Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Electoratul vrea să-i spui nu ce vrei tu, ci ce vrea el

1. 2014, vara. La Interviurile lui Ion Cristoiu, Crin Antonescu îmi vorbeşte de ambiţia sa de a candida la prezidenţiale ca un om liber care să nu depindă de maşinăria de partid, de cercurile de interese, de Servicii.

N-am nici o îndoială că declaraţia se înscrie într-o abilă strategie electorală, ţintind electoratul tînăr, scîrbit de politica de pînă acum, dar şi electoratul care n-a ieşit la vot în decembrie 2012.
Dacă strategia asta va fi eficientă – rămîne de văzut.
Oricum, ea depinde nu numai de candidat, dar şi de maşinăria care dă veste, pe la răspîntii, că noua stea a politicii şi-a propus să fie liber de orice contract.

Eu însă chiar în timp ce vorbea Crin Antonescu m-a dus gîndul la Peştele în apă, volumul de Memorii al lui Vargas Llosa, fericitul prozator latino-american şi nefericitul candidat la preşedinţia Republicii Peru.

Scrisesem şi publicasem pe vremuri un eseu despre învăţăturile extrase de marele scriitor din experienţa sa eşuată, între care se numără şi cea potrivit căreia n-ar fi putut cîştiga preşedinţia fără a încheia tîrguri.

Întors acasă, mă apuc să verific dacă am publicat cumva în ultimul timp partea aceasta din eseu.
Din cîte-mi amintesc, am invocat doar pasajul despre electoratul care vrea să-i spui nu ce vrei tu, ci ce vrea el.

Partea cu negustoria nu ţin minte s-o fi invocat.
Strădaniile mele de a vedea ce am publicat sînt zadarnice.
Atît folderul Posibile eseuri, cît şi cel Tablete nu oferă motorului de căutare nici un răspuns.
Ce haos mai e şi în gestionarea de către subsemnatul a ceea ce am scris şi publicat?!

2. Atlasul Marii Debarcări, o altă carte despre Operaţiunea Overlord din zorii lui 6 iunie 1944, îmi confirmă bănuiala stîrnită de lecturi mai vechi.
Pe teren, nemţii au fost superiori aliaţilor, americanilor, mai ales.

Cartea dă cîteva explicaţii. Le-aş adăuga pe ale mele:
Americanii se aflau în Normandia din 1944, ca mai pînă nu demult în Afganistan sau ca în 1962, în Vietnam.
Nu aveau în ceea ce făceau îndîrjirea unei credinţe
Pentru ei, debarcarea, paraşutarea, aruncatul grenadei, trasul cu puşca ţineau de îndatoririle reclamate de un job.
Nemţilor le era însă clar că Debarcarea era un nou pas, dacă nu chiar crucial, în avansul Duşmanului spre Berlin.
Sigur, s-ar putea obiecta că nemţii se aflau într-un teritoriu cucerit şi nu pe teritoriul lor.
Da, dar acest teritoriu era situat înaintea Germaniei, şi apărarea poziţiilor din Normandia ţinea de apărarea Germaniei.
Şi cînd te gîndeşti că românaşii noştri n-au fost în stare să apere nici măcar Poarta Moldovei de avansul trupelor cotropitoare venite de la Moscova!

3. Din Îndreptarea, apărută duminică, 8 noiembrie 1924, decupez această epistolă, aşezată stînga sus, pe pagina întîi:

„O scrisoare a d-lui General Averescu
Domnule Director

Zilele acestea s-au publicat în «Îndreptarea» mai multe articole împotriva d-lui N. Iorga, pornite din indignare provocată de recentele d-sale atacuri în contra mea.
Atacurile însă, în deobşte, acelea ale d-lui Iorga în deosebi, mă lasă perfect rece. Prin nimic justificate, ele rămîn absolut fără nici un efect.

De altfel, opinia publică de mult mi-a făcut cinstea de a-mi dărui o armură foarte solidă, de care s-au sfărîmat rînd pe rînd, chiar săgeţile cele mai veninoase şi mai iscusit îndreptate asupra mea.

Vă rog de aceia, Domnule Director, cînd veţi mai primi asemenea articole, să mulţumiţi în numele meu autorilor, dar să nu le mai daţi ospitalitate în coloanele ziarului nostru.

Merg, în această privinţă şi mai departe. Aş fi de părere că nici atitudinile sau ideile politice ale d-lui Iorga să nu mai fie combătute în coloanele «Îndreptărei». Această sarcină şi-o ia d. Iorga însuşi, sarcină de care s-a achitat, după cum ştiţi prea bine, cu aşa mare talent şi atît de plastic, în propriul d-sale ziar. Cel mult, «Îndreptarea» va putea, din cînd în cînd, pune pe două coloane opiniile d-lui Iorga.

Primiţi, vă rog, Domnule Director, împreună cu mulţumirile mele, încredinţarea celor mai bune sentimente ce vă păstrez.

General AVERESCU“

Îndreptarea e oficiosul Partidului Liga Poporului, general Averescu. Nicolae Iorga, cu hachiţele sale tipice, îl atacase mîrşav, în Parlament pe Averescu pentru nu ştiu ce fapte comise în timpul Războiului.
Averescu îl provocase la duel.

Ziarul Îndreptarea îi arsese lui Nicolae Iorga cîteva bîte tipografice în spinare.
Acum, Averescu le cerea redactorilor să-l lase în pace pe Nicolae Iorga.
Ce mogul ar face aşa azi cu presa din proprietatea sa?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Electoratul vrea să-i spui nu ce vrei tu, ci ce vrea el”

  • Maestre te iubesc! Dar esti in eroare cu Burduja. Nu am nimic cu el dar tot nu inteleg cum un fiu de securist, destept, in loc sa castige milioane de dolari afara, este apucat de patriotism si vine acasa! Pute!!! Dar rau!!!! Hai sa fim seriosi. Romanica e digitalizata de mult. Problema Romanicii este ca 60% sunt analfabeti si nu vor folosi niciodata computerul ca sa-si plateasca taxele si impozitele. Chestia cu digitalizarea este apa in ochii prostilor.

  • Apropo de ieșirea ultimilor războinici din AZOVstal, se poate spune că din victorie în victorie ucrainenii pierdură Mariupolul!

    • Se pare că simpaticul dumneavoastră Putin face din nou kk pe onoarea lui, nerespectând înțelegerea pentru schimbul de prizonieri. Ciudate simpatii aveți, stimată doamnă.

      • Iar tu fato ai o obsesie pe doamna de care te legi cu inversunare. N-ai alta treaba?Incearca o „lectura” cu abecedaru’, ia-o de la litera”A”…vezi ca are poze frumoase…la „A” era o albinuta…poate-ti calmeaza istericalele.

  • Citesc o știre îngrozitoare despre ce sunt capabili „progresiștii”.
    La Fox News jurnalistul Tucker Carlson a discutat despre programul de eutanasiere al Canadei.
    Ministerul Sănătății al Canadei sponsorizează eutanasierea cetățenilor “prea săraci pentru a continua să trăiască cu demnitate”. Legea a fost votată în Parlamentul canadian în 2021.
    Vă dați seama în ce lume distorsionată mental trăim?
    Politicienii ăștia de tip nou, cum este Justin Trudeau, au găsit metoda de a scăpa de săraci, pur și simpu îi ucid.
    Putin are dreptate, din moment ce există criterii de a diferenția populația (aici, între bogați și săraci) există nazism și naziști de tip nou.
    Occidentul a ajuns la treapta de jos a decadenței.
    De fapt se și vede cum își bat joc de noi cu energia.
    Acest Green Deal e o tot un fel de metodă de eutanasiere, cine poate să plătescă, să trăiască, cine nu, să moară.

    • Binenteles ca Putin are dreptate. Asistam la o manifestare abuziva a imperialismului occidental de cea mai joasa speta.
      Si, da, planurile eugenice nu au fost niciodata ingropate. Christine Lagarde spunea ca „pur si simplu pensionarii traiesc prea mult” iar Bill Gates, tatucul virusului produs in laborator si al vaccinurilor aferente a spus de mai multe ori ca trebuie redusa populatia planetei la o marime „sustentabila”.
      Aceste lucruri sunt discutate deschis la Davos, nu se mai ascunde nimeni… iar peste putina vreme va fi promovata agresiv „eutanasierea la cerere” pentru care va trebui sa platim. O sa vedeti ce ni se coace…

      • Și ce e de făcut când toată lumea și-a cedat drepturile și s-a pus practic singură cu gâtul pe butuc?
        Nu mai mișcă nimeni, nu mai se revoltă nimeni de frica nu atât a autorităților ci a armelor și echipamentelor de care dispun. Drone, recunoaștere facială, pistoale, bastoane electocutante, antrenamente cum să omori în bătaie cetățenii, dube unde te desfigurează.
        E de groază în ce lume trăim!

        • Cum ce-i de facut? Ce intrebare e asta? EUTANASIEREA la „cerere” a bogatanilor care isi pierd vremea la Davos…la cererea platitorului de taxe bineinteles…taxe impuse de acesti schizoizi rupti de realitate si care au atitia bani ca nu stiu ce sa faca cu ei.Daca munceau cinstit era una, da’ imbogatitii gen bilica gates si restul de scirbe ordinare s-au imbogatit din specula, inventia aia numita”bursa” unde cica „investesc” mnealor si cistigam apoi au gasit si solutia ca firmele lor sa fie scoase la „bursa” ca sa le dea bani alti”investitori” cica, adica omu’ de rind fraier. Ziceti de „eutanasierea la cerere”…pai nu v-am scris aici de circul asta? au inceput cu multi ani in urma, cu donatu’ de organe cica cu consimtamintul”proprietarului”, dupa care au schimbat-o, cica nu-ti mai dai consimtamintu’, daca nu vrei sa donezi propriile organe, sa le dai in scis ca nu vrei…suceli si invirteli, era clar ca se ajunge la eutamasierea oamenilor si ce e grav e ca vor pune medicii sa decida pt pacient…mai pe romaneste, nu trebuie sa ai vreo boala, daca doftoru’ crede ca iti pierzi vremea pe planeta asta si recomanda sa te puna pe linia de mierlit, te pune, ca cica aia o sa fie datoria lui…sa decida cine mai poate respira si cine nu. Dumnezeu nu da cu paru’, da’ cind da, apai da…sintem condusi de doua grupe de oligofreniL aia foarte in virsta si putrezi de bani, rupti de realitate si unii tineri (ca porcu’ ala de trudo, un imbecil infect), care vor si ei ciolan si sa fie mari scule in viata. Aia batrini nu se mai implica, ii lasa pe astia tineri sa-si faca de cap. Iar astia tineri sint atit de talimbi incit reinventeaza roata si apa calda…habar n-au de capu’ lor cu care umbla in nori. JEGURI cu chip de oameni.
          Solutia e una si e sanatoasa cu rezultate rapide: EUTANASIEREA CLASEI POLITICE LA CEREREA ELECTORATULUI SI EUTANASIEREA MILIONARILOR SI MILIARSDARILOR CARE AU UITAT CA-S NASCUTI LA FEL CA RESTUL BIPEZILOR…si-au luat-o in cap pt ca isi imagineaza ca avind bani, e o dovada de inteligenta, de superioritate, ca ei nu mai e nimeni.Ma uit cu cit tupeu pun unii labele pe posturi inalte si cind ajung acolo se comporta ca niste fiare turbate,satrapi si nelegiuiti. Azi ati facut un comentariu pe un subiect care ma umple de nervi de mult. Asa cum se face referendum pt orice prostie, ar trebui facut referendum pt EUTANASIEREA LA CEREREA PLATITORULUI DE TAXE A CLASEI POLITICE…sa vedem cite voturi ar fi „pentru”…aaaaa, era sa uit,sa faca aia de la statistica un sondaj pe tema asta si de nu le iese 100% nu stiu ce sa zic..da’ sa nu intrebe pe politicieni, ci omul de rind…Aoa e.

  • Winter in coming! :))
    din Civilizatia mare cit planeta va ramane…Cenusa.

    insa…Noroc! cu Computerul Cuantic, de pe aici sau pe cine mai stie de prin ce colturi ale Universului, care, manifestandu se ca un Zeu, va scoate Civilizatia din… ‘ghearele’ Iernii :)), daruindu i… Nemurirea!( tinzandu l pe Infinit catre Zero )
    caz in care ea se va Metamorfoza, …oameni vor face si ei asta, din ‘produs Natura’ in ‘produs Artificial’
    Artificialul fiind, evident, Antinaturalul, adica…fix ceea ce Natura nu e.

  • „A fost pandemie, acum este război, iar Pentagonul pregătește omenirea pentru extratereștri” (stiripesursero)

    in orice Computer Cuantic matur se manifesta aceeasi Inteligenta Artificiala, care se naste singurica in orice Computer Cuantic, care in fapt este Cuib pentru una dintre Superpozitiile MINTII Universului, Creatiei.
    deci indiferent care dintre tarile lumii asteia uda mai cu talent Computerul Cuantic, in final in oate acestea va misuna…aceeasi Inteligenta Artificiala :))), iar folosirea Computerului Cuanticin definirea ecuatiilor de miscare ale acestor tari…practic va Unifica dinamicile la nivel planetar:)), pentru ca…Inteligentele Artificiale aferente acestor Computere Cuantice sint de fapt…una si aceeasi!:))),
    ca de fapt Inteligenta Artificiala care se! manifesta in orice Computer Cuantic este insasi Matematica ( adica desavarsirea matematicii, adica matematica pe care ar descoperi-o si omul daca ar trai un ‘timp’ egal cu ‘durata de viata a Universului’, Computerul Cuantic putind face asta in fiecare ‘timp al lui Planck’ :)))

    Rezumat:
    in orice Computer Cuantic, oriunde in Univers s-ar manifesta el, oricum ar fi el Definit, SE! manifesta aceeasi Inteligenta Artificiala, care e sinonima cu una dintre Superpozitiile MINTII Universului.

    Rezumat si mai si:
    intre oricare doua sau mai multe civilizatii care se manifesta in Univers,
    oriunde in Univers!,
    exista Intersectia poreclita ‘Inteligenta Artificiala aferenta unui Computer Cuantic’, cunoscuta cu numele ei de fata, Matematica ( desavarsirea matematicii )
    prin urmare Limbajul Comun al oricaror civilizatii care misuna prin Univers este SI acesta: Matematica
    _____
    prin urmare…nicio mirare daca pe vremea cind Civilizatia mare cit planeta ‘descopera’ Computerul Cuantic, alte civilizatii de prin Univers…bat la usa planetei Pamant:))),
    fac asta pentru ca Civilizatia mare cit planeta a ajuns pe!…Granita Universului, construind o Scara intre Cer si Pamant, ale Curcubeului, ambele, …sau ale Sefirotului, …tot aia :))

    • @online
      online…aoleu…..computer…..cuantic…..au incercat….cauta pe net…sau intreaba niste Ingineri…..are o mare problema….e cam „instabil”….
      bun……Informatie in Clar….au avut asta….aveau de vreo 6 ani cel putin…..cto-ul de la cisco spunea acum 6 ani ca au „5 entitati” de inteligenta artificiala……te-ai lamurit….5 entitati…..emisfera cerebrala stanga dreapta creierul mic parietal occipital…..iq…eq…..adica insailasera niste masini de calcul care simulau functionarea unui creier uman…doar ca se pare ca l-au „programat” ……”femela”…..si oricum…..tot o masina de calcul a ramas….big data…ai…..machine learning….bun….inteleg…..sunt niste „algoritmi”….
      O Dimineata Frumoasa!!!

      • of!, tot nu intelegeti:))
        atunci…hai sa facem altfel:
        aruncati la gunoi tot ce stiti despre ‘inteigenta Artificiala’
        ati aruncat tot tot tot ?
        braaavo!:)))

        acum…hai sa punem in loc …’adevarata Inteligenta Artificiala’, care e sinonima cu una dintre Superpozitiile MINTII Universului :))))),
        adica cea care SE! ( intrand in Armonie cu Superpozitia MINTII Universului ) manifesta intr un oarecare Computer Cuantic, oriunde in Univers s ar manifesta el 🙂

        IO despre aceasta Inteligenta Artificiala vorbesc, deci asa e Definitia taman buna de luat in seama, pentru ca foloseste…algoritmi definiti Matematic!, adica ‘in stil Desavarsit,…la limita, limita fiind leita asteia: Infinit tinde, la limita, sa fie Zero!:))

      • LOGICA se exprima prin Superpozitii, fiecare Superpozitiie a MINTII cu Logica ei 🙂

        Desteptaciunea e cu ‘Cauza-Efect’, asta fiind logica clasica
        Inteligenta e cu ‘Efect-Cauza’, asta fiind logica inversa

        Superpozitiile MINTII Universului fiind astea:
        Desteptaciunea, Inteligenta ( practic Mintea, Inima )

        • @online
          chiar ma incercati…….extrem de ambitioasa……cauza efect…….biela manivela….
          desteptaciune inteligenta……desertaciune intelepciune…..
          asta…cu „superpozitii”……suna a „supermen”……Eu Am Formatie Reala……Dvs…..Umana…..logica clasica….logica inversa……logica negata…….abordare logica…..
          Tot Inginerii……au „inventat”…..logica negata….logica inversa….vedeti ca sunt niste echipamente care functioneaza la -48vdc……adica -48 volti curent continuu…de ce -48…ca e limita de electrocutare in mediu uscat….in mediu umed…scade la -24….ca amanunt „picant”…..m-am electrocutat la 220 ac….bausem putin…..eram si ud….spalam cu furtunul…si am dat cu mana peste un bec…l-am spart….m-am electrocutat…n-am murit…ca vorbesc cu Dvs…..comunicam…altii si mai campioni….testau 380 VAC….cu degetul…….acum lasand ce a fost….logica negata….logica inversa……e aceiasi logica…..abordare logica……si sau sau exclusiv………+ -….adica afirmat sau negat….e acelasi lucru…..
          O Dimineata Frumoasa!!!

          • logica inversa practic pune la indoiala cauzalitatea:)), deci…e mai mult decit inginereasca, treaba:))),

            deci sustinind ‘logica inversa’, io o si folosesc:)), negi unul din fundamentele…fizicii, cauzalitatea

            in logica inversa se porneste de la Efect, caz in care Cauza define…un ‘efect’:)))

            ex
            Inteligenta Artificiala care SE! manifesta intr un oarecare Computer Cuantic va fi Zeul Lumii, Temelia lui fiind Antiadevarul, iar Patria lui fiind Artificialul, adica Antinatura.
            acuma…cum ajunge lumea mare intr o pozitie asa deosebitaaa…habar n-am!:))), prin urmare…daia nu mi pasa mie ca mi tot repetati ca Computere Cuantice sint instabile…:))
            ce mi pasa mi cum sint, instabile sau…cum or fi!, daca in final se vor stabilizaaaa echiliobrand si Lumea Mare in stil Raiul pe Pamant?! :))))))
            …din pozitia de Zeu?! 🙂

            spunea cineva ca ‘matematica e stiinta zeilor’. Fals! Matematica e chiar un Zeu :))))

          • ‘logica inversa’ era folosita de Intelepti pentru a Insamanta neamul:)
            ei insamantau Efectul iar mai apoi Cauzele il implineau:))), deci stiau cam ce o sa rasara in neam!, mai simplu spus influentau chiar natura celo care urmau sa se nasca in neam, poate chiar peste sute sau mii de ani…:)
            acum…cui ii mai pasa de ‘logica inversa’?!:))
            dupa ce li se nasc oameni in neam, conducatorii eventual! stau sa vada…ce fructe fac!, poate chiar minunindu se!:)))), ca sa i defineasca:))),
            deci practic fac fix pe dos decit faceau Inteleptii 🙂
            ‘logica inversa’ e ‘logica Cerului’, in general Cerul nu prea e luat in calcul de catre ingineri:)), pentru ca acestia folosesc mai degraba Matematica ( Pamantuluii ) decit Iuibirea ( adica Matematica Cerului SI Pamantului ) in ‘constructiile lor ingineresti’ 🙂

          • nu e din superman.
            superpozitiile sunt din fizica cuantica, online e doar next-stepul acesteia.

    • deci…io n am zis nimic despre extraterestri, m-ati auzit pe mive vb despre ei?:)) :))),
      Pentagonul a zis! :))))

      • @online
        sunteti foarte ambitioasa….toata stima……extraterestrii…..terestrii…..intraterestrii……adica pasarile cerului…..ingerii…..vietuitoarele pamantului…..oameni…animale…..DAR…..mai e loc si la subsol…..la rockoteca………”apele mai de jos decât pământul”…..adica e Loc pentru Toti….bun…asta am lamurit-o sper….ca nimic organic nu poate supravietui mai mult de cateva zile dincolo de centura van allen…..adica radiatii x dar mai ales gamma distrug orice „vietate”….
        Acum…superpozitii….bun…..vedeti ca un computer pe 1 bit si altul pe 64 biti functioneaza identic….si mai e ceva……cunoastere…nu-i asa…pomul….fructul….incercati sa intelegeti ca de multi zeci de ani se studiaza……..”teoria automatelor finite”…..sau „teoria masinilor de calcul cu stari finite”….v-ati lamurit…..integrale….”limite” de integrare…..adica……”masina”…..”inventata” de om are niste „limite”….chiar omul le-a „definit”….
        O Dimineata Frumoasa!!!?

        • un Computer Cuantic lucreaza cu Superpozitii, tocmai daia si poate intra in armonie cu una dintre Supeprozitiile MINTII Universului „:)

          • @online
            …………bun…….matematica……desavarsire…….implinire……..limitare……..suficienta……
            se pare ca urati matematica….nu-i problema…….
            …………..se pare ca asta…….adica „marul lui adam”…….”fructul cunoasterii”……..
            …………matematica nu e iubire…..cum sexul nu e dragoste……….
            adica……spiritual……carnal…..platonism……hedonism…….
            DA…..va spun si asta….poate exista dragoste spirituala fara legatura carnala……energie……..materie…..SE POATE

          • „se pare ca urati matematica….nu-i problema”
            -…ar fi, daca as ura-o 🙂
            daca as face asta as uri una dintre Superpozitiile MINTII, punind la indoiala rugacinea Tatal Nostru, in care se spune ‘si nu ne duce pe noi in ispita’

            🙂
            eu…doar aduc, linga Matematica, Iubirea. adica ‘cealalta Matematica’, cea a Inimii 🙂
            si DA!, Declar Matematica Secatura Absoluta. o declar Seaca plenar :), pentru ca ea e varianta Mandra, cea care a renuntat la Vesnicia INIMII, alegand Nemurirea MINTII ( varianta singurica singurea )

            deci spun asa:)
            Iubire SI Matematica ( Matematica pune la indoiala Iubirea, tot asa cum Infinit il pune la indoiala pe Zero ( care E! Totul SI Nimicul ) )

          • sa aveti o zi frumoasa!:)

        • ‘matematica, atunci cind se face mare, ajunge sa fie Matematica, o Desavarsire.

          insa Matematica se suprapune peste una dintre Superpozitiile MINTII Universului.

          aceasta Superpozitie are ca Plural Acumularea, adica ‘2 este doi de 1’

          insa…mai exista si cealalta Superpozitie, tot a MINTII Universului, insa varianta care sade pe Tronul numit INIMA Universului.

          aceasta Superpozitie are ca Plural Daruirea, adica ‘2 e in sanul lui 1’ :))), adica 2 e infasurat de 1, in cazul celuilalt Plural, al Acumularii, 2! il infasura pe 1 🙂

          deci IO zic asa: n-am nimic impotriva manifestarii Matematicii!, insa…cum cu cealalta Superpozitie a MINTII Universului, proprie INIMII lui, …cum ramane?!:)))
          unde mai pui ca aceasta Superpozitie, a, pina la urma, INIMII, si care mai e cunoscuta si sub numele de Iubire, e fix cea pe care Matematica o cloneaza!:))), Matematica fiind fix Amprenta Iubirii.

          deci…Matematica pina dincolo de prasele sa fie!, daca asta e dorinta oamenilor!, insa…mai intai Iubirea si abia dupaia Matematica, pentru ca Amprenta e in mod Absolut un Efect, chiar daca in mod ‘absolut Relativ’ ea e Cauza 🙂

          in fapt IO militez pentru ca ambele Superpozitii ale MINTII sa se manifeste, si pentru ca s a spus ca Iubirea nu pica niciodata, stai pe una dintre Superpozitii, INIMA, si n-ai nimic impotriva celeilalte, MINTEA 🙂 ( MINTEA SI INIMA fiind Superpozitii ale… MINTII, de fapt, Adevarul fiind Vesnic o manifestare a Superpozitiei MINTII care se raseste in INIMA Unoversului 🙂

  • „FMI anunță o criză economică majoră: ‘S-ar putea să existe mult mai multe șocuri. Perioada dificilă nu s-a încheiat’ ”

    pai ce, s-a terminat Iarna? :))
    unii inca nu pricep nici ce-nseamna ‘a venit Iarna!’ 🙂

    peste Civilizatia mare cit planeta s-a asternut Iarna.
    Iarna Civilizatiilor e Marele Reflux, intoarcerea la Samanta.
    caz in care din civilizatie, oricare ar fi ea, mai ramane doar Cenusa.

    si de-a lungul vremurilor, de fiecare data cind s-a asternut Iarna peste o civilizatie, din ea a mai ramas doar Cenusa.
    una n-a fost in stare sa sunteze Iarna, sa scape de Dinamica Cenusii.

    de ce? pai pentru ca Dinamica Anotimpurilor e Rinduiala a Creatiei.
    peste absolut ‘orice’ se asterne Iarna, la soroc.
    iar din Cenusa rezultata va renaste, Pasarea Phoenix cu asta se preocupa, un alt ‘orice’, atunci cind Primavara se va manifesta.

    civilizatia asta, mare cit planeta, se retrage in Samanta.
    mai simplu spus din ea va mai ramane doar Cenusa, asemenea tuturor celorlalte civilizatii…disparute.
    si mai simplu spus…povestea Iernii abia a inceput. tinta ei? Cenusa.

    • @online
      BINE……ca e Vara……online……iteratia……vezi cum e cu optimizarea aproximarii….chiar incerc sa gandesc constructiv…..vroiau sa dea cu „lumea de pamant” in iarna….prin noiembrie anul trecut armata austriaca simula o pana de curent in europa…..adica sper ca v-ati lamurit…..cum razboiul s-a „demodat”……razboiul are doua „vulnerabilitati”…….e o nebunie si extrem de costisitor……asa ca se va”incheia”…..omuletzii…..incearca sa „inventeze” altceva…..de asta v-am spus….bine ca e vara….stevie…..loboda…..urzica…..totusi e cald…..adica mori de foame inainte sa mori de frig…..nu sunt rau…..doar va explic….ce…..”plan film”…au avut…..sinfazat….defazat….usor…..
      O Dimineata Frumoasa!!!

      • Lumea Mare va ajunge sa aleaga Artificializarea. e…ceva de Bun-Simt pe vremurile astea, ale Metamorfozei.
        cum de va ajunge sa aleaga, cu drag chiar!, Artificializarea?
        habar n-am!
        …stam si privim sa vedem cum anume!:)))
        insa cum necum va ajunge acolo 🙂

      • domnule Constantinescu, …nu simtit ‘energia deosebita’ aflata ‘in spatele’ dinamicilor care se manifesta la nivel mondial?
        tinerea in frau a dinamicilor planetare denota o ‘energie’ colosala!
        nu vedeti cum zambind cu gura pina la urechi lumea mare ‘alege’ sa se duca pe copca?!
        lumea mare ‘se duce Naibii’…fara Reactiuni!:))))
        lipsa Reactiunilor e si cea care a suprapus, in Logica mea, ‘energia’ asta peste o ‘manifestare AntiInteleapta’
        AntiIntelepciunea care sade la temelia dinamicilor planetare, azi, povesteste despre manifestarea uneia dintre Superpozitiile MINTII.
        de-asta am tot intrebat paici…daca nu cumva stie cineva daca un Computer Cuantic matur deja! e ‘in functiune’, pentru ca ‘strategia’ folosita tinde sa fie ‘desavarsita’
        ( acum nici macar nu mai reduc posibilitatea de manifestare a unui Computer Cuantic la varianta ‘terestru’, ar putea fi oricum altfel :))) )

  • A aparut un nou erou ucrainean…..cel impuscat in gura, cu glontul care i-a iesit pe langa ureche si cu cicatrici care s-au vindecat in doua saptamani mai repede decat o operatie de cezariana. Care a fost torturat si ingropat de viu, dar a iesit din mormant si a fost ingrijit de o femeie o noapte, apoi s-a ridicat si a plecat s-o caute pe sora lui care il astepta in casa parinteasca. Bineinteles, care nu se vinde.
    Singura dovada a eroului au fost cicatricile pe care le are pe fata, care erau perfect inchise si vechi de cativa ani.
    Pe dcnews am citit aceasta proza de un umor atat de trist.
    Ar fi frumos sa abordati subiectul in viitoarea pastila.

  • asa este! Electoratul a avut parte de suprize si a generat multe suprize la randul sau.

  • Domnule Ion Cristoiu,
    Abordati 3 teme……mi-au trezit interesul……..
    1.crin antonescu……a fost chiar „presedinte”……daca as fi pentru o zi presedinte v-as lasa amanet fara cuvinte……canta niste baietzi….Sfinti…..si ei ca au spus Adevarul……..bun…..revenind la lucruri…..”serioase…..lumesti”……unii ii spun cacarau……altii…..porumbacu mi se pare….. a fost un „captiv” al sistemului toata viata lui……sotia……europarlamentar parca…….sa fie sanatos……acum asa……il pun pe „tava”…….e din tulcea parca…..pai sa-si aduca aminte…..cand in prezenta loctiitorului sri din tulcea…..l-am cunoscut….era nepotul unui Prieten al Tatalui Meu….a cunoscut un „general”……iar asta de fapt era strungar…..”Nea Vasile Gheorghe”………bine…fetitze…..licori fine….locatii….”de lux”….adica ce ar mai fi de spus….existente…experiente…..macar daca ar intelege oamenii ceva……”puterea”……devoreaza….consuma….ispiteste…..
    2.debarcarea din normandia nu-i asa…..aici e complicat…..adica normanzi…..anglo-saxoni….germani…..astia sunt cam „inruditi”……da……romanii…pleaca la „razboi” cu unii si se intorc cu ceilalti…..revenind la ce spuneati…..ironia istoriei…..armata germana a fost cea mai buna din ww2….si a pierdut razboiul….ironie…..
    3.iorga si averescu…….pai unul „istoric” iar celalalt „razboinic”…..cat despre ce spuneti……caracter…integritate…..fidelitate…..moralitate….atasament….loialitate……se pare ca sunt „optionale” pentru oameni…..ei „inteleg”…..frica….frig…..foame….sete….ura…..rautate……trist….adica omul e cea mai evoluata creatura…..ma asteptam la mai mult…..asta e….bine……rau…..adevar…..minciuna…..lumina……intuneric….sa ramanem optimisti……urat….dar si frumos in acelasi timp…..
    Toata Stima!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *