Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de luni

De la Mineriada lui Ion Iliescu din iunie 1990 la Mineriada lui Victor Ponta din august 2014

Asemănarea surprinsă de mine – într-un text anterior – între Procesul lui Dan Voiculescu și Procesele lui Pablo Escobar, șeful Cartelului Medelin al drogurilor a părut unora exagerată. Evoluția ulterioară a evenimentelor (scrisesem înainte de a se ști sentința) n-au făcut decît să mă confirme.
Nu numai pentru că Dan Voiculescu a fost și el un fel de șef de cartel al drogurilor, al Drogurilor mediatice însă, dar și pentru că atacurile împotriva sentinței, venite nu numai de la armata de slugi a Coruptului, dar și de la lideri ai Partidului de guvernămînt, puteau avea loc doar în Columbia lui Pablo Escobar. Doar în această țară a Americii Latine, sursă de inspirație pentru geniul marquezian, împotriva unei sentințe judecătorești prin care un mare Corupt a fost condamnat, un post de televiziune își poate permite să inițieze un protest neautorizat fără ca instituțiile statului, însărcinate cu apărarea Justiției, să ia atitudine.

CNA-ul PSD-izat n-a avut nici o reacție la campania dusă de Antena 3 împotriva Sentinței, la incitarea populației împotriva DNA.
Jandarmeria română a scos limba la jurnaliștii care au atras atenția că mitingul era neautorizat, că presa independentă a fost victima protestatarilor agresivi.
Numai într-o țară precum Columbia, cu o clasă politică aflată la cheremul Penalilor, Opoziția nu scoate nici măcar un scîncet la tot ce s-a întîmplat duminică în București.
Asta ar fi raportarea mitingului de duminică la realitățile din alte zone ale Lumii, cu state slabe, roase de corupție, în care judecătorii cinstiți cînd nu sunt împușcați, sunt linșați mediatic, cu instituții care nu reacționează la provocările Penalilor, pentru că șefii lor au fost numiți în funcții chiar de Penali.

Raportate la realitățile postdecembriste românești, întîmplările de duminică sunt varianta din 2014 a mineriadei din 1990. Desigur, în fața Palatului Cotroceni n-au fost mineri înarmați cu bîte, ci pensionari înarmați cu înjurături. Agresivitatea, turmentația, obscuritatea protestatarilor erau însă ale minerilor din 1990.
N-au devastat Bucureștiul, pentru că, repet, n-aveau puterea fizică s-o facă, dar dacă ar fi avut mulți ziariști independenți, mulți intelectuali ar fi luat picioare-n fund ca reportera de la B1 Tv.

Ca și în cazul mineriadei din 1990:

 1. Descinderea pensionarilor în fața Palatului Cotroceni a fost rezultatul unei manipulări ordinare din partea unei televiziuni a Puterii. În 1990, minerii au venit la București, după ce TVR-ul aflat în serviciul Puterii FSN-iste a prezentat evenimentele din 13 iunie drept o rebeliune legionară. Acum o televiziune aflată  în serviciul Puterii PSD-iste a manipulat prezentînd confiscarea unei părți a averii Patronului drept consfiscarea postului tv;
 2. Mineriada din iunie 1990 a avut un lider cu  manifestări de starletă: Miron Cosma. Mineriada din august 2014 are și ea un lider. O starletă: Mihai Gâdea;
 3. Mineriada din iunie 1990 a fost posibilă pe fondul campaniei duse de Ion Iliescu, de liderii FSN, împotriva celor care militau pentru un stat de drept în România. Mineriada din august 2014 a fost posibilă pe fondul campaniei duse de nepoțelul politic al lui Ion Iliescu – Victor Ponta – împotriva Justiției, împotriva statului de drept.

Luările de poziție ale jurnaliștilor indepedenți fac marea greșeală de a pune totul pe seama celor de la Antena 3.
Să fim serioși!
În spatele mineriadei din august 2014 se află Victor Ponta.

Victor Ponta e cel care a lansat diversiunea cu închiderea Antenei 3 ca urmare a sentinței împotriva lui Dan Voiculescu.
Victor Ponta a dat cuvînt de ordine liderilor PSD să atace la Antena 3 sentința Curții de Apel și, mai apoi, să participe la mineriada împotriva Justiției.
Victor Ponta a dat ordine ca Jandarmeria să nu intervină, deși mitingul nu era autorizat.
Victor Ponta a lucrat mînă-n mînă cu Mihai Gâdea, așa cum Ion Iliescu a lucrat cu Miron Cozma, pentru ca sentința dată lui Dan Voiculescu să fie pretextul unei noi acțiuni de campanie electorală în favoarea Penalilor din România.

Că Victor Ponta se află în spatele mineriadei din august 2014, pe care nu și-o asumă, desigur, așa cum nici Ion Iliescu nu și-a asumat-o pe cea din iunie 1990, nu mă miră.
Victor Ponta e candidatul Penalilor din PSD.
Pentru a putea jefui țara fără spaima de DNA, Penalii din PSD vor să-l facă pe Victor Ponta președintele României.
Și de la candidatul Penalilor la ce altceva te poți aștepta decît să pună la îndoială campania anticorupție.

Mă miră, mă uluiește însă lipsa de reacție a Opoziției din România față de această mineriadă împotriva Justiției.
Să nu-și dea seama liderii Opoziției că bătălia pentru prezidențiale e în 2014 altceva decît o bătălie electorală?
Că e bătălia dusă de Penalii din PSD pentru a-și impune la Cotroceni marioneta lor – Victor Ponta?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Gîndul de luni”

 • dar de procesul lui besescul de ce nu graiesti nimic ! In urmatoarea postare sa ne spui in baza caror articole din Constitutie besescul este superimun si daca nu ce trebuie sa pateasca cei care ‘ favorizeaza infractorul ‘?

 • asta e maestre ! bine spus, bine gandit,….trebuie insa srtigat in gura mare ! ps.,care poate fi (din nou) reactia occidentului (?!),pps., ce cautau ipochimenii la cotroceni si nu in alta parte…

 • Din nou primiti nota 10 din partea mea. Am lecturat si articolul de astazi al domnului CTP si va spun sincer ca va admir pe amandoi! De asemenea ziaristi are nevoie Romania pentru a se insanatosi,de asemenea luari de pozitie ferme!

 • …cred ca va voi acuza de …”plagiat” domnule Cristoiu…eu am facut aceasta comparatie cu mineriada inca din data de 10 august orele 19.20.21 pe Realitatea si A3…sau poate gandim la fel?!….si am fost injurata din plin…
  …Sara Rain a adăugat un comentariu la fotografia DCnews.
  Ioan Ghișe, la Cotroceni. CULISE de la plimbarea pentru Antena 3 http://dcnews.ro/450826
  O Mineriadă mai modernă a urmaşilor lui Iliescu: 10 august 2014, Antena3 a scos, Poporu PSD-ist la o plimbare Violenta contra poporului roman…asta am vazut.
  ..Sara Rain a scris în cronologia Antena 3 Romania.
  Mineriada anului 2014 declansata de Antena3: propaganda de URĂ impotriva semenului tau care vrea dreptate si nu are nici un interes sa apere averea lui SSvoiculescu. Mircica= Minerul anului 2014…incitator la URĂ, desbinare si salvatorul averilor obtinute in mod FRAUDULOS!!!! RUŞINEEEE sa va fie ati ajuns sa aparati averea HOTILOR care ne-au furat ani de-a randul…RUŞINEEEE!!!!
  Sara Rain a scris în cronologia Realitatea Zilei cu Eli Roman.
  Mineriada anului 2014 declansata de Antena3: propaganda de URĂ impotriva semenului tau care vrea dreptate si nu are nici un interes sa apere averea lui SSvoiculescu. Mircica= Minerul anului 2014…incitator la URĂ, desbinare si salvatorul averilor obtinute in mod FRAUDULOS!!!! RUŞINEEEE sa va fie ati ajuns sa aparati averea HOTILOR care ne-au furat ani de-a randul…RUŞINEEEE!!!!

 • nu are cum sa ia CNA-ul vre-o masura atata timp cat insasi fufa inscaunata sa conduca aceasta institutie da cu subsemnatul pe la DNA,ba cred ca asta este o masura de ai incuraja stiind ca pt. caricaturile varanului nu exista vre-o lege a audiovizualului.

 • Isi dau seama maestre, dar sunt pe blat. In toamna se reface USL-ul. NU-l mai plangeti pe CRin, ca si el facea acelasi lucru. Tineti minte cum il criticati ca nu e dur cu guvernul POnta in campania din primavara. Toti sunt pe blat.

 • Vorbești de cartelul drogului din columbia da de clanurile din România nimic.

 • In calitate de cetatean al acestei tari cer urgent Demisia CNA .

 • Domnule Cristoiu,suntem de rasul curcilor cum un barbat sa bata o jurnalista,ne,am intors in 9o,unde au fost jandarmii,politia am vazut la tv.ce au facut nimic,au agresat fata de la b1,realitatea,pana si una de la rtv.in ce tara traim

 • Poate ca situatia asta convine si opozitiei. Ce, opozitia nu are si ea coruptii ei? Ce, ei n-ar putea sa fure linistiti (farimiturile ce le lasa psd-ul ca sa taca din gura) fara a le sufla in ceafa DNA? In plus, daca iese ponta, la o adica, poate sa dea vina pe el pentru situatia dezastruoasa care va fi. Culmea, chiar lui TB ii convine sa iasa ponta pentru reabilitarea lui politica in viitor si pentru cresterea pmp. Raspunsul poate-l vom avea chiar azi, cind va fi desemnat marele candidat al dreptei. Daca-l vor alege pe iohannis, ceea ce e este de asteptat (bazat pe sondajele umflate cu pompa artificial), eu consider ca va fi un mare blat politic.

 • Babalacii aia spalati si pastrati curati pe creier de catre varaneii de la Haznale ce au agresat jurnalisti sub gardurile Cotrocenilor erau aia care in 1990 afisau pancarte cu „IMGB face ordine!” si aia care aplaudau brutele scoase din caverne inarmate cu bate si tarnacoape, conduse de actualul analist tv de astazi a vietii din parnaie, fostul Luceafar al Huilei, Miron Cozma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *