Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Fundamentul democratic, dezbaterea, nu le spune studenților ce să gândească sau ce să creadă ci cum să dezbată idei

Alan Dershowitz, un titan al dreptului penal american, democrat toată viața lui, povestește aberațiile și extremele la care s-a ajuns în societatea americană. Discriminarea în funcție de punctele de vedere. La Harvard, doar 7% din studenți sunt conservatori, 93% sunt progresiști. Deși universitatea încurajează diversitatea și punerea în dezbatere a orice, studenții nu mai suportă profesorii care pun în dezbatere idei care nu le convin sau nu le plac sau cu care nu sunt de acord, chiar le impun profesorilor teme care pot și care nu pot fi discutate, le impun ce inculpați să apere și ce inculpați să nu apere. Dershowitz povestește situațiile unor profesori care au ajuns să fie apostrofați de studenți în funcție de clienți/inculpați, povestește și situația lui cu anumite vedete pe care le-a ajutat și ulterior au fost supărate că el a apărat constituția, doar pentru că constituția era de partea lui Trump la punerea sub acuzare. Dershowitz care a fost implicat în procese uriașe, de la OJ Simpson, Epstein, Assange, Weinstein, Trump etc etc încearcă să le spună studenților că dacă au venit la facultate trebuie să știe că orice idee poate fi pusă în dezbatere, că ăsta e fundamentul democratic- dezbaterea, nu le spune studenților ce să gândească sau ce să creadă ci cum să dezbată idei. Și că meseria avocaților este să apere oameni care au săvârșit sau care nu au săvârșit infracțiuni. Nu suntem în Iran, spune Dershowitz. Dar se pare că ideea studenților este ca cei care au săvârșit infracțiuni, condamnați pe bune sau nu doar de opinia publică, să nu mai beneficieze de dreptul la apărare. Harvard, nene. Noile generații. Striking.
(Text de Sorina Matei)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Fundamentul democratic, dezbaterea, nu le spune studenților ce să gândească sau ce să creadă ci cum să dezbată idei”

  • Ce vreti in decadentul Imperiu american,unde la presedentia SUA se bat tusea si junghiul,nebunul Trump,maimuta lui Putin,cu mosul senil Biden,maimuta cuplului de papusari Soros-Merkel.Practic alegerile din SUA de anul acesta se refera,probabil la disputa intre Merkel(ajutata de Soros) si Putin,cine isi planteaza maimuta la Casa Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *