Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 18

Sigur, unul dintre cei doi – Victor Ponta și Dan Șova – minte. Care dintre ei?

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a ținut azi o conferință de presă.
Ocupat pînă peste cap cu recuperarea timpului de scris pierdut din cauza Scandalului Mircea Băsescu, n-am urmărit manifestarea.
Am aflat despre ea de la Bogdan Iacob, redactorul șef al site-ului InPolitics, care nutrește bunăvoința de a nu mă lăsa să mor fără a ști ce se mai întîmplă pe tăpșanul nostru politic.
Premieră mondială! a zis el la telefon, ațîțat, ca orice jurnalist adevărat, de faptul senzațional, PSD a lansat candidatura in rem.
Mi-a explicat, apoi, că Dan Șova a anunțat că demisionează din importantul post de la Transporturi pentru a  intra în echipa de campanie a PSD pentru prezidențiale.

Bogdan Iacob observa, mai mult decît corect, că PSD nu și-a desemnat candidatul la Prezidențiale. De regulă, cu excepția Caraibelor, echipa de campanie e anunțată de către candidat.
Făcut curios, m-am dus la stenograma Conferinței. Zice Dan Șova:
Cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale vreau să vă anunţ intenţia mea de a mă retrage de la Ministerul Transporturilor şi de a ieşi din Guvernul României. Demisionez pentru a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Aceste alegeri sunt esenţiale pentru cum va arăta România în următorii 10 ani. Voi face tot ce pot pentru a aduce la Cotroceni un om tânăr, un camarad. Fac parte din generaţia de politicieni tineri care au curajul să se opună până la capăt lui Traian Băsescu. Cel mai important obiectiv este ca un candidat al PSD să câştige alegerile prezidenţiale. L-am informat pe premier, nu pot să mă aflu în acelaşi timp, în fruntea unui minister foarte dificl şi în avangarda unei campanii prezidenţiale. Mă voi dedica total acestul obiectiv fundamental: câştigarea alegerilor prezidenţiale. N-aş fi plecat de la Transporturi dacă nu am fi avut campanie electorală pentru nimic în lume.

Am mai spus că liderii PSD ne iau de proști.
Dan Șova anunță că va demisiona de la Transporturi, pentru că funcția de ministru ar fi incompatibilă cu cea de membru al echipei de campanie.
Numai că, potrivit lui Victor Ponta, PSD n-a stabilit încă numele candidatului la Președinție, nici măcar la nivel neoficial.
În aceste condiții, Dan Șova demisionează de la Transporturi pentru că l-ar fi convins pe premier că nu poate fi și ministru și membru al echipei. Iar premierul nu i-a zis, Dane, ești nebun! De unde și pînă unde tu membru al echipei de campanie cînd noi n-am hotărît nici cine va candida? Stai la locul tău, la minister!

Din două una:

  1. Sau Dan Șova o ia înaintea unei dări cu un șut în fund din Guvern, și-n acest caz minte;
  2. Sau PSD a decis nu numai candidatul, dar și echipa acestuia de campanie și Victor Ponta ne minte în față declarînd că nu s-a hotărît încă dacă va candida sau nu.

Dvs ce credeți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 18”

  • A doua varianta, in principal, si prima partial. Sova a fost catastrofal si ca ministru, insa este f.f. apropiat de Ponta si trebuie scos din acest „rahat” plin de bani pana la alegeri.

  • Domnule Ion Cristoiu! Am impresia ca pe partea dreapta a esicherului politic,toata lumea a luat-o razna.Ma refer la politicieni si la jurnalistii de la Realitatea TV. Din punctual meu de vedere,ramaneti singurul jurnalist lucid,mai ales in aceste zile.Reprezentantii PNL ii cer lui Traian Basescu demisia fara sa realizeze ca isi taie singuri craca de sub picioare.Nu a avut loc congresul partidului,nu s-a produs fuziunea,nu candidat comun.In atare conditii,Ponta o sa-I spulbere in alegeri.O alta tampenie care o repeat la nesfarsit jurnalistii,promptetristele s.a.m.d.:familia Presedintelui in sus,familia Presedintelui in jos. Fratele sau sora fac parte din familie atata timp cat sunt crescuti de parinti pana devin mature.Apoi,fiecare cu familia sa.DE UNDE STIM NOI CA BASESCU TRAIAN SI BASESCU MIRCEA SE AFLA IN RELATII BUNE? MAI MULT,DE CE SA NU PUTEM BANUII CA SE AFLA CHIAR IN REALTII PROASTE. Poate spre exemplu,fratele mai mic l-a invidiat intotdeauna pe fratele mai mare deoarece a avut o cariera mult mai reusita decat a sa.Pe rolurile instantelor civile,sunt milioane de procese intre frati surori s.a.m.d.,(in general legate de proprietate).Imaginati-va ca acei oameni nu-si mai vorbesc decat prin intermediul avocatilor si sunt capabili sa-si dea unii in capul altora pentru un nenorocit de pamant extravilan.Intreb din nou:de ce,in mediul public ultra-isterizat se pleaca de la premiza ca intre cei doi exista o relatie cordiala? Poate nici maca prieteni nu sunt.Probabil ca Traian Basescu a aflat ca familia lui M. Basescu intentioneaza sa-I boteze nepotul lui Bercea Mondialul.Poate ca l-o fi sunat sa-I spuna ca nu e in regula iar ala I-o fi raspuns…”ia mai du-te dracu,eu ti-am recomndat pe cine sa botezi si pe cine nu?” Repetarea la nesfarsit a sintagmei ”familia basescu” reprezinta cea mai ticaloasa manipulare.De la antenna 3 si postul lui Ghita nu am pretentii dar de la ceilalti….

  • sa nu uit,ce ziceti:Vio preș(dă ţară), Danuţ preș (dă partid),eeee?avem de ce ne sterge pe picioare,nu?

  • cine se aseamănă se adună ;un plagiator(parvenit pe cai ilicite deci),impreuna cu un alt strălucit „terminator” al dreptului,străluciti in munca lor până la inscaunarea intr-o functie pe merite politice(politica fiind o…),s-au dovedit a fi maestrii explicatiilor alambicat-bolmojite,care le conferă titlul de aburitori de doi bani, care de aceasta data nu e plagiat,camarazii astia doi,dovedind cu varf si indesat ca sunt doctoranzi in spetă

  • …se apropie DNA…tiptil-tiptil… 10.000.000 de euro… Gruia Stoica… :))

  • maestre, e greu de raspuns, foarte greu .În sport sunt statistici de zeci de ani, aștia doi nu pot fi cuantificați . Poate calculatoarele viitorului….

  • mint amandoi 🙂

  • Au inventat un mod „elegant” de a da afara un ministru.Premierul plecat ( ca intotdeauna cand se fac miscari ciudate ) ,scandal cu Bercea, acrivitatea la Min. Transporturilor zero barat pe toate planurile,marile proiecte au murit subit ,fonduri europene zero,management privat scos,master planul neterminat nici acum……deci trebuia schimbat urgent ,fara tam tam asa pe sest cum sunt facute toate lucrurile in PSD….cu iuteala de mana si nebagare de seama….

  • Cred ca in acest caz ambele premise sunt adevarate. Danut baiatu’ mamii trebuia dat afara de la Transporturi unde si-a aratat adevarata competenta, una echivalenta cu a unora ca Berceanu, Orban, Gheorghe Dobre sau Silaghi. Nu a fost in stare sa demareze niciun proiect nou de autostrada care sa fie finantat din bani europeni. Si nici macar sa le finalizeze la termen pe cele antamate de madam Boagiu. Epocala e falimentul firmei care construia unul din tronsoanele Nadlac-Arad cand executase 97% din lucrari. Plus fantasmagoriile perorate despre autostrazi intre Brasov si Bacau sau de la Bucuresti spre Alexandria, catre Bombonica lui Dragnea, trasee care nu se afla situate pe niciunul din coridoarele de transport europene si care nu vor fi finantate niciodata cu bani comunitari de catre Bruxelles. De asemeni e clar de mult ca Dottore Viorel va fi candidatul PSD la prezidentiale. Codirea lui, precum a fetei mari la maritis, deruteaza doar imbecilii. Asa ca, pentru a nu-l umili pe Danut, i-a promis ca-i da un loc in echipa lui de campanie. Bineinteles ca nu unul major avand in vedere ce incompetent e si pe deasupra si un imbecil fudul. Ci unul de maimutzoi de decor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *