Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Democrația este acel sistem politic în care presa este 90% împotriva puterii și 10% împotriva opoziției

După ce s-au isprăvit cele patru părți ale unui mic jurnal personal cu întâmplări expuse pe larg despre viața mea petrecută în județul Prahova până la 18 ani revin de această dată la lucruri cu adevărat serioase. Tot ce se întâmplă astăzi în țară este din cauza, în mare măsură, slăbirii democrației noastre și transformarea în fiecare zi a presei într-o damă de consum de la Crucea de Piatră. O doamnă elevată în trecut și cu o personalitate puternică, rămasă acum pe drumuri, astăzi presa se aruncă în patul primului venit doar să poată supraviețui. Eu cred că a fost un plan și nicidecum o întâmplare. Presa era parcă și o balanță în societate, iar astăzi este deja înregimentată într-o zonă sau alta a politicii. Populația, prin presă, avea o busolă care acum nu mai arată nordul demult, ci doar sudul deșertului. Și avem exemplul simplu al păcătoasei acesteia de mască. Pentru unii este o botniță și o dictatură iar pentru alții un scut medical. Eu unul cred că masca este libertatea supremă a individului prin care poate proteja pe cel de lângă el nu numai împotriva acestui virus, dar și a TBC-ului sau gripei sezoniere. O formă supremă de bun simț față de cel de lângă tine, iar dacă nu poți să o porți, cumpără una cu filtru sau nu tuși în autobuz în ceafa mea să îmi arăți câ tu ești un om liber. Și eu mă consider liber, dar această libertate are niște granițe. Ori presa nu este aici un ghid sau arbitru ci un partizan, a devenit jucător arbitrul în teren și dă goluri când unei echipe când celeilalte. Așa am ajuns unde am ajuns și astăzi avem două țări împărțite care se urăsc la propriu. Presa zâmbește satisfăcător de pe margine ca niciodată pentru că între timp a devenit pe bucăți membre de partid. Păi în 1789 prin august când s-a scris Declarația Drepturilor omului și a cetățeanului nu e clar articolul 4? „Libertatea este de a face tot ceea ce nu face rău altora: astfel, dreptul fiecărui om nu are limite, cu excepția acelora care asigură celorlalți membri ai societății exercitarea acelorași drepturi. Aceste limite pot fi determinate numai prin lege.” Deci din punctul meu de vedere masca nu este o dictatură și o botniță, ci este încadrată fix la acest articol. Nu este o libertate luată, ci o libertate de a respecta libertatea celuilalt cetățean. Păi ei se comportă ca și când acele caricaturi din Franța erau normale la adresa religiei unui neam. Nu, aceea nu este libertate pentru că trece peste libertatea celui de lângă tine care trebuie respectată și apărată. Și se ajunge din păcate crezând că există o libertate absolută să ne trezim când avem de-a face cu oameni din altă lume, cultură, ca profesorul acela decapitat.

De curând o vecină împreuna cu fiica din gimnaziu a fost la un supermarket de lângă noi și un om în etate i-a smuls fetiței masca țipând în magazin că o poartă degeaba. Nu e totuși prea mult? Povestea asta ridicolă, propagandistică, că boala nu există și e o făcătură a extratereștrilor și marilor puteri care implementează cipuri și tehnologie 5G în populație, este deja o credință pentru foarte mulți dintre noi. Aici este și un test pentru că propaganda a mers așa de bine încât nici ei nu se așteptau ca foarte mulți oameni din țară și peste hotare să creadă în această teorie idioată. Aici iarăși presa nu intervine și nu explică clar oamenilor corect și la timp. Să știți stimați adepți ai teoriei conspirației, sunt mulți morți între timp, pentru ca au crezut în aceasta știre falsă, cei de la ATI nu sunt actori și nici nu o să învie în curând.

Și acum ca să fiu corect voi trece și în tabăra cealaltă cu voia dumneavoastră. Oameni buni, boala există și masca este foarte bună dar de ce vă bâlbâiți când e vorba despre raportarea cazurilor? Cum se face că de mii de ani oamenii mănâncă șerpi și lilieci și nu am găsit nici o epidemie până astăzi? Cum să fie acest virus natural? De ce au apărut informații că oameni care au murit de altă boală sunt trecuți la covid? De ce nu există o transparență totală în fața presei ca să dispară această tensiune în societate? De ce se manipulează doar pentru a atinge niște scopuri politice cum ar fi cele electorale? De ce presa nu are acces la toate informațiile? De ce nu se fac sute de autopsii și să fie public totul? De ce s-au ruinat afaceri unde lucrau mii de oameni când aveam puține cazuri și acum nu se închid din nou dar se fac alegeri în aceste condiții și nu prin corespondență?

Ultima ispravă a fost la Iași, unde civilizat, cu scaune așezate dacă era nevoie în tot orașul, cu masca în mod organizat, frumos, puteau să vină și cetățeni de pe lună. Pe 12 octombrie a fost și marea sărbătoare la Fatima unde au participat peste 6000 de oameni. De ce să alegi să fi necivilizat când îți este la îndemână să o faci? Când ați gândit că se poate răsfrânge electoral ați dat drumul la pelerinaj și românii s-au năpustit în acel loc sărutând acel geam fiecare de mii de ori. Și nu trebuie judecați pentru că așa au fost obișnuiți, iar credința a rămas singura armă a lor, nu înțeleg ce se întâmpla cu această națiune din care trag toate hienele ca dintr-un cadavru de antilopă. Și aici presa s-a limitat să transmită în stil otevist evenimentele.

M-am gândit foarte mult și dacă aș fi întrebat care este definiția democrației sau măcar una dintre ele aș spune așa: „Democrația este acel sistem politic în care presa este 90% împotriva puterii și 10 % împotriva opoziției.” Mă tem că la noi este invers. Politicienii fac greșeli, inclusiv de organizare cum a fost la Iași sau în alte cazuri, chiar și de comunicare despre virus sau de restrângere a unor drepturi pentru că se simte lipsa unui câine de pază. Un câine care să știi ca politician că și dacă ești corect el va lătra doar ca să mai te gândești o dată la ce ai spus sau ce ai făcut în funcția respectivă. Acest câine care a fost presa, a devenit un motan gras și leneș căruia i se servește pește și șoricei când vrea la orice oră. Acum ne dăm seama că atunci când anumite figuri politice și-au dat demisia nu a fost datorită presei, ca de pildă în USA și forței opiniei publice, ci datorită celor din umbră care au manipulat totul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *