Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Experți în predicții apocaliptice

Mă tot uit la presa românească și la experții în epidemiologie care, de fapt, nu sunt epidemiologi… sau experți.
Două exemple excelente ar fi Octavian Jurma și Gabriel Diaconu. Unul medic în acte, nu și în fapte (nicidecum epidemiolog)[1] iar altul psihiatru.

În primul rând, când cineva nu era de acord cu varianta oficială, lumea îl lua la rost că nu-i epidemiolog (ex. prof.dr. Vasile Astărăstoae). Păi și ăștia doi sunt?! Nu.
Aparent, cele două staruri ale pandemiei sunt bune la… calcule. Prin aprilie, un titlu pompos apărea în presă astfel: „Un medic a calculat că 500.000 de români vor muri de COVID-19 până la finalul pandemiei.[2] Medicul român nu era epidemiolog, nici măcar biolog, era nimeni altul decât psihiatrul Gabriel Diaconu.

Azi alt titlu bombastic: „Octavian Jurma dă cărțile pe față despre DEZASTRUL care urmează: ‘8.500 de cazuri pe zi. Săptămâna aceasta vom depăși toate pragurile asumate de guvern’[3] Ce mi se pare chiar amuzant este că același website care îl citează în acest articol pe Jurma numindu-l epidemiolog, spunea în luna martie că NU este epidemiolog![4]

Acest Jurma, cioclu apocaliptic de onoare, a tot făcut predicții și niciuna nu s-a adeverit sau confirmat. De altfel, Jurma nu a profesat ca medic, dar în presă este trecut ca „epidemiologul Octavian Jurma”. Păi și atunci Geza Molnar ce mai e? Păi ce să fie, doar un doctor de elită, care, la fel ca și prof. Astărăstoae, a fost îndepărtat de către oficiali pentru că cercetările și experiența lor nu se pupa cu spusele oficialilor. Ce contează că acești doctori au trecut prin multe epidemii și pandemii, ocupându-se de pacienți? Mai bine trântim spusele unor neica nimeni care au apărut în peisaj imediat ce a apărut și pandemia asta.


[1] https://psnews.ro/adevarul-despre-octavian-jurma-apostolul-lockdown-ului-in-romania-nu-este-epidemiolog-nici-medic-cu-drept-de-practica-si-nici-cercetator-stiintific-509217/

[2] https://ziare.com/stiri/coronavirus/predictie-gabriel-diaconu-500-000-romani-vor-muri-covid-19-1671457

[3] https://www.stiripesurse.ro/octavian-jurma-da-cartile-pe-fata-despre-dezastrul-care-urmeaza-8500-de-cazuri-pe-zi-saptamana-a_1980104.html

[4] https://www.stiripesurse.ro/ciudatul-caz-al-unui-cunoscut-sustinator-al-carantinei-nationale-nu-este-epidemiolog-biostatistician-medic-cu-drept-de-practica-nici-cercetator-stiintific_1706435.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Experți în predicții apocaliptice”

  • Aici vă recunosc, sunteți aceeași incisivă Cora Muntean ca cea de pe FB, pe care o urmăresc pentru textele reușite de acest gen.

  • Romania ia lumina din Occident. Ati vazut ce se intampla acolo? Da? Eh, iata ca si la noi. Lumea trece prin ce a mai trecut. Caderea Imperiului Roman este de extrema actualitate. Se cunosc cauzele. Doar actorii sunt altii. Nimic nou sub soare. Asteptam doar un nou Nero care sa ne „izbaveasca”!

  • Orice jurnalist s-a putut convinge până acum, că celor doi medici nu trebuie să li se acorde credibilitate. Cei care publică părerile lor sunt primii vinovați pentru denaturarea adevărului, pentru minciunile răspândite cu bună știință.
    Asta-i democrația cu libertatea ei de expresie, care, în multe cazuri, face mai mult rău decât bine. Este trist și revoltător, este evident că lipsesc niște legi aspre care să pedepseasca site-urile si pe jurnaliștii care publică știri false.

    • Din pacate, la ora actuala fake news nu mai este stirea cu adevarat falsa. Nu se mai ia in considerare adevarul obiectiv, ci doar ceea ce aproba guvernul si „oficialii”. Exact ca in dictatura. Totul depinde de cat de mult se pupa cu ideologia oficiala, nu cu adevarul stiintific.

      • Care adevăr științific? Al oamenilor de știință dintr-o tabără sau al oamenilor de știință din cealaltă tabără? Dacă ei între ei nu pot să ajungă la unul și același rezultat, cum să reușim noi să ne dăm seama care este „adavăratul” adevăr științific?
        O adevărată nebunie.

  • Trist, dar adevarat ! E lumea plina de profeti !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *