Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Detectorul de talente: Alexandra Ionescu, o muziciană apărută din universul picturii

Pentru mine, Alexandra Ionescu, o muziciană care urcă rapid treptele notorietății în lumea armoniilor sonore, este un dar al armoniilor cromatice.
Am cunoscut-o, de puțină vreme, la vernisajul unei expoziții de pictură din Săcele.
După ce am admirat noi tablourile, începe o muzică… diamantină.
Era Alexandra Ionescu la nai. Am fost cu toții fermecați iremediabil, drept pentru care am invitat-o la o lansare de carte, la Breaza.
Cum cartea purta semnătura mea, am dorit să ofer invitațiilor ce este mai frumos. De aici nu putea lipsi Alexandra Ionescu.

Dar, să o cunoaștem mai bine pe artistă.
– Vă rog să vă prezentați
– Numele meu este Alexandra și studiez muzica de când eram mică. Am început cu canto muzică ușoară de la vârsta de 4 ani, apoi cu pianul clasic de la vârsta de 7 ani. Pe parcurs, m-am dezvoltat spre mai multe instrumente, cum ar fi naiul și mai apoi, chitara. La Liceul de muzica din Brașov am început să studiez naiul din clasa a V-a, eu acum trecând în clasa a XI-a.
În largul meu mă simt la orice instrument cu care cânt, depinde doar de stare. Poate într-o zi îmi vine să cânt mai mult la pian sau la chitară, iar în anumite zile mă simt mai confortabil cu naiul. Pentru mine, oricum este o stare de spirit și încerc să intru cât de bine pot în ea de fiecare dată. Mereu vreau să mă regăsesc în tot ce cânt sau în tot ce compun, pentru mine este cel mai important.

– Din ce în ce mai palpitant. Ce ne puteți spune despre piesele compuse de dumneavoastră ?
– La chitara mi-am dorit să mă acompaniez pentru piesele mele vocale și, la începutul anului 2021, am și reușit sa fac acest lucru. Multe dintre piesele compuse sau gândite de mine au la baza și chitara, printre alte instrumente. Mi-au plăcut mereu versiunile acustice, piese soft cu mesaj și în spate o chitara care dă o emoție puternică. Probabil de aceea am și început să scriu în acest stil.

– Cum ați început concret să vă apropiați de acest instrument, chitara?
– Am început sa iubesc chitara de când am auzit variantele acustice ale lui Kurt Cobain în concertele lui live, când cânta în trupa „Nirvana”. Mereu exprima un sentiment, uneori tristețe, alteori bucurie, mereu voiam și eu să ajung să pot face asta. Prima dată am început cu chitara acustică, abia după câteva luni am început și la cea electrică.

– De puțin timp s-a terminat Olimpiada de vară, în Japonia, unde au concurat cei mai buni sportivi ai lumii. Trecem acum la Olimpiada de… nai.
– Olimpiada de nai a fost o experiență frumoasă pentru mine, am văzut instrumentiști foarte buni cu niște repertorii foarte grele care puneau în valoare instrumentul. Orice performanță presupune multe ore de repetiții, de stres, de plâns și nervi, dar rezultatul final a fost neașteptat de bun. Eu am obiceiul de a mă panica și a crede că nimic nu iese, dar, în general, dacă nu de fiecare dată, am fost mai mult decât mulțumită cu tot ce a ieșit. Sunt foarte recunoscătoare pentru profesorul meu, Victor Ionescu pentru tot ce m-a învățat în decursul a 6 ani de studiu. Participarea cea mai prolifică la olimpiadă a fost în clasa a 7-a, dar activitatea mea conține și recitaluri susținute împreună cu alți colegi sau cu Filarmonica din Brașov.

– Impresionant. Ce vă propuneți pentru a doua parte a anului 2021 din punct de vedere artistic?
– Pentru a doua parte a anului 2021 îmi doresc cât mai multe concerte, evenimente și îmi doresc să lansez cât mai multe piese vocale. Lucrez deja la câteva, am un concept de album pe care vreau să îl și lansez. Acesta o să se bazeze pe experiențele mele personale, atât triste cât și fericite. Deja am vorbit cu prieteni și instrumentiști foarte talentați pentru colaborări pe acest album. Vreau să fie o experiență personală și de aceea nici nu mă grăbesc prea tare. Îmi doresc să transmit oricui mă ascultă și o să mă asculte cu emoție prin tot ce scriu și cânt, până la urmă mereu am vrut să fiu un artist complex.

– După cum putem observa, ați reușit deja. Ce prevedeți pentru anul artistic viitor?
– Pentru anul 2022 îmi doresc să cresc și să evoluez cât mai mult ca artist, am început sa mă preocup mult pentru a deveni studentă în cadrul Conservatorului. Aș vrea să studiez în cadrul Catedrei de compoziție muzica ușoară.
– Grozav! Vă urăm din toată inima succes și să vă îndepliniți toate dorințele. Vă mulțumesc frumos pentru acest dialog.
– Și eu vă mulțumesc.

Asta a fost deocamdată. Acum urăm artistei, familiei sale, numai bine și să fie sănătate. Astfel ne vom putea revedea cu studenta Alexandra, apoi cu absolventa Conservatorului. Apoi, marile scene ale lumii sunt deschise pentru Alexandra Ionescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *