Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Gîndul de sîmbătă, 17 iunie 2017

Cronica Războiului civil din PSD
Grupările din PSD se bat pentru sediul numit România. În aceste condiții, desemnarea unui premier de la PSD ar fi un atentat la siguranța națională

Puține sunt întîmplările din viața politică de după decembrie 1989 care să mă mă fi amuzat atît de tare ca încăierările din partidulețele înființate mai ales în primii ani pe bandă rulantă, o familie sau uneori chiar o persoană singură, înscriind la Tribunal un partid al cărui sediu se afla într-o garsonieră, cu cheile în poșeta nevestei.

Din cînd în cînd la nivelul partidulețelor intervenea o sciziune. Unul din cei doi membri era nemulțumit de politica dusă de celălalt membru. Dacă membrii erau soț și soție se ajungea chiar la divorț. O dată ivită sciziunea, fiecare voia pentru sine dreptul de a reprezenta partidul, dar mai ales cheile de la sediu. În chip inevitabil se ajungea la luări cu asalt ale sediului de către o grupare, în timp ce cealaltă grupare se baricada pe dinăuntru. De cele mai multe ori conflictul politic era rezolvat fie de Poliția locală, fie de cîte o vecină, care, exasperată de scandal, le turna o oală cu apă în cap de la etajul superior celor din stradă.

Repet, aceste scandaluri de suburbie au fost apanajul partidulețelor și în unele cazuri – cum ar fi, de exemplu, acela al PNȚD, al partidelor pe cale de descompunere.
Întîmplările halucinante din această săptămînă ne-au arătat că și un partid precum PSD e în stare de încăierările pentru sediu.

Partidul Social Democrat de azi în diferitele sale expresii postdecembriste – FSN, PDSR, PSD – s-a definit chiar de la începuturi ca un partid de corupți.
Cu toate acestea, el a fost votat în mai multe rînduri pentru a primi guvernarea.
Argumentele cruciale ale PSD în fața românilor a fost timp de 27 de ani următoarele:

 1. Un partid care știe să administreze țara, ca urmare a nomenklaturiștilor de mîna a doua preluați de la PCR.
 2. Un partid care asigură țării stabilitate.
 3. Un partid care-și rezolvă disputele interne înainte ca acestea să ajungă în public, nu de puține ori în stil mafiot.
 4. Un partid care te speria prin unitatea sa, cel puțin în spațiul public.

Toate aceste atuuri s-au făcut pulbere într-o singură săptămînă.
Prin campania de răsturnare a propriului guvern, PSD a dovedit că e incapabil să asigure o minimă stabilitate internă.

Prin Criza politică declanșată de Liviu Dragnea pentru a scăpa de inevitabila pușcărie (spre deosebire de dosarul Referendumului, cel al folosirii a două angajate ale statului în folos propriu e beton și o achitare a lui Liviu Dragnea ar fi o aberație juridică) țara a fost aruncată într-un balamuc incredibil.
Prin scandalul Monitorul oficial, PSD a dovedit că nu e mai breaz decît partidulețele postdecembriste avîndu-și sediul într-o garsonieră.

Pînă vineri, 16 iunie 2017, PSD era autorul unei singure premiere postdecembriste:
Un partid își răstoarnă propriul Guvern la nici șase luni de la investire.
Guvernul cu care timp de șase luni toți liderii, toți parlamentarii și toți activiști s-au lăudat în gura mare!
Vineri, 16 iunie 2017, PSD a înregistrat o a doua premieră postdecembristă:
Cele două grupări din partid au început să se păruiască pe sediu.
Da, dar de data asta sediul nu mai e o garsonieră, nu mai e nici măcar un bloc.
Sediul e chiar România!

Grupării Sorin Grindeanu i s-a retras sprijinul politic de către cealaltă grupare.
În replică, Gruparea Sorin Grindeanu a trecut la constituirea propriului Guvern.
Gruparea Liviu Dragnea strigă Lovitură de stat!
Pentru a contracara Lovitura de stat Gruparea Liviu Dragnea a ascuns cheile de la Monitorul Oficial.
Gruparea Sorin Grindeanu a forțat ușa la Monitorul Oficial.
Gruparea Sorin Grindeanu, avîndu-l acum drept lider informal pe Victor Ponta, a început să-i dea afară pe miniștrii plasați de Liviu Dragnea.
Miniștri cu care Sorin Grindeanu a lucrat timp de șase luni.

Păruielile pentru sediu în cazul partidulețelor erau soluționate de Poliția Locală.
În cazul păruielii din PSD pentru România Poliția Locală e neputincioasă.
E neputincioasă și Poliția centrală.
Doar trupele ONU ar mai putea face ceva.

După nenorocita Ordonanță 13 s-a spus că PSD e un pericol pentru România prin efortul de a aranja astfel legile încît penalii partidului să poată fura mai departe fără probleme.
Întîmplările halucinante din această săptămînă – de la retragerea sprijinului politic propriul Guvern pînă la Scandalul Monitorul Oficial – ne dovedește că PSD e un pericol pentru România prin Războiul civil intern care afectează interesul național.

Cînd Războiul civil din PSD se va încheia – indiferent de rezultat – ar fi un atentat la siguranța națională desemnarea de către Klaus Iohannis a unui premier de la PSD.
Prin toate întîmplările din această săptămînă, inclusiv prin Scandalul Monitorul Oficial, PSD a arătat că e inapt din punct de vedere psihiatric să guverneze România.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 17 iunie 2017”

 • Pentru Domnul Ion Stancu un ilustru globalist spalat…… Mi s-a mai intimplat ca dupa o postare sa fiu facut in fel si chip. Sint obisnuit. Este interesant ca “ei” nu se refera la textul scris pentru ca au probleme de percepere a realitatii, postarile lor trebuind sa fie scurte si fara legatura cu contextul. Deviza securistilor este “Jigneste si fugi”. Numai asa ii poti ghicii dintr-o mie.
  Maestre o sa te mai rog din cind in cind cu niste raspunsuri la unele intrebari care ma framânta. Puteti sa-mi spuneti sau daca banuiti unde se duc cohortele de sute de securisti absolventi de scoli si academii in fiecare an?. Nu cumva ei sint peste tot si noi nu stim!.
  Cu respect!.

 • Domnule Cristoiu,
  am o singura intrebare, cu doua idei:
  -textul, cand l-ati primit?…..a ajuns din greseala si la mine, dar era cu Kripto si nu l-am putut citi! 🙄

 • prima la mina: domnule Cristoiu, va recomand un text superb al lui Arghezi, in volumul 40 din seria de Scrieri, se numeste ” Destramarea socialistilor ” … chiar daca cumva nu se aseaza pe subiectul Gindului de astazi, merita scos dela naftalina, e o bijuterie cum numai Arghezi stia si putea sa slefuiasca … doi la mina: chiar daca usor cam prea sarjata, concluzia e corecta, PSD-ul s-a descalificat grav prin ultima isprava, iar aici ma refer atit la conducerea PSD cit mai ales la iresponsabilii aventurieri Grindeanu&Ponta … nu foarte incet, dar e posibil sa ne apropiem de o consultare electorala inainte de termen, ca asta n-o avuseram inca … Concluzia mea este ca rar iti este dat sa vezi cum se poate bate joc de o victorie electorala cum s-a intimplat in legislatura asta …

 • Domnule Cristoiu, privesc la evenimentele politice din Romania si nu mai am cuvinte. Dincolo de interese de clan sau de partide, eu vad, de la distanta (alungat din Tara de atacurile sorosiste si PDSR-iste) disparitia totala a bunului simt si verticalitatii cat de cat. Politica romaneasca este un „supliment alimentar”,care te baga in mormant. Nimeni nu se mai duce la doctor. Toti cumpara suplimente. Acum se vinde suplimentul „Grindeanu”. Consumati-l. Nu tu coloana vertebrala, nu morala, nema bun simt, doar este un supliment.

 • Situația actuală ne duce cu gândul la evenimentele de la 1848 ! Și asta deoarece există asemănări, dar și deosebiri !
  Să le luăm pe rând:
  1. Și atunci se formase un guvern provizoriu, precum ceea ce se încearcă, acum !
  2. Atunci guvernul a fost arestat, pe când acum a fost ‘înfierat ‘ … politic, prin excluderi din partid, sau retragerea sprijinului coaliției !
  3. Și atunci , ca și acum, a existat o Ana Ipătescu, cu deosebirea că cea de-atunci a eliberat guvernul, pe când cea de acum (Firea ?!?) cauta sa-l înfunde mai rău, în cazul formării !
  4. Și atunci, ca și acum avem de-a face cu un gen de lovitură de stat, păstrând, totuși… proporțiile !!!
  5. Ambele evenimente au marcat, puternic, viața politică românească!

  • Dar să vedem și cum își vor juca rolul … ‘pompierii”, din … Dealul Spirii, pardon , am vrut să zic Uranus (Parlamentului) !!!

  • PS
   Am uitat, tocmai de … pompierii din dealul Spirii !
   Rolul lor va fi jucat de parlamentarii din dealul Uranus !
   Ei vor putea să ‘apere’, sau să ‘distrugă’ guvernul lui Grindeanu !!!

 • Asta sigur nu e un text preluat fara ghilimele de pe http://www.presidency.ro ?

 • Stimate Maestre,
  Vå citez:
  “Cînd Războiul civil din PSD se va încheia – indiferent de rezultat – ar fi un atentat la siguranța națională desemnarea de către Klaus Iohannis a unui premier de la PSD.”
  Felicitari Maestre!. Prin acest text ti-ai dat acordul generos pentru un “Guvern al meu II” condus de Ciolosi impånat cu busoi si chichiråi. Se pare ca aperi si esti de acord cu statutul ROMANIEI de ColonieRO si cât de curind de JunglaRO. Bravo Maestre, esti pe drumul cel bun.!
  Cândva vei regreta acest text si te rog sa nu spui ca este un efect intirziat al Cernobâlului ca nu te cred. Nu, asa ceva nu poate scrie decit un Maestru. Credeam ca iti dai seama de ce se intimpla acum in lume. Dar se pare ca o intelegi numai pina in 1945. Sa-ti aperi tara de dusmanii hrapareti existenti in numar foarte mare si sa-ti doresti poporului tau sa o duca mai bine este foarte greu de realizat. Un sistem colonial a disparut acum altul s-a conturat si noi såntem in el.
  Nu va trece mult timp si vei scrie ca iti “asumi” aceast text ca si Basescu. Si vei intra in uitarea acestui popor pe care nu-l intelegi sa-l aperi. Daca recitesti Imnul Ro sau pe Eminescu vei intelege mult mai multe despre mersul lumii de astazi cu care de fapt sinteti paralel.
  Cu programul de guvernare al PSD-ului te poti sterge cu el Maestre unde doresti. De azi el a devenit HH pentru d-voastra. In aceasta viata altul nu vei putea sa mai vezi. Legea salarizarii unitare se va mai aplica?. Se vor mai construi cele 8+1 spitale, scoli, gradinite, camine pentru student, punctual de pensie va mai creste si multe altele?. Nu Maestre ele nu se vor mai realiza pentru ca FMI-ul, UE-ul si binenteles EL le considera ca nu sint sustenabile. Si vorba dumitale ele au devenit in realitate atentate la siguranța națională.
  Pacat ca aceasta tara nu poate da inainte, nu are conducatori si nici intelectuali care sa o apere. Banul a luat mintile la toata lumea. Americanii i-au invins pe irakieni cumparindu-i citiva generali. Si la noi banul strain a ingenunchiat tara iar sa incerci printr-un program articulat sa o ridici in picioare nu esti lasat adica devine o munca de Goliat. Maestre imi pare rau dar esti printre ei.
  Va scrie un pensionar scirbit din aceasta tara care va deveni cit de curind JunglaRO. Dulapul pe care l-ai votat ne povesteste despre o Romanie puternica in care EL vrea sa schimbe totul. Si cred ca v-a reusi, dar in rau!. Si atunci poate vei intelege cine punea de fapt la cale atentatul la siguranța națională. Dar va fi prea tirziu pentru multi. Maestre incearca sa citesti sau sa recitesti Cartea anului 2008 si vei intelege poate destul de tirziu ca baza fundamentului unui societati sta in evrei si serviciile secrete care sint in fapt adevaratii conducatori ai oricarei tari. Restul sint parole. Si te rog sa pituli carnetul de TFL-ist sau mai degraba de USR-ist. Nu gasesc raspuns la faptul ca acest Guvern (adica PSD-ul) a dat posibilitatea la studenti sa circule gratis pe calea ferata iar ei veneau astfel la Bucuresti sa demonstreze impotriva Guvernului adica sa-l dea jos. Maestre nu cumva asa se manifesta Dementza?. Sau poate se intoarce Capitanul?.
  In incheiere va scriu ca nu am crezut ca voi citi vreodata un text gindit de un intelectual ca in democratia noastra pe care ne caznim sa o construim cit de cit, un partid este un atentat la siguranta nationala.

  Cu respect!.

  • Din pacate,ai multa dreptate.

  • Asta este realitatea , si maestrul o sustine ideatic si propagandistic. Ce alta ratiune de a exista ar avea presa de azi, ??? Presa lipsita de patriotism,cum zice si Trump.

  • Este normal ca un pensionar ca tine, spalat pe creier de comunism, sa nu inteleaga avantajele globalizarii.

   Vestea buna ca milioane de romani inteleg oportunitatile pe care le creaza globalizarea.

   • 😮
    Globalism? Esti nebun. Idiotul care a impuscat un congresman american acu cateva zile era globalist. Globalizarea ucide, creaza prostime multa.

 • In sfarsit , cand vreti sa scrieti realist , scrieti ! Cuvinte grele la adresa PSD-ului.
  Stiam toate astea…daca n-ar fi fost asa…am fi avut si noi azi autostrazi , spitale , scoli moderne si o mentalitate schimbata , proeuropeana . Ma gandeam o data ( luand ideea asta de la dumneavoastra , din articolul in care ati scris ca erati in studio , toti psd-isti doar unul pnl-ist si nu intelegeati etc) in sensul ca , cum poti vota un partid la nesfarsit , in functie de ce ? de ideologie ? ce ideologie ? Credeti ca oamenii de rand cunosc ideologiile sau ii intereseaza asta ? Ei vad rezultatele ! Si totusi …e un paradox la noi in tara ! Ce ideologie are PSD-ul ca sa ii fi loial pe veci ? Dar cui sa-i fi loial , ideologiei sau sefilor psd-isti mereu altii , mereu din acelasi aluat care formeaza , asa cum ati scris , un partid unit si inselator. Desi ma provoaca la raspunsuri , iata , aceste incaierari , in final raman vesnic dezamagita de poleiala care nu stiu cum de ia mintile oamenilor cand voteaza cand de fapt dedesubtul este gaunos , putred si mirositor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *