Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

SRI, a ajuns un serviciu foarte bine plătit, dar care gestionează în exces mistere

Hellvig, pe urmele MI6

În februarie 2018, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić și șeful serviciului secret sârbesc (BIA), Bratislav Gašić, se întâlneau cu fostul ofițer de armată și director al Serviciului secret britanic MI6 (SIS), Alex Janger. Nimic spectaculos, cei trei au discutat punctual pe cooperarea și schimbul de informații între structurile de inteligență din Serbia și Marea Britanie. La scurt timp după aceea, în Iunie 2018, sosea la Belgrad Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, într-o vizită care nici măcar nu a fost reținută pe website-ul Serviciului. Surprinzător, spre deosebire de Janger, directorul SRI a avut întrevederi cu președintele sârb și cu ministrul Apărării, Aleksandar Vulin, pe subiecte care nu țineau neapărat de competențele unui șef de serviciu secret: astfel, s-a vorbit despre cooperare economică și militară, trupe de menținerea a păcii- KFOR, provincia Kosovo, stabilitate regională ș.a. A fost ziua când Eduard Hellvig a fost șef de stat, printr-un transfer de „putere” asigurat inevitabil de aliatul său mai înalt și mai globalist, președintele Klaus Werner Iohannis. Hellvig și gazdele sale de la Belgrad au „atins” și subiectul schimbului de informații între serviciile de securitate, dar era evident că un nedeclarat scop provocase prezența șefului SRI în Serbia: lumea este de acord în general, că rolul său a fost de mesager, iar scopul se numea Ghiță. Sebastian Ghiță.

Ghiță, te-așteaptă Klaus la portiță

Vizita din Iunie a „președintelui” României, Eduard Hellvig la Belgrad, trimis de președintele României, Klaus Iohannis, survenea la scurt timp după ce, în Martie 2018, Iohannis încercase printr-o viclenie pur mioritică, să forțeze mâna președintelui sârb Vučić pe subiectul „Ghiță”, în timpul unei conferințe de presă comune a celor doi președinți. Scenariul a fost relativ simplu și nici nu necesita o armată de consilieri la Palatul Cotroceni. Un reporter (nenominalizat, cel mai probabil, un angajat al „Diviziei Presă” gen Realitatea sau DIGI) pune o întrebare despre Sebastian Ghiță care, iată (insistă reporterul Diviziei), „este localizat în Serbia de un an” și totuși nu este extrădat: Klaus Iohannis răspunde rapid că „i s-a spus” că reporterul urma să pună această întrebare (sic!) și, în concluzie, l-a abordat în particular pe Vučić pentru a afla mai multe despre Ghiță.

Klaus: glonț, bum-bum, apoi un haos

Legitimându-se astfel cu un guguștiuc din presa favorabilă Cotrocenilor, Iohannis obținea două lucruri: președintele sârb înțelegea că Ghiță este foarte dorit în România de instituțiile de forță (românii numesc acest lucru „Bate șaua să priceapă iapa”) și, în plus, Iohannis nu ar fi trezit suspiciuni că, – depășind unele uzanțe, s-a interesat direct de o persoană fizică (Ghiță) la o întâlnire politică unde se discută despre țări. Mesajul era, adică, în clar: președintele Iohannis nu este interesat de fugarul român, dar fiind „presat prin mass-media” (înaintea întâlnirii), președintele Iohannis vrea neapărat ca la întâlnirea între doi șefi de state, să se discute și despre Ghiță. Politicos, Vučić a răspuns că a transmis ministrului său de Justiție „întrebarea” președintelui României cu privire la Sebastian Ghiță. Ulterior, în Iulie 2018, Sebastian Ghiță primea azil politic în Serbia, în legătură cu faptul că Sistemul românesc nu îi asigura dreptul echitabil la Justiție: unii observatori locali au apreciat decizia magistraților ca probă că Serbia nu are un Stat Paralel activ. Sau în orice caz, nu la dimensiunea celui din România. Cât despre prestația președintelui Iohannis la conferința de presă cu Vučić, lumea a înțeles ceea ce era de înțeles: Klaus Iohannis îl vrea cu disperare pe Ghiță în țară. Și a mai înțeles lumea că Ghiță știe foarte multe și că a făcut public doar câteva crâmpeie.

Ghiță și dronele vândute Serbiei

După sosirea în Serbia, Ghiță a cumpărat o casă în Belgrad și, potrivit unor surse neoficiale, a intrat în negocieri cu administrația statului pentru vânzarea unui sistem pentru supravegherea zonei de graniță prin drone. Este de intuit că adversarii săi din România se tem deopotrivă de omul de afaceri, dar și de politicianul care, într-un trecut nu foarte îndepărtat, era în „flirt” cu oameni importanți din Sistem: eventual, Sebastian Ghiță, zis „Copilu”, este omul care ar putea da lecții complete studenților de la Cluj ai fostului adjunct SRI, Florian Coldea, despre funcționarea celulelor de Stat Paralel într-o democrație. În Sept. 2016, Ghiță declara că în România există procurori „plătiți printr-o Rețea de ONG-uri”, care fac arestări în cadrul Statului Paralel, adică arestări comandate din interiorul sau exteriorul țării. El nu a oferit detalii și nicio structură din comanda procurorului- general Augustin Lazăr (Parchetul General) nu s-a autosesizat pentru a începe verificări asupra unor afirmații de o extremă gravitate. Ca apropiat sau ca fost apropiat al unor șefi din Sistemul Național de Siguranță a Țării, era de presupus că dacă Sebastian Ghiță cunoaște aceste lucruri, ele sunt cunoscute și în cercuri „evoluate” din Servicii- mămăliga românească nu a explodat, însă, nici în acest caz.

Protocol, mânia țării

Evoluții ulterioare au confirmat, însă, pe fragmente, acest puzzle tenebros: există Protocoale „de lucru” Parchete- Curți de Justiție- Servicii Secrete care au parazitat actul de Justiție, există Asociații de magistrați care protestează „specializat” împotriva Legilor Justiției (adică împotriva unui risc prezumtiv) ignorând cu bună-știință organizarea de proteste anti- Protocoale (adică împotriva unui risc în desfășurare), există judecători „instruiți” la cursurile SRI, există abuzuri care au fost mascate global prin conceptul puritanist de „campanie anticorupție”, există presiuni externe camuflate (cu Codruța Kovesi chemată să țină discursuri la ONU cu câteva zile înainte de suspendarea ei din funcție la DNA), există „unități de elită” (precum DNA Ploiești) care au instrumentat dosare penale pe probe fabricate, există o Președinție care apără unilateral doar „anticorupția” lui proprie și personală și doar „protestatarii” lui- proprii și personali, există ONG-uri care ani întregi au intoxicat globalist procurori și judecători la traininguri finanțate în privat, există ONGuri care au construit în ani de zile imaginea României ca imagine a unui stat- campion al corupției- pregătind terenul pentru implementarea MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare- un „șurub” de presiune și șantaj al UE pentru România), a structurilor de Stat Paralel și a dumnezeilor „anti-corupție” care apar în relatările Diviziei Presă.

Fenomenu’ cultural activează la penal

Există, desigur, o cultură a eșecului asumat la Cotroceni, iar ziua când șeful SRI Hellvig a sosit la Belgrad ca președinte de țară a fost ziua când președintele de la București, Klaus Iohannis, a mai decedat puțin ca președinte al României. Sub oblăduirea Cotrocenilor, principalul serviciu de informații al României, SRI, a ajuns un serviciu foarte bine plătit, dar care gestionează în exces „mistere”. De-a lungul timpului, „CristoiuBlog” a semnalat faptul că SRI știe mai multe din supravegherea informativă a populației, decât din realitatea fizică: despre radicalismul islamic dacă este finanțat la destinație de pe teritoriul României, despre așa-zișii Luptători Străini (mercenari din state UE ai grupului sunnit Statul Islamic) dacă traversează, staționează sau revin prin România spre Europa, despre mișcările de stradă împotriva Guvernului României dacă sunt finanțate din exteriorul țării, despre valul de emigrație ilegală din țări cu activ terorist dacă va face vulnerabilă siguranța României, despre atentatele teroriste „dejucate” de Servicii în România dacă au fost raportate la Eurojust. Pesta porcină, „limba albastră”, boala vacii nebune, anti-corupția anchetată printr-un Stat Paralel, toate pot fi teme de lucru la Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru perechea Președinția României- SRI, dacă ele reprezintă amenințări majore pentru stabilitatea României. Când, însă, amenințarea majoră pentru Servicii Secrete și Președinție se reduce la un cetățean român, chiar parlamentar fiind, refugiat în Serbia, oamenii de bun-simț vor înțelege că România e condusă prin banale intrigi de culise și nu pe mecanisme democratice, printr-o pereche de președinți care cooperează minunat: dacă, de exemplu, Iohannis îl declară „erou” pe Sebastian Ghiță, șeful SRI Hellvig l-ar ajuta să fie „erou” zilnic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „SRI, a ajuns un serviciu foarte bine plătit, dar care gestionează în exces mistere”

 • Din păcate, constat că sunteti mici copii, in materie de ‘politics’ (sic) !
  Vă băgaţi în niște… ‘găuri’ prea mari faţă de … intelighenţia voastă !!!
  Nici tu ‘ari’metică’, nici economie, nici, … nici, … de nici unele ! Mai bine v-aţi face sepuku !!!

 • Pileanu este un sociolog cam guraliv si cu statistici pe care, in ultimul timp nimeni nu le crede.Exemplu: partidul lui ciolos, care nu exista, dupa pileanu are 13%, realitatea este ca are 0,13%.

 •  Îmi place foarte mult fraza asta:
  <>
  Precum şi întregul pasaj al intertitlului „Protocol, mânia țării”.
  În România se vorbeşte mai mult despre „statul paralel” decât despre statul de drept, se vorbeşte mai mult despre anticorupție decât despre mecanismele de prevenție a corupției!
  Efecfectele negative există, sunt evidente. Nu se doreşte implementarea unor legi pentru eliminarea acestor efecte şi, stoparea cauzei, până la urmă. În discursul său, imediat după câştigarea alegerilor, L. Dragnea a spus ceva despre prevenție, dar de atunci…pauză. Şi, da! Există multă îndoctrinare în facultățile româneşti. Studenții par a se lăsa duşi de val. Cam de mult timp nu mai avem un lider răsărit din rândul lor. Încercă vreunul să se ridice, dar este imediat ostracizat? Nu ştiu să răspund la această întrebare.

  • Văd că site-ul nu suportă ghilimelele franceze.
   Revin cu fraza care nu apare.
   … eventual, Sebastian Ghiță, zis “Copilu”, este omul care ar putea da lecții complete studenților de la Cluj ai fostului adjunct SRI, Florian Coldea, despre funcționarea celulelor de Stat Paralel într-o democrație.

 • Gica Alexandrescu, erai, nu ai devenit acum..doar ca nu-ti gaseai locul. 🙂

  • Corect, și respectiv exact, vorba lui ion teleagă ! Baltag are dreptate !

  • D-aia m-am înscris în PeSeDeu; să crească numărul de idioți care conduc în țara asta! Și mă bucur și mai mult când văd câți DOBITOCI votează și susțin partidul ăsta! Te numeri printre ei, n-așa? Hai recunoaște că ești și tu DOBITOC care votează și susține PeSeDeul că nu spun nimănui!

   • Ma doare-n cur si de psd si de orice alt partid. Toti politicienii sunt facuti din acelasi aluat, la apelul de dimineata. Ce ma enerveaza, sunt securistii si militienii prosti ca tine si fi-tu, care va luati credite in lei si pe urma ghiorlaiai pe-aici ca creste euriborul la a doua zecimala, in loc sa fi facut minimul gest de a verifica evolutia lui pe ultimii 10-15 ani, ca sa stii la ce poti sa te astepti..Mars ba, potaie abjecta!

 • @Cernat. Ba fanfaronule, uite si raspunsul prietenului tau, sandman. Eu zic s-o lasi cum a cazut, altfel, risti sa te faci de rahat, cum nu s-a facut nimeni in istoria blogului..Ce este cel mai hilar, e ca tu erai convins ca baza2 e acelasi lucru cu modulo2(mod2), ceea ce te face chiar mai prost decat Liviu Pop. In rest, daca exemplul e potrivit sau nu, nu mai are absolut nicio relevanta.

  sandman on 14 September 2018 at 21:45
  Nick Cernat…bai dobix, acum te crezi expert si in matematica?
  mod 5 (modulo 5) nu inseamna un numar in baza 5, idiotule.
  A (mod B) reprezinta restul operatiei de impartire A/B.
  Daca:
  A = CxB + R, cu A, C, R apartinand lui Z, B apartinand lui Z* si R < B
  Atunci
  A(mod B) = R
  Nu stiu ce a vrut sa demonstreze Ion Baltag, dar cu siguranta 16(mod5)=1, 12(mod5)=2, 20(mod5)=0, etc.
  Aritmetica elementara de clasa IV. Daca raspunzi totusi corect la intrebarea: "ce reprezinta Z*?", poate (am spus "poate") mai ai o sansa sa treci in clasa V.

 • Consider că, mergând în ‘ritmul’ ăsta, nu se mai … poate !
  Trebuie să mergeţi la un rabin,.care vă va da dreptate, la toţi trei (parcă), din barcă, fără a-l mai lua in considerare si pe nea Pop !!!
  Dar, să revenim la textul lui Horică !
  Aș spune că s-ar putea ‘extrage’ două idei … PRINCIPALE :
  1. Desecretizarea protocoalelor se va ‘amâna’, cât mai mult, din diverse MOTIVE, mai mult, sau mai puţin reale !
  2. Ghiţă, probabil îl va lăsa, pe klausy, să-l ‘aștepte’, mult și bine, LA PORTIŢĂ (ba chiar și la ‘cotitură), după cum se va-ntâmpla și cu… succesorii săi, indiferent de ‘rasa’ politică !!!
  Mă rog, este părerea mea !!!

 • @Baltag! Îți consumi energia pe nimic! Îți dai seama câte telefoane a dat, ca să explice după atâtea zile…ce, şi cum?!

 • Bine ați revenit, dle. Horia! Un text scris în forță, cursiv şi pe înțelesul tuturor. Excepția este Cernat Nick. Nu ştiu de ce îi este atât de greu adm. blogului să-l…”decapeze” şi pe ăsta!

 • Domn’ Cernat. Stupidule! Eşti cel mai „prostănac”…ăăă…comentac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *