Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s- ajungă: Să-i iau eu apărarea!

Pe 26 martie 2014, postam pe cristoiublog.ro acest gînd despre o pricină de a mea cu Raed Arafat:
„Aflu de la Hotnews că un organism aflat în subordinea lui Victor Ponta și al Famigliei sale – CNCD – m-a amendat cu 15 milioane lei vechi pentru un text despre demnitarul Raed Arafat, un ins a cărei trecere la Ministerul de Interne a fost salutată de toți medicii din România, victime ale acestui oportunist de Valea Iordanului, care și-ar dori să pună mîna pe Telecomunicațiile speciale ale României.” Drept răspuns la această nouă mizerie ticluită de iresponsabilul vesel, Primul Plagiator al țării și, firește, Primul Ginerică al aceleiași țări, republic aici textul despre Raed Arafat, tipărit în Evenimentul zilei.

Raed Arafat – poșeta cu care Victor Ponta îi dă-n cap lui Traian Băsescu

Sloganul Regimului USL – Nici o clipă fără o vorbă de la Victor Ponta!- și-a spus cuvîntul și-n această dimineață. În prefața Ședinței de la PSD, iresponsabilul vesel a simțit o nouă mîncărime a limbii, mult asemănătoare celei simțite de alții în fund, drept pentru care se tratează de hemoroizi.
Televiziunile de știri, prezente la fața locului, i-au dat imediat alifia: Transmisia în direct. Cu acest prilej, Victor Ponta a declarat: ”Noi l-am susţinut pe dl Arafat şi credem că este cel mai potrivit în acest moment, preşedintele îl susţine pe dl Opriş – cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere, în dl Arafat sau în dl Opriş, şi fiecare rămâne cu cel în care are încredere.” Așadar, Raed Arafat, alintat e unii cititori cu apelativul Calafat, și-a găsit, în fine, utilizarea:
De poșetă cu care Victor Ponta îi dă în cap lui Traian Băsescu.
N-are importanță că între Arafat și STS e distanța care separă un arab de un român. Bun, rău, Marcel Opriș e specialist în telecomunicații. Cum ne va explica, în româna lui de vînzător de valută, Raed Arafat activitatea STS? Membrii Sectei Idolul nostru e Raed Arafat! vor spune că arabului îi va interzice Alah să fie oportunist de cea mai joasă speță. Ei nu știu că Raed Arafat are alt Dumnezeu decît Alah. Unul dinainte de 1989!

L-am reprodus în întregime nu pentru a reaminti unora cîte probleme am avut din cauza clonțoșeniei mele față de pe atunci atotputernicul Victor Ponta și atotlăudatul Raed Arafat, ci pentru a medita din nou la fatalitatea tipic românească prin care Eroul de ieri devine Banditul de azi.

Raed Arafat a fost mai mult decît incorect cu mine, a fost chiar mizer. Din cîte se vede, textul meu era doar un pamflet. Nu-i aduceam nici o acuzație menită a-l trimite la DNA sau să fie demis, nici măcar nu-i ceream demisia. Și cu toate acestea, Raed Arafat nu numai că m-a pîrît la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, cerînd să fiu aspru sancționat, dar mai mult a venit el însuși la judecată pentru a se asigura că voi fi pedepsit.

Asta nu mă împiedică să nu observ că Raed Arafat e victima unei campanii duse de forțe care-i vor demisia. Experiența mea de 25 de ani de presă și de observator al scenei noastre publice îmi spune că în tot ce i se întîmplă acum lui Raed Arafat presa mai mult sau mai puțin independentă e folosită pentru rezolvarea unor interese care n-au nici o legătură cu cinstea și dreptatea. Cînd se dă drumul la o asemenea campanie, s-a decis deja și rezultatul ei. De regulă, demiterea celui care e ținta campaniei tocmai de cei care par a fi sprijinitorii și chiar amicii respectivului.

Nici măcar presa americană nu se lansează în anchete menite a da jos pe cineva fără sprijinul discret al celor interesați ca respectivul să plece din funcție. Cum o să cred că presa românească poate fi altfel?

Din acest punct de vedere sunt mai mult decît interesante două fapte:

 1. Pînă mai ieri Harap Alb cel Bun, Raed Arafat e azi Spînul cel Rău.
 2. Tonul campaniei urcă de la o oră la alta. Mă amuzam cu cineva la care eram în vizită miercuri seara de evoluția halucinată a burtierelor la televiziunile de știri. Pe la 18 Raed Arafat greșise. Peste două ore, pe la 20, trebuia deja să-și dea demisia. Glumeam cu gazda mea:

Pe la 23, i se va cere arestarea, iar pe la 24, ghilotinarea.
Cine i-a pus gînd rău lui Raed Arafat nu știu.
Ce știu însă e că eu, ca de obicei, nu numai că nu sunt în conspirație, deși am suficiente motive să-l antipatizez pe Raed Arafat, dar mai mult îi iau apărarea.
Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s- ajungă: Să-i iau eu apărarea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Săracul Raed Arafat! Mai rău nici că se putea s- ajungă: Să-i iau eu apărarea!”

 • Mihalef Leonila asa este ,noi basarabenii avem de 12 ani dpsarele de despagubure nerezolvate(cazul meu) iar ei fura cu nerusinare……

 • Ce parere aveti de mediatizarea excestiva a lui TOLONTAN pentru asa zisa investigatie jurnalistica.Nu credeti ca a fost facuta cu sprijinul SRI-DNA?

 • Acest oportunist din Valea Iordanului trebuie sa-si ia ramas-bunde la functiile publice! Aura Ion a murit de frig, cu lacrimile inghetate pe obraz, pentru ca ISU, aflat sub performanta obladuire a domnului Arafat, nu a avut nicio reactie si nu a intervenit cu nimic timp de cel putin 8 ore de la producerea accidentului. Neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa de catre un functionar public a atributiilor de serviciu poarta o denumire. Nu a raspuns inca nimeni pentru aceasta oroare, iar ancheta, asa-zisa cercetare sau ce-o fi fost s-a risipit evanescent , cu sprijinul lipsei noastre de reactie publica. Stim cu totii ca Raed Arafat a gestionat mai catastrofal decat catastrofa insesi cele cateva evenimente care s-au produs in intervalul de timp in care s-a aflat la carma ISU, evenimente soldate cu urmari tragice si cu explicatii extrem de penibile din partea domniei sale. Sa lase Telecomunicatiile speciale pe alta data.

 • ce voiati sa spuneti de activitatea lui dinainte de 89???

  • Toti studentii arabi erau turnatori la securitate. Cei care au ramas in Romania si-au continuat activitatea. toti simpatizanti sau membri ai FSN/PSD.

 • ati dat cu bata’n balta!

 • Vai de noi nu am înțeles nimic ca un om s a făcut o firmă din care să trăiască din bani nostru!

 • Democratie… Spuneam recent,sunt un om obisnuit ca si Voi,nu am iq ul unui geniu,nu am facut politica,nu am avut carnet de partid si nici nu vreau sa fiu membru al vreunui Clan de Interese,asa zisele Partide actuale,Suntem in Mileniul 3,Lumea evolueaza rapid,stiinta,tehnologii,curand ajungem pe Marte,etc..Definitia si Modul de a implementa Democratia insa,nu se schimba,,as zice ca din contra,involueaza….Cetatenilor li se induce numai o iluzie frumoasa,si anume accea ca ar avea si ei ceva de spus..Cei ce ajung sa ia Puterea efectiva sunt la Ani Lumina de Votantii lor..Odata ce ajung sa conduca Tara,,Uita de ce au promis,isi vad de interesele Personale si de Clan numai,,Nimeni si Nimic nu ii poate trage la raspundere pentru inca 4 sau 5 Ani..Ideal ar fi sa avem Noi ,Cetatenii Conducerea printr o Miscare,Initiativa,orice denumire ar avea,sa fim toti egali,sa Avem doar Purtatori de Cuvant si fara lideri aroganti si neaveniti….sa Controlam Public orice Buget,al tarii sau Local..sa Avem noi Dreptul Suveran de a Dezbate si Aproba prin Referendum cu Aplicare imediata Constitutie si Legi Organice…Nu sa lasam sa ne schiteze Prezentul si Viitorul aceleasi Triste si Corupte figuri,Rupte de Realitate,de noi,Cetatenii…Mileniul 3,sau intunericul Evului Mediu in care ne tin Ei,ce alegem?.Ori mergem sa votam in sila iar Raul cel mai mic,sau Stam acasa impasibili,ca pana acum?

 • Nu ai pe cine sa aperi Maestre,omul asta nu mai e om.Individul asta isi bate joc de neamul Romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *