Raed Arafat: România trimite în Turcia trei aeronave cu 60 de salvatori, patru câini antrenați pentru căutări după cutremur și șapte tone de echipamente

Gîndul de la miezul nopții

Crin Antonescu pune PSD noi condiții, aproape imposibil de îndeplinit 

Ocupat cu Emisiunea de la  TVRI de la 22 la 23 (de ce n-or fi retransmis-o și pe Tvr1, era doar vorba de Criza din Coaliția de guvernare?) n-am avut timp să comentez Hotărîrile  BPN al PNL. O fac acum, în viteză și la ora cînd somnoroasele păsărele eminesciene s-au adunat de mult pe la cuiburile ecolologiste:

 1. BPN s-a întrunit, la cererea lui crin Antonescu, ca să dea  liderului PNL un  Mandat ferm  în negocierile cu PSD pentru funcțiile lui Klaus Johannis. De reamintit  că această ședință a fost convocată de Crin Antonescu după apariția  unor bombăneli față de ceea ce se numea punerea la îndoială a USL de către intransigentul Crin Antonescu. Ar fi fost normal ca BPN să-i reconfirme, prin vot expres (duminică seara a fost o întîlnire informală)  doar rămînerea pe poziții în cazul Klaus Johannis.

Spre surprinderea mea, Hotărîrea BPN ridică miza urieșește. Nu numai că se cere PSD  respectarea deciziilor în cazul Klaus Johannis, dar, mai mult, sunt formulate noi condiții,  pe care partenerul trebuie să le îndeplinească: desființarea USD; retragerea Legii amnistiei ( pe care USD se pregătește s-o treacă prin Parlament); Reducerea CAS; neimpozitarea profitului reinvestit.

 1. Curios e faptul că, luni seara, la B1tv, Crin Antonescu n-a suflat o vorbă despre aceste noi condiții. Le ținea secrete? Au apărut ele pe parcursul ședinței?  De data  aceasta, nu mai sunt condiții anunțate de Crin Antonescu la un interviu tv, ci condiții trecute într-o Hotărîre a unui for conducător al PNL, votată cu 67 la 1! În orice moment, la negocierile cu PSD, Crin Antonescu poate  spune că e o Hotărîre a BPN și nu a lui, Hotărîre pe care trebuie s-o respecte.
 2. Ce vrea PNL prin aceste noi condiții, greu de îndeplinit de PSD fără a se face de rîs? Sunt trei ipoteze:

a)   Vrea să oblige PSD să scoată PNL de la Guvernare prin denunțarea Protocolului USL.

b)  Vrea doar să aibă de unde coborî la negocieri pentru a ajunge la impunerea lui Klaus Johannis?

c)   Vrea doar să arate că ruptura de PSD nu-și are temeiul în disputa pe posturi, ci în conflictul de Program?

Pînă în clipa în care scriu aici, PSD a dat un răspuns incolor și inodor prin declarația lui Victor Ponta că înființarea USD nu încalcă Protocolul USL.

Ar fi riscant pentru mine să caut dedesubturile deciziei stupefiante a BPN al PNL pînă nu văd reacția oficială a PSD.

De ce n-a reacționat PSD chiar din seara de marți? Se teme să nu provoace divorțul ? Sau pregătește o contralovitură? Dacă da, care e aceasta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de la miezul nopții”

 • Crin s-a adunat cu toata sleahta si le-a cerut: ia zice-ti voi cerinte pe care sa nu ni le poata indeplini Ponta ca eu le notez si i le spun chelnerului!

 • Ponta trimite mesaje prin telefonul lui Ciutacu…minunata relatia asta dintre politicieni si „jurnalisti”.

 • Er a champions legue pe tvr 1…mult mai interesant decat orice circ politic

 • Si aceasta coalitie da dovada de neseriozitate prin declaratiile si toata balacareala asta si toate acestea se resfrang in economie si in evolutia cursului valutar, in loc sa se certe pe probleme economice, sociale, financiare si de interes pt Romania si pt romani pe ei ii doare de curul lor ! Arza-i-ar focu primordial 🙂

 • Se ceartă derbedeii între ei ! Indiferent de rezultat populația ( ăsta nu-i popor ) nu câștiga nimic ! Eventual urmează o repoziționare a escrocilor !

 • E groasă! Părerea mea este că nu mai poate fi remiză.

 • De acum se joaca la rupere. Din aceasta criza nu se mai poate iesi decat cu un invingator clar si cu un invins categoric. Nu mai poate fi vorba de o impacare precum cele nenumarate din trecut ci de o cedare a unuia dintre parteneri sau de despartirea cu scandal. Pe zi ce trece situatia din USL escaladeaza. Iar o rezolvare pozitiva devine tot mai putin probabila.

 • PSD accepta mai putin ruptura de USD … 🙂

 • In mod normal, fiind vorba despre o decizie a BPN, nu poate cobori de capul lui stacheta la negocieri.

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog