Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de marți, 28 noiembrie 2017

Partidele de Opoziție au confiscat mișcările de stradă în complicitate cu PSD

Nu fără umor subtil, Evenimentul zilei a reprodus într-una din edițiile sale numărul manifestanților de duminică seara în variantele diferite ca de la cer la pămînt ale diferitelor televiziuni. Despre caragialismul felului în care presa moldo-valahă, chibițară politicește la modul ridicol, a abordat o realitate – cea a demonstrațiilor de protest de duminică, 26 noiembrie – spun totul salturile uriașe de la o televiziune la alta, de la un site la altul, în funcție de poziția politică a fiecăruia față de eveniment.

La Antena 3, numărul era 15 000. La Realitatea Tv, 70 000 (!!!). La Digi Tv, 30 000, la ProTv, 20 000.
Site-urile anti-PSD, îmbrăcate în ținută de luptă – Ziare.com a colorat în roșu titlurile despre proteste – au scos din burtă următoarele cifre:
Hotnews, aproximativ 30 000 de participanți, Ziare.com, peste 30 000 de participanți.

Ținînd cont că 30.000 e cifra invocată și de politicienii susținători ai protestului – Monica Macovei de exemplu – putem vorbi de 30 000 stabilită de susținători și de 15 000 stabilită de adversari. Potrivit regulii folosite de Caragiale în schița Atmosferă încărcată pentru demonstrațiile de Stradă, adunînd și împărțind la doi avem aproximativ 22.000.
Doar 22 000 de participanți.

Demonstrația de duminică seara a diferit radical de demonstrațiile din ianuarie 2017 și cele așezate apoi sub semnul acestora. Neliniștitoare pentru PSD, disponibile literaturizării și chiar exagerării propagandistice, demonstrațiile din ianuarie 2017 au avut imaginea unor mișcări spontane, asumate de societatea civilă.
PSD se confrunta – fie și doar în imaginea publică, însușită și de presa internațională – cu Strada, strada cu s mare, din cîte se vede, și nu cu Opoziția ieșită în stradă în cadrul unei simple acțiuni din cadrul mizerei bătălii pentru putere.

Demonstrația de duminică seara a fost însă asumată de trei partide de opoziție – PNL, USR și PMP –, de un semipartid – Platforma 100 a lui Dacian Cioloș – și de marile sindicate. Societatea civilă, simplii cetățeni indignați, convocații pe Facebook, cei care au făcut sarea și piperul demonstrațiilor din ianuarie 2017, devenite surse de parale – a se vedea cărțile scrise deja, în ritm de Balzac, de Ramona Ursu, Grigore Cartianu – au fost împinși în plan secund, făcuți într-un fel dispăruți din peisaj.

Despre manevra prin care partidele politice și sindicatele au compromis demonstrația de duminică seara transformînd protestele spontane din ianuarie 2017 într-o demonstrație organizată de Opoziție, o demonstrație la care s-a venit cu convocatorul, inutil să mai scriu ceva în plus față de ceea ce am scris pînă acum.
Indiferent de rosturile confiscării de către politruci și sindicatele corupte a mișcărilor de stradă, aparținînd pînă acum societății civile, un lucru e limpede:
Momentul de duminică seara a fost un eșec.

O dovedesc două fapte trecute cu vederea de presa leneșă:

 1. De pe vremea cînd concubina cu PSD în USL, PNL a învățat șmecheria cu suplinirea imposibilității de a organiza la București o demonstrație de proporții cu ceea ce eu am numit la vremea respectivă- vremea demonstrațiilor din ianuarie 2012- demonstrațiile cu bulbuci, cu organizarea în cît mai multe localități din țară și din străinătate a unor mini demonstrații de protest. Titlurile presei aservite PNL, Cotrocenilor și Statului Paralel lasă impresia unei mișcări de protest care a incendiat țara mai ceva ca Răscoala din 1907 în poemul proletcultist al lui Arghezi. În realitate, e vorba de ieșiri în stradă în cele mai multe dintre localități de ale unui număr mic de Pentru o organizație liberală dintr-un orășel nu e nici o problemă să scoată în stradă familia liderului PNL, incluzînd și ibovnica.
 2. Reacția presei care a susține PNL, Cotroceniul și Statul Paralel. Unele unități combatante, precum Realitatea tv, au apelat la umflarea fantasmagorică a numărului de participanți și la spasmele demagogice din studio. Altele s-au grăbit să profețească teza că acesta e doar începutul, decembrie 2017 urmînd să fie al demonstrațiilor, cu o culme în noaptea de Revelion.

Eșecul demonstrațiilor e indiscutabil.
Mai întîi prin raportare la excitația dorită a fi produsă de isteriile Diviziei Presă, de la Realitatea Tv pînă la unitățile militare combatante care sînt site-urile Ziare.com și Hotnews. Demonstrațiile de duminică seara au fost anunțate după tipicul Sirenei lui Roaită, drept ultima speranță, ultima zi înaintea Apocalipsei, unica șansă de … bla, bla, bla. La asemenea excitație te așteptai la o tresărire a întregii geografii naționale, în frunte cu Bucegii. Au fost în București 22 000 și cu țară cu tot, 35 000.
Prin raportare la semnificațiile dramatice date protestului, a fost un pîrț.

Un eșec a fost demonstrația și prin raportare a numărului la asumarea de către sindicate și partide. Dacă ne gîndim la pretențiile partidelor combatante în materie de simpatizanți și membri ar fi trebuit să fie peste un milion.
Au fost 35 000.
Atît au putut scoate în stradă partidele.

Un eșec a fost demonstrația și din punctul de vedere al atmosferei. Simplul privitor la televizor a văzut o plimbare de duminică seara și nu o manifestație de protest. Nu numai că protestatarii nu păreau altfel decît încîntați c-au putut vedea, în fine, jandarmi călare, dar mai mult a lipsit sloganul unic, sloganul care definește o manifestație și care, strigat de toți, face să se cutremure Puterea din încheieturi.

S-au vînturat în continuare sloganele de tip TeFeList prin imbecilitatea lor – DNA să vină să vă ia! Ciuma Roșie! Hoții!
Reportajele de la fața locului au dovedit în materie de motive ale ieșirii în stradă o Turmentare veselă.
Unii au venit să protesteze împotriva Legilor Justiției, a Legilor Justiției, în general, despre care habar n-aveau ce conțin.
Alții au ieșit să demonstreze împotriva Revoluției fiscale.
Au fost și tipi care au declarat că au ieșit acum, deoarece și-au făcut un hobby din a protesta.
Cei mai mulți au manifestat împotriva PSD.
De ce împotriva PSD?
Pentru că e cool să demonstrezi împotriva Ciumei Roșii.

Eșecul demonstrațiilor de duminică seara își are temeiul în confiscarea protestului spontan al societății civile de către partidele politice din Opoziție.
Cînd în stradă erau TeFeLiști, beneficiind de imaginea de cetățeni conștienți că trebuie să se manifeste, PSD-ului era greu să combată mișcările de stradă.
Acum însă, cînd mișcările sînt ale Opoziției, ale unor partide cu care PSD are negustorii transpartinice, nu e nici o problemă pentru partidul de guvernămînt să le combată.

În ianuarie 2017 partidele de Opoziție s-au ținut deoparte de mișcările de stradă ale societății civile, mulțumindu-se să invoce revolta populară în Bătălia cu PSD.
Ce le-a apucat acum?
Sînt teorii care susțin că partidele de Opoziție, PNL, îndeosebi, s-au alăturat protestelor din motive electorale.
Eu nu cred în aceste teorii.
Eu cred că e vorba de o compromitere dinadins a mișcărilor de stradă împotriva Legilor Justiției pentru a da sanșe PSD să meargă mai departe cu promovarea unor modificări favorabile tuturor politicienilor.
În definitiv, toți politicienii au interesul să scape de coșmarul numit Lupta împotriva corupției.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 28 noiembrie 2017”

 • Un popor ( o bună parte din el, cel puțin!) de tot rahatul !
  Stăm cu …spatele în sus să ne-o tragă toți , parcă am fi bietele ființe retardate de prin diverse stabilimente ale statului ( sau nu) violate indiferent de rasă , religie , etnie ș.c.l. de către toți nenorociții și muhaielele Pământului ! Mi-aduc aminte cu silă de vremurile în care tot „ staful ” României îl pupa în dos pe marele funcționar de la FMI , onorabilul :mrgreen: POUL THOMSON un hârțogar oarecare , investit temporar cu rolul de f …c al RO.
  Și toți ceilalți , sfârșind cu nea Klemă( agrafă, etc) !
  Istoric motivația este clară : 500 de ani de stat sub turci au generat proverbe precum „ Capul plecat , sabia nu-l taie ” , ceilalți , minoritari în vastul imperiu A-U , nu aveau ce face , cu neveste și fiice violate de grofi( care civilizație apuseană ?) , decât să plece capul și să rabde , dacă voiau să-l mai aibă ( capul ) !!!
  Puțin a trecut de la 1877, ce să mai spunem de 1918 , este adevărat !
  Dar și multă Viagra ( pe spirit ne mai trebuie !
  Aceste ieșiri în stradă ? O caricatură !
  Altele reale ? Abia ne-am mișcat în 89 , și atunci cu chiu cu vai , după ce Timișoara a stat să moară 5 zile !
  Din nu știu ce să faci bici și să mai și pocnească , nu merge !

  • Ce-i ăla f…c , bă calule ? Dacă e vorba de ceva ce face aia a calului cu iapa , află că pe aici sînt cel puțin vreo 2 , unu sigur e Stankaka , cărora le place să fie f…ți , ba mai cer și supliment !

 • Sindicatele si pnl-ul noaptea?!
  Suntem colonie.

 • Data viitoare, Realitatea TV tre sa inceapa stirea cu titlul „Aproximativ 15000 de #rezistentzi au manifestat la Bucuresti impotriva Legilor Justitiei”.

  Se mai miră ăștia de schimbarea de climat global- păi când se-adună la un loc 15000 de #rezistenți îndopați cu fasole și ciolan la cazanul lui Soros , și încep să se bășească în același timp, vreo trei grade crește temperatura până în Alaska.

  • Bravo , bă ana sulea ! Doar că ai greșit , Realitatea faliment a zis că 70 000 . Dimineața , că seara a numărat doar 10 000 , dar peste noapte a plouat și s-a umflat mustăria .
   Îți dai seama că au produs ăia gaz metan cît să alimenteze un oraș mediu , pe toată iarna ?

 • La bul’var, birjar, la meting 😆

  |E „cool sa demonstrezi impotriva Ciumei Rosii. E „marfa sa demonstrezi impotriva Sorosismului, care e tot o Ciuma Rosie da are pix si agenda in buzunar 😉

 • Mulțumiri Maestre . Da, întradevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *