Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Deși nu va cîștiga alegerile, Donald Trump a cîștigat deja Referendumul

Am scris în ediția anterioară a cristoiublog.ro sub titlul În America nu sînt alegeri prezidențiale. În America e un Referendum pro sau contra Donald Trump:

„Pentru că – să fim serioși! – în America nu sînt alegeri prezidențiale. În America se desfășoară un Referendum cu o întrebare simplă:
Vreți ca Donald Trump să mai fie președintele Americii încă patru ani?

Teoretic, în America se confruntă doi candidați: Joe Biden și Donald Trump. În realitate, se confruntă un Donald Trump cu Establishment-ul. Joe Biden candidează doar pentru că Donald Trump, dacă va fi înfrînt, trebuie înlocuit cu cineva la Casa Albă. Putea fi oricine și orice în locul lui Joe Biden. Putea fi de exemplu năsucul Statuii Libertății sau ultimul etaj al Empire State Building. Bătălia nu e între Joe Biden și Donald Trump. Bătălia e între Donald Trump și Cei care nu-l mai vor președinte. Da, în noiembrie 2016, în America au fost alegeri. Doi candidați – Donald Trump și Hillary Clinton – și-au prezentat în fața americanilor oferta. Americanii au fost seduși de oferta lui Donald Trump. Sînt sigur că mulți dintre cei care l-au votat au făcut-o nu numai pentru a spune Nu încercării de a constitui în America o Dinastie, Dinastia Clinton (după el venea nevasta-sa, după nevastă fiică-sa, apoi nepoată-sa și tot așa pînă la finele secolului), dar și pentru că n-au știut în ce constă în realitate Programul lui Donald Trump. Acum americanii știu cine e Donald Trump. Nu din timpul campaniei electorale (nu cred că ar fi fost nevoie de așa ceva în cazul lui Trump), ci din timpul mandatului. Acum americanii știu părerile adversarilor interni și externi ai lui Donald Trump. Știu stilul de a conduce al lui Donald Trump. Dar mai ales știu, spre deosebire de anul 2016, ce va face Donald Trump dacă va fi reales. De aceea în SUA nu sînt alegeri. În SUA se desfășoară un referendum asupra celor patru ani de mandat al lui Donald Trump.”

La ora la care scriu și public noul comentariu consacrat confruntării din SUA nu se știe cine va fi președinte, Donald Trump sau Joe Biden, deși mersul numărării îi dă cîștig de cauză lui Joe Biden. După un timp în care Donald Trump era dat cîștigător, au venit surprizele din ultimele state care au închis votul. Rezultatele sînt acum net în favoarea lui Joe Biden. Donald Trump mai poate cîștiga doar dacă apelează la Curtea Supremă de Justiție, și doar dacă are argumente pentru a cere ca voturile prin corespondență venite după ziua votului propriu-zis să nu fie luate în seamă.

După opinia mea, cine va fi declarat președinte (pentru că se pare, asta va fi formula) n-are importanță. Importanță are, și încă una crucială, faptul că Referendumul a fost cîștigat de Donald Trump!

Așa cum arătam în editorial, prin raportare la 2016, în 2020, americanii au votat în cunoștință de cauză. Ei au avut în față, pentru a opta, nu două programe, nu doi candidați, nu două oferte, ci experiența reală a mandatului de patru ani al lui Donald Trump. Date fiind campaniile sîngeroase duse de coaliția politico-mediatică Jos Trump! experiența reală a mandatului a fost filtrată și evident prezentată tendențios americanilor ca una dintre cele mai nefaste administrații din istoria SUA. Înainte de 3 noiembrie 2020, electoratul american a avut posibilitatea să-și facă o imagine completă despre ce ar însemna încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă. Judecînd după imaginea lui Donald Trump în presa americană, după tulburările de stradă din vară, după criticile liderilor occidentali, după insultele aduse lui Donald Trump de vedetele de la Hollywood, după sondajele de opinie care-l dădeau pe Joe Biden drept cîștigător din prima seară cu un procentaj de peste 10% peste Donald Trump, ar fi fost de așteptat ca votul să fie un tsunami în favoarea lui Joe Biden. Fie că ieșeau să voteze împotriva lui Donald Trump cei care-l votaseră în 2016, fie că respectivii, dezamăgiți, ședeau acasă. Impresia pe care campania politico-mediatică s-a străduit s-o creeze despre Donald Trump a fost a unui președinte pe care zeci de milioane de americani așteaptă alegerile din 2020 pentru a-l da de-a dura pe scările Casei Albe. Și iată, rezultatul alegerilor e atît de strîns încît cu greu se va putea departaja un învingător. Dacă Joe Biden ajunge președinte – ceea ce și cred că se va întîmpla – va fi președintele unui scor chinuit, al unei victorii obținute cu greu și cu suspiciunea de fraudare. Una ar fi fost să cîștige în fanfare, așa cum profețeau presa, democrații, ONG-urile, casele de sondaje, și alta e să cîștige puchinos, la o diferență infimă.

S-a ajuns la această situație, pentru că înșiși democrații și susținătorii lor din presă s-au concentrat exclusiv pe votul negativ, pe campania Nu-l votați pe monstrul Donald Trump!, pentru că așa și pe dincolo. Recomandarea Votați-l pe Joe Biden, că-i băiat gigea! a trecut în plan secund. Așadar, adversarii lui Donald Trump au transformat alegerile prezidențiale într-un Referendum Pro sau Contra Trump. Oricît ar părea de ciudat, scorul uriaș obținut de Donald Trump a fost și rezultatul acestei transformări a unor alegeri prezidențiale într-un referendum privind cei patru ani de mandat ai lui Donald Trump. Firește, milioane de americani au dat votul lui Donald Trump pentru ca acesta să fie încă patru ani președinte. Mult mai important, ei au ieșit la vot pentru a răspunde provocării lansate de dușmanii lui Donald Trump:
Nu-i așa că apreciați drept dezastruoși cei patru ani de mandat ai lui Donald Trump?
Și peste 67,70 de milioane de americani s-au grăbit să meargă la vot pentru a face sîc! tuturor celor care de dimineață pînă seara l-au diabolizat pe Donald Trump.

Acest vot e cu atît mai important cu cît el a fost dat în pofida campaniei politico-mediatice menite a crea și dezvolta Complexul de inferioritate la electoratul lui Donald Trump. O parte uriașă a electoratului n-a fost de acord o clipă cu contestarea violentă a lui Donald Trump în presă și în stradă. Spre deosebire de electoratul anti-Trump, el n-a ieșit în stradă să protesteze în favoarea lui Donald Trump, n-a dat buzna în studiouri pentru a-i lua la pumni pe ziariștii transformați în călăi mediatici. A așteptat răbdător alegerile, în care au văzut un Referendum, și au ieșit la vot pentru a le da peste bot celor care s-au străduit să-i convingă că Donald Trump e un monstru.

Dacă ajunge președinte, Joe Biden nu poate trece cu vederea rezultatul Referendumului. El trebuie să vadă – dacă n-a făcut-o încă – și ce aspecte ale politicii lui Trump au fost validate prin referendum. Eu, de exemplu, cred că principalul aspect l-a constituit America First! Înțelegînd prin asta nu atît măreția Americii în lumea de azi, cît mai ales întoarcerea președintelui către America însăși, către problemele ei, către interesele ei. Tot timpul Războiului rece America s-a preocupat de interesele țărilor occidentale. După încheierea Războiului rece America a continuat să se preocupe de apărarea țărilor occidentale în fața amenințărilor venite din alte părți ale lumii. Între timp țările occidentale, beneficiind de umbrela americană, s-au dezvoltat din punct de vedere economic, s-au îngrijit de lucrări publice, de protecția socială. America First a lui Donald Trump înseamnă o Americă obligată să-și vadă interesele proprii într-o lume a Războiului economic mondial în care multe țări pînă nu demult partenere din punct de vedere militar sînt acum adversare ale Americii din punct de vedere economic.

Evident, dacă Donald Trump cîștigă trebuie să țină și el cont de electoratul care a votat împotriva sa votîndu-l pe Joe Biden. Și el trebuie să vadă ce aspecte ale politicii sale au fost respinse de o mare parte a electoratului și apoi să renunțe la ele.
Numai în aceste condiții, cel care va învinge va reuși să pacifice o Americă în pragul divizării isterice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Deși nu va cîștiga alegerile, Donald Trump a cîștigat deja Referendumul”

  • descentralizarea…luptei cu virusul e singura solutie viabila.
    de ce?
    pai…pentru simplul fapt ca
    testarile intregii populatii a unui oras si definirea lui ca sistem inchis,
    intr o perioada de timp scurta, spre ex o saptamana, fiind singura solutie logica,
    pentru ca doar asa definesti tinta: eliminarea virusului din sistem

    au mai facut o si altii, chinezii fiind cei mai tari, care au reusit performanta sa testeze in citeva zile…milioane de oameni ai unui oras.

    de ce…orasul e in poveste?
    pai pentru ca el e esenta noilor dinamici.
    orasul, metropola, ca sistem inchis!, e viitorul, prin urmare descentralizarea pare a fi cheia.

    un oras in care ai acces daca si numai daca esti la zi cu vaccinurile pe care orasul ala le considera obligatorii…e la poarta!:))

    sa traiesti in afara orasului va fi…o poveste!:))), penca metropolele vor deveni…Raiul pe Pamant!:))), asa de dragut va fi in ele:)

    • problema fundamentala e ca dupa 8 luni de pandemie nu avem barim un oras, unul!, care sa fie capabil sa-si testeze toata populatia in citeva zile.
      cum o fi virusul asta de acum incolo, habar n am!, dar pina in august ‘produsese’ mai putini morti decit a facut-o insasi Natura!, anul trecut, pina in august, deci e el de speriat, dar sperietura e moderata, statistic vorbind.
      ce te faci insa daca virurul va fi, peste o vreme, unul periculos cu adevarat?!
      fara sa ai capacitatea sa testezi toata populatia unui oras in timp scurt,…n ai nicio sansa sa l tii in frau.
      pe vremurile astea…totul e la vedere, insa fiecare vede cu ochii sai. atunci cind china si-a testat populatia unui oras in citeva zile…, undeva trebuia sa se declanseze o alarma…

  • ez, superpozitiile Sintezei sint astea:
    Teza si Neantul,
    adica
    Totul si Nimicul

    in cazul buzunarului tau…Sinteza s-ar parea ca e…Neantul:)))

    • mister online: in primul rind zero si infinit sunt notiuni pur matematice ce nu au nimic cu realitatea. Deci nu exista totul nu exista nimic.

      • atunci…zic altfel:))
        in Realitate(a in care traiesc eu ),
        Oul Absolut, adica Zer0, e Totul,
        iar el e pus la indoiala de Nimicul spre care tinde Infinit, tinzind catre Zer0:))))

        nu subestimati Matematica!:))), ea e Zeul Pamantului!
        ( Pamantul fiind aripa a Curcubeului, cealalta aripa fiind Cerul :)) )
        mai pe sleau spus, ea e atit de capabila incat tinde sa cloneze ‘ecuatia de miscare a Naturii’, care e Iubirea,
        ca Iubirea asta e, o ecuatie de miscare… :))

        prin urmare Matematica nu numai ca e compatibila cu Realitatea, dar ea e fix cea care ii va defini, Civilizatiei, ecuatia de miscare,

        iar pentru ca Matematica e…o matematica in stare sa se cunoasca pe sine insasi atunci si numai atunci cind se zbenguie in cuibul potrivit, care e Computerul Cuantic,
        abia asa avind Tot Timpul la dispozitie pentru desavarsire!,
        si ecuatia de miscare a Civilizatiei va fi una…desavarsita:)),

        prin urmare uite…mai acusica!, Civilizatia va avea o ecuatie de miscare desavarsita, adica…perpetua,
        mai direct si mai simplu spus, ecuatia ei fiind chiar Perpetuum Mobile:))

        cum am si zis, ieri a fost prima zi de viata a Noului Zeu, care e Inteligenta Artificiala,
        …of!,…n a dat si Maestrul…un tort, ceva!:)))
        prin urmare Realitatea…Civilizatiei va fi chiar o poveste cu Zer0 si..Infinit,
        adica cu Totul si…Nimic!:))), Nimicul fiind chiar AntiTotul!:))), ca asta e faza cu Nimicul, ca el e o exprimare Anti, adica un Efect, in mod absolut el neputind sa se manifeste pe post de Cauza.

        dar…o fi fix cum spuneti!, …habar n am!:))

  • ce progresie e aia in care ultimul termen, adica primul, devine multime vida?
    iata cele doua superpozitii ale lui Zer0:
    -Totul
    -Nimicul
    .
    care e Radacina Unicului Foton?
    …Unda…sau Corpusculul?!

    daca Antiteza e corpusculul, Teza fiind Unda, poate fi Sinteza alta decit Radacina? :))

    daca Antiteza tinde catre Teza, Sinteza nu cumva tinde catre Noua Radacina, care e cealalta superpozitie a lui Zer0?
    care e, in cazul dat, cealalta superpozitie a lui Zer0?
    …Totul?…sau Nimicul?!

    Imperiul Inteligentei Artificiale este Taramul Nimicului.
    iar Taramul Nimicului e…Vesnic…Nemuritor.

    Viata, dar si Nemurirea, …sint Vesnice, fiind Superpozitiile lui Zer0.
    insa…Sinteza este…Teza.

    spre deosebire de Acumulare, Daruirea se poate manifesta plenar, caz in care ea se mai numeste si daruire de sine, asta fiind o stare proprie Oului Absolut.

    • Superpozitiile Sintezei sint Esenta Acumularii si Esenta Daruirii.
      Acumularea e AntiDaruire.
      Daruirea e…’Eu Sint Cel Ce Sint’, Efectul, adica Omega, adica Daruirea de Sine e…chiar Sinele, adica Alfa.
      deci pe cind Acumularea e Antidaruire, Daruirea e egala cu ea insasi.

      Daruirea, adica daruirea plenara: or Yin…or Yang, si-a daruit Inima, daruindu-se pe Sine.

      • Inima lui Yin, adica cea mai adanca esenta a sa, se gaseste…fix in locul in care ii cauti…inima lui Yang:))

        prin urmare…ovulul este o esenta masculina, iar spermatozoidul este esenta feminina. :)) :)))) :)))))))))

  • Populist, protectionist, machist, sexist, badaran, mincinos, scandalagiu, personaj antidemocratic… si se poate continua.
    Iar noi scriem romane despre meritele dereglatului de la Casa Alba.
    Daca dv. ati reluat ideea din editorialul trecut, ma repet si eu:
    .
    Poate ca ar fi fost bine sa existe înainte de alegeri acel referendum de care amintiti, pentru ca un individ cu tulburari mintale sa nu aiba ocazia sa participe înca o data la prezidentialele SUA.

    • Stiu ma Geo ca ai dreptate in ceea ce l priveste pe Trump,da hai sa termine aia numaratoarea ,ca stii proverbul”nu zi hop pana nu ai sarit”,sa l vedem odata pe mos Joe confirmat odata,sa se apuce el cu gasca Democrat-progresista de munca ca e de treaba garla in lupta cu Sars-Cov-2,sper ca echipa lui mos Joe va face o treaba mai buna.Apropo mai Geo,il caracterizezi bine pe Trump,bulibasa de Washington,dar o faza voiam sa mai spun,bai nu imi iese din cap cat de bine seamana Trump cu Iohannis al nostru,parca s frati,amandoi isi sacrifica popoarele si vietile oamenilor pentru beneficiul lor,al partidelor si al grupurilor de bussiness,care i sustin,amandoi au preferat sa sustina businessul (si firmele)”de casa” (ca pe cele ale adversarilor politici le au lasat sa moara),sacrificand sanatatea si viata oamenilor,amandoi au refuzat sa dezinfecteze si sa panseze „ranile” provocate de Covid 19 Economiei,pana ce aceste rani au devenit cangrena,si acum economia va fi puternic amputata.Ce a au facut tari ca si China,Vietnam,Coreea de Sud,Japonia Noua Zeelanda,au dezinfectat si pansat rana facuta de Covid in pripa(au luat masuri dure din pripa,aici sunt de acord cu nea Traian Basy).Noi ,in numele libertatilor prost intelese(Romania si SUA,chiar si in Europa),am vrut sa ne pastram libertatile intacte dar nu ne am gandit la viitor,am preferat sa salvam prezentul compromitand viitorul.Si acum vom plati pretul,pentru ca in Economie vor urma amputarile.

    • Fac asa o analiza a masurilor luate de guvernul Iohannis in acest an si observ cu tristete,ca se pot compara la milimetru cu masurile luate de Administratia Trump(practic i am copiat pe Trumpisti si administratia lor la indigo),mimarea grijei fata de populatie,masuri”dure” luate doar de ochii lumii,masurile fiind doar mimate,nu si luate(petrecerile in toi,oameni fara masti,inghesuiala,neaplicarea dura a legilor,aplicarea de sanctiuni doar saracilor,bogatii fiind scutiti samd.),neaprovizionarea spitalelor cu ATI uri,materiale sanitare,lipsa doctorilor,blamarea doctorior in corpore,nu punctual,a indivizilor care gresesc voit,Trump a spus ca in aprilie Sars Cov dispare,Iohannis a spus ca e o simpla gripa inofensiva,preocuparea amandurora pentru alegeri,cedarea in fata agresivitatii mediului de business si a coronascepticilor(multi bogatasi care nu vor sa le scada profitul,care manipuleaza oamenii nescoliti sa i sustina,desi mediul de business nu ne spune,ca desi afacerile lor scad in criza coronavirusului,ei au case,terenuri,conturi in felurite banci interne si externe,de pe urma carora ei pot ,dupa criza sa si reinceapa businessurile),cu toate acestea firmele apropiate de adversarii politici au fost rase.Amandoi si Iohannis si Trump cred ca ei sunt lideri providentiali,ca sunt de neinlocuit,ca adversarii lor politici trebuiesc distrusi,exterminati,ca numai ei au dreptate,si stiu ce e mai bine pentru natiune,ei bine uite asa SUA si Romania au fost ingenunchiate de actuala Criza.

      • Chiar si atunci cand au vrut sa ia masuri dure,precum legea carantinarii,au facut o atat de prost incat le au servit coronascepticilor mingea la fileu,facandu i populari in ochii oamenilor,facandu ma sa cred ca intre astia(guvernanti) si coronasceptici este un blat ascuns.

        • Cineva imi spunea ca HoRECa ul din Romania a fost last sa moara pentru ca patronatul de acolo este preponderent PSD ist,daca Horeca ul din Romania ar fi fost preponderent PNL ist,nu inchideau astia nici un restaurant.

    • Așa copii. A venit vremea să schimbați dosul. Ăla vechi făcuse rană de la atât pupat. Nu-i bai, că și ăla v-a trimis un băiat de zahar la București, unde mai pui că v-a dat și o șapcă. Să vedem ce bunătăți primiți de la Moș Neculai Cel Nou anul ăsta. Copii cuminți ați fost, asta de bună seamă. L-ați ajutat pe Moșu să ducă sacii hăt până la sectoru’ unu’. Musai că așa fapta trebuie răsplătită pe măsură.

      • Bine zis favicon 😆 😆 😆

      • favicon,
        Când intri neîntrebat într-o discutie, ar trebui sa ai bunul-simt sa faci o observatie la subiect, si nu sa aberezi pe lânga!

        • Eu am avut tot bunul simț din lume, da’ daca insiști, ți-o spun cât se poate de explicit: ești un pupincurist abject în căutare de cur nou. Bă, gâlmă, tu te băgai în seama cu mine și o ardeai rănit în aripa când postai ca „ada”, asta până te-a deconspirat cealalta ada, aia cu poza, și tu mai ai tupeul să vorbești de bun simț? Marș de aici, bă, perversule!

          • Plina cocina de indivizi ca tine care spurca site-urile pe unde comenteaza si care, apoi, au tupeul sa strige în gura mare ca au „tot bunul-simt din lume”! Mare-i gradina…

          • Creti, am lamurit-o demult pe aici: eu nu sunt Ada!

          • @geo, da bă, perversule, s-a lamurit toată lumea 100%. S-a demonstrat negru pe alb că tu, atunci când delirezi și postezi ca „ada”, te crezi fiica-ta. Culmea, ai recunoscut-o chiar tu. Link direct să-ți impospătezi neuronul trist. Dialogul e maxim si merita citit cap-coada 😛 😛 😛
            https://www.cristoiublog.ro/guvernul-orban-nu-mai-are-incotro-trebuie-sa-puna-capat-tragerii-pe-sfoara-de-pina-acum-a-romanilor-in-privinta-cresterii-pensiilor/#comment-106990

          • Nikola, scandalagioaico, iar ai aparut?!
            Daca-mi dadeam seama de la început ca tu esti favicon, te-as fi lasat naibii în pace! Nu meriti nici deranjul sa le aduc aminte tuturor câte conturi ai si ca le folosesti pe toate doar ca sa ma hartuiesti pe mine. Esti neschimbata, tot o scârba ai ramas!

          • Postac, spune sincer, tu, pe persoana fizica, ești îndrăgostit de Nikola, așa-i? Încep să capete sens limbile pe care încercai să i le dai când postai ca „ada”. Crede-mă, ai avut mare noroc cu Nikola. El era om bun și te lăsa în pace când te vedea că ești în prag de AVC. Spre deosebire de Nikola eu sunt sadic. Mă uit relaxat la tine, văzând cum iți crapă matu de nervi. Nu mai spun că te domin intelectual fară drept de apel. Bine, asta nici nu-i greu țînând cont că ești doar un pârlit de cocalar sfertodoct.

          • Doar în visele tale, nebuno!

          • Văd că ai o problemă cu femeile, bulangel. E doar invidie profesionala față de concurență sau ai și motive personale?

    • Daca era vorba de un al doilea mandat a lui Trump,pai urma sa vedem un Calexit(California fiind motorul economic al SUA,ca si landul Bavaria in Germania) in SUA dupa modelul Brexit.Apropo statele din Vestul SUA,castigate de Biden,formeaza pe harta un J albastru de la Joe,asa ca fapt divers. 😆 😆 😆

  • Nu stiu de ce dar Biden imi aduce aminte de Cernenko. Deci, traiasca URSS 3.0 (URSS 2.0 fiind UE), in frunte cu noul sau secretar general , mister Cernenko 2.0! Le doresc americanilor o experienta cat mai profunda, ca tot le place!

    • Of, of, măi, măi…
      Cum de ce, товарищ Cib?! Pentru ca tu esti marele specialist în ruși!

      • Habibi, e adevarat ca la voi in micul Maghreb, se vinde la farmacie burqa in loc de masca?

        • Pas du tout, mei, ca nu au pânza omologata!

        • Apropo de arabi si Magreb,pai Trump cu Administratia Sa,prima lor afacere de stat nu a fost cumva aia cu armamentul de 300 de miliarde de dolari vandut cui? Arabiei Saudite,cel mai mare sponsor al cui? Al lui Al Qaeda si a lui ISIS,stalpii terorismului Islamic mondial.Si intrebarea care mi o pun,americanii le au livrat armament fix de 300 de miliarde de dolari cat au platit sauditii,sau armamentul a fost de o valoare mai scazuta,si Administratia Trump sa si fi luat diferenta ca parandarat ❓ ❓ ❓ Ma intreb si eu retoric(apropo de coruptie).Si insistenta lui Trump de a ataca si a distruge iarna trecuta Iranul,principalul rival islamic al Arabiei Saudite,si rival al Sauditilor in ce priveste hegemonia in Orientul Mijlociu??? Si presiunile puse pentru a se musamaliza „afacerea Kashoggi”? Or fi fost si acestea clauze in intelegerea intre Trump si Sauditi?Adica este posibil ca Trump in urma afacerii cu Sauditii,sa se fi pus in situatia atat el,cat si SUA,de a fi „asasinul platit” al Sauditilor,in chestiunea cu Iranul??? Iata niste intrebari la care unii am vrea raspunsuri.In fine.

          • Mai Tudy, treaba in orientul apropiat e atat de incalcita incat iti prinzi repede urechile daca incerci vreo explicatie logica. In orice caz, Obama si democratii au luptat crancen impotriva IS! Muahahahahaaaa! Pai fratioare, IS era aliatul lor in lupta pentru cucerirea Siriei, pentru a-i scoate pe rusi din zona. De-aia bombardau americanii oriunde, numai unde erau IS nu. Cat despre Iran, pai astia fiind siiti, normal ca le-au tinut partea sirienilor. Ghici atunci de ce SUA are un cui cu Iranul! Toata nebunia a inceput cand Obama si bajetii au vrut Siria doar pentru ei. Ghinion! Au dat de o nuca tare! Ah, si inca una. Kurzii, care au fost cei mai buni luptatori anti IS, au fost tradati si lasati pe mana turcilor (suniti si dusmani ai kurzilor), ghici de ce tara si cand? Daca crezi ca Joe va fi mai bun ca Donald, mi-e ca te inseli amarnic. Cel putin pentru noi, Rada baba va fi aceeasi baba Rada! Oricum, toata lumea e ocupata cu nebunia luptei oarbe pentru putere iar chinezii sunt preagatiti sa ne haleasca pe toti, cu fulgi cu tot, la micul dejun. Rusii s-au cam retras in barlog si asteapta sa vada cum America isi da foc singura iar Dragonul isi pune babetica si-si pregateste tacamurile!

  • Pai , cam asta e viitorul „democratiilor ” : statul paralel promoveaza un zombi si castiga . Combinatia dobitocia masei conditionate & stat paralel reprezinta reteta castigatoare. Evident , in dauna popoarelor .

  • Asteptam rezultatele finale. La ei chiar are valoare si se numara fiecare vot.
    Referendumul dupa cum spuneti Dvs. a fost castigat de Trump. Rar presedinti care sa-si puna tara si interesele acesteia in prim plan.

  • Trump..un presedinte apolitic, care a spus lucrurilor pe nume: America first, ca prioritate, nu globalizarii, nu migratiei ilegale, o lege a emigrarii in US, securizarea granitelor, tarife la importuri pt protectia producatorului local, taxe mai mici, jos Nafta, jos minciuna Covid, etc…un glob intreg a ganged up on him and yet a luat 50% din voturi….cred ca asta spune multe…

    • Pe de alta parte ca adversar: un senator corupt pina in maduva oaselor, batrin, fata vlaga si modest ca intelect, fara idei si charisma, cu limbaj de lemn, obraznic cit sa mascheze multe complexe…va reusi acest individ anost sa schimbe ceva in America?…cu siguranta ca nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *