Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

M-am înșelat! Ca să-l salveze de la prăbușirea în sondaje Sistemul nu i-a pus la cale lui Klaus Iohannis un atentat dejucat. I l-au adus pe Mohammad Munaf!

După publicarea sondajelor care dezvăluiau prăbușirea în sondaje a lui Klaus Iohannis, am discutat cu un tip mai deștept decît mine, al cărui nume nu vreau să-l dau, ca să nu-l ia la ochi Noua Securitate, despre ce se va întîmpla în perioada următoare.

Cu acest prilej am zis:

  1. Divizia Presă a Noii Securități se va strădui să treacă sub tăcere realitatea prăbușirii. După modelul presei comuniste, care avea interzis la necazuri în cel privește pe Nicolae Ceaușescu, Conducătorul fiind binecuvîntat, ca Adam înainte de a nimeri mărul, cu un Rai etern, mărginit, totuși, de zidul de la Tărgoviște.
  2. Sistemul va pune la cale ceva menit a-l salva pe Klaus Iohannis.

Parcă scriați că e Rață mecanică?
Sigur că scriam și o să mai scriu. E Rață mecanică, dar e Rața Lor, și-n veci nu vor vrea să se întoarcă la vremea cînd Traian Băsescu îi călărea. Acum îl călăresc ei pe cel de la Cotroceni.
Și ce-ar putea face Sistemul pentru Rața mecanică?
Să-i regizeze un atentat, am răspuns, deși, îmi dădeam seama că, la cît de comod e Klaus Iohannis, osteneala unei scăpări viu și nevătămat dintr-un atentat, fie acela și regizat, îl va face să refuze.

Joi, după amiază, Președinția României a dat publicității acest Comunicat:
Autoritățile statului român au finalizat astăzi demersurile în cazul lui Mohammad Munaf, cetățean irakian și american, cu aducerea în țară a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetățeni români, se află în prezent în custodia Poliției Române.
Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării tuturor instituțiilor statului român, sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
Felicit Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne, precum și celelalte instituții din cadrul sistemului național de prevenire și combatere a terorismului, care și-au adus contribuția pe dimensiunea externă, pentru ampla operațiune desfășurată în această perioadă, în cooperare cu parteneri interni și externi.
Efortul autorităților române a făcut posibil ca unul dintre principalii vinovați în dosarul răpirii celor trei jurnaliști români în Irak, în anul 2005, să își ispășească pedeapsa în România, conform sentinței judecătorești.
Reafirm încă o dată sprijinul ferm al României pentru lupta împotriva terorismului.

M-am înșelat.
Nu i-au făcut cadou un atentat.
I-au făcut cadou aducerea teroristului Mohammad Munaf, după rețeta folosită de același Sistem în 2009, cînd, pentru salvarea lui Traian Băsescu de la iminenta înfrîngere la scrutin, l-au adus în țară pe Nicolae Popa.

Că e așa, ne o dovedesc, de la o primă ochire, două lucruri:

  1. Comunicatul trebuia dat de Autoritățile responsabile cu îndeplinirea sentinței judecătorești. I s-a dat dreptul lui Klaus Iohannis s-o dezvirgineze.
  2. Textul Comunicatului bincecuvîntează pe doi dintre favoriții lui Klaus Iohannis: pe generalul Florian Coldea și pe generalul Gabriel Oprea.
  3. Textul Comunicatului cuprinde o substanțială doză fălire din partea lui Klaus Iohannis cu acest succes al luptei împotriva terorismului.

Ce mai rezolvă cadoul făcut de Sistem lui Klaus Iohannis?

  1. Îi arată pisica lui Traian Băsescu, deoarece Mohammad Munaf ar putea să facă așa zise dezvăluiri despre Operația Răpirea jurnaliștilor.
  2. Hrănește hardughia propagandistică a lui Klaus Iohannis cu Mesajul:
    Marele nostru Președinte, fie-i numele în veci slăvit și soția mereu tînără și mereu răvășitoare, a dovedit că, fără tărăboiul de tip Traian Băsescu (ptiu, Drace!), promovînd un alt fel de a face politică, își îndeplinește pas cu pas făgăduielile.

Urmăriți în seara asta pe televiziunile de știri pe toți pițifelnicii de la PNL!
Să vedeți cum vor rosti papagalicește acest Mesaj, primit prin SMS de la Partid!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *