Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Gîndul de joi, 8 noiembrie 2018

Klaus Iohannis se teme de moarte de redeschiderea Dosarului de moștenitor al organizației naziste Grupul Etnic German

Pe vremea cînd Serviciile Secrete nemțești, mai puternic infiltrate în România decît pe vremea Mareșalului Antonescu, ne impunea președintele, pion de seamă pentru Puterile Garante, Klaus Iohannis a fost vîndut electoratului, printre altele și prin publicitarea drept un nou Carol I, un Carol I al României postdecembriste. Drogați de o iluzie păguboasă – cea a perfecțiunii nemțești întruchipate în orice Klaus – românii s-au grăbit să-l voteze pe fostul primar al Sibiului convinși că la Cotroceni va poposi, în fine, președintele situat deasupra maidanului pe care se păruies, asemenea unor chivuțe, politicienii moldo-valahi.

A fost o înșelătorie, una dintre multele înșelătorii meșterit de partide, prin care ni se vînd castraveți prost murați drept computere de la NASA.
Klaus Iohannis s-a dovedit un prost imitator al lui Traian Băsescu. Spun, prost imitator, pentru că în timp ce la Traian Băsescu sesizai imediat în violențele sale verbale actorul politic de excepție, la Klaus Iohannis te stupefiază insul scos pe bune din minți, gata în orice clipă să facă din politica la înalt nivel o evidentă criză hormonală.

Marți, 6 noiembrie 2018, în hotarele unei conferințe de presă aranjate, Klaus Iohannis l-a atacat pe Liviu Dragnea în termeni de o rară violență, vecini cu înjurătura. Ca și în alte împrejurări de crize hormonale s-a văzut imediat că președintele României dă curs unei crize de nervi, că se exprimă din mațe și nu din creier.

Dincolo de noua demonstrație de politică sub nivelul buricului, ieșirea violentă a lui Klaus Iohannis își are explicația într-un fapt de psihologie.
Luni, 5 noiembrie 2018, Liviu Dragnea a venit în Parlament cu două valize într-o încercare de a o imita pe Cosette Chichirău de la USR, cea care a introdus în bătălia politică de la noi scălîmbăielile de iarmaroc duminical. În replică la Operațiunea Valiza, lansată de Divizia Presă a Noii Securități, Liviu Dragnea a folosit spectacolul cu valizele aduse în Parlament de parcă ar fi fost pe cale să plece cu trenul, pentru a atrage atenția asupra dosarelor pe zi ce trece tot mai grele ale lui Klaus Iohannis. Unul dintre aceste dosare se referea la cea mai mare afacere de corupție prin care familia Iohannis s-a îmbogățit peste noapte:
Retrocedările către Forumul Democrat German a bunurilor Grupului Etnic German.

Dosarul a revenit în atenția opiniei publice în contextul Scandalului numit al Ordonanței de clasare din dosarul lui Augustin Lazăr de la Cotroceni. Prin Raportul de revocare din funcție a procurorului general, Tudorel Toader aducea la cunoștința opiniei publice de la noi că Augustin Lazăr și-a plasat în dosarul de candidat ajuns la Cotroceni o ordonanță de clasare a unui dosar al lui Klaus Iohannis. Ulterior, s-a aflat că ordonanța nu era a lui Augustin Lazăr, ci a altui Lazăr, Cristian Lazăr, procuror la Parchetul general, cu misiunea de la Noua Securitate să-l spele de acuzații pe candidatul Klaus Iohannis astfel încît la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 fostul primar să apară spălat și parfumat, drept cinstea întruchipată într-o lume de politicieni necinstiți. Nu știu dacă Tudorel Toader a făcut sau nu dinadins confuzie între cei doi Lazări. Sigur e că Scandalul stîrnit de acuzațiile din Raport au atras atenția asupra Operațiunii prin care Serviciile Secrete Nemțești, avînd complici în conducerea SRI și SIE au plasat în fruntea statului român pe pudelul lui Merkel. În 14 septembrie 2014, în buza campaniei electorale pentru prezidențiale unuia dintre candidați i se închidea pe șest cel mai grav dosar penal al său:
Dosarul retrocedărilor către Forumul Democrat German a bunurilor Grupului Etnic German.

La vremea respectivă, aceleași Servicii se străduiau din răsputeri să născocească adversarilor lui Klaus Iohannis tot felul de dosare. Orice scărpinat al DNA sau al Parchetului General în legătură cu un candidat devenea imediat Tărăboi mediatic. Singurul despre ale cărui dosare nu s-a știut nimic era Klaus Iohannis. Despre dosarul Retrocedărilor s-a mai scris, chiar dacă nu la proporțiile de însemnătate ale afacerii. Cel care s-a ocupat temeinic de întreaga tărășenie a fost Ion Spânu de la Cotidianul. A fost printre puținii care a acordat atenție subiectului, deoarece presa noastră independentă, chiar și cea prea independentă, au evitat din motive lesne de înțeles dacă ne gîndim la ce a pățit Ioan Scurtu.

Marele istoric Ion Scurtu, care a dezvăluit că Grupul Etnic German a fost o organizație nazistă cu acte în regulă, coloana a cincea a hitlerismului pe teritoriul naţional, în conflict chiar cu Mareșalul Antonescu, pentru că membri Grupului refuzau să meargă să lupte în Armata Română pe motiv că nu e suficientă de crudă cu evreii, preferînd SS-ul, a fost condamnat de un tribunal din România democrată ca urmare a sforilor trase de camarila lui Klaus Iohannis. O condamnare unică în felul ei, pentru că Ioan Scurtu nu făcuse altceva decît să confirme un adevăr istoric. Sentința prin care Forumul Democratic German a devenit la cererea sa urmașul Organizației Naziste și prin urmare posesorul bunurilor confiscate Grupului de Guvernul Sănătescu prin respectarea Convenției de Armistițiu, dezvăluie două infracțiuni:
Una de corupție, pentru că Klaus Iohannis era și primar și membru al FDR cînd bunurile Grupului au fost însușite de Forum în detrimentul statului român.
Cealaltă , de cultivare a fascismului în România democratică. A cere să fii urmașul unei organizații naziste într-un regim democratic înseamnă a fi nu numai de acord, dar și mîndru de înaintașul tău. Era atît de greu pentru FDR-ul lui Klaus Iohannis să excludă dintre înaintaşi Grupul Etnic German ?

Aceste două infracțiuni au fost clasate de Cristian Lazăr în buza campaniei electorale.
E mai mult decît interesant că procurorul spălător de cadavre a lucrat sub oblăduirea a doi demnitari ai PSD:
Procurorul general Tiberiu Nițu și ministrul Justiției Robert Cazanciuc.

Dacă procurorul Cristian Lazăr nu l-ar fi spălat pe candidatul Klaus Iohannis, fostul primar ar fi intrat în campania electorală cu dublă povară:
Cea de penal și cea de beneficiar al unei organizații naziste.

La acest dosar s-a referit spectacolul cu valizele pus la cale de Liviu Dragnea. O neghiobie după opinia mea, pentru că Operațiunea prin care candidatul Klaus Iohhanis a fost albit de dosar pe șest în septembrie 2014, a fost micșorată ca gravitate prin spectacolul mediatic de prost gust. Dosarul infracțiunilor comise de Klaus Iohannis în cazul însușirii bunurilor deținute de o organizație nazistă e prea important pentru a fi expediat în cadrul unui spectacol mediatic. Ar fi fost normal ca Liviu Dragnea să țină o conferință de presă extraordinară în care să ceară redeschiderea dosarului clasat pe șest de Cristian Lazăr și organizațiilor internaționale care monitorizează punerea la îndoială a Holocaustului să se pronunțe în legătură cu asumarea de către președintele României a moștenirii unei organizații naziste.

Chiar și în aceste condiții, Liviu Dragnea a atins un subiect sensibil pentru Klaus Iohannis. Divizia Presă a Noii Securităţi a sărit să-l apere pe moștenitorul Grupului Etnic German. Într-una din interminabilele sale cufureli la postul Tv dobîndit prin fals protejat de DNA, Cozmin Gușă a declarat că prin discuțiile despre dosar se reiau lucruri deja fumate. Postul fanion al Noii Securități, Digi Tv, a prezentat redeschiderea discuțiilor despre Dosarul Retrocedărilor cu un text dictat parcă de SRI:

„Acuzațiile lui Liviu Dragnea vin după ce o serie de politicieni, inclusiv Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă, și fostul ministru al Educației au încercat să acrediteze ideea că FDGR ar fi un urmaș al Grupului Etnic German și, prin urmare, să facă o legătură între Iohannis și naziști.
Aceste acuzații au fost criticate atît de comunitatea germană din România, cât și de politicieni din Germania.”

Redeschiderea dosarului ar fi mortală pentru Klaus Iohannis. Atunci în 2014, românii erau drogați de uriașa manipulare de vîrîre pe gît a pudelului lui Merkel. Acum, după patru ani de președinție împărțită între voiaje de lux cu consoarta și eliminarea adversarilor politici prin intermediul Procuraturii, Klaus Iohannis și-a pierdut imunitatea în ochii românilor. O deschidere a dezbaterii despre moștenirea nazistă a lui Klaus Iohannis ar convinge pe mulți că dincolo de scrînșetele cu penalii în persoana lui Klaus Iohannis se ascunde un ins rapace cînd e vorba de bani. Violența atacului la Liviu Dragnea explică preocuparea lui Klaus Iohannis față de redeschiderea dosarului. Așa cum arătam prin Operațiunea Cele două valize Liviu Dragnea a împins în derizoriu un subiect atît de grav precum cel al dosarului închis pe șest de Procuratură.
Dar chiar și în aceste condiții, Klaus Iohannis și-a ieșit din minți. Ce s-ar fi întîmplat dacă liderul PSD ar fi tratat subiectul cu toată seriozitatea?

N.B. Denise Rifai, nepoțica lui Cozmin Gușă de la Realitatea Tv, s-a grăbit să istorisească public cum s-a întîlnit ea într-un magazine de pantofi cu iubita lui Liviu Dragnea.
Slavă Domnului, că nu s-a întîlnit cu distinsa la WC-ul Gării! Ar fi trebuit să pună semnul Interzis persoanelor sub 18 ani!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 8 noiembrie 2018”

 • Gabi Roman, asta zic si eu…ca sunt 10 sau 100, e tot aia dpdv infractional. De ce sa sustin cifre neverificate , cand si alea acceptate de ¨impricinati¨, sunt suficiente.
  Pentru ca altfel, gasind in final o oaresce neconcordanta, hashtagii considera ca se anuleaza automat tot rationamentul si ca dreptatea e in partea ailalta.

 • Gabi Roman, inteleg apetitul tau pt efecte artistice dar, da-o-n ma-sa.. 16 miliarde de euro? Nu am gasit nimic pe net care sa confirme cifra, afirmatie singulara a unuia de la Anaf, de acum n-spe ani. Asa ca am lucrat cu materialul clientului, declaratia din 2017 a FDGR..
  Pe de alta parte, un imobil care produce 300.000/an are valoarea de piata pe la 2,5mil. Ar trebui sa fie cca 6400 de ASEMENA imobile, adica fo 160 media pe judet..NU EXISTA

  • Si hai, nu pune 2,5 mil, pretul pe care l-ar oferi un investitor pe baza de EBIDTA, pune 4 mil, sa ai randament 7%, si tot nu exista fizic atatea..

 • ALTE ÎNTREBĂRI :
  1. Cine-i TĂTICUŢUL ???
  2. Care-i legătura dintre Csolozs și ALDE ?
  3. Care-i rolul austriecilor, în repunerea pe
  TAPET a afacerii Microsoft ?
  Hai, să vă văd, … gușterilor !?!

 • nu trebuie sa fii pesedist sa vezi ce se intimpla in tara. Un „smecher”, agajeaza doua „lipitoare”de afis si ia cca 4 ani puscarie, iar un primar da jumatate de tara la altii si este presedinte.Se face mult scandal despre nu stiu ce „vila”, dar despre vilele celor din magistratura nimic. Sa nu uitam ca cele mai multe averi la ora actuala sunt in curtea procurorilor sa a unor judecatori pus salarii astronomice plus pensii ce pot salariza cca.3-4 salariati cinstiti.Nu e de mirare ca ne fug tinerii din tara.

 • Nick Cernat
  ¨Azi titanul îl atacă pe Iohannis cu dosarele! Corect!
  Tot azi, Dragnea îl atacă pe aceeași temă pe sas!
  Concluzia?…Titanul e pesedist¨
  Ba, Cernate, o fi Dragnea fan cristoiublog, la asta nu te-ai gandit..

 • Geo Matei, inteleg ca din cele 11 imobile retrocedate FDGR, niciuna nu a apartinut comunitatii evreiesti, dar de unde stii ca toate cele 136 imobile solicitate sunt in aceeasi situatie??
  Pentru ca actiunea imorala (nu vorbim aici de legalitate) e de ¨a cere¨ si nu de ¨a primi¨..

 • Geo Matei si Gabi Roman, ca sa nu va mai certati:
  ¨Cine stie ce intelegeri secrete face dl Dragnea cu evreii¨
  https://www.youtube.com/watch?v=N5yPm89YhdQ
  ¨Evreii¨ in cauza erau membrii guvernului israelian, in frunte cu prim-ministrul Netanyahu, pe care KWI ii acuza, la gramada cu Dragnea, de respectivele ¨intelegeri secrete¨.. Muuult mai grav decat sintagma ¨evreii aia¨

 • Lucrurile sunt clare. Numai Gabi Roman se luptă cu toți papagalii rezist. Felicitări, Gabi!

 • Am citit articolul istoricului Ioan Scurtu. Tot respectul, articolul este interesant, dar are si conotatii politice si aprecieri subiective care pot leza.

 • Manevra recenta a lui Tudorel a fost perversa in sensul bun al cuvantului. Aflat aparent pe urmele lui Lazar Tudorel a dezgropat de fapt dosarele si dovezile care vor face din KWI cel mai mare si mai periculos infractor din Romania. Extrem de periculos pt. ca are sprijin extern, sprijin securistic, sprijinul justitiei. Si spriijinul nociv al poporului,
  care vede in neamt mare scula pe bascula. Uitand ca si Adolf Hitler era tot neamt ca si tot Gestapoul sau.

 • corect, domilor vultur si ratiu, dar intrebarea ramine:de ce sa votez daca, un procuror amarit alege un prezident si acesta alege un procuror???

 • Daca fac spume Corbeanu si Matei,”gandul” maestrului doare tare ,rana-i deschisa si pierde sange,mediatic.

 • E o falsa teza ca romanii au fost manipulati in turul al doilea pentru a-l vota pe Iohannis. In realitate, serviciile s-au folosit de diversiunea votului din diaspora pentru a-i adauga peste 2 milioane de voturi lui Iohannis. La numaratoarea corecta, Ponta castigase prezidentialele, ca si Geoana in 2009.

  • STS a fost incepand din 2004 ”alegatorul” care a inclinat balanta votului in directia ”indicata”.In 2016 Opris a ”defectat” si a lasat procesul sa se desfasoare corect,asa au fost posibile victoriile zdrobitoare ale PSD-ALDE. Unde-i acum Opris ? Toarce linistit prin tarile calde .Statul paralel nu-l deranjeaza pentru ca ”valiza” lui Opris ii este fatala,iar Dragnea este multumit de corectitudinea votului,stanga fiind constant majoritara.

 • Se știe (pe surse, ce-i drept), cine-i denuntatorul lui Tăriceanu !!!
  SEBASTIAN VLADESCU !!!

 • Daca Romania avea justitie KWI ar fi avut 19 dosare penale prezentate la toate posturile TV…..Nu mai era azi nici primar nici presedinte…..KWI a facut abuz in serviciu de o mie de ori mai grav decat Dragnea.

 • Geo Matei, ¨vinovatul pentru retrocedari trebuie cautat in justitie¨, nu in primaria care nu s-a prezentat la proces si n-a facut niciun recurs.. Interesant!

 • Primarul KWI retrocedeaza catre FDG condus onorific de acelasi KWI bunuri in valoare de sute si mii de milioane de euro. Prin interpusi se face retrocedarea…………Justitia se face ca nu vede nimic, desi KWI era Dumnezeu in Sibiu………Aceeasi justitie il condamna pe Dragnea la ani de puscarie pt. ca , prin interpusi, da leafa de la Stat la doua chiulangioaice. In loc de ajutor de somaj…..Justitia nu are dovezi dar zice ca Dragnea era Dumnezeu la Alexandria….

 • Traim vremuri interesante. Nu e suficient ca au ajuns unii sa prefere securismul, pesedismului..acu´parca si nazismul e mai bun.

  • Altii prefera neomarxismul, sorosismul, basismul, neoliberalismul, anticrestinismul, progresismul. Macar pesedismul mai are accente nationaliste. Daca tragi linie, cele mari tunuri le-au tras aia de „dreapta”, nu aia de „stanga”. Despre cele doua factiuni ale FSN se poate spune ca PSD a luat-o la stanga, iar PDL in toate directiile. Interesant traseul partidei lui Petre Roman si Traian Basescu: de la socialism a trecut la liberalism. Idiotii nu inteleg ca lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Ca spui PSD, ca spui PNL, tot FSN se numeste!

 • A început CAMPANIA ELECTORALĂ !!!
  Tăriceanu deja s-a-nscris, PRIMUL, pe listă !!!

 • Pescuiti în ape tulburi, maestre.

 • Iohannis se va dezvalui ca unul din cei mai mari infractori din istoria Romaniei…..Dosare pentru fraude de sute de milioane de euro, complicitate cu justitia romana. Cea mai slaba veriga a Romaniei este justitia…

 • Se pare ca Ioan Luca Caragiale nu s-a gindit ca opera sa, se poate juca,dupa mai bine de o suta de ani cu atita suces.Asfel ordonanta pierduta, de Zoe( ministru justitiei), poate pune in asa dificultate pe mister Trahanache presedinte al tot felul de comisii si comitii. Tipatescu mare mahar(prefect) peste procurori incerca prin tot felul de manevre sa dejoace acuzele indreptate la Trahanache sau Zoe. In incercarea de salvare sare Catavencu(rise-cu valiza).Intrebarea este la cine este scrisoarea(ordonanta), care a facut un procuror general si un prezident. A doua intrebare eu ca cetatean turmentat cu cine votez, daca Dandanache este propus de la „centru”, pentru ce mai votez!!!

  • Iţi spun eu, cu cine ! Cu beraru’, din colţ !

  • Voteaza cu al cinstit, nu ala pe care il vezi prin intermediul paharului! Cum afli care e ala cinstit? Simplu! Roaga-te lui Dumnezeu sa te trezeasca din betie, ca sa mai vezi tulbure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *