Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De pe Facebook adunate: Peste 100 de ordonanțe aprobate de Guvern în ultimele șapte luni

În doar 7 luni, guvernul PNL a adoptat deja 100 de #OUG, bătând orice record în materie de adoptare a acestui tip de acte normativ! Multe dintre OUG au fost adoptate chiar #NOAPTEA (spre exemplu, în noaptea de 04.02.2020 spre 05.02.2020, au adoptat 25 de OUG, între care se regăsea și OUG 25/2020, prin care au vrut să PRIVATIZEZE sănătatea, dar în legătură cu care am semnalat personal CCR că este NECONSTITUȚIONALĂ în ansamblul, iar NU doar parțial, cum invocase în prealabil Avocatul Poporului!), iar majoritatea au fost adoptate FĂRĂ #transparență, FĂRĂ dezbateri, FĂRĂ consultări prealabile, FĂRĂ studii de impact, FĂRĂ avizele legale necesare, etc.

Iohannis (28.03.2018): ”#GOLĂNEALA PSD a depășit orice limită. NU e nici în spiritul Constituției, NU servește nici echilibrului democratic în stat ca Guvernul să apeleze la OUG.”

Iohannis (01.04.2019): “O IMENSĂ PROBLEMĂ a apărut pe parcursul guvernărilor pesediștilor și, între timp, știm ce vrea PSD și cum acționează. Această #imensă problemă, în felul în care guvernează PSD, sunt ordonanțele de urgență”. Domnule președinte, ce facem cu GOLĂNEALA PNL? Nu urmăriți, măcar cu ”atenție și îngrijorare”, această ”imensă problemă”? Nu mai apărați, cu “rigoarea” și “curajul” caracteristice, #ruleoflaw? Apropo, ați citit între timp (măcar din curiozitate!) extrasul stenogramei ședinței Guvernului din data de 18 mai 2016 (extras public, declasificat la data de 05.02.2017) care confirmă, dincolo de orice dubiu rezonabil, că ministrul justiției din guvernul Cioloș, doamna Raluca #Prună, a făcut o “GOLĂNEALĂ” și a promovat un proiect de OUG de modificare și completare a Codului penal și a Codului de procedură penală prin care au fost modificate, FĂRĂ dezbatere publică și FĂRĂ consultarea asociațiilor profesionale cu atribuții și responsabilități în domeniu, 151 articole?!?

Ludovic Orban (04.11.2019, în plenul reunit al Parlamentului, după votul de învestitură): ”Voi #EVITA la maxim adoptarea de acte normative prin OUG, voi fi în PERMANENT dialog cu Parlamentul. NU mai putem accepta ca doi-trei oameni să adopte acte normative PE PICIOR, PESTE NOAPTE.” Este bine că s-a ținut de cuvânt, nu-i așa?

Comisia de la #Veneția (Avizul nr. 950/24.06.2019 – punctul 49): ”Cel mai ALARMANT este că guvernul continuă să facă modificări legislative prin ordonanțe de urgență. (…) Această practică SLĂBEȘTE posibilitatea de verificare a guvernului, este CONTRARĂ principiului separației puterilor în stat și PERTURBĂ stabilitatea legislativă. Comisia de la Veneția solicită autorităților române să LIMITEZE DRASTIC folosirea ordonanțelor de urgență (…).”

Raportul #MCV (COM(2019)499 final/22.10.2019) invocă ”rezultatele referendumului convocat în mai 2019 de președintele României, la care o majoritate covârșitoare a cetățenilor români s-au exprimat în favoarea propunerilor de consolidare a măsurilor de protecție împotriva corupției și de ÎMPIEDICARE a utilizării ARBITRARE a ordonanțelor de urgență.”

Domnule Orban, acesta este rezultatul a ceea ce spuneați că va reprezenta “o analiză foarte serioasă a tuturor criticilor, obiecțiilor, solicitărilor și recomandărilor din raportul MCV”? Acesta este modul dvs. “de acțiune pentru a pune în practică recomandările” MCV și ale Comisiei de la Veneția? Astfel înțelege vremelnicul dvs. guvern să țină “cont de punctele de vedere exprimate în cadrul MCV”? #dinABUZînABUZ #dinMANIPULAREînMANIPULARE
(Sursa: Pagina Cristian Winzer-avocat)

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *