Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Gîndul de marți, 12 iulie 2016

Incredibil! Revoltător! „Borfașii” din Congresul american au îndrăznit să-l convoace la o audiere publică pe Directorul FBI (Codruța Kovesi a lor)

Joi, 7 iulie 2016, spre seară, am urmărit, ţintuit în fotoliu de voluptatea curiozităţii satisfăcute, la un post tv de ştiri, unul dintre cele mai pasionante spectacole mediatice pe care le-am văzut eu în anii din urmă.
Nu, nu e vorba de spectacolul sforţării supraomeneşti a lui Klaus Iohannis de a citi cu intonaţii aruncate la întîmplare un text scris de alţii.
Nu, nu e vorba de spectacolul ciondănelilor dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta în chestiunea cine va fi premier la toamnă din partea PSD, ciondăneli uşor de pus sub semnul învăţăturii cu blana ursului din pădure.
Nu, nu e vorba de spectacolul textelor de grădiniță făcute publice de Alina Gorgiu, Parașatuta lui Klaus Iohannis.
Nu e vorba de un astfel de spectacol, deoarece postul de ştiri nu era nimeni altul decît CNN.

Prestigiosul post cu audienţă planetară (nu era singurul, toate marile posturi tv americane în frunte cu Fox News au făcut la fel) transmitea în direct din Congresul american audierea directorului FBI de către House Oversight and Government Reform Committee, cel mai puternic Comitet din Camera Reprezentanților a SUA, în legătură cu decizia FBI de a nu recomanda deschiderea unei anchete penale împotriva lui Hilary Clinton în chestiunea emailurilor secret de stat date de ea pe e-mailul personal cînd era şefa diplomaţiei americane.

Pe parcursul audierii, directorul FBI a declarat:
„Although we did not find clear evidence that Secretary Clinton or her colleagues intended to violate laws governing the handling of classified information, there is evidence that they were extremely careless in their handling of very sensitive, highly classified information” (Deși nu am găsit nici o probă clară că Secretarul Clinton sau colegii ei au intenționat să încalce legea care reglementează mînuirea unor informații clasificate, este evident că ei au fost extrem de neglijenți în mînuirea unor informații înalt clasificate și foarte senzitive).

Timp de ore, şeful FBI a fost bombardat cu întrebări precise de către congresmeni, multe întrebări încheindu-se cu E adevărat sau fals?
Încheiere nu întîmplătoare, deoarece, prins cu o afirmaţie falsă, directorul FBI, dat fiind că vorbea sub jurămînt, risca ani grei de închisoare.
Printre altele, şeful FBI a susținut că, deși Hillary Clinton a fost de o mare neglijenţă, ea nu poate fi anchetată penal, deoarece:
„We don’t want to put people in jail unless we prove that they knew they were doing something they shouldn’t do.” (Noi nu vrem să trimitem oameni la închisoare fără a avea dovezi că ei știau că ceea ce făceau nu trebuia să facă)

E lesne de văzut că în limbajul Binomului SRI-DNA Hilary Clinton comisese un abuz în serviciu. Şi avînd în vedere că mai e şi femeie, Codruţa Kovesi ar fi arestat-o pe loc, în timp ce umplătorii oalei ei de noapte, gen procurorul Uncheşelu, ar fi dat Diviziei Presă să publice e-mailuri dintre cele mai compromiţătoare.

În cazul Hillary Clinton afacerea s-a complicat în mai 2016 cînd hackerul român Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazar, a declarat pentru Fox News și NBC News că în mai multe rânduri ar fi spart serverul lui Hilarry și i-a găsit multe secrete care ţin de siguranţa naţională.
Devenea limpede că fie și din neglijență candidata Democraților pusese în pericol siguranța națională.
Directorul FBI a declarat în Congres, sub jurămînt, că românul nostru a minţit.
Rep Farenthold: Puteți confirma faptul că Guccifer nu a avut niciodată niciodată acces la serverul secretarei Clinton?
James Comey: Da, el a recunoscut că a fost o minciună.

Avem temeiuri să-l credem pe directorul FBI, pentru că nu ar fi putut să mintă sub jurămînt.
Pînă la urmă, adevărul, în America, se află.
Iar pe directorul FBI, dracu l-a fi luat pentru mințirea Congresului!
Aşadar, un român a fost cît pe-aci s-o scoată din cursă pe Hillary Clinton.
Să mai spună cineva că noi, românii, nu sîntem ăi mai tari din lume!
Problema e – vorba cuiva, cine l-a pus pe român să mintă și în schimbul a ce a fost el de acord să mintă.

Audierea s-a transmis în direct.
Înainte de convocarea sa, directorul FBI nu s-a dus la Digi 24, cea mai mare unitate militară din media de la noi, pentru a-i face praf şi pulbere pe congresmeni, pentru a-i acuza că atacă independența Justiției, că pun la îndoială lupta împotriva corupției, despre care ne vorbește și ambasadorul american și Klaus Iohannis, imitîndu-l papagalicește, și mai ales, că ar trebui ca CSM să se autosesizeze.
E şi normal.
Audierea a avut loc în America şi nu în România.

La vestea că va fi convocat Directorul FBI în faţa congresului, ofiţerii acoperiţi din presa americană nu s-au sborşit la Congres făcîndu-l „adunătură de borfaşi”.
Ei nu s-au adresat ambasadorului României la Washington, pentru a-i cere părerea despre acest revoltător atac la Justiția americană și pentru a-i publica apoi părerea critică despre acțiunea Congresului pe primele pagini sub titluri precum Ambasadorul român la Washington pune la punct Congresul american!

Mult mai important din toate mi se pare însă această chestiune:
Vedeţi dvs. Comisia SRI din Parlamentul României convocînd vreun ştab de la SRI într-o audiere transmisă în direct de toate posturile noastre de ştiri?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 12 iulie 2016”

 • CUM TREBUIE SA-I OPRIM SA NU AJUNG SA PUNE IN PRACTICA UNUI PLAN DIABOLIC Iata una din texte cu care i -am oprit sa pune in practica unui plan diabolic Puteti gasi acest text publicat si la Ambasadele Germania ,Austria , Franta ,Olanda ,Italia, Suedia MULŢUMIRI AMBASADELOR STATELE UNITE ŞI GERMANIA

  Sunt Alberto Rodrigues, cercetător în ştiinţele economice şi digitale ,autor al unor lucrări “How countries can valorize their 3 magic Ts ( Tourism ,Talent Tradition ) get billions and creates millions jobs” care va fi publicată în curând .

  Doresc pe această cale să mulţumesc amabasadelor Statele Unite şi Germania pentru următoarele lucruri .După ce mi s-a permis să public două documente pe platformele digitale ale instituţiilor lor am determinat Guvernul României să oprească o măsură abuzivă pe care dorea să o adopte şi care afectează în mod grav intereselor României şi a poporului său.

  Oprirea unei astfel de măsuri a fost anunţat chiar de către Guvernul României la data de 29 Iunie.

  Întrucât acest lucru s-a intamplat după 5 zile în care am demonstrat în ce fel o astfel de măsură afectează economia şi zecile de mii de companii doresc să mulţumesc Ambasadelor SUA şi Germania întrucât mi s-au permis să fie publicate documente care demonstrau Guvernului României ca astfel de măsură era abuzivă

  În acest document cu permisiunea dumneavoastră vă reamintesc faptul că în continutul respectiv demonstram printre altele :
  • Felul în care UE favorizează o mână de companii de tip monopoliste care controlează resurse precum Gazul , Apa , curentul ,benzina şi aduc prejudicii altor firme de zeci de milioane
  • Un adevăr trist este acesta deoarece peste 125 de milioane de cetăţeni din UE trăiesc în sărăcie

  Din cauza aceasta după ce plătesc sumele exagerat de mari pentru Gaz , Benzină ,Aă ,Curent ,rămân fără suficienţi bani ca să mai poată cumpăra ceea ce au nevoie Intrucat dupa ce astfel de companii saraceste populatie statele iresponsabile le mai baga mana adanc in buzunarele si ii scot si ultimi bani de paini sub forma de taxe si impozit ,avem de a face cu o UE saraca si cu o rata a consumului relativ scazuta

  Din cauza aceasta zeci de milioane de alte companii din UE ,nu poate vinde cum ar trebuie şi ca o consecinţă negativă nu poate oferi salarii mai bune şi nici să creeze noi locuri de muncă. Din aceste motive investitorii strategi pleacă sau ocolesc diverse ţări ai UE deoarece nu pot investi în ţările unde rata consumului este relativ scăzut .

  • Din cauza acesta şi alte probleme există un parametru care arată de o manieră clară că lucrurile nu stau tocmai bine. In altă ordine de idei o astfel de politică descurajează consumul şi aduce prejudicii până la vârful economiei. Acest lucru poate fi văzut cu ochiul liber. Ca de exemplu, în perioada 2014 -2015 in Franţa peste 630 000 de persoane au pierdut statut de milionari iar Germania 392 000. Acest lucru se întâmplă şi din cauza că UE adoptă un model economic care avantajeaza câteva firme monopoliste şi descurajează consumul. La polul opus, Statele Unite aplică un model economic care permite cetăţenilor săi să rămână cu cât mai mulţi bani în buzunare şi în felul acesta să contribuie la creşterea consumului. De aceea cât şi alte motive peste 70% din PIB-ul SUA este generat de către consum.

  În acest context sunt gata oricând să demonstrez în calitate de cercetător în ştiinţe economice şi digitale că dacă se vor scădea în România preţurile cu peste 70% la Gaz ,benzină , Apă ,curent etc zeci de mii de companii din România vor ajunge să vândă mai mult ceea ce înseamnă să creeze mai multe locuri de muncă şi să contribuie cu mai multe taxe la buget,si in acelasi timp să facă investiţii care înseamnă să dezvolte afaceri şi să creeze şi alte locuri de muncă.

  Scăderea cu peste 70% a preţurilor la Gaz ,benzină ,Apă ,curent este posibilă. În cele ce urmează vă voi arăta şi de ce .Dacă cetăţenii germani, austrieci , francezi , italieni la un salariul de 3-4 mii de euro pot plăti mai puţin de 2 euro pentru un litru de benzină, un român cu un salari de 3-4 sute de euro ar trebui să platească de 9- 10 ori mai puţin. Din păcate, fiecare român plăteâşte în valoare relativă mult mai mare şi mai scumpă pentru un metru cub de gaz , un litru de benzină , un metro cub de apă , un kilowat de energie electrică etc iar acest lucru nu este corect deoarece cetăţenii UE trebuie sa aibă aceleaşi drepturi. Acest lucru înseamnă automat ca să aibe şi aceleaşi condiţii de a suporta costurile .Nu este corect ca membrii ai aceleiaşi comunităţi să aibe condiţii diferite de a suporta costurile, deoarece în felul acesta se creează premiza ca unii să trăiască chinuiţi şi alţii nu!
  Din aceste motive într-un moment în care cetăţenii Marii Britanii au tras un semnal de alarmă asupra anumitor nedreptăţi care se întâmplă în UE ,trebuie analizat cu atenţie şi aceste aspecte ce sunt semnalate de către cei bine intenţionaţi. Până atunci trebuie ţinut cont de faptul că una din măsurile de a stimula creşterea consumului şi dinamizarea economiei în România şi UE în general este de a reduce preţurile la gaz , benzină , Apă ,curent . Aşa cum am spus pot oricând să demontrez că o scădere de peste 70% în România ajută la dinamizarea economiei ,creşterea salariilor ,a veniturilor ,a bugetului ,crearea de locuri de muncă etc

 • Cristoiu bate saua sa priceapa iapa.
  Cu alte cuvinte daca Udrea era in USA nu era arestata.

 • Maestre;nu-mi vine sa cred ca faceti confuzie intre Biroul Federal de investigatii si Directia Nationala Anticoruptie.Nu spun asta ,pentru ca tanti Codruta nu ar putea fi chemata in Parlament ci pentru ca intre cele doua institutii exista „o mica,mare diferenta” iar dv.le bagati in aceeasi oala;asta „pentru multime”!?!

 • Intr-adevar, dezgustatoare audierea. Sa vezi un director FBI cum se balbaie penibil pentru a putea justifica faptele penale ale dnei Clinton astfel incat oficial sa nu fie penale, este dezgustator. Aceasta dna, care recidiveaza dupa afacerea Whitewater, ar fi trebuit sa fie pusa sub urmarire nu mentinuta intr-o cursa electorala pentru presedintia SUA. Si americanii vor avea de ales intre 2 catastrofe, asa cum am avut si noi de ales. A incalcat reguli f clare de securitate pentru care un simplu cetatean (american) ar fi fost deja in arest preventiv. Directorul FBI (de aceea am si spus ca a fost penibil) discuta despre neglijenta in serviciu. Ce fel de neglijenta este aceea cand transmiti informati clasificate, unele de top, prin mijloace nesecurizate, in pofida unor prevederi legale si proceduri f clare? JALNIC AMERICA!

 • daca am fi asa de transparenti s-ar afla marele secret de interes national PROSTIA !!!!

 • De data asta un articol bun care nu trebuie ratat si ar trebuit seruit pina afla si gugustucii nostri din masmedia ce trebuie sa apara in presa . Nu de alta dar sa mai facem si noi comparatii si poate se gaseste cineva care sa-l traga de mineca pe mistar Kleman sa nu-si mai bage nasul prin treburile noastre si sa-si vada de ale lor .

 • NU INTELEG DE UNDE ATATA CURAJ PE AMERICANI ?!

 • parca incepi sa comentezi corect,dar pina la…simpatizare …este cale lunga…

 • LA NOI PROPAGANDA,DACA DNA SE OCUPA DE TOT,CELELALTE PARCHETE CE FAC,SA-I DEA AFARA,SA REDUCA BUGETARII

 • De ce crezi ca borfasii din Parlamentul Romaniei nu vor analiza mailurile lui Lulu ?

 • Legile din America nu sunt valabile in Romania .Lobbyul American intra pe usa ministrilor si iese Trafic de influenta .

 • Cristoianule ,stii ca 90 % din comentariile de pe blog le sterg niste dulaii ? Vreau sa stiu daca e cu acordul tau ?

 • Americanii sunt niste ‘prosti’ care mai au respect pentru valori, romanii sunt ‘desteptii lui peste’ care-si vand si mama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *