Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Diclofenac, nu Schengen!

S-a întors lumea cu fundu-n sus, fraților! Da, da, zău că nu exagerez! Păi, purece potcovit cu ocale de fier și politician băștinaș de rang înalt încătușat pentru dare de mită nici dracu’ n-a pomenit! Pesedistul ciumat de ieri a ajuns rău de tot dacă trebuie să ungă în stânga și-n dreapta… Ehe, odinioară – nu de mult -, burjuilor din Kiseleff nici nu le trecea prin scăfârlie că vor fi puși în situația inferioară, detestabilă, de a „șpăgui”… Cum naiba, fiindcă mecanismele administrative le erau la îndemână (lor și celorlalți aleși ai neamului) și le învârteau după toanele hrăpărețe. Era suficientă o ridicare din sprânceană, o privire mai acătării și voia li se împlinea pe dată, nu ca acum, când ortomanul Bădălău n-a mai avut încotro și, zic magistrații, s-a dedulcit la soluția strămoșească a peșcheșului, altminteri de muncușoara alor săi s-ar fi ales praful și pulberea. Dușmanii PSD, în frunte cu paiața gonflabilă de la Cotroceni, răsuflă încântați și mulțumiți – formațiunea celor trei roze s-a reformat! Ca și întreaga clasă politică, de vreme ce denunțătorul bădălăului este un cetățean model, ex-parlamentar pedelist, cu o înaltă conștiință civică, reeducat în regim penitenciar. Lupta împotriva corupției, derulată cu surle și trâmbițe demagogice, a învins, prăsind astfel de exemplare. De unde și sloganul la modă: „Bateți păsatul cât e cald!”

*

Apropo, „spionul” habsburgilor (cum l-au „alintat” auriștii ultrașului George Simion) nu ne-a explicat încă schimbarea radicală (necum verticală!) a discursului oficial la adresa veto-ului austriac. Căci, una a vorbit acasă și alta a fumat la Bruxelles. Să fi fost un șantaj la mijloc? Sau este în joc subiectul „despre care s-a vorbit mai puțin, dar care are o importanță deosebită în ceea ce privește interesele Austriei în România. Este vorba despre gazele din Marea Neagră. Compania austriacă OMV are la dispoziție mai puțin de trei săptămâni pentru a semna acordul de comercialitate pe gazele descoperite în perimetrul de la Marea Neagră: dacă nu o face până la 31 decembrie, își pierde licența de la data de 1 ianuarie 2023. Este probabil si motivul pentru care șefii OMV au fost la Klaus Iohannis la Cotroceni cu puțin timp înaintea votului pe Schengen prin care Austria șantajează România. Acordul de comercialitate e pasul indispensabil pentru trecerea la dezvoltarea perimetrului și la investiția în sine. Deși chestiunea părea tranșată încă de astă vară, iar noua lege offshore fusese acceptată de OMV – și, odată cu ea, de celălalt partener, Romgaz – discuțiile și lobby-ul companiei austriece s-au reluat la sfârșitul toamnei, fără succes. S-a ajuns, astfel, la vizita directorului general executiv al OMV, Alfred Stern, chiar la Cotroceni, pentru o discuție cu Klaus Iohannis, în data de 21 noiembrie. Șeful statului român a cerut companiei austriece, în cadrul întâlnirii, să pornească de urgență investițiile în perimetrul Neptun Deep, însă partea austriacă a anunțat că nu va lua o decizie de investiție decât în vara viitoare, notează sursa citată.

Miza lobby-ului OMV vizează, însă, altceva. Conform unor surse convergente din administrația decidentă, consultate de CursDeGuvernare.ro, compania austriacă dorește o modificare a legislației în avantajul său, legislație care să se facă pe repede înainte și care să fie valabilă la data semnării acordului de comercialitate: adică modificări legislative în numai trei săptămâni, pentru o conjunctură legislativă cât mai avantajoasă la data acordului. În discuție se află, în speță, distribuirea și vânzarea volumelor de gaz ce urmează să fie extrase.

Potrivit calculelor OMV, după acoperirea necesarului de gaze de partea românească pentru România și Republica Moldova (care va fi alimentată pe viitor de către România prin gazoductul Iași-Ungheni pus în funcțiune sâmbăta trecută), ar rămâne circa 2 miliarde de metri cubi anual, pe care compania austriacă ar vrea să le cumpere cu prioritate. Într-o atare situație, România ar putea dispune, practic, doar de gazele care să-i asigure consumul intern, ei și Republicii Moldova. Astfel că partea austriacă tergiversează un răspuns privind investiția: căci tergiversarea pune o presiune tot mai mare pe România care, prin Romgaz, a cheltuit deja un miliard de euro pentru participația EXXON, și se pregătește să mai cheltuiască încă un miliard pentru partea sa de investiție.”[1]
Pe tăcerea inexplicabilă și suspectă a neamțului neiubitor de țară cresc, iată, fel de fel de scenarii, de bârfe… Niciuna în favoarea lui !

*

Uneori, mă întreb ca prostănacul, într-o doară, cum de ne-am pricopsit cu un asemenea ins, lipsit de orice calitate, în fruntea statului desmădulat… Sigur, n-a fost îndeajuns voința lui maladivă de putere, a mai trebuit ceva – votul câtorva milioane de inconștienți. Defel un mizilic… Să mă ierte cei care l-au preferat de două ori în dauna unor păcălici, dar deplinătatea lor mintală îmi ridică justificate îndoieli, îndeosebi a ălora buluciți în stradă după anunțarea rezultatelor ca să sărbătorească victoria… democrației pe plaiurile mioritice! Parcă îi și văd țipând ca loviți de streche și vomitând lozinci de-o demagogie abjectă. Imaginea prostiei fudule, cu fandoseli de emancipare. Chiar, ce-or simți ei acum și nu numai acum, întrucât de opt ani sufragiatul lor ne-a îngropat și ultimele iluzii?
Sst, chestia cu perenul rău minor mă dezgustă la culme, e scuza ticăloasă a indivizilor scurți de minte!

*

Aflu scârbit din cartea lui Daniel Morar că, în salonul de întâlniri de la Cotroceni, apariția „Mamelucului” e anunțată (în difuzorul anume montat) cu solemnă comicărie. Din boxa pângărită ritualic, o voce rostește grav: „Excelența Sa, domnul Klaus Werner Iohannis, intră în sală!” Ptiu, drace, tipul nu se mai încape în sine, iar psihiatrii se feresc să-l diagnosticheze din motive de siguranță națională. În curând, același glas îi va însoți și plecarea din trebile obștei falite: „Excelența Sa, domnul Klaus Werner Iohannis, iese din scenă!” Definitiv și neregretat de nimeni. Ori, l-or plânge simpatizanții electorali de altădată? Pușchea pe limbă! Până atunci, exersați în continuare boicotul împotriva șnițelului vienez și a valsului straussian! Și zâmbiți o clipă:

„- Mamaie, ce zici matale de Schengen?
– Ce să zic, maică, eu mă simt bine și cu Diclofenac…”

Eu, nu, mai ales că la Sibiu se va construi, cică, o stradă ce va purta numele infamului locatar din Deal. Artera nu va avea niciun sens. Slavă Domnului, m-am liniștit! Și totuși de ce și-a schimbat „Excelența Sa” (sic!) discursul oficial la adresa veto-ului austriac?

*

Prin aprilie, conform regulamentului unității din Palatul Victoria, generalul Ciucă e obligat să-i cedeze fotoliul de premier soldatului neinstruit Ciolacu. Numai că eu sunt sceptic și nu mi-l închipui nici în ruptul capului pe Marcel, cu figura lui de coțcar provincial, staroste peste miniștrii băștinași. Alianța asta contra naturii nu va dura la infinit și se va preface în țăndări! Și-n dosare penale, deoarece „vrem o țară ca afară”, nu-i așa? 2023 este un an preelectoral și, ca de fiecare dată în ultimele două decenii, pereții șandramalei politice de la noi se vor murdări de sânge, în uralele excitate ale norodului, amator perpetuu de arestări și condamnări… „Jos penalii! ”


[1]https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/de-de-au-venit-sefii-omv-la-iohannis-si-de-ce-ne-santajeaza-austria-cu-schengen…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Diclofenac, nu Schengen!”

  • Trebuie neaparat sa incep sa va citesc.Eun stil adorabil.Sincere felicitari maestre Nazat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *