În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Exclusiv cristoiuTv. Trei mii de procurori nu ar termina nici într-un an dosarele cu afacerile de pandemie

Toată lumea din structurile statului s-a ocupat de afaceri cu măști și echipamente medicale. Cunoscută pentru tenacitatea cu care urmărește un subiect, jurnalista Sorina Matei a explicat, la cristoiuTv, tot mecanismul prin care banii publici au ajuns în mâna speculanților. Care au avut la dispoziție sute de milioane de euro din rezerva de stat. „Unifarm e doar o felie de pepene din furt. Mai este ONAC-ul cu achizițiile publice, unde e altă gașcă, cu Hideg. Mai este felia cu spitalele județene, că și alea au făcut contracte, Ministerul Sănătății, cu licitația pentru persoanele defavorizate. Primăriile, prefecturile, tot ce înseamnă stat. Toată lumea s-a ocupat de afaceri cu măști. Îmi spunea cineva din zona procuraturii că dacă toți procurorii din România ar lucra un an în povestea asta cu furtul, nu ar termina. Trei mii de procurori nu ajung să lucreze toate dosarele pe achizițiile de pandemie”, a explicat jurnalista.

În ceea ce-l privește pe Adrian Ionel de la Unifarm, pus sub control judiciar, Sorina Matei a explicat afacerea acestuia cu măștile și echipamentele medicale din Turcia, pentru care a fost tratat ca un erou de guvernanți. Acesta s-a realizat prin mai mulți intermediari.

„Potrivit procurorilor, fiecare a cerut parandărăt. Șpaga pe un singur contract era de 1,2 milioane de euro. Șpaga era împărțită în două, 670 de mii la Ionel, așa susține DNA, și cât a mai rămas la intermediari. În România, din lotul de 3 milioane de măști au ajuns un milion de măști care nu erau bune. Chiar el, Ionel, a spus: «Am luat orice»”.

Emisiunea cu dezvăluirile uluitoare ale Sorinei Matei o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *