Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

E dispus Traian Băsescu să-și asume o sinucidere politică?

Duminică seara, Ludovic Orban și-a aranjat un nou popas publicitar sub forma unui interviu în la o televiziune de știri. . Spun popas publicitar, pentru că presa care-i găzduiește lui Ludovic Orban persoana fizică a fost în prealabil plătită de Guvern să-l alinte, cu bani luați de la Bugetul național. Nu întîmplător Ludovic Orban a folosit prilejul dării huța într-un interviu pentru a se declara satisfăcut de prestația de Fată de pe Șoseaua de Centură a presei miluite cu contracte guvernamentale:

„Sînt absurde toate fake-urile acestea care sînt lansate pe online mai ales. Mă bucur că media clasică, media tradițională, totuși, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă.”

În Jurnalul meu video de duminică noaptea l-am întrebat pe Ludovic Orban dacă a fost vreodată la curve. Dacă, da, atunci domnia sa ar trebui să știe că aprecierile aduse virilității tale de prestatoare sînt în directă legătură cu bancnota pe care i-ai dat-o înainte de prestație. Așa și cu media clasică, media tradițională. Ea l-a satisfăcut pe premier prin prestația în cazul Coronavirus evitînd orice îndoială cu privire la atmosfera creată de cioclii apocaliptici, pitind orice critică la adresa felului în care e adiministrată Criza nu pentru că e independentă, pentru că e profesionistă, nici măcar pentru că mogulii care o posedă se tem de Coronavirus, ci pentru că așa i-a impus contractul de publicitate încheiat cu Guvernul. Ludovic Orban e tare mîndru că presa tradițională îi laudă Guvernul.. Nu altfel procedează unii bărbați după ce-au primit laudele Fetei de pe Șoseaua de Centură despre virilitatea lor. Uită că înainte de prestație au pus o bancnotă în mîna Fetei, preț nu numai al prestației, dar și al laudelor de după.

*

După umilirea care a fost excluderea PMP din rîndul partidelor frățești de Dreapta proeuropeană, Traian Băsescu s-a lansat într-o campanie mediatică de amenințări la adresa Coaliției PNL – USR-PLUS că va candida la primăria Bucureștiului. Pentru a fi mai convingător fostul președinte a anunțat și ce va face în cazul dosarului de la CNSAS ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție. Și anume că va declara mai departe că n-a colaborat cu Securitatea ca Poliție Politică. Traian Băsescu nu e un politician oarecare. E unul dintre politicienii care au marcat spectaculos postdecembrismul românesc. Atunci cînd vine vorba de Traian Băsescu toată lumea invocă perioada celor două mandate la Cotroceni. Contribuția lui Traian Băsescu nu se rezumă însă doar la viața și activitatea de președinte al României între 2005-2014. Să nu uităm că Traian Băsescu e unul dintre cei mai vechi politicieni în activitate la ora actuală. A fost lider al FSN-ului condus de Ion Iliescu. Nu trebuie uitat că la Mineriada din iunie 1990 era demnitar al Guvernului Roman. La ruperea Frontului a fost alături de Petre Roman. A făcut parte din echipa de aur, unică în postdecembrism prin nivelul de profesionalism, a Guvernului Roman. Ca lider al PD a fost cel care a orchestrat ruperea PD de CDR și astfel a salvat PD de la soarta PNȚCD. A preluat apoi conducerea PD. A cîștigat două mandate la primăria București. A fost făuritorul Alianței DA, singura formulă de înfrîngere a PDSR-ului condus de Adrian Năstase. Ca președinte al României n-a stat o clipă locului. A înființat PDL, a impus un președinte la șefia PSD, a inițiat un proces comunismului, a strîns relațiile cu America. Spre finele mandatului, Traian Băsescu se alinta zicînd că se va retrage din viața politică, deoarece dacă ai deținut 10 ani președinția României nici o altă funcție nu-ți mai corespunde. Nu și-a respectat promisiunea. A candidat la parlamentare și a cîștigat. A candidat la europarlamentare și a cîștigat.

Se poate înscrie în cursa pentru primărie, firește. Cu o singură condiție: Să cîștige. Dacă se înscrie doar pentru a garanta PMP supraviețuirea sau doar pentru a se răzbuna pe umilirea la care a fost supus de PNL și USR-PLUS, atunci imaginea sa publică și așa atinsă de scandulul Dosarului va fi făcută pulbere. Oricît ar părea de ciudat, dacă va deveni primar al capitalei își va recăpăta capitalul micșorat de scandalul CNSAS. Ca să nu mai spun că decizia Înaltei Curți, care va fi luată după alegeri, pe la mijlocul lui octombrie, dacă îi va fi nefavorabilă, va trece drept o clară persecuție politică. Are garanția Traian Băsescu că va cîștiga? Dacă ne raportăm la cei doi concurenți ai săi Gabriela Firea și Nicușor Dan, Traian Băsescu e de parte cel mai nimerit pentru funcția de primar. E posibil să cîștige. Cu o singură condiție: Ca Sistemul să accepte algeri libere și corecte la București. Cum însă e greu de crezut că așa ceva se va întîmpla – se vede din crearea Coaliției politico-mediatice Jos Gabriela Firea! – înscrierea lui Traian Băsescu în cursa pentru București ar fi un gest sinucigaș.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „E dispus Traian Băsescu să-și asume o sinucidere politică?”

  • Am crezut ca mai jos decat cu Boc si Basescu nu se poate. Iata ca „optimistul” imi sufla in ureche: ba se poate!

  • Bine acu si Sistemul este mai nou impartit in doua,ca si Iohannis de altfel,jumate e cu Trump,si jumate cu Angela craiasa Germaniei(si a Europei),grea alegere 😆 😆 😆 Si cum cei doi nu se suporta Iohanita si Sistemul fac spagatu. 😆 😆 😆

  • Il vedeti pe Basescu sa se sacrifice pe sine ? Doamne , cata imaginatie trebuie sa ai !

  • Băsescu nu o să candideze.
    Petrov nu-l lasă, plus că este prea în vârstă.
    *
    Cu presa e o mare problemă. Nu există ziariști, există niște aserviți fără scrupule. Banu-i ochiu Dracului, așa se zice. Te momește, te atrage și ușor, ușor te dezumanizează, devii sclavul lui.
    Exemple? e unu Laurențiu Botin aterizat din Moldova de la televiziunea lui Sechelariu la Realitatea Plus sau Mînăstire de la Cluj LaBe1.
    Mînăstire s-a învârtit mult ca și consilier printre politicieni, a fost și candidat ptr. PDL, a profitat cu afaceri cu statul prin firme sau ca membru în consiliu la Transelectrica.
    Iar acum ne toacă la cap cu „Dosar de politician” adik face pe moralistul cu noi.

  • Maestre, iertati-ma, dar bateti campii la greu! Dupa ce ca PMP a facut pragul la europarlamentare cu sprijinul STS, pentru a-l trimite pe Basescu la Bruxelles, asertiunea dvs. conforma careia Basescu ar putea castiga Capitala, daca l-ar lasa Sistemul, e pur si simplu o narozie. Basescu a intrat in cursa pentru Primarie, pentru ca are este incoltit si are nevoie de protectie. El spera sa-si ridice partidul, prin intermediul caruia sa santajeze Puterea, oricare ar fi ea, astfel intreaga lui familie poate ajunge dupa gratii. Putin ii pasa lui ca se sinucide politic sau nu!

  • Ieri erai copilul Sistemului si azi se descotorosesc de tine fara scrupule.
    Sic tranzistor Gloria lui Mendeleev.

  • Daca „padurenii” ii creeaza culoar liber va castiga primaria Bucurestiului, daca nu, va pierde tot. Jucand ultima carte pe „totul sau nimic” fara nicio asigurare de nicaieri va fi sinucidere politica si numai. Sincer,adormitul PMP nu face nimic fara TB deschizator de drumuri.

  • Ca sa terminam portretul politic al lui Base, facut cu talentrul care l-a consacrat de Ion Cristoiu, sa nu uitam alegerile: prezidentialele 2005 si 2009 si ultimul Referendum de suspendare a stimabilului. Toate sub semnul indoielii, ceea ce ne duce cu gandul la masluire.
    Asa si acum: daca castiga alegerile inseamna ca asa au vrut „colegii”. Dar si reciproca e valabila.
    In alegeri corecte nu mai crede nimeni in tara asta.
    Cat despre prestatia Matrozului ca primar, cazul Costanda cred ca e suficient de relevant.

  • Bucurestiul nu poate fi administrat de nimeni in conditiile actuale. Sistemul cu sase primari de sectoare, cu sase consilii, cu primar general si cu consiliu general capac peste celelalte, nu face decat sa transforme totul in haos. Daca am fi seriosi, ar trebui sa alegem un primar, asta sa-si faca o echipa si la treaba. Daca nu performeaza, partidul sau va deconta si nu va mai pupa nimic in viitor. Asa, deciziile sunt diluate si amestecate si nimeni nu raspunde pentru ca nimeni nu intelege nimic din ce fac primarii si multimea de atarnatori de pe langa ei. Om fi luat noi si cate ceva bun de la sora Franta dar in materie de administratie, am luat exact ce a fost mai prost.
    PS Nu stiu de ce dar daca mai continuam in ritmul asta, riscam ca bordurile din Bucuresti sa devina mai inalte decat cele mai inalte blocuri! La panselute nici nu vreau sa ma mai gandesc!

    • De ce mai.. ca sectorul 3 e cat de cat ok…? De furat se fura pe rupte peste tot.. important e sa ramana, totusi, ceva in urma.
      Romanu nu se supara pe ei ca-s hoti ci ca fura numa pentru ei.. Daca ar obtine si romanu de-o ciorba, n-ar mai fi asa suparat. Ca i-a picat si lui ceva in gusa.
      E valabil si pentru conducerea tarii.

      • Eu am stat 44 de ani in sect 3. In anii 60 era cel mai frumos si aerisit. Apoi a inceput nebunia. Acum totul e numai beton si asfalt. In afara de IOR si Flaks, nu mai e nici o zona verde. Parcul cu nuci din Ozana s-a dus, la betoniera parcul a disparut. Imi pare rau dar mie nu-mi place ce vad acum in Balta Alba.

    • Ai zis o foarte bine Cibule,asa e cu a noastra draga capitala.

  • Daca Basescu ajunge iar primar, ori noi suntem masochisti, ori votul nu conteaza. Din aceasta dilema nu puteti iesi, vorba lu’ nenea Iancu!

    • Bucurestiul a mai avut primari dubiosi – Lis, Halaicu, Basescu.. nu m-ar mira nimic. Se voteaza ca la Tzandarei.. care-i mai tuciuriu la fatza ia voturile.

  • Sa stam strâmb si sa judecam drept. Omul acesta a fost mânuit de „Sistem” înca de pe vremea comunistilor. La fel se întâmpla si astazi.
    Eu as fi încheiat taman pe dos articolul. Daca Traian Basescu va candida, o va face pentru ca asa i-o cere „Sistemul”, „Sistem” care îl va aseza în scaunul de primar al capitalei cât ai zice… „alegeri libere”.

    • Bravo. Noi credeam ca Basescu candideaza din grija pentru bucuresteni, nu ca asa i-a cerut establishmentul masonic care conduce Romania si pe care l-a servit cu credinta, ca un caine supus, atatia ani. E clar ca sunt mai multi baieti pusi sa candideze de Securitate, ca sa strice ploile pentru Firea.

    • Manuit de Americani ,ca asta a fost omul lor intotdeauna.

      • Ca si Sistemul de la noi,tot de Americani condus,ce ne facem,ca acu la the White House,stii Crasma de lux de la Washington,e carciumar sef unul pus de Kremlin,cica,si care acum vrea World War 3 cu Chinejii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *