Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de joi, 28 aprilie 2016

Victor Ponta față-n față cu Prostia vieții sale: acceptarea funcției de președinte al Camerei Deputaților

Pe cristoiublog.ro, la rubrica Gîndul de luni, 25 aprilie 2015, scriam că tot ce face Valeriu Zgonea în PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea nu ține de bătălia pentru putere din partid. Oricît de noapte ar fi în capul lui Valeriu Zgonea, e greu de presupus că i-a trecut prin cap această năstrușnicie:
Atacîndu-l pe președintele PSD în chestiunea condamnării într-un dosar politic, identificat ca politic de electoratul PSD, ba chiar și de electoratul PNL pe stil vechi, îi va lua locul la șefia partidului.

Scopul urmărit de Valeriu Zgonea a fost destabilizarea PSD.
PSD creștea în sondaje tocmai prin imaginea de partid unit, scutit de luptele interne care definesc PNL-ul, partid care nu reușește să devină unul, deși e alcătuit din doi. Dacă Valeriu Zgonea ar fi cerut demisia lui Liviu Dragnea într-un moment cînd pînă și bruma de inteligență a divorțat de el cu partaj, reacția liderilor PSD l-ar fi făcut să dea înapoi. Valeriu Zgonea nu numai că n-a dat înapoi, dar mai mult s-a străduit din răsputeri să-i provoace pe liderii PSD. Nervi de oțel să fi avut și, dacă ai fi PSD-ist, tot i-ai fi dat una peste bot unuia care a ajuns președintele Camerei Deputaților numai și numai pentru că l-a pus acolo partidul, altfel lui fiindu-i imposibil să ajungă și trăgător de apă la toaletele Camerei Deputaților.

Din nenorocire, liderii PSD au avut nervi de gumă. Dîndu-l afară din PSD ei au făcut jocul celor care l-au pilotat pe Valeriu Zgonea să dea cu capul în pereții PSD pe post de boncăluitor.
Sarcina asumată de Valeriu Zgonea consta în crearea unei tulburări în PSD pentru:

  1. A împinge PNL în plan secund, astfel încît să iasă din atenția opiniei publice brambureala din partid fie și măcar cît timp va fi nevoie pentru ca PNL să-și regleze mașinăria.
  2. A crea imaginea publică de Război în PSD.

Pînă miercuri, 27 aprilie 2016, imaginea era de PSD tulburat.
De miercuri, 27 aprilie 2016, imaginea e de PSD care dă în clocot.
Din acest punct de vedere, lui Valeriu Zgonea nu trebuia să i se întîmple nimic din parte colegilor. Valeriu Zgonea e genul de om care și-o face cu mîna lui. Prin ce-ar fi avut PSD de suferit dacă Valeriu Zgonea rămînea nu numai membru, dar și președinte executiv? Ar fi fost condamnat să vorbească singur.

Valeriu Zgonea a anunțat că nu demisionează din fruntea Camerei Deputaților.
Un nou act din Diversiunea pentru care e pilotat din afara partidului.
Dacă excluderea sa din partid a fost ceva simplu, revocarea din fruntea Camerei va fi o chestiune destul de complicată. Va fi nevoie de negocieri cu alte partide, negocieri care vor întreține mult timp, poate toată campania, imaginea de război în PSD. După modelul Klaus Iohannis, ne vom trezi cu victoria PNL la scrutin, în timp ce PSD se va mai preocupa cum să-l dea jos pe Valeriu Zgonea.

Pentru ca prostia PSD-istilor să fie completă, s-a mai lansat și ipoteza lui Victor Ponta ales în fruntea Camerei Deputaților.
O asemenea opțiune ar fi o catastrofă atît pentru PSD, cît și pentru Victor Ponta.
Pentru PSD, deoarece unui președinte condamnat cu suspendare i se va adăuga un președinte de Camera Deputaților urmărit penal.
Păstrarea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD a mai fost înghițită de opinia publică. Au contat printre altele dosarul politic, dar și faptul că Liviu Dragnea nu stîrnește patimi pro și contra. Victor Ponta n-are aceste avantaje. Dosarul lui e de corupție. Cît despre patimi contra, inutil să le mai argumentăm.

Pentru Victor Ponta funcția ar fi un dezastru. Fostul premier are 44 de ani. Are în fața sa timp suficient să revină în funcții, ba chiar și în funcția de președinte al țării. Trebuie să aibă însă răbdare. Trebuie să știe să aștepte. Trebuie să-și rezolve problemele în Justiție. Între timp își poate continua activitatea de după plecarea din fruntea Guvernului. N-ar strica dacă ar relua interviurile tv, deoarece prezența pe Facebook nu e suficientă. Pînă acum lucrurile au mers în favoarea lui Victor Ponta. Klaus Iohannis a dezamăgit. Guvernul de tehnocrați s-a dovedit o brambureală de neînchipuit. Acceptarea funcție de șef al Camerei Deputaților ar putea să lovească zestrea de simpatie dobîndită prin plecarea la timp din fruntea Guvernului.

Va accepta Victor Ponta?
Dacă nu, el trebuie să intervină neîntîrziat și să anunțe că nu.
Un anunț serios, nu unul vesel pe Facebook.

Gălăgia de stradelă și de Facebook stîrnită de demisia lui Vlad Alexandrescu îmi confirmă că nu Scandalul de la Operă a fost cauza deciziei luate de Dacian Cioloș și Klaus Iohannis, ci informațiile copleșitoare despre Planul unui Grup din Cultură de a pune mîna pe funcțiile și pe paralele pe care le-a avut pe vremea lui Traian Băsescu.
Acest Grup l-a impus ministrul Culturii, profitînd de complexele culturale ale lui Dacian Cioloș, altfel un om cinstit, străin de grupuri și grupulețe.
Pe post de pionul Grupului, Vlad Alexandrescu trecuse deja la Operațiunea punerii în funcții a unor oameni de-ai Grupului și la Operațiunea de făcut rost de parale. Cumințenia Pămîntului a fost începutul.
Scandalul de Stradă și de Facebook stîrnit de un fapt administrativ – demisia unui ministru incompetent, dă seama de turbarea care i-a lovit pe cei ce așteptau să le curgă funcțiile și paralele.
Demiterea lui Vlad Alexandrescu a reușit să mi-l facă simpatic pe Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 28 aprilie 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *