie, daca vreun ratacit pe lumea asta isi doreste Natura 🙂

    astfel:
    Civilizatia isi implineste dorintele, alea care or fi,
    iar cei care aleg Natura ca civilizatieee…isi implinesc si ei dorintele.

    iata Pacea!
    :))))

  • ‘La Guvern și în cadrul coaliției de guvernare se pregătește un proiect de lege care va introduce un nou tip de organizare în România ”situația de criză”. În prezent, România are ”starea de alertă” și ”starea de urgență” ‘

    pentru ca sintem pe vremea Marii Revolutii, iar Revolutia Mondiala este in fapt o dezvoltare in stil fibonacci a Razboiului Mondial ( adica…e o grozavie! ), starea care e in armonie cu vremurile este ‘starea de Revolutie Mondiala’
    oricare alta stare nu acopera vremurile :), insa daca n-o face…ce?!

    e…ca in povestea cu betivii: primul pas e sa te ridici in picioare si recunosti ca esti un betiv sadea.

  • Tot războiul asta a fost declanșat fără ca unii,se știu care ,nu au tras nici măcar un glonț,ci din pix,din fotolii din birouri,din declarații,din angajamente mai mult sau mai puțin reale,telefonice,fax-URI,propaganda și /sau dezinformare media.
    Ce mai ,băieții deștepți.

  • Călin Hentea are o carte Noile haine ale propagandei deosebit de documentata și interesanta .La sfârșitul ei are definiția conceptelor ,evenimente și diverse cărți postale.Dar nu înțeleg de ce este folosit expresia FNews deși eu știam de Propaganda comunista și Propaganda capitalista.Coperta cărții excelenta,un pumn secera și ciocanul,unul cu simbolul fascismului iar între ei un pumn rosu ,probabil simbolul propagandei

  • ‘Este o crimă. Și nu am văzut niciun lider mondial reacționând’, spune presedintele-erou Zelinski.

    acum…doar puneti-va in pielea dumnealui,…nu i asa ca…va simtiti neputcios ca n-ati reusit sa gasiti ‘actiunea’ capabila sa i faca pe liderii mondiali sa reactioneze?
    isa…pentru ca sinteti erou…nu se poate sa nu gasiti una! daca nu tu, atunci cei din jurul tau, pentru ca…ei de ce n ar fi eroi, la rindul lor?!
    n-avem decit sa asteptam sa vedem cum ii va convinge presedintele-erou Zelenski pe liderii mondiali sa reactioneze. …gaseste el o cale!
    una pe masura unui erou, bineinteles.

  • ‘Pentru cetățeanul european important e să știe cît va dura Războiul, dacă nu cumva o să devină război mondial, dacă-l va afecta, dar mai ales adevărul despre Adversar.’

    cred ca e suficient sa stie ca Destinatia este Artificialul, Artificializarea.
    dupa care…isi va da el singur seama ce si cum.

  • Televiziunile de știri n-au subiecte dar exploatează orice bârfă transformându-se în Cancan Tv-uri. E strigător la cer ce epitete nefondate aruncă niște moderatori fără darul vorbirii unor șefi de stat. Mai rău, apar numai breaking-news-uri cu imagini rulate în buclă care întrerup invitații să ducă ideile până la capăt.
    PS Că veni vorba deprofesionalizării presei am auzit ieri pe la prânz la Realitatea Plus niște amețite care schilodeau cuvintele pe care le citeau pe silabe… Așa ceva, rar!

  • daca ‘pandemia de covid’ s-a incheiat, atunci Marea Revolutie s-a incheiat.
    insa Marea Revolutie abia trece la un nivel superior!,
    prin urmare ‘pandemia de covid’ nu s-a terminat.

    mai intai sa se invete lumea mare, …barim olecut, cu temperatura ‘pandemiei de efecte ale razboiului’,
    ca ar fi cam brusca intrarea in doua pandemii aflate in armonie
    si poa sa faca infarct.

    insa…cind va da semne ca s-a invatat va intra si ‘pandemia de covid’ in scena ( chiar daca intrarea va putea fi asimilata cu o o ploaie de la Waterloo )

    faza cu Marea Revolutie e ca ea e o revolutie perpetua,
    asa ca, odata initiata, Marea Revolutie va fi legata ombilical de manifestarea ‘pandemiilor’,
    adica a unor dinamici care infleunteaza perpetuu, in mod fundamental si la nivel mondial sistemele sociale.

  • exista un dezacord intre subiect si predicat in articol

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Nu din basme, din computer!… 🙂

    E usor sa te joci de-a razboiu’ pe computer, iar cei de la Antena 3 cred ca asa-i razboiu’ si de-asta dau din gura ca „vrem si noi”.
    De observat ca in timp ce aia din studio vor la razboi, cei care-s la razboi vor „la mama”…!

  • D-le Cristoiu sunteti de mare notorietate in privinta gadget-urilor de ultima ora in sensul ca sunteti la curent si cu un mare dusman al acestor device-uri care sunt virusii D-le si nu in ultimul HACKERII care incearca sa va fure datele etc.D-lor eu nu mai pot cu hackerii astia de la Anonymous (hacker group) care in timpul Marii Pandemii au fost asa de anonimi nu am au auzit nici un cuvant despre EI nici un site spart nici o chestie legata de pandemie nimic mucles(cred ca au fost anihilati de un VIRUS!) si deodata au inceput sa cada toate site-urile rusesti atacate de EI dar pana mai ieri hackerii rusi faceau toate nasoalele din lume inclusiv TRUMP a castigat alegerile daorita hackerilo rusi etc.Ce sa inteleg eu de aici ca hackerii rusi au ramas fara munitie?! sau au fot anihilati de un mare antivirus KARPESKY(Kaspersky Lab is a Russian multinational cybersecurity and anti-virus provider headquartered in Moscow, Russia and operated by a holding company in the United Kingdom.)Parca chestia asta cu hack-ingul este aspru pedepsita de lege nu-i asa?Nu inteleg de ce se face asa de mare publicitate in media chestia asta nu este ilegala?!

  • Domnule Cristoiu, ma credeti ca ma ingrozesc de atata prostie?
    E regretabil ce au facut rusii, dar dintre raul cel mare prefer raul cel mic. Iar raul cel mare e toata Europa in daramaturi,spre ce ne indreptam acum.
    Jurnalisti, blogeri, propagandisti care isi dorec razboiul Nato-Rusia. Pe de o parte sunt trist ca multi dintre noi vom muri, dar pe de alta tare imi doresc sa vad acesti ticalosi pe front. Dar vor fugi primii. Voi cei care incitati la razboi, de ce nu mergeti in Ucraina sa luptati?
    Am inteles Putin este nebun, dar voi ce va doriti razboi nuclear cu nebunul sunteti mai nebuni si mai lipsiti de omenie.

    • @Valentin,nimeni,dar,absolut nimeni de pe Planeta nu vrea sa lupte,cred ca nici poporul rus nu ar vrea daca ar sti adevarul si nu ceea ce propaganda putinista varsa in capul lor,doar Putin si banda sa de scelerati ,dar porcaria e la granita noastra(cand la 300 de km de granita ta ai un Iraq,si Putin ameninta lumea cu Anihilarea Nuceara,nu poti fi tocmai Zen),si oricand Putin poate sa atace NATO,de ce??? Nu e in toate mintile.Noi doar ne aparam,noi suntem in defensiva Putin este cel ce ataca.Ce noi nu avem alta treaba decat sa comentam dileala lui Putin??? Aveam treaba toti,si s a trezit sceleratu ca vrea razboi.Apai noi ce sa facem.Noi am invadat Ucraina si am adus razboiul in Europa???Sau Putin???

  • Toți președinții patrioți,împotriva sistemului,globaliștilor,au fost executați.Donald Trump prin alegerile furate.Să ne așteptăm și aici la o executare sau se joacă 2 cărți?Venirea refugiaților și încheierea pandemiei este idem cu plecarea românilor la sparanghel.Atâta timp cât eu trebuie să mă testez în fiecare zi la servici și aici în Germania se poartă masca FFP2 ,pandemia nu se termină.Ministrul Sănătății Lauterbach,a anunțat ,să ne așteptăm la un val puternic de vară.Refugiații,ca de altfel și azilanții(care vin în fiecare zi,dar nu se mai spune),sunt un prilej bun de vaccinare.Ei nu pot să refuze,pt.că statul german îi ajută și sunt docili.În România ,Plandemia are doar vacanță(se apropie Paștele,vin concediile),iar din toamnă următorul val și care mai de care ciudată denumire.

    • Poporu german e spalat pe creier. S-au vaccinat ca tembelii fara prea multe intrebari. Sint usor de manipulat. Ghinion sa traiesti printre asemenea papagali.

    • Da,toti patriotii nebuni.Pai si Hitler era din categoria acestor „presedinti patrioti”,si din cauza lui au murit 40 de milioane de oameni.Pentru mine patriot este Zelensky care isi apara tara cu arma in mana,desi stie ca nu are nici o sansa,dar lupta ,cu oamenii sai pana la ultima picatura de sange,sa opreasca armata rosie sa cucereasca Europa(adevaratul scop a lui Putin),intarziind o si decimand o in Ucraina.Ucrainienii mor in Ucraina,si pentru ca astia din Germania cu curul pe bani sa nu ajunga sa fie invadati si pradati de armata rosie.Ca daca armatei rosii i iesea blitzkriegul in Ucraina,sa fiti siguri ca urma Polonia ,Tarile Baltice,si chiar Germania(si de ce nu si Romania).Nu se opreau la Ucraina.Oamenii aia mor in Ucraina,ca sa stam noi linistiti cu curul prin casele noaste(si ca Germanii sa se lafaie cu curul pe bani).Trump,marele patriot,nu a facut nimic,a dat doar din gura,a reusit sa i faca pe americani sa se certe cu chinezii ,incercand sa impinga China in bratele Rusiei,si a bagat zazanie intre SUA si Europa ca sa ne vulnerabilizeze in fata Rusiei lui Putin.

      • Iar China joaca cu un cinism greu de imaginat,pe de o parte spune ca prietenia cu Rusia este „tare ca o stanca”,pe de alta parte a aplicat ,pe sestache niste sanctiuni Rusiei,si i a lasat pe rusi in ofsaid la ONU,de fapt China stie ca Rusia nu mai pupa capital Vestic,asa ca va fi nevoita sa apeleze la capitalul chinezesc,pe care China il va da rusilor exact ca si o camatareasa versata,dupa care va lua sapte piei de pe urma rusilor,care vor gaja pana si cu teritorii pentru bani.Sa nu uitam ca ,de fapt Chinei,cand priveste spre Siberia,i ploua in gura.Si de aia „prietenia cu Rusia e solida ca o stanca”.Plus ca pot presa SUA (si aliatii),la negocieri in care China sa impuna termenii,pentru ca „prietenia ca o stanca cu Rusia” sa se sparga.De aia China nu zice nimic contra Rusiei,ci isi joaca interesul,cinic,fara mila,pur si simplu ,ca sa iasa ea in castig.

        • Iar spre deosebire de noi si de rusi ,care gandim in prezent Extrem de Cinica China gandeste si traieste exclusiv in Viitor,pentru ei nu exista Prezent ci doar Viitor.Astfel ca in declaratia lor,ca „prietenia cu Rusia este ca si o stanca”,de fapt ei ,adica China au in minte(si) o Rusie post Putin(ei vorbesc de Rusia nu neaparat de Putin si clica sa),o Rusie care are relatiile cu Occidentul facuta praf pe decenii,o Rusie fara acces la Capitalul Vestic,o Rusie „fragezita” economic de razboiul cu Occidentul,o Rusie dependenta total de Capitalul si Marea Finanta Chineza,o Rusie numai buna de pus la butoniera de catre Chinezi,o viitoare colonie a Chinei.

          • Plus ca un alt scop ascuns al Chinei este acela de a folosi aceasta criza pentru a santaja Vestul in a se retrage dimprejurul Chinei,si de a obtine anumite avantaje in relatia cu Occidentul.”Prietenia”cu Rusia este si o forma de santaj a Chinei fata de Occident,pentru a forta Occidentul la negocieri,in care China sa negocieze pe o pozitie de forta si sa isi impuna obiectivele si interesele in fata Vestului(iar Vestul sa fie fortat sa le accepte).

    • Si Trump e bine mersi ,face politica la republicani ,nu l a executat nimeni,nu este nici macar intr o inchisoare federala.

  • Bună dimineața d-le Cristoiu, vă urmăresc de mult și mă bucur nespus că încă mai sunt oameni în România care își folosesc capul și în scopul pentru care a fost creat și nu doar pe post de umbrelă… Mă refer aici bineînțeles și la urmăritorii dumneavoastră.
    A fost o perioadă din viața dumneavoastră care, iertare pentru exprimarea neacademică, îmi dădea cu virgulă. Anume perioada în care ați „rupt” colaborarea cu Antena 3… dar ați lămurit.
    În altă ordine de idei, referor la acest război, atașez un comentariu pe care l-am scris cu câteva zile în urmă, la un video de pe YouTube, la o emisiuned-lui Gușă.
    Dacă aveți disponibilitatea vă rog să analizați și această teorie a mea, conform căreia:

    Acest război este sub oblăduirea și nu doar atât, chiar cu concursul marilor puteri ale Europei și nu numai.
    Să mă explic, din păcate poporul român este foarte ușor de dus de nas, ca să fiu elegant (vezi situația facturilor la energie) și închei aici acest capitol.
    În schimb, cetățenii occidentali sunt mai greu de convins, dar cu ajutorul acestei „conjuncturi” cred că vor urma niște creșteri de prețuri la energie, care vor fi puse pe seama acestui conflict… Iar scopul acestor scumpiri va fi sărăcirea completă a populației Europei.
    Bașca faptul că se va încheia încet încet cu tevatura ecologiei, protecției mediului etc. care s-a dovedit că aduce pierderi financiare uriașe… pe termen lung. Producția sau captarea energiei verzi este incomparabil mai scumpă și economic și ecologic decât procesul convențional de producția a energiei.
    Iar „lumea bună”, nu avea nici o cale de ieșire din această fundătură în care a intrat singură (Germania a declarat de bună voie că renunță la energia nucleară, la energia pe bază de combustibili fosili etc. – avantaj Franța care nu a făcut acest lucru… iar acum preia frâiele Europei, practic nu mai are adversari de calibrul său după brexit respectiv „pensionarea” Angelei Merkel).
    Acum să revin la situația din Ucraina.
    Suntem chiar atât de naivi să credem că acest conflict s-a declanșat fără știrea liderilor occidentali…
    Pentru ce s-au întâlnit Putin și Macron cu câteva zile înainte de declanșarea acestui conflict?
    1. Să stabilească ultimele detalii.
    2. Macron să-l informeze oficial pe Putin că începând de acum Franța va fi vioara întâi a NATO în Europa (după scandalul „triunghiului amoros” Australia – Franța – Statele Unite).
    3.Statele Unite și Marea Britanie rămânând cu responsabilitate în zona Asiei (ceea ce îi doare cel mai tare – dependența de China-Taiwan respectiv India).

    Vă mulțumesc,
    Emilian-Narcis

    P. S. Mai ales că în videoul: „Calda îmbrățișare a lui Klaus Iohannis cu mănuși de schiori”, faceți referire la anunțul lui Frans Timmermans cu privire la Green Deal.

  • De ce Rusia nu a intrat in razboi,pentru ca pe rusi i poti prosti ca pe niste cretini,nu le poti spune adevarul,ei trebuie condusi prin minciuna caci Putin si camarila trebuie sa ramana multimiliardari in dolari,pe spezele cui,a mujicilor rusi care i sustin in timp ce Putin si camarila i fura de i rup.De ce e operatiune speciala si nu Razboi,simplu,Putin si camarila s au dus cu hoarda sa jefuiasca si poporul ucrainian,ca pe cel rus l au jefuit pana la os.De aia se duc rusii sa cucereasca,pentru ca Imperiul Rus traieste din jaf nu din munca,europenii muncesc si camarilele conducatoare din Rusia trimit hoarda in Europa sa jefuiasca munca Europenilor,ca sa o aduca in Rusia sa o puna la dispozitia Camarilei Conducatoare.Pur si simplu Putin si gasca(niste mafioti sadea) au vrut sa ceara taxa de protectie de la ucrainieni(si de la Europa),si cand astia nu au mai vrut sa plateasca mafiotii rusi(ca asta s si preturile la gaze supraumflate si teritoriile cerute de rusi,Estul Ucrainei,Crimeea,Abkazia,Osetia de Sud Transnistria,refacerea fostului URSS,taxa de protectie sau taxa de smecher pe care Rusia o cere Europei) ameninta cu bomba nucleara si cu invazia militara.Poza cu Putin este din categoria Pixelul Albastru ,o facatura de doi lei,prost executata tehnic(daca nu cumva ca si orice dictator care se respecta,nu si a tras si asta o Garda de Femei,ca in barbati nu mai are incredere,e frica sa nu l tradeze).Ca alea nu prea pareau stewardese(alea s mai dragute,mai frumusele) ci mai degraba batause antrenate sa l protejeze.Dar oricum se pare ca i pe baza de Pixelul Albastru.

  • practic exista o situatie care are…doua definitii.
    iar aceste definitii sint complementare.
    rusii isi scriu definitia cu armele, iar occidentul o scrie cu ‘inversul scrisului rusilor’, asta e faza tare de tot.

    pe de o parte ii avem pe rusi, care au zic ca fara ei Noua Lume nu se va manifesta, prin urmare ei tocmai ce definesc felul in care Noua Lume va fi ‘cu ei’,
    si ii avem pe occidentali, care zic ca…: ‘Noua Lume, nenegociabil’
    si se folosesc de ‘miscarea’ rusilor pentru a-si implini propria definitie ( iar asta inseamna remodelarea lumii mari )

    prin urmare rusii isi disponibilizeaza, chiar cu forta, noile valente care, in opinia lor, le vor permite sa se manifeste liber in Noua Lume,
    insa…Noua Lume, la schimb!, se naste!, deci rusii tre s-o asimileze…cumva, poate chiar primii.

    ‘miscarea’ e in chingile ambelor definitii:
    -ale rusilor, care isi vor duce pina la capat planul, indiferent care e opozitia celeilalte definitii ( nu e niciun dubiu ca vor merge pina in pinzele albe )
    -ale occidentului, care isi va vedea planul, Noua Lume, dus la un nivel superior, cu acceptul tacit al celeilalte definitii ( care nu va genera reactiuni, odata ce se vede ‘scrisa’ )

    in final rusia isi defineste singura locul, insa o face, …o va face intr o lume care tinde sa fie..Nou-Nouta,
    iar occidentul isi primeste in dar libertatea de a construi Noua Lume, pe care si-o doreste, insa o primeste cu ‘locul’ rusiei in ea, la pachet.

    prin urmare clasica poveste cu…
    Noua Lume… noi nu ne-o dorim, insa fara noi nu se va manifesta
    devine…realitate.
    se si manifesta, insa se manifesta si cum vrea rusia.

    china…e oricum cu citeva ture in fata, in ceea ce priveste Noua Lume.

    • Pai este tot ce e mai rau pe Planeta,pai ameninta Planeta cu Distrugerea Nucleara,cu Apocalipsa,chiar daca asta inseamna distrugerea Rusiei,odata cu Planeta.Este Imperiul Raului.Inca presa Occidentala este blanda cu el nu i spune astuia ce ar merita,asta pentru ca dementul are mii de focoase termonucleare,si este destul de dement sa le foloseasca.

      • Mai tudy, tu ai atatea certitudini incat ma intreb daca ai avut vreodata in viata ta vreo indoiala. Parca ai imprastia p-aici numai cu ucazuri si bule papale. Multumim ca ne luminezi!

        • @tudy: Ce e tudy, nici pe tine nu te-a spalat Cristoiu pe creier cu basmele lui?
          ??

          • Poporu german e spalat pe creier. S-au vaccinat ca tembelii fara prea multe intrebari. Sint usor de manipulat. Ghinion sa traiesti printre asemenea papagali.

        • Pai cand regimul Putin ameninta Lumea(inclusiv propria tara) cu Distrugerea Nucleara,ce indoieli mai poate cineva avea.Pentru ca lumea nu i da voie sa anexeze Ucraina cum vrea el.Ce mai poti spone la asa ceva.

        • Urbi et orbi 😆 😆 😆

      • drga tudy,
        fii si tu mai optimista,
        ca numa printe bombe traiesti, chiar daca singurul razboi in care te afli e cel…cu tine insati,
        pesemne ca… ceva te-a speriat de moarte, cind erai mica.

        mai zambeste si tu!
        lumea va deveni mai buna, brusc, daca vei face asta.
        incearca
        …hai! io te sustin 🙂

        • @online eu nu sunt femeie.

          • Noi nu ne mai permitem sa filozofam ca si tine@online,nu mai e loc de filozofeli,treaba e serioasa,este groasa rau.Regimul Putin este o amenintare pentru Toata Specia Umana,ca sa priceapa si sustinatorii lui asta.

          • @tudy
            diferenta dintre Corect si Drept este ‘a filozofa’ 🙂
            in lipsa lui ‘a filozofa’ ceva poate fi Corect, insa nu si Drept

            pentru ca mai cu seama atunci cind ‘treaba e serioasa’ tre sa ‘muti’ Drept, nu Corect,
            fix atunci cel care face diferenta e …’a filozofa’ :)),
            caz in care…ceea ce ‘nu va mai permiti’ este sa fiti Drepti, fiind pesemne preocupati cu… ‘sa fiti Corecti’ 🙂
            ––
            nu esti femeie, insa asta nu inseamna ca esti barbat!:), caz in care daca n-am nimerit o din primaaa…ma las pagubaa cu ghicitul:)), ca e vasta problematica

          • Care flozofie? E algebra de clasa a 5-a pusa in limba romana (ma rog, atat cat stie), cu notiuni ametite, dar cu pretentii de mare filozofoaie si mare viziune „scrisa in direct”, cica. Aveam ganduri mari cu el, vroiam sa-l dau la o scoala profesionala sa invete o meserie, dar s-a obraznicit rau, mai ales cu aia care i-au tot luat partea, asta-i omu’, daca pot sa-i mai numesc asa. Ieri m-a jignit urat pe mine, azi iti spune tie ca nu esti barbat. Mare om, mare caracter. Dar de ce ma mir, cine poate fi de partea unor ucigasi…

          • Vremea sinceritatii…vine singura, nu tre sa alergi dupa ea. rabdare sa ai:)

          • Asa crezi tu.

    • Maiestria minciunii, maestre online!
      (ai avut de la cine sa inveti, ai meritul de bun invatacel si cam atat 🙂 )
      ??

      • de ce i lipseste culoarea rosu, steagului tau?
        a patit ceva? 🙂

        • Iete unul care vrea Ucraina sub steag romanesc, credeam ca numai Putzin. Dar parca nu erai asa vesel si excitat, s-a intamplat ceva? :)))) 😛
          Dar sincer ma bucur pentru tine ca azi ai o zi buna.
          Pace! ?? ??

      • maiestria minciunii…
        hmmm…

        da.
        atunci cind minciuna e spusa cu maiestrie ea tinde sa fie leita adevarului pe care l Oglindeste. in orice alta forma minciuna nu e si maiastra.

        prin urmare atunci cind ai o minciuna maiastra in fata se prea poate sa ai fix adevarul,
        cea care deosebeste e doar inima,…mi a zis mie cineva 🙂

      • Nu maestre online ,sunt extraterestru 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 din Zeta Reticuli. 😆 😆 😆

  • Politicieni, presa platita, influencers si altii care va doriti razboiul, mergeti si va luptati in Ucraina! Cine va opreste? Romania trebuie sa ofere ajutoare umanitare si sa ramana neutra! Sa isi protejeze cetatenii, cum face Ungaria. Nu mai luati decizii in numele nostru!
    Sa trimiti arme, sa permiti avioane din Ucraina sa desfasoare razboiul de aici arata clar o implicare a Romaniei si asumarea nenorocirilor ce vor urma. Americanii nu vor risca distrugerea intr-un razboi nuclear pentru Romania.
    De ce nu fac referendum sa intrebe poporul daca vrea sa se implice militar? Pentru toate prostiile faceau referendum.

    • Noi ce arme sa trimitem ca nu avem arme de trimis,le trimit vesticii spre Ucraina.Si oricum dupa Ucraina urmam si noi si polonezii si balticii,chiar daca nu faceam nimic.Rusia invadeaza alte tari fara motiv,niciodata Rusia nu a invadat o tara cu un motiv a facut o ca asa vrea muschii ei.Asa cel putin isi toaca armata (si economia) in Ucraina.

      • Ce sa invadeze rusii alte tari din jur? De unde le scoateti? A spus Putin asta? Armata lor e in Ucraina. Din contra a avertizat sa nu ne bagam, ca nu e problem anoastra. Ce e acolo e intre ei, ucrainienii au omorat in teritoriile rusofone aproape 12000 de civili rusi din 2004, la care occidentul a inchis ochii, ii terorizau pe rusii de acolo. In plus occidentul a inarmat Ucraina, laboratoare biologice, etc Sunt date publice, pe net.
        E tragic ce se intampla colo, trebuie ajutati umanitar. Dar faptul ca occidentul trimite arme nu face decat sa prelungeasca un razboi dureros pentru ucrainiei.
        Un conducator bun nu si-ar ingropa poporul, daca nu are sansa de castig. Ce o sa ramana dupa el?

    • Noi nu ne implicam militar ,ca doar nu ne luptam noi cu rusii Doamne iarta ma.Iar a ca unii vand arme unei tari devenite parte in conflict,asta este comert,e dreptul suveran al fiecarei tari sa vanda arme cui vrea.In logica ta @Marian,asta inseamna ca SUA este implicata in conflict,pentru ca au vandut arme Ucrainei,ca si mai toate tarile Nato.Nicidecum,asta este doar comert,comert cu Moartea,dar comert pana la urma.

      • 1. Faptul ca aprovizionati cu arme, combustibul, permiteti avioanelor sa foloseasca ucrainiene sa foloseasca aeroporturile, inseamna ca va implicati in conflict. Punct! Lasati propaganda.
        2. Cata minte sa ai in cap sa te gandesti ca razboiul dintre Rusia si US/Nato va fi unul conventional? :)) Cred ca si fiu meu are mai multa logica. Va fi un razboi nuclear, rapid in primele 10 minute.
        Notati comentariul meu daca vom mai fi.
        Daca rusii sunt atacati sunt 2 situatii – Rusii dau bombe nucleare, de descurajare, in Romania, Polonia sau alta tara care o cauta, caz in care americanii vor decide daca merite sa isi riste orasele pentru Romania.
        2. Daca intervin US va fi un razboi direct nuclear, major. Dar din ce observ US se feresc si prefera sa puna tarile bananiere la inaintare.

        • De acord ca fiul tau are mai multa logica decat tine. Tu spui asa „in filmele din capul meu, se intampla asta, deci bagati-va mintile in cap si lasati-i pe aia sa-i macelareasca pe ucrainieni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *