România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Am divorțat și de Realitatea Tv!

Am trimis în dimineața asta acest e-mail lui Bogdan Rareș, prin care solicit desfacerea contractului dintre mine și Realitatea Tv:
„Stimate domnule Rareș Bogdan,
Avînd în vedere evenimentele petrecute în ultimul timp (anularea fără a fi înștiințat a emisiunilor de miercuri și duminică, jignirile aduse de patronul dvs, Cozmin Gușă), v-aș ruga să întreprindeți diligențele necesare pentru întreruperea contractului dintre mine și Realitatea Tv începînd cu 1 noiembrie 2014.
Apelez la acest mijloc întrucît semnarea contractului a avut loc tot prin intermediul dumneavoastră.
Cu stimă,
Ion Cristoiu”

Știu că telespectatorii și cititorii sunt ocupați cu lucruri mult mai importante decît noul meu divorț de o televiziune (l-am bătut pe Tăriceanu la divorțuri!), cum ar fi, de exemplu, implicarea Serviciilor secrete ale României în confruntarea pentru turul al doilea, dacă va reuși  sau nu manevra acestora cu organizarea unor demonstrații de stradă, după modelul Primăverii arabe.

De aceea, nu voi trece în revistă întîmplările care m-au dus la concluzia că e ceva în neregulă în atitudinea celor de la Realitatea Tv față de mine, inclusiv a lui Rareș Bogdan.

Voi menționa un singur lucru.
Plecînd de la premisa că vîrsta, experiența, dar și solidaritatea față de post îmi dau dreptul (în definitiv, ce se spunea despre Realitatea Tv mă privește și pe mine, fie și ca simplu colaborator), mi-am permis să-i atrag atenția lui Rareș Bogdan, într-un comentariu din Evenimentul zilei, că e nu numai falsă, dar și periculoasă pentru interesul național teza vehiculată de Realitatea Tv în toate emisiunile și pe toate burtierele că alegerile din primul tur n-au fost libere.

Drept răspuns, un domn – Cozmin Gușă – despre care am aflat că e finanțatorul postului, deși eu știam că e consultantul politic al Elenei Udrea (ceea ce explică multe derapaje ale postului în favoarea Doamnei!), îmi atrage atenția pe site-ul Reporter virtual că el mă plătește și să-mi bag mințile-n cap, că la adică îmi reziliază contractul.

În cei 24 de ani de gazetărie postdecembristă, am lucrat cu mulți patroni de presă. Nici unul nu și-a permis să mă trateze public drept sluga care trebuie să stea drepți în fața lui, pentru că el mă plătește. (Apropo, de unde are bani de întreținut un post tv Cozmin Gușă?!). Nici Sorin Ovidiu Vântu, nici Dan Voiculescu, nici Sorin Oancea, nici Ion Rațiu.

Stupoarea mea la incredibila reacție de ciocoi a consultantului politic al Elenei Udrea s-a risipit marți seara, după marele Pîrț care a fost confruntarea dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Cozmin Gușă i-a aliniat pe cei care făcuseră emisiunea, în frunte cu Rareș Bogdan, și, în direct, a purces la o lecție de dirigenție. Unora le-a dat un pupic, altora una cu rigla peste palmă. Cei de la Realitatea Tv, în frunte cu Rareș Bogdan, ședeau în fața Mogulului speriați ca niște elevi clăpăugi surprinși în delict de fumat la WC, străduindu-se din răsputeri să cu gura și să fie fericiți de asta – vorba lui Arghezi – scuipatul Patronului.

Ce mai încolo și încoace!
Unii n-au noroc la neveste.
Eu n-am noroc la televiziuni!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

94 comentarii pentru articolul „Am divorțat și de Realitatea Tv!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *