Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Sub acuzația de crime împotriva umanității, Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru 12 victime. Ion Iliescu, responsabil de moartea a 1.100 de persoane, a fost chemat de Liviu Dragnea să îndrume partidul de guvernămînt!

Scriam într-un comentariu anterior că prin Programul anunțat de noul președinte al PSD, Liviu Dragnea, PSD s-a întors la FSN, partidul lui Ion Iliescu, partidul pitecantropiei politice din primii ani postdecembriști.

În cei 25 de ani PSD a evoluat încetul cu încetul de la neocomunismul lui Ion Iliescu spre un partid cît de cît democratic, modern, european.
Fiecare nou președinte a fost un progres, chiar dacă mic, față de FSN-ul sinistrul înființat și condus de Ion Iliescu: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta.

Acum, prin Măsurile anunțate de Liviu Dragnea: rechemarea la conducerea PSD a lui Ion Iliescu, invitația adresată baronilor locali de a reveni în partid (Mircea Cosma de la Prahova a anunțat că renunță la autosuspendare, Marian Oprișan a devenit purtător de cuvînt al noii echipe, Nicușor Constantinescu se pregătește să revină la șefie, Marian Vanghelie jubilează) partidul s-a întors la perioada FSN-ului.

Tot ceea ce s-a cucerit cît de cît în ultimii 5 ani în planul desprinderii de blestemul FSN s-a spulberat prin lovitura de Palat de miercuri, 22 iulie 2015.
Așa scriam în comentariul anterior dedicat implicării lui Ion Iliescu, venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova, în alegerea nestatutară a lui Liviu Dragnea în fruntea PSD.

Cu Ion Iliescu am fost în război, ca gazetar, chiar din 15 ianuarie 1990, primul meu text în presa democratică fiind despre acest cățeluș al Elenei Ceaușescu, pe care a ordonat apoi s-o împuște la zidul de la Tîrgoviște. Din acel moment am scris aproape zi de zi, pînă la alegerile din 1996 împotriva lui Ion Iliescu. Toate publicațiile pe care le-am făcut și le-am condus au fost împotriva lui Ion Iliescu.

Nici el nu m-a iertat.
Ca să mă scoată de la conducerea Zig-Zag Magazin, în vara lui 1990, exasperat că denunțasem folosirea postului de președinte pentru a ridica fusta la tot ce era de gen feminin în Palatul Cotroceni, inclusiv mașinii de scris de la secretariat, a comandat să fiu băgat în spital vreo două luni, pînă a putut fi adus în fruntea revistei Adrian Păunescu.

Au trecut de atunci decenii.
Ion Iliescu îmi răspunde ca pe vremea FSN-ului.
E și normal.
PSD s-a întors la vremurile FSN.

Ion Iliescu are 85 de ani.
La o asemenea vîrstă, omul își pregătește Marea Trecere.
Numai Ion Iliescu, un bolșevic însetat de Putere, merge la ședințele PSD, trage sfori, rînjește, se implică în bătăliile din boscheții partidului.

Nu e prima oară cînd îmi exprim dezgustul față de un bătrîn care nu știe să moară frumos, măreț, care e desfigurat de patima luptei pentru putere, care practică o scîrboasă pedofilie politică. La o asemenea vîrstă, în preajma Marii Treceri poți, desigur, să primești acasă tineri din partid, să le dai sfaturi, la cerere, să le spui povești din viața ta.

Nu poți fără riscul de a fi indecent, deșucheat ca un babalîc care pîndește chiloții fetițelor, să te duci la ședințe, să te amesteci în treburile tinerilor, în luptele lor.
Dacă ai o minimă decență, îi lași să-și vadă de treburile lor.
Ai condus partidul, țara, ai fost șeful partidului, ai fost toată viața un nomenclaturist căruia i s-a adus acasă pătrunjelul pentru Nina cu Volga, pentru că tu nu știi cum e să cumperi tu, cum e să umbli tu cu tramvaiul.
Stai acasă și lasă-i pe alții, pe tineri, să conducă PSD!

Ce-mi răspunde Ion Iliescu la această mustrare?
„Sunt implicat în viața politică, și în viața de partid. Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost președinte al României, ca fost președinte al PSD, și actual președinte de onoare al partidului, am niște obligații și niște responsabilități. Pe care înțeleg să mi le exercit, în fața românilor, a membrilor și simpatizanților PSD. ”

Vineri, 24 iulie 2015, a fost condamnat la 20 de ani închisoare, pentru crime împotriva umanității, fostul conducător al Lagărului de la Rîmnicu Sărat.
Se spune că 12 persoane au murit din cauza lui.
Ion Iliescu, fostul conducător al Grupului Criminal care a organizat diversiunea Teroriștii din decembrie 1989, în urma căreia au murit 1.100 de oameni nevinovați, al Grupului care a organizat cele două mineriade, autor și el de crime împotriva umanității, nu numai că nici măcar n-a fost anchetat penal pentru asta, dar mai mult, după lovitura de palat de la CExN, a fost chemat să îndrume partidul de guvernămînt.

Știți ce e straniu la Ion Iliescu?
Că va muri fără a înțelege o clipă că a fost un ticălos, unul din marii ticăloși ai acestui popor.

Nu vezi la Ion Iliescu nici acum, cînd e în preajma Marii Treceri, o încercare de a vedea minim autocritic ceea ce a făcut în viață.
Istoricii cad de acord că primii ani postdecembriști au costat România o întîrziere criminală în ce privește opțiunea pentru Europa, pentru democrație, din cauza opțiunii lui Ion Iliescu pentru neocomunismul păgubos, pentru așa zisa democrație originală.
Cu toate acestea, și acum pentru Ion Iliescu FSN-ul a fost un partid extraordinar, iar mineriadele niște tulburări oarecare:
„FSN nu a fost, cum crede Ion Cristoiu, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine și cum a servit și servește. FSN, cu toate limitele și erorile sale-proprii tuturor partidelor din tranziția spre democrație-a fost un partid responsabil, care a construit instituții democratice, o Constituție în acord cu normele europene, a inițiat tranziția la economia de piață, a condus România atunci când a ieșit din CAER și din Tratatul de la Varșovia, a dus-o în Consiliul Europei. Violențe sociale au fost și în perioada mandatului președintelui Emil Constantinescu.

Dincolo de documentul sufletesc în privința lui Ion Iliescu, textul e un document crucial pentru înțelegerea saltului înapoi făcut de PSD prin alegerea lui Liviu Dragnea ca președinte în urma unei lovituri de palat în deja tradiționalul stil de reglare de conturi prin boscheți al acestui partid minat pentru totdeauna de gena PCR.
Ion Iliescu face un elogiu al PSD-ului luat în stăpînire de baronii locali:
Oameni ca Ion Cristoiu au construit, din prostie, sau din ticăloșie, imaginea unei Românii dominată de ”baroni” locali. (… ) ”Baronii” sunt votați de oameni, și se supun controlului lor democratic, iar când încalcă legea sunt sancționați de lege.

Tot Ion Iliescu confirmă victoria vechii gărzi, FSN-iste, prin alegerea lui Liviu Dragnea:
În PSD s-a făcut o schimbare de generații, a carei expresie a fost şi propulsarea lui Victor Ponta; dar asta nu înseamnă eliminarea celor care nu fac parte din noua generație de lideri. Există o solidaritate, și o conlucrare între generații, care au interese comune, pentru existența și continuitatea partidului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

74 comentarii pentru articolul „Sub acuzația de crime împotriva umanității, Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru 12 victime. Ion Iliescu, responsabil de moartea a 1.100 de persoane, a fost chemat de Liviu Dragnea să îndrume partidul de guvernămînt!”

 • Perfecta dreptate.A nenorocit tara acest bolsevic.

 • Iliescu responsabil de moartea a 1100 de oameni: o aberatie care nici macar literar nu rezista.

 • Maestre, nu stiu daca aveti timp sa ajungeti si pe aici, dar cred ca ar trebui sa va folositi de lege si numele d-tra si sa aratati mai la toti romanii cine-i Iliescu si cine a mai pus umarul la acea revolutie ; sunt sigur ca puteti capata un material care l-am vazut in (nu stiu cand exact)intre 93 si 97 la RTL sau RTBF programe belgiene unde s-a pus totul pe tava intr-un interviu; Iliescu, Doina Cornea, Lazlo Tokes, dir CIA , etc in care spuneau cum si-au adus aportul fiecare si obligatiile care le aveau vis-a-vis de cei ce-au ajutat, in speta CIA ; voi cauta sa ajung si eu la cineva care ma poate ajuta, dar ptr d-tra ar fi poate mai simplu !

 • mare, fost pdl-ist, a ajuns mai rau ca ultimul psd-ist ! Tradarea se plateste !

 • Dar cei care l-au pus să facă asta?!
  Neamurile lu’ Dincă, torționarul suprem, încă strâng milioane de pe tarlaua românească. Ăștia când vor plăti?!

 • maestre cred ca Iliescu ar trebuii condamnat pentru cei 25 de ani furati ai fiecarui om din tara asta cu lozinca lui „S FACEM COMUNISM CU FATA UMANA” si „NU NE VINDEM TARA”.. Poate am fi avut alta viatza (poate mai buna, in nici un caz mai rea, daca am fi avut REGALITATE. Parerea mea !

 • Dl presedinte Ion Iliescu va zâmbi mereu pt ca i-a servit cumva pe toti! Pt autoelita, in postromânism, prioritati sunt Eminescu, Stefan cel Mare (moldovean violator!) sau Mihai Vitezul: https://propinatiu.wordpress.com/2015/06/04/singuraticul-breban-popularul-patapievici-si-postromanismul-consolidat/
  Iliescu e un domn, presedinte pt linistea noastra… respectat de Basescu, de miscarea civica Cioroianu, si caruia probabil nici Iohannis nu-i va pune intrebari despre teroristii Contrarevolutiei si ai Mineriadei: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19799252-klaus-iohannis-luat-consilier-constantin-dudu-ionescu-fost-ministru-interne-apararii-din-perioada-conventiei-democrate.htm
  https://www.youtube.com/watch?v=3iMlCvvJ95o

 • Asa cum va scriam cu cateva zile in urma despre oroarea de la Vaslui a unor derbedei in numar de sapte ce au siluit o singura fata, evolutia acestui caz este departe de a fi stabilita cumva!
  Dupa ce va veti reimprospata cunostintele cu lecturarea acelui contra-editorial, va voi invita sa reflectati asupra acestei situatii in care , in Romania anului de gratie 2015, cu largul „concurs” al legiuitorilor, violatorii se pot bucura de starea de libertate…
  Datorita presiunii mediatice extrem de puternice, cazul acesta cunoaste detalii ce pot fi demne de un autentic caz de „fratenitate exclusiva” din partea organelor Justitiei ce au aratat atata clementa fata de violatori.
  Si, ca sa nu va mai tin in suspand vreau sa va asigur ca personal voi urmari si va voi informa cu privire la acest terifiant caz ce aduce grave prejudicii de imagine atat institutiilor legal abilitate (Justitie, Procuratura) dar si acelor tinuturi uitate de motrala si dreptate- satul Valeni din judetul Vaslui ce isi apara cu indarjire „eroii” din acest viol!
  După finalizarea verificărilor prealabile, Inspecția Judiciară(IJ) a început ieri cercetarea disciplinară față de trei judecători și un procuror implicați în eliberarea violatorilor elevei din Vaslui, judecați la Judecătoria Vaslui pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal.
  INCREDIBIL!Trei judecători și un procuror sunt anchetați pentru eliberarea violatorilor din Vaslui!
  http://www.criteriul.ro/incredibiltrei-judecatori-si-un-procuror-sunt-anchetati-pentru-eliberarea-violatorilor-din-vaslui/
  Redactia ziarului Criteriul National multumeste domnului prof. dr Daniel Mihai pentru realizarea acestor materiale si il asigura de tot sprijinul si consideratia fata de munca sustinuta de domnia sa, in calitate de redactor-sef!

 • Domnule Cristoiu, mi se pare că ești mult mai mumie decât Ion Iliescu. Asta una! A doua, l-ai pupat în cur pe Băsescu 10 ani de zile, l-ai băcălărit pe Ponta câțiva ani, ca acum să-l pupi în cur, ai mâncat rahat câțiva ani buni pe la Antena 3, acum mănânci pe unde mai poți. Hotărăște-te o dată! Apar pe la televiziunile care-s pe butuci și te mai primesc și gângâi, sâsâi niște cuvinte care nu spun nimic. Oprește-te sau lasă-ne!

 • Multumim din inima partidului condus de mult prea iubitul conducator Ion Iliescu! Ura!

 • Dl Cristoiu, ne cunoastem dar nu v-am mai vazut demult. Va scriu in privat sa va amintesc…. Eram la turul 2 votare la Bruxelles si la fel ca ceilalti am stat la rand cateva ore, comentariile de 99 % erau ca nu au nimic cu Ponta personal dar… este comunist deoarece este crescut de Iliescu si indoctrinat si daca nu se va „lepada de satana”, nu va fi apreciat. Multi ziceau pacat, pacat ca daca era oriunde in alta parte era bine pentru el. Sanatate si toate bune!

 • Alexandru Visinescu s-a purtat
  in temnita unde era comandant
  aidoma nazistilor din lagarilor
  mortii. A fost condamnat dupa 50 de ani de la savarsirea atro
  citatilor. Va face puscarie pana
  isi va da obsrescul sfarsit va a
  pricepe ce se intampla cu el.
  El crede ca si-a facut datoria.
  Ion Iliescu va fi condamnat si el postmortem pentru sacrifica
  rea in interes propriu pentru preluarea puterii si mentinerii ei a peste 1100 de oameni . Tot
  pentru mentinerea puterii a organizat cele doua mineriade
  cu nenumarate victime,traume psihice colective,dezracinari
  in masa de rusine,frica,nesigu
  ranta. Noi ca popor nu am invatat nimic din toate acestea.
  Vom achesa neputinciosi si absenti la revenirea si prelua
  rea psd-ului de facto de catre
  urmasul lui Lenin si fost contemporanul lui Stalin dupa
  ce Ponta va fi clientul DNA in
  beciul domnesc si Dragnea in
  puscaria aproape la fel de sinistra ca pe timpul nonage
  narului Visinescu condamnat
  la puscarie la toti anii pe care -i
  mai are de trait pe lumea aceasta si un spor de pedeap
  sa pentru pentru cand va fi trecut in iadul comunistilor pe
  care i-a servit pana la moarte
  si dincolo de ea.

 • Cine a ajuns să plângă pe umărul PSD-ului, dl Cristoiu. Chiar credeţi că spaţiu public a devenit o groapă de gunoi unde ne aruncăm rezidurile intelectuale? Comparaţia pe care dvs. aţi făcut-o nu reprezintă decât un exerciţiu orb de jurnalism. Dacă nu aţi văzut progresul PSD sub conducerea lui Iliescu , poate reuşiţi să vedeţi progresul României sub preşedinţia sa. Faptul că românii se mândresc cu apartenenţa la spaţiul euroatlantic se datorează în bună măsură şi lui Ion Iliescu. Şi dacă PSD-ul nu a înregistrat vreun progres, cum o spuneţi dvs. cu mare năduf, a înregistrat România şi asta contează.

 • Responsabil pt. moartea a 1 100 de persoane si a multor altora , ramase fara locuri de munca , prin distrugerea industriei inceputa de el ,criminalu’ ilievici …. Distrugerea tarii in general ,si a V.J. in special ,a inceput-o criminalu’ inca , INAINTE de a fi votat prima data , [ in mai ‘ 90] ,adica in aprilie 1990 , cind a inchis prima intreprindere din V.J [ si din tara cred eu ] ,adica Preparatia de Carbune Uricani , nu a mai avut rabdare o luna pina la alegeri ,s-a grabit sa o inchida desi era a doua ca marime din Europa si functiona numai de patru ani …. Apoi au urmat si multe altele dar prima a fost preparatia Uricani , apoi , jegosul , cinic fiind i-a chemat tocmai pe mineri la Bucuresti sa il salveze in iunie ’90 …. desi ii distrugea deja …. CINE A DAT ORDINUL de inchidere din moment ce el inca NU ERA PRESedinte ?

 • Nervozitatea lui Iliescu poate veni și de la condamnarea lui Vișinescu. Începe să se teamă că ar putea ajunge și el pe urmele lui Vișinescu…

 • Dl. Cristoiu, un articol pe gustul meu. Nu am ce critica:-) Acest criminal kgbist a facut cel mai mare rau Romaniei. A mentinut la putere comunistii si securistii. A fost si-a ramas un PCR-ist, chestia cu FSN a fost de ochii lumii ca sa arate ca PCR nu mai exista si atunci iliescu a instigat la ura intre romani, s-au impartit in fsn-isti si anti-fsnisti, asa cum apoi a facut puscariasul securist voiculescu impartind romanii in doua tabere, basisti si anti-basisti. Divide et Impera. PSD a tinut parte dintre romani in ignoranta si saracie pentru a-i putea manipula, pentru a avea turma de votanti si-i are de 25 de ani. Ce trist! Recunosc ca nu pot avea decat dispret pentru compatriotii mei care l-au idolatrizat si-l idolatrizeaza pe acest criminal, care au votat PSD, care n-au putut vedea cata coruptie este in acest partid. Acesti psd-isti injura UE, SUA, ii invinovatesc de saracia lor dar nu-si dau seama ca sunt saraci din cauza celor pe care-i voteaza, acesti baroni ca Dragnea. Am gasit un articol in care spun ca iliescu l-a ucis pe Ceausescu la ordinul Moscovei si ca executia a fost trucata. http://www.cocoon.ro/?p=986 L-au condamnat pe acest tortionar ca sa astupe gura celor care condamna comunismul. Mi-a placut ca ii pun interdictie cinci ani dupa executarea pedepsei. Are 85 si-i condamnat la 25 de ani. Securistii astia chiar isi bat joc de romani, ii cred tampiti. In 89-90 trebuia sa fie vanati, arestati si judecati, impreuna cu iliescu si cei care erau langa el. Au trait bine merci 25 de ani cu pensii nesimtite, unii au facut afaceri, altii au emigrat, copiii lor au plecat deasemneni, si azi il condamna pe unu. Praf in ochii naivilor.

 • Maestre..pe mine ma distreaza faza si stii de ce? Au prin si ei un mosneag care nici macar nu stie cum il cheama cu bolentinul in mana..dar…doar cei care nu inteleg pot sa fie de acord cu asta. E praf in ochi, pai ce? pensionarii din ,, sistem” care au acum 55-60 ani pana la asa zisa Revolutie nu au batut sau schingiut oameni ? Si acum au pensii babane..hai mai..fiti decenti in gandire..de astia nu se leaga nici dracu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *