Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Dejun cu Vladimir Putin

4. La Duma de Stat se dă votcă sub acoperire!

La Duma de Stat, unde ne oprim direct de la aeroport, luăm în piept măsurile ruseşti antitero. Sîntem aproape 50 de jurnalişti veniţi să consemnăm pentru istorie (mai puţin pentru ziarele care ne-au trimis, deoarece nu interesează pe nimeni) întîlnirea dintre Ion Iliescu şi Ghenadi Selezniov, preşedintele Dumei. E o prefaţă la momentul întîlnirii cu Vladimir Putin. Un soi de gustări înaintea felului unu. Cine e atît de tîmpit să se aştearnă pe înfulecat covrigei săraţi şi pişcoturi tari, ştiind că vor mai veni cel puţin patru feluri, unul mai dihai decît celălalt?!  Chiar dacă nu ne vom omorî cu consemnatul, nu putem lipsi de la întîlnirea Preşedintele României – Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei şi, cu atît mai puţin, nu putem întîrzia. Din acest raţionament de logică clasică pentru cei de la intrare ar trebui să izvorască o concluzie de bun-simţ: să ne pună la dispoziţie cîteva porţi speciale.

Nici vorbă de aşa ceva. Trebuie să trecem şi noi prin dispozitivele parlamentarilor. Astfel că, în timp ce noi tropăim la coada ce nu vrea neam să se mai reducă, aleşii poporului rus trec pe lîngă noi triumfători, arătîndu-şi legimaţiile de acces cu dezinvoltura cu care poliţiştii din filmele americane îşi arată legitimaţiile la intrarea într-un local din Vestul Sălbatic, în care nu peste multă vreme se va trage cu pistolul.

Aşteptăm?!
Ei şi ce!
La Moscova, la Leningrad, în cuprinsul de necuprins al Măreţei Rusii, ceasornicul are altfel de ace decît în restul lumii. Nu sînt acele mici, aproape minuscule, harnice şi agile ca nişte ţînţari, ale ceasurilor elveţiene de buzunar, ci acele mari şi butucănoase, pe cît de mari, pe atît de leneşe, ale deşteptătoarelor de dincolo de Urali.

Circulă printre noi zvonul că am putea beneficia de o înlesnire. Un reprezentant al Ambasadei noastre se află undeva în adîncurile de nepătruns ale clădirii pentru a obţine un ukaz. Să aşteptăm liniştiţi, că va veni o dispoziţie.

Dacă e vorba de un ukaz, apoi chiar că e de aşteptat. Sîntem, totuşi, în Rusia, ţară în care, nu de multe ori, pînă ajungea în Siberia, de la Moscova, un ukaz al Ţarului, Ţarul murea între timp.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Un comentariu pentru articolul „Dejun cu Vladimir Putin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *