Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente: Beatrice Art, un miraj în alb și negru

Dacă viața este prea tristă, ne refugiem rapid într-un vis. Dacă nu avem la îndemână așa ceva, apelăm la un miraj. Dacă nici asta nu se poate, atunci la o vrăjitorie.
Pentru azi, 15 noiembrie, 2021, am ales un miraj în alb și negru.
Cu alte cuvinte, am descoperit un artist de valoare, un creator special dedicat trup și suflet marii sale pasiuni – desenul. Dar, să începem cu începutul.

-Vă rugăm să vă prezentați.
-Numele meu este Beatrice-Valentina Ionița (nume preluat prin căsătorie). Sunt născută într-o zi superbă de septembrie a anului 1972.
Sunt contabilă, iar în timpul liber, care este foarte puțin, mă relaxez desenând și ascultând muzica. Sunt artist amator autodidact, iar ca mediu folosesc cărbunele și grafitul, un stil ce mă definește pe mine ca artist.
M-am îndrăgostit de “lumini și umbre”, pe când aveam 12 ani, când profesoara de desen din școala generală mi-a pus în mână, pentru prima dată, o bucată de cărbune, cu care am început să mă joc descoperind tonuri de gri, contraste…
De la 13 ani până la 45 ani nu am mai desenat; mi-am dedicat timpul familiei și serviciului. De la 45 de ani, am revenit la pasiunea mea din copilărie, desenul
Astăzi, cei ce-mi urmăresc activitatea artistică mă găsesc pe Facebook și Instagram sub denumirea de Beagrice Art.

-Pentru ce desenul și nu muzica spre exemplu?
-De ce desenul și nu muzica? În copilărie, cu siguranță le-aș fi ales pe amândouă, însă acum, am găsit o cale în care să le îmbin armonios: în timp ce desenez, ascult cu mare plăcere muzica, câteodată și fredonez (doar pentru urechile mele), pentru mine ele fiind inseparabile.
În fundal este ascultată o melodie,
Creionul dansează pe hârtie
Trasând punct, linie, punct, linie
Și astfel totu-i doar armonie.
(Versuri proprii)

-Felicitări, frumoase rime. Revenim la desen acum. Ce teme preferați?
-Temele mele preferate sunt florile, animalele și portretele. Mă fascinează să desenez ochii umani.

-Vă simțiți mai bine pe dimensiuni mici, ori mari?
-Cea mai mare dimensiune folosită a fost de 100/70. Îmi place să folosesc dimensiuni mari, deoarece pot scoate în evidentă detaliile mult mai ușor. La desenele făcute pe un format mare este foarte multă muncă, dar rezultatul este fantastic! Câteodată și eu sunt surprinsă de ceea ce poate ieși din mâinile mele!

-Unde vă vedeți peste un deceniu?
-Peste 10 ani, îmi doresc ca numele Beatrice Art să fie cunoscut de iubitorii de artă/artă grafică, să le pot încânta ochii cu lucrări minunate. Doresc să particip la cât mai multe expoziții, astfel desenele mele să ajungă sa fie expuse pe pereții multor case.
Cu toate la un loc, bune și rele, că așa este viața, mă bucur de natura care-mi încântă ochii cu imagini splendide în fiecare anotimp, de pasiunile pe care le am: desen, poezie, citit, ascultat muzică, tricotat. Acestea toate îmi umplu puținul timp liber pe care-l am și insuficient pentru câte vreau sa fac.

– Ce puteți transmite celor care vă urmăresc în spațiul virtual?
-În încheiere, doresc să încurajez pe toată lumea să-și urmeze visul. Acest lucru mie mi-a adus echilibru atât sufletesc, cât si mental; sunt foarte fericită de fiecare dată când văd rezultatul muncii mele.
Mulțumesc tuturor pentru susținere, încurajare, apreciere și critică. Toate acestea au condus la “șlefuirea” mea ca artist si ca om.
Să auzim doar de bine!
Sărbători fericite!
Semnat, Beatrice Art.

– Mulțumim frumos pentru acest dialog. Vă dorim multă sănătate, bucurii autentice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *