Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 18 iulie 2017

Liviu Dragnea și Codruța Kovesi suferă de aceeași boală: Paranoia de a se crede de neînlocuit

Joi, 6 iulie 2017, site-ul Rise Project a publicat un document, atribuit DGPI, dar fără nici un alt element care să-i confirme autenticitatea, care semnala, încă din 2011, că în Teleorman se petrec fraude de corupție sub conducerea lui Liviu Dragnea.
Documentul, unul dintre sutele care se dau publicității într-un an, pe fondul unui acces liber la ipostaza de presă, ar fi trecut neobservat, dacă, în chiar ziua anunțată de site ca pentru publicare, un comando al ANAF nu s-ar fi năpustit asupra redacției. De precizat că ANAF e în subordinea Guvernului Mihai Tudose, un Guvern controlat și pilotat cu strictețe de însuși Liviu Dragnea.

Duminică, 9 iulie 2017, seara, într-un interviu la România Tv, tipic presei care te pupă acolo unde dușmanii politici îți ard palme, Liviu Dragnea a dezmințit informațiile conținute de document. După ce-a pus capăt dezmințirii, liderul PSD s-a lansat într-un lung discurs, din care cităm:

„În ultimele luni, am avut poziții destul de dure și le am în continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros. Și îi transmit și acum: N-o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. Este foarte simplu. Noi am cîștigat alegerile pentru a guverna pentru români și pentru toate firmele care lucrează cinstit în România și vrem ca fiecare român să se simtă liber în țara lui, să poată să performeze în țara lui, să poată să-și facă o afacere în țara lui, să aibă un venit bun în țara lui.”

Duminică, 18 iunie 2017. Postul România Tv dă publicității înregistrări despre care se pretinde c-au fost făcute la o ședință a Codruței Kovesi cu procurorii DNA. Deși înregistrările sînt urmate de emisiuni acuzatoare la România Tv și la Antena 3, totuși ele nu fac o gaură în cer din punctul de vedere al supraviețuirii Codruței Kovesi în fruntea DNA.
Nu numai pentru că, în afara înregistrărilor România Tv, nu aduce nici o altă informație menită să confirme autenticitatea documentului sau măcar să-l lămurească cît de cît, dar și pentru că, excepție făcînd năravul de vătaf pe moșie, lesne de sesizat în discursul Codruței Kovesi, așa cum am mai scris, fapte penale nu se desprind din document. Poate că pînă la urmă Scandalul s-ar fi stins, dacă șefa DNA, lovită de nebunia tipică șefilor autoritariști, n-ar fi purces la o scandaloasă anchetă internă avînd drept punct central darea afară, fără motive temeinice, a doi dintre procurorii DNA care au refuzat să se lase umiliți prin testul cu poligraful.

Duminică, 16 iulie 2017, într-un interviu gen masaj cu limba aplicat întregii personalități, începînd de jos în sus, luat de Ziare.com Codruța Kovesi, după contestarea înregistrărilor, s-a apucat să țină un discurs:

„Nu eu sînt problema. Problema este eficiența DNA. Ea îi disperă pe unii care vor ca noi să nu ne mai facem treaba. Eficiența DNA e problema. Orice procuror-șef ar fi, este sau va fi, dacă va fi eficient, va și el o problemă.

De aceea, sîntem atacați, de aceea mafia ne atacă, de aceea, sînt presiuni, de aceea, sînt hărțuiri, pentru că sîntem eficienți. Dacă nu investigam pe nimeni, dacă nu ne atingeam de nimeni, toată lumea ne lăuda și ar fi fost foarte bine. Am deranjat persoane care au deținut funcții importante, care au deținut averi importante. Este un asalt asupra DNA pentru eficiență.

Am discutat despre acest subiect cu colegii mei. Nu o să cedăm. Eu nu o să cedez. Ei nu o să cedeze. O să ne continuăm treaba. Cît vom fi lăsați, pentru că noi ne luptăm cu mafia.”

Și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi reacționează public la documente publicate despre ei în presă.
Între cei doi sunt deosebiri esențiale. Liviu Dragnea are mustață, în timp ce Codruța Kovesi se poartă cu breton.
Liviu Dragnea are succes la sexul opus, pe cînd Codruța Kovesi n-are succes nici cînd bărbații primesc ordin să-i întrețină iluzia că are succes.
Liviu Dragnea e președintele PSD. Codruța Kovesi e șefa DNA.
Liviu Dragnea a ajuns unde a ajuns prin propriile puteri. Codruța Kovesi a ajuns unde a ajuns ca biela manivelă a lui Florian Coldea.

Cu toate aceste deosebiri, cărora li se adaugă, evident, și altele, lesne de ghicit și de cititori pe cont propriu, între cele două reacții există atît de multe puncte comune că, de n-ai ști din presă că aparțin unor persoane diferite, ai crede că sunt ale aceleași persoane, funcționînd una sub acoperire de cealaltă.
Și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi:

 1. Pleacă de la un fapt banal – publicarea în presă a unui document acuzator – pentru a se prăbuși fără parașută în teoria unei conspirații teribile pusă la cale împotriva lor. În cazul lui Liviu Dragnea, articolul din Rise Project e acuzat ca expresie a unei campanii duse împotriva sa de George Soros. În cazul Codruței Kovesi, înregistrările date de România tv sunt denunțate ca un moment dintr-o Operațiune a Mafiei împotriva DNA și mai ales a persoanei sale fizice cu și fără ciorapi. Orice om normal a văzut în cele două fapte doar un demers publicistic normal. Pînă la un punct, chiar cei doi au susținut asta. Liviu Dragnea a zis că Nota e lipsită de orice importanță, iar Codruța Kovesi că Înregistrările sunt un fals. De reamintit că atît Scandalul Documentului, cît și Scandalul Înregistrărilor n-au avut nici o urmare în planul funcțiilor celor doi. Lui Liviu Dragnea nu i-a cerut nimeni demisia, iar Codruța Kovesi nu numai că n-a fost revocată de președinte, dar mai mult a și fost mîngîiată pe ghips de Klaus Iohannis pentru a nu mai fi mîhnită. Dacă nu era gafa ANAF în cazul lui Liviu Dragnea, și gafa anchetei interne, în cazul Codruței Kovesi, Scandalul ar fi murit la puțin timp după publicarea documentelor, cum se întîmplă la noi, de 27 de ani, cînd o acțiune mediatică nu face parte dintr-o conspirație. Cei doi ar fi trebuit să se mulțumească cu dezmințirea. Ei însă s-au lansat în teorii ale conspirației atribuind unor fapte de presă pur și simplu conotațiile unor intrigi interne și externe înpotriva lor.
 2. Nu explică opiniei publice mecanismul prin care cele două fapte de presă sunt rezultatul unei conspirații. Liviu Dragnea pune pe seama lui George Soros publicarea documentului de către Rise Project. Deși Liviu Dragnea neagă autenticitatea documentului, să admitem, împreună cu șeful PSD, că publicarea acestuia e rodul unei Operațiuni regizate de Soros. Cum a avut loc implicarea miliardarului? A sustras miliardarul printr-un angajat DGPI documentul strict secret din seifurile Ministerului de Interne, după care l-a dat site-ului Rise Project cu indicația de a-l publica? A trimis miliardarul comandoul ANAF la Rise Project pentru a amplifica Scandalul?
  Codruța Kovesi susține că Scandalul Înregistrărilor, incluzînd și demiterea celor doi procurori, e Opera Mafiei. Cum a avut loc asta? Înregistrările au fost făcute de un procuror din sală. E respectivul procuror un angajat al Mafiei? Cum au ajuns înregistrările la România tv? Le-a adus Cosa Nostra sau Ndrangheta? Codruța Kovesi afirmă că cuvinte precum cur și mîncați-aș au fost luate dintr-un alt context și plasate în discursul ei. Cum și cînd i-au fost înregistrate cuvintele cur și mîncați-aș? Cînd colabora mai mult decît îndeaproape cu Florian Coldea, știindu-se că într-un cuplu se admit pe motive de psihologie obscură și cuvinte mai tari? Scandalul s-a amplificat prin ancheta internă ordonată de Codruța Kovesi. Cum a acționat Mafia în acest caz? S-a strecurat în visurile de una singură ale Codruței Kovesi și i-a zis să facă ancheta?
 3. Profită din plin de unul dintre cele mai scîrboase instrumente de lingușire mediatică:
  Interviul cu întrebări de tip masaj cu limba dată prin miere.
  Dacă fiecare dintre cei doi ar fi fost interlocutorii unor interviuri profesioniste, întrebările de mai sus ar fi trebuit puse de ziariștii care i-au avut în față. Cum aceștia nu le-au pus, ba chiar au avut grijă ca nu cumva interlocutorul să fie surprins de vreo întrebare nearanjată anterior interviului, și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi au putut bate cîmpii cu grație, fără teama c-ar putea fi treziți la realitate.
 4. Încearcă prin teoriile conspirației să scoată ceva profit din postura de victime. Deși împotriva lor s-au năpustit forțe puternice – Soroșimul, Mafia-, nici Liviu Dragnea, nici Codruța Kovesi nu se lasă intimidați în bătălia lor eroică, plină de sacraficii. Amîndoi proclamă pompos că vor Rezista, deși nimeni nu le-a cerut asta. Amîndoi apelează la un truc ieftin postdecembrism:

Supraevaluarea propriei personalități prin prezentarea drept ultimă redută, drept ultim zid de apărare, drept Eroi care fac față cu brio tuturor încercărilor.
Prin transformarea unui fapt de presă într-un moment dintr-o conspirație teribilă împotriva lor, Mari Eroi ai Nației, un fel de Frați Gracchi ai României de azi, în varianta frate și soră, și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi dau seamă de o boală asemănătoare:
Paranoia de a se crede de neînlocuit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 18 iulie 2017”

 • Din dosarul penal al naşului procuror-sef Nicuşor Florin Apostol lipseşte stenograma înregistrării discuţiei din biroul acestuia cu musafirul lui Laura Kovesi. Instanţa a cerut aceaastă înregistrare, dar dischetele nu s-au deschis, adică le-a încuiat un „specialist” în încuietori. Lipsesc mai multe din dosarul curăţat de probele implicării frontale ale familiei Lascu, tata şi fiica.

  Din dosar, declaraţia lui Apostu la DNA, joi 21.10.2010. Recunoaşte vizita Laurei Kovesi la biroul lui de şef la parchet al Judecătoriei Sibiu.

  „Arăt că nu am făcut niciun fel de demersuri, întrucât eu am luat memoriul de la o angajată a firmelor învinuitului Ilie Carabulea, dar acesta se afla în biroul meu, nu l-am predat, chiar în situaţia în care am fost vizitat la birou de Procurorul General al României din câte îmi amintesc săptămâna trecută, dar nu i-am spus nimic”

  („săptămâna trecută” corespunde sfîrşitului săptămânii trecute, adică vineri 15.10.2010, una din cele două „joi-vineri” ale vizitei programate, promisă anterior lui Carabulea).

  Hai la detectorul de minciuni!
  – Kovesi, nici în biroul lui procurorului Apostu n-ai fost?
  – Ai căutat gara Sibiu şi te-ai rătăcit?
  – Ştii unde-s probele dispărute din dosarul lui Apostu?
  – Ai dus planul cu RIL-ul la ICCJ până la capăt?
  – Dam te-ai făcut de rîs nu de ril.

 • Haoleu, mânca-ţi-aş!

  „Cu origini romanes (din Întorsura Buzăului), acesta (Ion Lascu, tata lu’ fata) avea obiceiul să se laude că a deţinut cea mai îndelungată funcţie de conducere în procuratura românească şi că a obţinut cea mai înaltă funcţie în procuratură pentru fiica sa”.

 • 1. De la numirea în funcţia de Procuror General, în 2006, Laura Kovesi, soţul Eduard Kovesi şi tatăl Ion Lascu au fost ascultaţi de SRI conform tradiţiei securiste: „Nu se ştie, poate ne pică ceva” 😆

  2. La început a picat câte-un pic, apoi a început să curgă 2010 faptele grupului infracţional organizat la Sibiu de Laura Koveşi împreună cu tata Lascu (Tataia măciucarul, de ieri) şi cu Florin Apostu (pe-atunci era procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, rămas în post în locul lui Ion Lascu, proaspăt ieşit la pensie la 15.01.2010)

  3. Grupul infracţional organizat – Kovesi, Lascu, Apostu – a operat în principal cu fapte de trafic de influenţă, luare de mită şi protecţia infracţionalităţii dezorganizate 😀 , toate ajunse la urechile procurorului-sef al DNA, Daniel Morar. Supărat de veştile de la SRI şi curios să afle mai multe despre adevăr, Daniel Morar a băgat şi urechile DNA-ului la ascultarea înregistrată a membrilor grupului, între ei sau cu cine mai pica te aceeaşi tehnică a DNA.

  4. Daniel Morar i-a spart Codruţei Kovesi grupul infracţional organizat de la Sibiu. Nu doar de-aici s-a născut prietenia Morar-Kovesi. 😆
  Procurorul-şef de judecătorie Sibiu, Florin Apostu, a fost înhăţat de DNA-Morar în acel an 2010, în care Kovesi încă nu n-avea puterea să intervină în salvarea coechipierului de nebunii. Florin Apostu e naşul ei de cununie, fost coleg de procuratură la aceeaşi unitate de parchet sibiană, de şcoală veche după tata Lascu, mentorul ei sportiv şi îndrumător încă din vremea junioratului ei ân baschetul de performanţă, prietenul cel mai apropiat al lui tata Lascu. Ce nu era Florin Apostu pentru puştoaica de familie? Şi totuşi Daniel Morar i-a rupt inima fără să poată opri drumul lui Apostu spre condamnare, dar asta nu înseamna să renunţe la urmărirea oricărei ocazii posibile pentru obstrucţionarea anchetei aflate în curs, poate-poate funcţia de Procuror General îi va oferi câteva portiţe de intervenţie pentru salvarea lui Florinel.

  5. În dosarul penal al lui Florin Apostu, acesta a declarat – la 21.10.2010 că întâlnirea dintre el şi proc gen Laura Kovesi, pentru a-i înmâna memoriul de la care baschetbalista lui de suflet urma să inainteze o acţiune de RIL la ICCJ, a avut loc în ziua 15 octombrie 2010 chiar la sediul parchetului Judecătoriei Sibiu, condus de el. În birorul lui de şef. Acolo s-a prezentat Kovesi, pentru a prelua ştafeta grupului de casă şi masă, în vederea punerii în aplicare a planului ştiut deja de DNA din înregistrări. Fata venea acasă la tata şi, cu alte cuvinte, lucra şi-n uichend. 😆 Ghinion! Florinel uitase să-şi ia memoriul de la… Carabulea, Ilie Carabulea (sibianul buna la leasing, asigurări şi acte de mituire, mai târziu şi-n preajma lui Ruşanu, aproape incredibil înhăţat ulterior de Kovesi). RIL avea legătură cu favorizarea holdingului Atlassib al lui Carabulea.

  6. În înregistrările rămase în dosar, Apostu îi spunea lui Carabulea că a vorbit cu Lascu – „Tatăl fetei” – şi „A zis fără niciun fel de problemă, să facem un memoriu în atenţia ei”; „Şi se uită pe el şi ne dă un răspuns şi îi dă drumu când vine”; „Mă întâlnesc cu fata noastră joi şi vineri” (adică joi 14.10.2010 şi vineri 15 oct.; convorbirea era evident înainte de aceste zile, deci DNA a ştiut dinainte că va veni Kovesi la întîlnirea cea de taină 😆 ). Întâlnirea Apostu – Kovesi, pentru înmânarea memoriului bluclucaş, s-a reprogramat cu deplasarea lui Apostu la Bucureşti.

  7. După acuzarea şi trimiterea în judecată a lui Apostu de DNA Alba Iulia, procesul a ajuns la C.A. Constanţa unde a fost condamnat la numai 3 ani, printre multe altele, pentru trafic de influenţă pe lângă Procurorul General 😆 . (sentinţa nr. 27P/15.04-2011, dosar nr. 1628/26/2010; s-au reţinut 124 de infracţiuni; 5 de luare de mită, două de trafic de influenţă, una sustragere de înscrisuri, două favorizarea infractorului, 57 de fals material în înscrisuri oficiale, 57 infracţiuni de uz de fals))
  Surpriză la ICCJ în recurs în decizia pronunţată la 25.04.2012; Nicuşor Florin Apostu a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare, cu executare. Ghinion!
  Nimeni n-a anchetat-o pe Kovesi pentru contribuţia ei la constituirea grupului înfracţional organizat şi obstrucţionarea justiţiei prin măsluirea stenogramei înregistrărilor în care în loc de „RIL” a comandat să-i fie scris „neinteligibil”. În schimb s-a deschis larg uşa primitoare a SRI-ului pentru şantajabili, procuror general şi-apoi şefă DNA, adusă cu năbădăi de serviciu.

  8. Nici spărgătorul Daniel Morar nu s-a lăsat. 😆

  • Acelaşi fost Procuror-Şef al DNA a spart mai multă lume, când s-a opus, în 2013, numirii lui Kovesi la conducerea DNA, spunându-ne:
   „Aveţi grijă ce vă doriţi! Eu ştiu ce nu ştiţi. Puţină încredere în mine nu strică!”

 • Ce înseamnă tupeul atât de sfidător al mitomaniei clinice „Niciodată nu am intervenit să se dea o anumită soluţie în dosare” , „Sunt anumite afirmatii pe care nu le-am făcut” şi „Niciodata nu vorbesc intr-un asemenea mod cu colegii.”?

  1. Înseamnă că niciodată nu a intervenit cu „Magna cum Laudae” pentru clasarea dosarelor revoluţiei şi mineriadei. Un fleac: un lanţ de coincidenţe! Ba chiar e mândră că a luat ţeapă de la CEDO.

  2. Niciodată nu poate să spună ce cuvinte recunoaşte totuşi din cele care îndeamnă la anumite soluţii în dosare.

  3. Niciodată nu a folosit cuvintele din înregistrare care îndeamnă cuviincios la anumite soluţii în dosare.

  4. Niciodată nu spune peste care cuvinte anume au fost „suprapuse” altele şi nici în care zonă s-a efectuat „supra-punerea” pe curat, adică unde nu existase nimic înregistrat dinainte (unde nu s-au înlocuit cuvinte).

  5. Dacă niciodată nu vorbeşte „intr-un asemenea mod cu colegii”, atunci cu cine? 😆 Niciodată nu poate să spună dacă măcar l-a supus testului poligraf şi i-a dat papucii sau sunt mai mulţi suspecţi în pat cu duşmanul?
  Întreb pentru un vecin. A zis cumva „Minca-ţi-aş cu gura!”, dar infamul a sters prepoziţia din înregistrare?
  A zis cumva „Nu staţi cu curu’ pe mine!”, dar infamii au înlocuit marfa cu „dosare”?

 • Câţi procurori DNA nu se tem să povestească despre cum s-au adaptat în lagărul de muncă forţată?
  – Nu vorbesc prea coerent nici cei daţi afară.

 • Când mergi la DNA, cum poţi să spui „Bună ziua”?
  – La detectorul de minciuni. 😆

 • – Domnule Preşedinte, dacă Procurorul General Augustin Lazăr o va delega tot pe doamna Kovesi – încă un an – la conducerea DNA, după expirarea mandatului în 2019, veţi fi de acord?
  – Eu v-am mai spus şi pot să repet. Sunt foarte mulţumit şi de activitatea domnului Procuror General. Nici nu depinde mine. El va dispune delegarea, de două ori câte 6 luni, fiindcă numai atât permite legea.
  – Dacă se va modifica legea şi se va elimina această binefacere, cum veţi privi lucrătura?
  – Un atentat împotriva luptei cu corupţia. Le voi transmite TFL-iştilor să-şi vadă de treaba lor.
  – Adică să nu se bage?
  – Nu v-am mai spus-o, dar v-o repet. Sunt foarte mulţumit de activitatea TFL-iştilor.

 • – Domnule Preşedinte, sunteţi cel mai bine informat. Vă rugăm să ne spuneţi, câmpul tactic din CSM funcţionează la paramentrii obişnuiţi?
  – Încă nu cunosc rezultatul negocierilor.

 • – Domnule Peşedinte, cum vă poziţionaţi faţă de ultimul scandal?
  – Sunt foarte mulţumit de orice scandal, dar cu siguranţă vă spun, ca să ştiţi: următorul scandal nu va fi ultimul. 😆

 • Statul fără câini.

  NASA mai are de reintergrat coada şi finalizează refacerea rachetei Challenger, foarte convenabil pentru România, la jumătate din preţul produsului nou.
  Va urma misiunea facială: „Primul neamţ pe Lună”

 • Corul nu-mă-laşilor:

  – Noi de-aici nu ne lăsăm,
  Nu ne lăsăm duşi acasă,
  Până nu ne garantăm
  Libertatea noastră. 😆

 • Omul care aduce tăcerea mieilor.

  Oligofrennis, cu ochelari de agent imobiliar, se prezintă naţiunii. Ţine în mână o rachetă „Patriot”, cu vârful în sus:
  – Bomb, Klaus Bomb.

 • 😛

  Maestre, Soros nu se pierde cu vremea. Lumea spune k nu are timp de Dragnea dar este sigur ca ala are timp ptr oricine. S-a prins ca Dragnea e seful „real” al tarii si Soros chiar are nevoie de Romania. 😎
  Codruta la fel. Ii tine la catalog pe toti, de ce n-ar face-o. DNA a fost astfel construit ca e mereu la intersectia fluxului de informatii privilegiate/..

 • La Kovesi, mobilizatorul „nu mă las” se repetă în explozia de energie renăscută dintr-un impuls cu tentă de noutate – ca tubul de oxigen la reanimare – la fel ca-n campania de mers cu uratul prin presa primitoare la aproape o lună după dispariţia lui Ghiţă: 18 şi 19 ianuarie 2017.

  Tăcerea dinaintea furtunii de vorbe publice în apărare a fost atunci convalescenţa prelungită a eroinei, după vizionarea moştenirii lăsate de fugar pentru vizionare la Romania TV a serialului „Nici Ghiţă nu se lasă”.

  O altă suferinţă ascunsă în muţenia din ascunzătoarea şefei DNA, în aceeaşi perioadă : procesul intern SRI-Coldea, încheiat cu trmiterea proscrisului într-o rezervă necunoscută, cu evidentă precipitare, ca într-o amulanţă trecătoare în mare viteză pentru salvarea sufletului generalului de neînlocuit.
  Decretul prezidenţial pe numele Coldea – emis la 17.01.2017, a fost urmat de ieşirea la rampă de-a doua zi a lui Kovesi, ca la un semn; la 18.01.2017, a început campania de reanimare tot la Ziare.com, optimistă: „Cred ca este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiţă va fi prins”.
  Convalescenţa îndelungată în timpul judecării nepreţuitului Coldea, din aceeaşl cauză numită Ghiţă, s-a încheiat subit după trimiterea celelalte jumătăţi – a binomului- în rezervaţia din care i-a trimis semnalul revenirii : „Sunt viu, tot pe baricade; mi-e dor de nebuniile noastre în pat cu protocolul; pe curând; nu te lăsa! 😆 „; după un astfel de mesaj de unire pe viaţă, cum să nu-ţi revii la viaţă din singurătatea soră cu moartea?

  În aceeaşi avalanşă de interviuri, din 18-19 ianuarie, şi-a deconspirat pofta energică de răzbunare sângeroasă – semnul cu palma tăietoare – la beregata infractorului fugar cu ultima calificare: regizor de film cu mafioţi din SRI-DNA. Tubul de oxigen al lui Kovesi conţinea cel puţin două veşti noi, revigorante: Coldea n-a murit şi Ghiţă nu va mai continuă serialul.

  Acum istoria de repetă şi probabil va continua circuitul diareic de presă, în scop de resuscitare din agonia provocată de înregistrări. După numărul ridicol de mare de minciuni şi motive supreficiale în apărare, prezentate în recentul interviu cu gradul 1 de dificultate a întrebărilor, pe o scară de la 1 la 10, de înţelege cât de mult timp a avut nevoie ca să-şi formuleze chinuita apărare.

  De această dată, elementul de noutate – tubul de oxigen – primit ca să iasă la bătaie – reanimată şi fardată – este legat de CSM. Ieri se lăuda în interviu cu cererea ei, înaintată la CSM, pentru tranşarea naturii prezenţei în faţa comisiei 2009 şi – ce surpriză!- astăzi apare răspunsul că nu-i obligată să se prezinte. Ştia ce răspuns va primi, la fel cum ştia de vizita de azi a inspecţiei judiciare la DNA, la fel cum ştie deja rezultaul oxigenat al controlului favorabil ei, altfel ar mai fi stat un pic în banca ei.

 • Dl Cristoiu are o capacitate de a face legaturi cu totul iesita din comun.

  ……….

  De aceea e ciudat ca i-a scapat beneficiarul real ale atacurilor la Dragnea si la Kovesi: Pomohaci, ăla cu ciocanul.

  ……..

  Mai scapa Klaus, ăla cu casele; Băse, ăla cu flota,; Antonescu, ăla cu Prutul; Ceausescu, ăla cu elicopterul; Puşcalău, aia cu pilotul; cam jumate din populatia lumii, aia cu emisfera sudica; si jurnalistul de la scoala de presa a li Condurache, ăla cu găina, confitmata recent de BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *