Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Este Maia Sandu o bună alegere pentru Republica Moldova?

Să explicăm Moldovei ce a pățit România

România a semnat tratatul de aderare la UE. A crezut că va fi parte din „marea familie europeană” dar a ajuns o Cenușăreasă a Uniunii încă de la aderare (eventual după 2009).  România are un Stat paralel, tolerat de la Bruxelles: se știe că Celule din Justiție și serviciile secrete au fabricat dosare și sentințe, la un stil de Lumea a Treia. Un roboțel marxist care a redactat Raportul pe Justiție al UE chiar a recomandat folosirea Serviciilor în Justiția română. România are comisari europeni la fel de siniștri precum cei sovietici, iar Frans Timmermans (Olanda), Věra Jourová (Cehia) sau Guy Verhofstadt (Belgia), sunt cele mai sinistre exemple. În numele unor „valori europene”, pe care le știu doar ei, România și-a pierdut dreptul de a produce legi (un singur exemplu fiind Legile Justiției). Mai apoi, a început să sosească în România „agenda globalistă” pritocită la New York și Bruxelles pentru turma din România. Cu tot „dichisul”: educație sexuală în școli, vaccin obligatoriu, „societate civilă” fabricată (ONG-uri sorosiste), ziare făcute cu „activiști”, partidulețe anti-Religie de genul USR-PLUS șa, persecuția Bisericii, obligativitatea impusă statelor membre de comisarii neo- sovietici ai UE de a prelua migranți ilegali din state cu terorism ale Africii și Asiei. Etc.

În România, nimeni nu răspunde nimănui

… Klaus Iohannis face ce vrea fiindcă nu există o Opoziție politică: administrarea țării este o osmoză murdară de balegi umane și tipi în costume de 5000 de parai care nu dau socoteală de nimic: un șofer SPP (Serviciul de Pază și Protecție) care face un accident nu poate fi cercetat dacă procurorii nu primesc „dezlegare”, iar dacă fură voturi cu sacul niște useriști, cazul nu este investigat fiindcă ar trebui aduși judecători din China. România a ajuns azi o țară paralizată de celulele „haștag rezist”, fiindcă nu mai are Opoziție politică, nu mai are Putere politică și nu mai are însemnătate politică. Are un președinte, Klaus Iohannis, ocolit de alți șefi de stat din zona Balcanilor pentru obediența unsuroasă și bolnavă față de „elitele” din Bruxelles.

Toate aceste realități

… au intervenit după aderarea României la UE (2007). Nicăieri în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană nu este înscris că România își va pierde capacitatea de a avea politica internă sau externă proprie, dar asta se întâmplă deja gradual, prin convertirea unor politicieni locali de vârf (Iohannis, Ciolacu, Ponta ș.a.) în sclavi funcționali. Dorește Republica Moldova același lucru?

În acest context, fostul premier moldovean, Maia Sandu

… ar putea să se adreseze în România mai degrabă pentru o reformă de Stat paralel, decât pentru una în Justiție. Cunoscătorii ca Augustin Lazăr, fost procuror general al României, știu de ce. Mai ales acum, când ex-procurorul DNA, Mircea Negulescu (zis Portocală) confirmă că „Statul paralel (din România, n.n.) există și, din păcate, produce consecințe în continuare”. Politicianul Maia Sandu declara pe 23 august 2020: „Timpurile în care am fost constrânși să ne solidarizăm cu călăii și să uităm victimele trebuie să dispară”. Emoționant, nu-i așa? Ne amintim că în urmă cu un an (în 29 aug. 2019) aceeași Sandu anunța în presă că ex-procurorul Lazăr (dezvăluit în presă ca fiind membru la fosta Comisie de propuneri pentru liberare din ocna comunistă politică Aiud), i-ar putea deveni consilier în „reformarea” Justiției din Moldova. Ori Lazăr, un personaj controversat care, cel puțin în perioada finală a mandatului la Parchetul General, a fost menținut de Sistem în pofida unor probleme serioase de imagine și management- a devenit extrem de cunoscut după ce un fost deținut politic anti-comunist, Iulius Filip, l-a acuzat că i-a refuzat eliberarea de două ori din Aiud. Teribil: Maia Sandu se declară alături de cei prigoniți, dar vrea să învețe de la cineva care a servit un sistem comunist de torționari? Acuzat că a prigonit un deținut politic.

Mai mult, Maia Sandu voia să învețe

… de la unul pe mandatul căruia (o spune chiar procurorul Mircea Negulescu!) a funcționat un Stat Paralel? Nouă ni se pare ireal că informațiile despre Sistemul Paralel românesc din Justiție nu au ajuns la urechile moldovencei Sandu în ultimii ani. În acest context, devine clar că Maia Sandu trebuie să-și actualizeze cunoștințele: să-și angajeze, precum Klaus Iohannis, o armată de consilieri care nu știu nimic sau știu câte puțin.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020

… Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate, PAS) a obținut 36.16% dintre voturi, iar cel mai important contra-candidat al său, Igor Dodon, a înregistrat 32.61%. Candidatul PAS are toate șansele să câștige al doilea tur de scrutin, în condițiile unui preconizat sprijin acordat de controversatul Renato Usatâi (Partidul Nostru) și a implicării unor ONGuri de orientare sorosistă, care în alte state au fost interzise. Moldova vine, însă, pe drumul pe care România a fost mai demult și se impune azi o întrebare „electorală” importantă pentru Maia Sandu: va spune ea foarte clar moldovenilor ce fel de candidat este? Este Maia Sandu un candidat „pro-Idee Europeană” sau este unul pro-„elite Neomarxiste” de la Bruxelles și New York? O asigurăm pe Sandu că răspunsul este extrem de important pentru alegătorii moldoveni, dar și pentru România normală.

(https://blogtraianhoria.wordpress.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *