Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fotbal: Uniforia vine la EURO 2020

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor,
Mai este puțin și vom afla care este numele noii echipe campioane de fotbal de pe continentul european.

După meciul istoric de ieri Spania – Italia, azi vom avea a doua semifinală.
Miercuri, 7 iulie, de la ora 22.00, tot la Londra, are loc partida Danemarca – Anglia.

Până la meciurile în sine să vă mai relatez noutăți de la acest turneu.
Special pentru cele două semifinale și finală, UEFA a lansat un balon de joc aparte intitulat chiar așa: Uniforia. Numele evocă în mod evident euforia provocată de echipele naționale de fotbal european.

La fel ca mingea Uniforia utilizată în campionat până în acest moment, designul evidențiază noțiunea de doborâre a barierelor, depășirea frontierelor și diversitatea, printr-o coliziune unică de artă și fotbal. Pentru Adidas, mingea reprezintă acel simbol al posibilității – vehiculul care poate inspira următoarea generație de talente în fotbal și comunități din întreaga lume.

Pentru mingea care va fi folosită pentru încoronarea câștigătorilor turneului din acest an, au fost adăugate detalii suplimentare, pentru a celebra locația și gloria potențială a meciurilor finale, asigurându-se astfel o evidențiere a mingii pe teren.

Acestea includ detalii-filigran ale stadionului Wembley – unde vor fi disputate semifinalele și finala UEFA EURO 2020TM; precum și un imprimeu alb suplimentar pentru un aspect plăcut. Aceste caracteristici sunt contrastate cu accente de verde aprins, roșu, albastru și roz, inspirate de simbolurile iconice londoneze și de culorile tradiționale ale sărbătorii fotbalului, care stau pe un fundal negru reprezentând cerul întunecat al nopților londoneze.

Dacă nu am reușit să avem și noi o echipă de fotbal calificată la acest turneu continental, suntem totuși prezenți și în faza semifinalelor prin Ovidiu Hațegan.

Arbitrul român nu a mai fost delegat să conducă de la centru partide, însă, așa cum s-a întâmplat și în optimi, și în sferturile de finală, va fi al patrulea oficial la partida Anglia – Danemarca, din semifinalele competiției.

Duelul Anglia – Danemarca se va disputa miercuri, de la ora 22:00, la Londra, și va fi condus de la centru de olandezul Danny Makkelie. Arbitrii de linie vor fi Hessel Steegstra și Jan de Vries, ambii din Țările de Jos.

Ovidiu Hațegan va bifa, astfel, al cincilea joc de la EURO 2020 în care face parte din brigada de arbitri. Centralul român a condus de la centru două meciuri din faza grupelor, Polonia – Slovacia 1 – 2, în care l-a eliminat pe Grzegorz Krychowiak, și Italia – Țara Galilor 1 – 0, când, din nou, a arătat cartonașul roșu fundașului galez Ethan Ampadu.

Însă, din punctul meu de vedere, evenimentul fotbalistic al zilei de azi este cu totul altul.
Noul stadion din Ghencea, pregătit în mod special pentru EURO 2020, va fi inaugurat azi, 7 iulie 2021, cu un meci amical între CSA Steaua și OFK Belgrad.
Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru fanii care se anunță în număr mare. Este vorba despre retragerea tricoului cu numărul 7 în memoria carierei exemplare a lui Marius Lăcătuș, jucătorul emblematic al formației militare.

Deci, aveți grijă și puneți o limonadă la rece să urmărim cele trei meciuri, două semifinale și o finală, care au mai rămas de disputat din acest paradoxal turneu final al campionatului european de fotbal.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *