Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

DSP-ul – o instituție inutilă, care nu știu dacă are 15% oameni valoroși și școliți

La începutul erei comuniste erau recrutați în rândurile securității cei mai proști oameni ai acestui pământ. Unii fuseseră și asasini ai mișcării legionare. Alții nu cred că știau să scrie și să citească dar misiunea era foarte clară. Apoi în anii lui Ceaușescu instituția a început să se profesionalizeze. Atât în plan intern cât și la direcția ce răspundea de externe. Ei nu aveau legătura cu omorârea elitelor pentru că atunci erau în clasele primare dar recrutați după destalinizare și școliți bine au devenit cei mai buni.

Exista o instituție care din păcate se află în faza securității anilor 50 de la noi. Asemănarea vine de la angajarea în rândurile ei a celor mai incompetenți oameni. Această instituție se numește DSP. Mai nou a devenit mai importantă și decât poliția sau armata. Ea dictează modul de viață al românilor, ea taie și spânzură și tot ea își impune deciziile la nivelul țării. Da, eram de acord să se întâmple așa ceva dar instituția aceasta este una putredă. Plină de incapabili. Acolo în loc să fie angajați doar medici epidemiologi și asistente având această pregătire s-a umplut în ultima perioadă de tot felul de piloși. Era și este o instituție care nu făcea nimic. Plimbă hârtiile dintr-o parte în alta iar angajații stăteau la cafele și țigări toata ziua. Pe hârtie făceau diverse planuri și acțiuni de prevenire. Aiurea, niște porcării mai mari decât capul lor. Ce să spun dacă într-o zi pică ziua mondială anti cancer și dădeau trei pungi și 5 șepcuțe asta se cheamă prevenție și că ai făcut ceva. Ca să nu mai spun de pregătirea lor în acest domeniu.

Tatăl meu a activat în acest domeniu în cea mai tare instituție care a existat în această țară și care se chema SANEPID. Oameni buni, acești oameni erau profesioniști și nu se sufla in fața lor, puteai să fi tu și papa de la Roma. Păi exista vreun spital cu mucegai, cu saltele pline de gândaci sau bucătării în care să își bată cineva joc de mâncarea bolnavilor? Existau școli în care să nu aibă o statistica a copiilor vaccinați și să existe vreun focar a unei boli contagioase? Am avut în gimnaziu peste 10 cazuri de hepatită în clasa mea. În afara faptului că știam de acasă cum să mă apăr. Sanepidul a izolat și eradicat focarul cât ai clipi. Apoi sa nu mai spun restaurantele și hotelurile. Să se fi îmbolnăvit elevi din cauza mâncării când veneau să spunem la Sinaia în tabără. Era ceva de neconceput pe această planetă. Pentru că a fost un plan voit să pună pe butuci și acest domeniu medical au desființat sanepidul care mustea de medici și asistenți buni și au dat putere veterinarilor. Măi sunteți nebuni la cap? Măi unu care face cezariene la vaci și scarpină pisica la fund să prevină și să controleze ce făceau cei din Sanepid și pregătiți pe medicină umană?

Acesta a fost prima crimă iar a două li s-a dat putere și bani DSP-urilor din țara care mustesc de incompetență. Ei în 30 de ani s-au făcut că lucrează. Făceai un control la un spital bând cafea cu asistenta șefă și cam atât. Semnau hârtiile și pleca fiecare în treaba lui dar clădirea se deteriora treptat la fel ca și serviciile medicale. Ca să nu mai spun că suna un director de spital la DSP și îi muștruluia pe unii care doreau să își facă treaba.

DSP-ul este o instituție inutilă, care nu știu dacă are 15% oameni valoroși și școliți. Meserie ioc pentru restul de 75% dar leafa buna și putere de control. Mă și aștia credeau că așa va merge un secol și jumătate. O instituție care nu face nimic și nu schimbă și nu previne nimic.

Deci de ce mai există? Vă spun eu pentru că acolo se fac programe anuale doar în mape frumos aranjate și tot bugetul lor sare cred de milionul de dolari. Adică încă o vacă de muls fără să facem nimic pentru oameni, pentru spitale sau alte unități sanitare mai mici. În mai o doctoriță galbenă a fost numită șefă la DSP București. Vă imaginați ce tare este acest om. Leafă, leafă, funcția, funcție, trai neneacă cu banii DSP-ului care între timp a devenit instituție de forță. Fătuca cu pricina este medic de familie. Vă imaginați ce nenorocire? Cum m-aș duce eu cu biata mea mama suferindă de inimă să o trateze un ortoped. Doamna directoare știe epidemiologie,  cred, cam 5% cât a învățat tatăl meu și a practicat această meserie timp de 40 de ani în acest domeniu. Vă amintiți de focarul declanșat acolo? Păi dacă asta nu este incompetență și nesimțire crasă ce poate să fie altceva? Dumneavoastră vă imaginați în ce hal de țară trăim? Ei obișnuiți să stea și să nu facă nimic s-au trezit cu pandemia pe cap și ce să vezi. A trebuit să facă ceva. Nu au făcut nimic în afară să fie organ represiv pentru cetățeni. Nu au avut nici un plan pentru că, repet prostia este la ea acasă.

Ca să înțelegeți și mai bine cum stă treaba cu DSP hai să facem o mică glumă. Cum ar fi ca SUA să înființeze o instituție cu mii de angajați și filiale în toată țara care să se ocupe de o viitoare invazie a extratereștrilor. Și acolo să fie o instituție care nu face nimic ci doar papă bani de la guvern. Între timp instituția începe să fie populată în mai mare măsură cu următorii angajați: foști barmani, sportive, actrițe eșuate, ingineri chimiști, doctori dermatologi, asistente din cabinete dentare sau economiști. Și într-o zi cum stăteau ei așa degeaba la cafele pe cerul SUA să apară navele extratereștrilor. Ce fac ăștia care habar nu au avut, nu au și nici nu vor avea despre acel subiect. Nu își dau demisia dar blochează economia și pe oameni în casa. Dragi cititori, așa se întâmplă și la DSP. În loc să facă un plan concret de salvare a țării din această pandemie ei merg prin piețe și dau amenzi inutile punând și mai mare presiune pe agenții mici economici. Îi explici unuia care nu este în domeniu și care are un magazin sau terasă în Brăila pe faleză că de ce nu dă cu clor. Și îl amendezi ca să arăți la serviciu că ai făcut ceva. Păi ani de zile nu ai știut că trebuie să îți trimiți incompetenții să prevină și să învețe populația că trebuie folosit clor și că spirtul nu este biocid? Cazul este revoltător din păcate și dacă nu se desființează această instituție și nu se reface Sanepidul de acum 30 de ani care făcea ca totul să meargă strună vom ajunge mai rău ca într-o țară africană cu sistemul de sănătate. Direcția de sănătate publică, adică cea care se ocupă de sănătatea mea și de protejarea mea ca cetățean a devenit cea care mai mult ucide omul decât să îl salveze. Ca să vedeți tabloul complet directoarea DSP Constanța este o fătucă absolventă de  a unui liceu industrial de alimentație și care apoi a făcut contabilitate și informatică. Febra galbenă o ține încă în funcție. DSP–ul însă poate a fost salvat de guvernatorul tării la conferința de presă. Dacă a declarat că pot începe școlile înseamnă că pandemia trece și cei din DSP pot răsufla ușurați.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *