Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Discursul lui Joe Biden: Nu am fost niciodată mai optimist pentru viitorul acestei naţiuni

Bună seara, dragi americani. Nu avem încă o declaraţie finală, o victorie, dar cifrele ne arată că este clar. Ne arată o poveste clară şi convingătoare. Vom câştiga această cursă. Priviţi ce s-a întâmplat de ieri. 24 de ore. Eram în urmă în Georgia, acum suntem în frunte. Şi vom câştiga acel stat. Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania. Şi vom câştiga Pennsylvania. Iar acum suntem în avans, dar câştigăm în Arizona, câştigăm în Nevada. De fapt, diferenţa noastră s-a dublat în Nevada. Suntem pe cale să câştigăm 300 de voturi electorale, voturi ale colegiului electoral. Şi priviţi cifrele naţionale. Vom câştiga această cursă cu o majoritate clară, cu o naţiune în spate. Am primit peste 74 milioane de voturi. Daţi-mi voie să repet: 74 de milioane de voturi. Este mai mult decât a primit orice preşedinte în Statele Unite ale Americii, iar totalul voturilor noastre creşte în continuare. Îl înfrângem pe Donald Trump cu peste patru milioane de voturi, iar diferenţa creşte. Unul dintre lucrurile de care sunt mândru, în mod special, este de rezultatele bune obţinute în întreaga Americă. Şi vom fi primii democraţi care câştigă în Arizona, în ultimii 24 de ani. Vom fi primii democraţi care câştigă Georgia, în ultimii 28 de ani. Şi am reconstruit zidul albastru. În mijlocul ţării. Care s-a prăbuşit în urmă cu patru ani. Pennsylvania. Michigan. Wisconsin. Inima acestei naţiuni. Ştiu că privind aceste rezultate la televizor pare că se mişcă foarte încet şi cu cât se mişcă mai încet dau senzaţia de amorţeală. Dar nu uitaţi niciodată că rezultatele nu sunt doar cifre. Reprezintă voturi şi alegători. Bărbaţi şi femei care şi-au exercitat dreptul fundamental ca vocile să le fie auzite. Şi ce devine tot mai clar cu fiecare oră este că un număr record de americani de toate rasele, credinţele, religiile arată aceeaşi schimbare peste tot. Ei ne-au dat un permis pentru acţiune. Asupra bolii COVID, a economiei, a modificărilor climatice, a rasismului sistemic. Ei au arătat clar că vor ca ţara să se unească, nu să continue să se destrame. Oamenii au vorbit. Mai mult de 74 de milioane de americani. Şi au vorbit cu glas tare pentru noi. În timp ce aşteptăm rezultatele finale, doresc ca cetăţenii să ştie că noi aşteptăm să ne începem munca, să începem procesul.

Ieri, senatoarea Harris şi cu mine am participat la întâlniri cu grupuri de experţi în domeniul sănătăţii publice şi al crizei economice cu care se confruntă această ţară. Panedmia, după cum ştiţi, se agravează în întreaga ţară. Numerele zilnice cresc fulminant şi, în acest moment, credem că am putea ajunge la vârfuri de 200.000 cazuri pe zi. Totalul de decese se apropie de 240.000 de vieţi pierdute în faţa acestui virus. 240.000 de scaune goale la mese de bucătărie şi mese de sufragerie din întreaga Americă. Niciodată nu vom putea măsura toată această durere şi pierderea, suferinţa atâtor familii. Ştim ce însemană să pierzi pe cineva. Şi vreau să se ştie că nu sunt singuri. Inimile noastre se frâng alături de inimile voastre. Vreau ca toată lumea să ştie, din prima zi, că ne vom pune în acţiune planul de a controla acest virus. Nu putem salva niciuna dintre vieţile pierdute, dar putem salva multe vieţi în lunile care urmează. Senatoarea Harris şi cu mine am auzit ieri despre încetinirea însănătoşirii, din cauza neputinţei de a controla pandemia. Mai mult de 20 de milioane de persoane sunt şomere. Milioane se tem pentru plata chiriei, pentru pâinea de pe masă. Planul nostru economic se va concentra asupra unei căi către o revenire puternică. Uitaţi, ştim cu toţii că tensiunile sunt mari. Pot fi astfel după alegeri dure, cum am avut, dar trebuie să ţinem minte că trebuie să rămânem calmi. Răbdători. Să lăsăm procesul să funcţioneze, în timp ce numărăm toate voturile. Dovedim din nou ceea ce am dovedit timp de 244 de ani în această ţară. Democraţia funcţionează. Votul vostru va fi numărat. Nu îmi pasă cât de mult încearcă unii oameni să oprească numărătoarea. Nu am să las acest lucru să se întâmple. Oamenii vor fi auziţi. Drumul nostru este unul pentru uniunea perfectă. Şi el merge mai departe. În America, noi avem viziuni puternice. Avem contradicţii puternice. Şi este în regulă. Contradicţiile puternice sunt inevitabile într-o democraţie. Contradicţiile puternice sunt sănătoase. Sunt un indiciu al unei dezbateri viguroase. Al viziunilor puternice. Trebuie să ţinem minte. Scopul politicilor noastre nu este războiul total, inexorabil, nesfârşit. Nu. Scopul politicilor noastre, lucrarea unei naţiuni, nu este să inflamăm un conflict, ci să rezolvăm probleme. Să garantăm justiţia. Să oferim tuturor o şansă corectă. Să îmbunătăţim vieţile cetăţenilor noştri. Poate suntem oponenţi, dar nu suntem duşmani. Suntem americani. Indiferent pentru cine aţi votat, sunt sigur de un lucru. Marea majoritate dintre cei 150 de milioane de americani care au votat doresc să scoată vitriolul din politică. Cu siguranţă nu vom fi de acord asupra multor aspecte, dar putem cel puţin să fim de acord să fim civilizaţi unii cu ceilalţi. Trebuie să lăsăm furia şi demonizarea deoparte. Este timpul să ne unim ca naţiune, ca să ne vindecăm.

Nu va fi uşor. Trebuie să încercăm. Responsabilitatea mea, ca preşedinte, va fi de a reprezenta întreaga naţiune. Şi vreau să ştiţi că voi munci la fel de mult pentru cei care au votat împotriva mea, ca şi pentru cei care au votat pentru mine. Asta este funcţia. Se numeşte datoria de a avea grijă. De toţi americanii. Avem probleme grave de rezolvat: COVID, economia, justiţia, modificările climatice. Nu mai avem timp de pierdut cu războaie părtnitoare. Ştiţi, şi mai mult de atât, avem o oportunitate incredibilă de a construi viitorul pe care ni-l dorim pentru copiii şi nepoţii noştri. Am spus de multe ori că nu am fost niciodată mai optimist pentru viitorul acestei naţiuni. Nu există niciun motiv pentru care să nu deţinem controlul asupra secolului 21. Trebuie doar să ne amintim cine suntem. Acestea sunt Statele Unite ale Americii! Nu a existat niciodată nimic, nimic ce nu am putut face, ce nu am putut realiza atunci când am făcut împreună. Sper să vă vorbesc mâine. Vreau să vă mulţumesc tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să ne protejeze armata! (CNN INTERNATIONAL. 7 noiembrie. Wilmington, Delaware)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Discursul lui Joe Biden: Nu am fost niciodată mai optimist pentru viitorul acestei naţiuni”

  • Se spune in popor”nu zi Hop pana nu ai sarit”,asta ar trebui sa stie Biden,pana si cei de la CNN sunt prudenti,se feresc sa proclame victoria.Cat despre americani,sunt mai dezbinati ca niciodata,diferentele intre cele doua tabere sunt greu de surmontat,ba chiar exista o tendinta de radicalizare a celor doua tabere,si o lupta crancena intre cele doua factiuni care compun deep stateul si oculta americana,o lupta crancena pentru putere,asa ca nu prea impartasesc optimismul lui Biden.Victoria lui Biden,desi se prefigureaza tot mai mult,arata tot mai mult ca o victorie a la Pirus.Iar pentru Biden si Democrati greul de abia incepe,practic situatia pe care o preiau de la Trump si pe care trebuie sa o gestioneze este infernala.Trebuie sa fie niste supraoameni,care trebuie sa exercite o Superguvernare ca sa rezolve gravele probleme ale Americii de azi.Si ,din cate stim toti,nici Democratii nu stralucesc,si nici nu sunt niste stele ale conducerii(au facut multe erori,erori care au permis unui individ ca Trump sa devina presedinte al SUA,fara erorile de guvernare Democrate ,nu ar fi ajuns niciodata un bufon gen Trump presedinte al SUA),asa ca nu i vad livrand acea Superguvernare de care are nevoie SUA,chiar deloc.

  • Un drogat ca Biden consiliat cu alți drogați nu va fi decît optimist. Mereu optimist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *