Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dejun cu Vladimir Putin

10. Investitorii au zvîntat carnea

Următorul punct din Programul primei zile la Moscova: Forumul oamenilor de afaceri româno-rus.
N-aveam nici un chef să merg la Hotelul Mejdunarodnîi, unde avea loc mult invocatul Forum. De la aeroport ne oprisem direct la Duma de Stat a Rusiei. Nu ne cazasem. Nu mîncasem nimic. Nu văzusem nimic din Moscova lui Vladimir Putin.
Şi cu toate acestea, m-am urcat în microbuz şi m-am aşezat cuminte pe scaun.

Pentru că:

1. Institutul era la mama dracului, pe una din colinele Moscovei.
Romantic, dacă aş fi vrut să privesc Moscova de sus.
Dramatic, dacă ar fi trebuit să ajung singur la hotel.

2. Nu mîncasem nimic de azi-dimineaţă.

Forumul oamenilor de afaceri româno-rus suna extrem de îmbietor pentru cineva care voia să facă rost de o masă pe gratis. La banii lor – îmi spuneam – dacă nu oamenii de afaceri români, atunci măcar oamenii de afaceri ruşi îşi vor putea permite o masă pe cinste.

Aglomeraţia din Moscova face să ajungem la Forum după sosirea Obiectivului.
Obiectivul beneficiază de avantajele Secretarului General al PCUS: antemergător, sirene, oprirea circulaţiei.
Noi beneficiem doar de un microbuz. E de fabricaţie occidentală. Cu toate acestea, pus să dea din roţi prin Moscova, microbuzul merge mai rău decît un camion Zil.
Mai mult, din motive lesne de înţes în Rusia, nu putem trage la peron. Oamenii de ordine sînt neînduplecaţi.
Au voie în incintă doar vehiculele sub formă de automobil. Tot ce e dincolo de limuzină parchează la o jumătate de kilometru depărtare.

Cu chiu cu vai ajungem la etajul întîi al hotelului Mejdunarodnîi, unde se desfăşoară Forumul. Din sală răzbat deja aplauze. A luat cuvîntul Ion Iliescu. Ca să intri, trebuie să treci printr-un dispozitiv antitero, exprimat printr-un dreptunghi metalic, asemenea unui toc de uşă desprins din zidul de cărămidă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *