Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Exclusiv cristoiuTv. Prima revoltă a lui Ștefan Bănică jr. împotriva sistemului

Invitat la cristoiuTv, în emisiunea de marți seara, marele artist Ștefan Bănică jr. a făcut o mărturisire în premieră. Vorbind despre noul lui single, „E beton Coana Mare”, artistul a spus că știe o mulțime de oameni de vârstă respectabilă care, precum protagonista melodiei, „l-a înjurat pe Ceaușescu și a scris asta pe blog”, s-au revoltat împotriva sistemului.

El însuși a făcut asta. „Am să vă povestesc, cum ar spune ăștia din televiziune, în premieră. Eram cu tatăl meu în Grecia, prin 1987, prima dată când am ieșit din România. Unde, cei care au prins perioada respectivă, știu foarte bine ce era în Alimentare. Bătea vîntul, aveam doar creveți vietnamezi. Când am depășit granița, când am intrat în Iugoslavia, deja televizorul meu era color. Vedeam color. Când am intrat în Grecia și am văzut într-o măcelărie toate soiurile de carne și de mezeluri, am ieșit pe stradă și am început să-l înjur pe Ceaușescu în gura mare. Un român i-a spus lui taică-meu: Domnule Bănică, aveți grijă. Tata i-a răspuns: Lasă-l să se descarce. Atât de puternic a fost impactul”, a povestit Bănică.

Întrebat de Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, de ce folosește atât de des cuvântul „beton” în piesele sale, Bănică a explicat că a fost influențat de perioada când locuia la bloc și că în toate piesele se regăsește limbajul de bloc, dar și atmosfera din acele vremuri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *