Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gîndul de duminică, 12 noiembrie 2017

Un Drept la replică primit de la Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne

Urmare a articolului semnat de Traian Horia, „UM „Doi Ș-un Sfert” și stăpânii de sclavi „marginalizați” de la Berevoești, finanțați non-guvernamental din aceleași surse”, apărut pe cristoiublog.ro în data de 6 noiembrie 2017, Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) ne-a trimis un drept la replică prefațat de următorul mail:

„Bună ziua !
Stimate domnule Ion Cristoiu,
Vă transmitem, anexat, un punct de vedere al unității noastre – Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne.
Vă asigurăm de întreaga noastră apreciere pentru activitatea jurnalistică si de deschidere pentru o corectă informare a cetățenilor.
Echipa de comunicare a DGPI”.

Salutînd încă o dată transparența unui Serviciu secret (pe care, între noi fie vorba, l-am apărat de asalturile DNA), îi asigurăm pe cei de la DGPI de întreaga noastră apreciere pentru activitatea depusă și pentru deschiderea față de opinia publică.
Se obișnuiește în astfel de cazuri, în presa noastră de vanități mari și salarii mici, să se publice Dreptul la replică însoțit de un comentariu redacțional țîfnos și nu de puține ori injurios.
În activitatea mea de 50 de ani de jurnalist, am detestat o astfel de șmecherie. Adevărul – cred eu – se desprinde din confruntarea punctelor de vedere. Cititorul, căruia publicația îi pune la dispoziție cele două opinii în conflict, poate judeca și singur cine are dreptate. Sînt sigur că cititorii cristoiublog.ro, avînd acum la dispoziție și replica DGPI, pot compara cele două puncte de vedere – al corespondentului nostru și al instituție criticate – și, evident, pot trage propriile concluzii, fără a fi nevoie să le vîr eu pe gît concluziile mele.

„Ministerul Afacerilor Interne
Direcția Generală de Protecție Internă

Nr. 1637539/10.11.2017

Domnului Ion Cristoiu,

Stimate domn,
Compartimentul informare și relații publice din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne este abilitat să vă transmită prezenta corespondență, spre a aduce în atenția și analiza dumneavoastră aspecte care, din punctul nostru de vedere, pot aduce atingere dreptului fiecărui cetățean de a beneficia de o informare corectă și echidistantă.

În concret, dorim să semnalăm modalitatea în care domnul Traian Horia – jurnalist corespondent al blogului dumneavoastră, informează cititorii – prin articolele publicate pe tema proiectului „Consolidarea managementului ciclului informațiilor în lupta împotriva crimei organizate și a migrației ilegale, în vederea creșterii securității europene”.

Acest proiect, implementat de fosta unitate DIPI, a fost finalizat în aprilie 2016, toate informațiile publice fiind disponibile, în virtutea reglementărilor legislative privind transparența proiectelor cu finanțare externă, pe pagina de internet, așadar, accesibile oricărei persoane interesate

Așa cum dumneavoastră înșivă ați remarcat – prin chiar titlul articolului publicat la data de 05 august 2017, unitatea noastră a manifestat deschidere și respect față de cititori, prin asigurarea unui răspund prompt la solicitarea adresată subiectului de referință.

În acest context, ne exprimăm regretul că, în cazul articolului din data de 06.11.2017, intitulat «UM „Doi Ș-un sfert” și stăpânii de sclavi „marginalizați” de la Berevoiești, finanțați non-guvernamental din aceleași surse», s-a preferat documentării din surse oficiale publicarea unor informații nereale, însoțite de comentarii cu accente tendențioase, menite a induce cititorilor o percepție eronată cu privire la aspecte din activitatea DGPI.

În considerarea faptului că întreaga-vă carieră jurnalistică stă sub semnul respectului față de dreptul fiecărui cetățean la o informare corectă, oportună și completă, dorim să vă asigurăm, stimate domn, că sprijinul dumneavoastră este, și în continuare, deosebit de important și util instituirii și menținerii unei comunicări subsumate deontologiei, bazate pe respect reciproc și corectitudine.

Compartimentul informare și relații publice.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 12 noiembrie 2017”

  • Wow, un serviciu secret persecutat in Romania, trăii să aflu și asta. Până și Petreasca e confuzată-. Fă Petreasco, problema nu se pune cu „pe cine interesează un Drept la replică” idioato, Direcția aia are drept la replică acolo unde presa este elegantă, făcută cu ziariști care se respectă precum Ion Cristoiu. 😆

    Este normal ca acest |Drept la replică să fie publicat. Cel mai mișto este că au folosit un arhaism în text. Au scris cică „întreaga-vă carieră jurnalistică „. Adică „întreaga dvs carieră jurnalistică „. Incredibil. Sadoveanu mai scria așa. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *