Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gata! Satele olimpice din China și-au deschis larg porțile

Gata! Satele olimpice din China și-aeste numai o săptămână încep Jocurile Olimpice de iarnă din China. Chiar dacă noi nu vedem strop de zăpadă la București, ci doar lumina solară încălzind asfaltul și trecătorii, organizatorii sărbătorii sporturilor de sezon au pus la treabă tunurile de zăpadă și totul este gata pentru marele start mondial.

 Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022 (4-20 februarie) s-au deschis oficial joi, 27 Gerar, la Beijing şi în alte două zone în condiţii stricte de securitate, transmit agențiile internaționale de presă.

Peste 360 sportivi şi membri ai echipelor din peste 20 de ţări s-au mutat deja în Satele Olimpice, conform televiziunii de stat chineze.

Organizatorii chinezi au construit trei sate olimpice separate pentru fiecare zonă unde au loc întreceri. Unul este în Beijing, altul în Yanqing, la 75 km distanţă, iar al treilea la Zhangjiakou, la 180 km.

Directorul administrativ al Satelor Olimpice, Shen Qianfan, a declarat că se fac eforturi pentru prevenirea infecţiilor cu virusul pe care nu vreau să îl numesc.

Sportivii şi ceilalţi acreditaţi care participă la Jocuri îşi vor desfăşura activitatea în ”bule închise” pentru a se evita contactul cu populaţia locală.

Ziariștii își încarcă sistemele de comunicare cu redacțiile, șefii departamentelor de sport de la ziare, televiziuni, reviste, posturi de radio, dacă nu au plecat chiar ei, au dat delegații pentru cei mai eficace subalterni. Comitetele olimpice naționale, federațiile care au reprezentanți calificați în competiții, cluburile, părinții, toate familiile sportivilor sunt în mare agitație. Toți speră la un loc mai bun, iar cei mai ambițioși vizează top 10, performerii nu pot concepe ratarea podiumului. Medaliile de aur, argint și bronz își așteaptă, în cutii speciale, să fie puse la piept de învingători.

Cititorii se pregătesc să urmărească reportaje palpitante și știri de la fața locului.

În tabăra gazdelor, agitație maximă. Voluntarii sunt în fierbere. Mă gândesc la eforturile de pregătire, de mobilizare pe toate planurile. Ar fi păcat ca toată această sărbătoare să fie stricată de pandemie, dispute politice, ori ambiții personale. Să înceapă deci marele festival al sportului alb – Jocurile Olimpice de iarnă, China, ediția 2022!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *