Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce n-a intervenit America pentru ca Teroriștii ISIS să nu mai obțină 2 milioane de dolari zilnic din exportul de petrol în Turcia?!

Despre cartea Lorettei Napoleoni, „The Islamist Phoenix: The Islamic State and the Redrawing of the Middle Est”, tipărită în 2014, la Seven Stories Press, New York, tradusă la noi de Corint în 2015, sub titlul ISIS. Califatul terorii, am mai scris.

La un moment dat, Loretta Napoleoni ţine să atragă atenţia asupra unui adevăr care explică într-un fel buna administrare a Califatului de către ISIS:
„Desigur, spre deosebire de talibani sau al-Qaida, Statul Islamic administrează un buget imens, generat în parte de anexarea unor bunuri productive cum ar fi cîmpurile petroliere şi centralele electrice de pe teritoriul Siriei. Conform Wall Street Journal, numai exportul de petrol generează 2 milioane de dolari pe zi. Pe lîngă aceşti bani, pe teritoriul pe care-l controlează impune taxe pe afaceri, dar şi pe vînzarea de arme, alte piese de echipament militar şi bunuri de larg consum, multe aduse pe probabilele rute de contrabandă care trec graniţele Siriei dinspre Turcia şi Irak. Excepţionalul «spirit antreprenorial» al acestei organizaţii în comparaţie nu doar cu talibanii, ci şi cu celelalte grupări armate, a fost confirmat de curînd de descoperirea accidentală a «bugetului său anual». Consemnînd în detaliu toate veniturile şi cheltuielile, pînă la înregistrarea costurilor fiecărei misiuni sinucigaşe şi alcătuit conform celor mai sofisticate exigenţe contabile, raportul cuprinde ceea ce un cititor ar putea confunda fără probleme cu bugetul unei companii mulținaţionale legale şi înfloritoare”.

Cînd am citit aceste rînduri, m-am întrebat și eu, ca toată lumea de altfel, unde și cum exportă ISIS petrolul exploatat pe imensul teritoriu cucerit în Irak și Siria.
La conferința de presă de la Moscova ținută împreună cu Francois Hollande, Vladimir Putin a dezvăluit sutelor de ziariști din sală, adevăratul motiv al doborîrii avionului rus de către Turcia.
Avionul fotografia coloanele de mașini ale ISIS, lungi de kilometri, care duceau petrol în Turcia.
Asta explică nu numai doborîrea avionului, dar și prezența avioanelor rusești la granița cu Turcia, deasupra unei zone din Siria controlate de Turcia.

Dezvăluirea a fost reluată la Conferința de presă de la Paris de luni, 30 noiembrie 2015.
Din cîte se vede, înaintea lui Vladimir Putin, Loretta Napoleoni desemnează Turcia drept țară către care merge petrolul din care Teroriștii scot zilnic 2 milioane de dolari.
Dar chiar și fără această dezvăluire a președintelui rus, întrebarea unde exportă ISIS petrolul și, mai ales, de unde cumpără arme, era la mintea cocoșului.
Petrol de 2 milioane de dolari zilnic nu poate fi vîndut cu găleata.
E de presupus existența unei rețele care merge pînă în Turcia, unde petrolul e luat și plătit.E greu de crezut că Erdogan nu știe despre acest comerț cu petrol făcut de Turcia la granița cu Siria.
Cum e greu de crezut că CIA nu știa de existența exportului de petrol ISIS în Turcia.

Uriașul buget al ISIS explică supraviețuirea Califatului, dar și atentatele teroriste din Europa.
O țară care cumpără petrol într-o asemenea cantitate de la Teroriști e complicea Teroriștilor.
Lichidarea ISIS e simplă.
Nu e nevoie de atacuri aeriene, de Coaliții militare planetare.
E suficient să li taie teroriștilor sursa de bani din exportul de petrol.
Din acest punct de vedere, e suficient ca America să oblige Turcia să nu mai ia petrol de la ISIS.
De ce n-a făcut-o?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „De ce n-a intervenit America pentru ca Teroriștii ISIS să nu mai obțină 2 milioane de dolari zilnic din exportul de petrol în Turcia?!”

  • Are ea (America )socotelile ei ca de altfel toate razboaiele pentru petrol ,pentru testarea armamentului le-a purtat.E adevarat ca prin majoritatea locurilor in care si-a bagat coada a lasat buna stare!Rusia,cu siguranta,doar bunstare n-ar fi adus!!

  • Nu înțeleg de ce de câteva zile nu mai pot da link spre domnul Ion Cristoiu! Aici văd că a mers. Ciudat!

  • =populatia se obisnuieste treptat-treptat cu SCHIMBAREA===se face TRANSFERUL informational catre NOUA ZI NATIONALA care va fi 8 MARTIE in ROMANIA ELIBERATA=ADIO Republica atee Romania=SUCCESE ROMANIEI ca MONARHIE a Lui Mashiah=Mesia=Mahdi===DRAPELUL ELIBERARII=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1680801665487984&set=p.1680801665487984&type=1&theater <3 1 11.,,,va fi 8 MARTIE pentru ca deja MASONERIA FEMININA,la nivel Mondial a negociat deja NOUL DRAPEL al ROMANIEI CE SE ELIBEREAZA,,,avem Masoane SUPERBE care isi IUBESC TARA SI POPORUL===SUCCESE^^^ <3

    • =populatia se obisnuieste treptat-treptat cu SCHIMBAREA===se face TRANSFERUL informational catre NOUA ZI NATIONALA care va fi 8 MARTIE in ROMANIA ELIBERATA=ADIO Republica atee Romania=SUCCESE ROMANIEI ca MONARHIE a Lui Mashiah=Mesia=Mahdi===DRAPELUL ELIBERARII=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1680801665487984&set=p.1680801665487984&type=1&theater <3 1 11.,,,va fi 8 MARTIE pentru ca deja MASONERIA FEMININA,la nivel Mondial a negociat deja NOUL DRAPEL al ROMANIEI CE SE ELIBEREAZA,,,avem Masoane SUPERBE care isi IUBESC TARA SI POPORUL===SUCCESE^^^ <3

    • 8 MARTIE=ZIUA NATIONALA A ROMANIEI===LA MULTI ANI,ROMANIA!!! <3 multumim MASONERIEI AUTENTICE pentru VIITORUL DRAPEL AL ROMANIEI CARE SE ELIBEREAZA devenind MONARHIA LUI DUMNEZEU <3 https://www.facebook.com/348498295179919/photos/a.381834031846345.102995.348498295179919/1091977644165310/?type=3&theater <3 1 11.M.A.U.=DUMNEZEU CU NOI!!! <3 multumim MLFR pentru ca o pregateste specific pe ALINA BEATRICE ca REGINA♔ <3

  • Marile puteri (și nu numai ele) își urmăresc doar interesele – morala e exclusă din acțiunile lor. Noi, în schimb, dăm dovadă de o perseverență maximă în slujirea intereselor străine de România… Poate că, azi, urarea de „La mulți ani!” ar trebui să aibă și acest înțeles: românii, dar mai ales conducătorii lor, să facă lucruri pentru binele ȚĂRII. Mulți ani, adică întotdeauna.

  • Maestre daca vom vrea sa stim cine este in spatele teroristilor, trebuie sa ne intrebam a cui serviciu au fost agenti Sadam Huseim Milosevici si Osama ben Laden. Si vom afla totul.

  • din nou , ca in alte multe actiuni din lume petrolul este cel care face legea si banul ! de la crearea OPEC-ului incepand …

  • Nu cred ca la americani salata germana cu garnitura frantuzeasca, servita pe platou rusesc a fost foarte bine primita. Ca atare US le-a pus europenilor tacamurile in mana si i-a invitat s-o digere singuri: Descurcati-va! Ce s-a intamplat se vede: A iesit la iveala degringolada si neputinta UE in situatii limita. Europenii, incapabili sa se mobilizeze, sa cante aceeasi melodie, au ajuns pe bune la mana Moscovei si daca punem in balanta si preconizatul rfeferendum britanic pe tema uniunii, tare mi-e teama ca occidentul, pana la primavara vor canta „in genunchi ma intorc la tine” in fata Casei Albe.

  • Suniți… salvăm…

  • Si cum ati tras concluzia ca tot petrolul de contrabanda , de 2 milioane de dolari pe zi, pleaca in Turcia? Pentru ca Asa a spus Putin?

  • Buna seara, Maestre!… dupa o pauză… de ceva timp – în care v-am citit „în surdină” postarile, mai degrabă, „compilațiile”!!!…. și vă întreb – onest – pentru a 2-a oară- când veți începe să puneți punctul pe „i” ?
    (….)
    – Oare… când, din când în când, nu veți mai….”compila” la rându-i..!!

    – Oare …. când, deja, vă veți, fi da seama odată că „am început să..”vă citim”…?!

  • Bun. Insa traim intr-o lume in care fiecare e cu interesele lui.

  • Toata planeta este condusa de o mana de mafioti care se joaca cu vietile noastre asa cum vor ei, popoarele pentru ei sunt doar niste sclave care lucreaza pentru ei iar cand ei hotarasc ca trebuie sa murim vom muri , planurile sunt deja facute asa ca DUMNEZEU SA APERE ROMANIA !

  • Toata planeta este condusa de o mana de mafioti care se joaca cu vietile noastre asa cum vor ei, popoarele pentru ei sunt doar niste sclave care lucreaza pentru ei iar cand ei hotarasc ca trebuie sa murim vom muri , planurile sunt deja facute asa ca DUMNEZEU SA APERE ROMANIA !

  • D-le Cristoiu, prețul petrolului poate fi manipulat mult mai ușor când nu negociezi cu un stat, ci cu o entitate teroristă, astfel se crează un surplus pe piață și în felul acesta lovești în economia rușilor. Suntem naivi dacă credem că o coaliție de state nu poate să învingă a adunătură de fanaticii și să facă ordine în regiune, dar în acest fel prețul barilului ar fi altul și probabil V.V. Putin ar fi la granița României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *