Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 28 aprilie 2015

Klaus Iohannis – mai tare ca Eminescu!

Librăria Humanitas a organizat la librăria sa din Cișmigiu Maratonul de citit, o acțiune în cadrul căreia personaje ale vieții noastre publice au citit cu voce tare din cartea lor de suflet, una dintre acele cărți despre care mărturisești c-ai vrea s-o iei cu tine pe o insulă pustie.

Joi, 23 aprilie 2015, a venit rîndul să citească din cartea vieții ei Tatiana Niculescu Bran, fosta purtătoare de cuvînt a lui Klaus Iohannis.
Cum îi stă bine unei concetățene de Facebook a celui mai facebookist român, Klaus Iohannis, distinsa, surprinsă de o fotografie publicată de editură, stînd la o măsuță și citind cu voce tare, s-a grăbit să-și transcrie experiența pe Facebook.

Lectura unei cărți a avut loc în climatul tipic unei librării. Unii vin, alții pleacă, mulți se vîntură prin librărie, uitîndu-se la cărți. În aceste condiții, e greu de presupus că lectura unei cărți cu voce tare poate face liniștea tipică ascultării încordate.
Tatiana Bran, potrivit mărturiei de Facebook, a reușit însă rara performanță de a-i face pe cei din librărie să se oprească din vînzoleală și să asculte răpiți de textul auzit:
Lumea venea si pleca, dar, la un moment dat, am auzit, ca sa zic asa, ca se facuse liniste in jur si trecatorii prin librarie ascultau ce le citeam eu.

Din ce autor citea Tatiana Niculescu Bran de se opriseră trecătorii și ascultau seduși de text?
Din Eminescu? Din Shakespeare? Din Horațiu?
Nici vorbă.
Tatiana Niculescu Bran citea din noua carte a lui Klaus Iohannis, Primul pas, continuare la Pas cu pas:
Aseara am fost la maratonul cartilor de la Humanitas Cismigiu si am citit un fragment din noua cartea a lui Iohannis, care o sa apara la editura Curtea Veche”.

Ferice de Tatiana Niculescu Bran!
Și-a găsit în fine o ocupație.
Dvs ce ocupație credeți că și-a găsit?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *