Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fotografii în cuvinte. Eroul meu necunoscut

Printr-o întâmplare, cu mulți ani în urmă, l-am cunoscut pe directorul unui post de televiziune din Severin. Pentru mine, omul acesta a fost personificarea ideii de presă, aflată în agonie, care refuză cu încăpățânare să moară. Eroul meu din Severin era editorialist, reporter, operator, realizator TV și tehnician de platou. Nu e de râs! După ce toată ziua alerga după știri prin oraș, seara aducea invitați în studio și realiza o emisiune în direct.

Camerele din platou nu aveau operatori, iar comutările între ele le făcea tot el, de la un mixer mic, ascuns sub pupitru. Din când în când se ridica în timpul emisiunii, atunci când camera de prim-plan filma invitatul, și mergea la celelalte să verifice sau să schimbe încadratura, să reorienteze o lumină etc, după care revenea la masă și comuta pe camera de general continuând să modereze emisiunea.

La vârsta la care generația lui își depăna amintirile pe băncile din Parcul Trandafirilor, George Burețea făcea munca unei întregi echipe TV. A fost de un bun simț și o modestie pe care le-am întâlnit rar la un om de presă. Pentru mine este cel mai grăitor, mai elocvent exemplu pe care îl am la îndemâna atunci când vine vorba despre supraviețuirea în jungla presei
În memoria lui, și a altora ca el, care au refuzat să ridice din tranșee coala albă înfiptă în vârful stiloului, cu tot respectul, mă înclin!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fotografii în cuvinte. Eroul meu necunoscut”

  • O relatare emotionanta D_le autor!Dar vedeti D-vs.,daca nu muncesti n-ai din ce trai.Daca furi putin te baga la zdup,iar daca furi mult esti promovat.Muncind mai si gresesti.Daca ai parte de „judecatori”pe bune,acestia inteleg startul,buna intentie si greselile se pot ierta pt.a fi indreptate.Asta din urma e mai grea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *