Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Degringolada testărilor continuă în asistența socială

Sindicatul Acord, organizaţie sindicală care reuneşte 1700 de salariaţi din asistenţă socială, reprezentativ la nivelul direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului mureş, condamnă public modalitatea în care autorităţile gestionează implementarea măsurilor legate de prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul Sars-Cov-2.

Salariaţii din asistenţă socială reprezintă singura categorie de personal din românia în privinţa căreia s-a luat o măsură nedreaptă: testarea săptămânală pentru depistarea existenţei virusului Sars-Cov-2. Condamnăm public degringolada care s-a instalat la nivelul autorităţilor publice chemate să organizeze preluarea/prelucrarea probelor dar cel mai important, întârzierile nepermis de mari în comunicarea rezultatelor.

În unele cazuri, rezultatele testelor vin cu întârzieri de 8-10 zile, perioadă în care salariaţii aşteaptă într-o tensiune enormă, alături de familii sau colegii de muncă, verdictul testelor. Cine îşi asumă reponsabilitatea acestor întârzieri? Cine îşi asumă responsabilitatea unor posibile infectări, în contextul în care, dacă rezultatele testelor ar fi comunicate rapid, salariaţii şi anagajatorii ar putea lua în timp util măsuri de protecţie suplimentară.

Deşi autorităţile au declarat în mod public că aplicaţia informatică coronaforms, care ar putea asigura în timp real, comunicarea rezultatelor către salariaţii testaţi, este funcţională, în realitate acest lucru nu se întâmplă. Actorii implicaţi în gestionarea pandemiei – DSP, laboratoare- nu sunt în măsură să fluidizeze şi să asigure celeritatea procesului de testare, de la recoltarea probei şi până la transmiterea rezultatelor. Nu există niciun studiu care să justifice măsura testării săptămânale a personalului din asistenţă socială.

Reamintim că nici măcar bolnavii de Covid-19 nu sunt testaţi din 7 în 7 zile; în mod similar, personalul din unităţile sanitare de primă linie covid -19 sau suport. Salariaţii din asistenţă socială sunt în acelaşi timp cetăţeni, pacienţi şi salariaţi, iar aceştia trebuie să se bucure, în mod nediscriminatoriu, de drepturile conferite de constituţie, codul muncii şi legislaţia privind drepturile pacienţilor.

Condamnăm public măsura transformării centrelor rezidenţiale în unităţi sanitare suport covid – 19, deşi acestea nu posedă dotările şi circuitele unităţilor sanitare, nu există fonduri pentru echipamente de protecţie adecvate; în acelaşi timp, salariaţii, în mod justificat, solicită acordarea unor drepturi salariate suplimentare pentru munca cu beneficiarii infectaţi cu virusul sarscov-2.
Preşedinte – Lucian Puiu


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *