Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

EURO 2020 – un turneu bizar: Politica peste fotbal

La ora când citiți aceste rânduri, turneul a început deja cu meciul Italia – Turcia. Se știe rezultatul. Mă voi referi la aspectele sale bizare în episodul următor. Azi las loc unei alte ciudățenii care a tulburat acest turneu final.

Federaţia rusă de fotbal (RFS) a anunţat că a adresat o scrisoare Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) pentru a denunţa noul tricou al selecţionatei ucrainene pentru turneul final al EURO 2020, pe care figurează Crimeea anexată şi sloganuri patriotice. „Atragem atenţia, în această scrisoare, asupra utilizării de motive politice pe tricoul selecţionatei ucrainene, ceea ce este împotriva principiilor de bază ale regulamentului UEFA pentru echipament”, a precizat serviciul de presă al RFS, citat de agenţiile ruse de presă.

UEFA cedează la presiunile Rusiei și obligă Ucraina să schimbe tricourile naționalei. Este vorba de tricourile pe care apare conturul Ucrainei, care include peninsula Crimeea, dar și mesajul „Glorie eroilor noștri”.

Potrivit UEFA, mesajul este unul politic, cu alte cuvinte inadmisibil într-o competiție sportivă.
UEFA a decis să-i ceară Ucrainei să modifice tricourile pe care forul de la Kiev le realizase în vederea Campionatului European. Și pe care, atenție, UEFA le acceptase în prealabil!  Fiecare înțelege ce vrea. Urmarea?

Ucraina „negociază” cu UEFA pentru a păstra neschimbat tricoul echipei sale naţionale, al cărui slogan a fost considerat „politic” de către organismul european, pe fondul conflictului ruso-ucrainean, a anunţat Federaţia ucraineană de fotbal.
Sperăm din toată inima ca sportul să revină la locul lui. Adică, în centrul atenției. Nu ne interesează disputele politice, vrem să urmărim confruntările pe terenul de joc.

La final, o bizarerie din fotbalul românesc. Victor Pițurcă, marele tehnician care a antrenat naționala noastră în trei rânduri, în loc să fie pe banca antrenorilor pe Arena Națională, va lua loc pe banca celor care comentează la PRO TV.

În imagine este tricoul care a iscat atâtea discuții. Se poate observa harta Ucrainei în care este inclusă și Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog