Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Gîndul de vineri, 23 decembrie 2016

Pentru că n-are dosar bun la Securitate, Sevil Shhaideh va renunța ea însăși la postul de premier!

Dacă ar exista, ca şi în cazul atmosferei terestre, un aparat de măsurat atmosfera din opinia publică, de la noi, la criteriul stupefacţiei, acul aparatului ar fi arătat, joi, 22 decembrie 2016, stupefacţie dincolo de gradaţii, după declaraţia de presă a lui Klaus Iohannis la finele consultărilor de la Cotroceni.
Klaus Iohannis a început prin a emite cîteva propoziții simple și de lemn despre aniversarea Revoluţiei din decembrie 1989. Dacă ar fi fost altceva – preşedinte, de exemplu și nu o Raţă mecanică, Klaus Iohannis ar fi trebuit să încălzească niţel emoţional zicerea despre Revoluţie.

Orice reamintire publică a unui eveniment istoric e pentru oamenii prezentului prilejul de a se referi la marile problemele ale actualităţii. Cîte lucruri nu se puteau spune românilor la aniversarea Revoluției! Klaus Iohannis n-a zis nimic.
Spunerea mecanică, măcănită, despre Revoluţia din decembrie 1989 ne confirmă teza că parvenirea lui Klaus Iohannis la Cotroceni a fost rodul exclusiv al Diversiunii regizate de Sistem.

O dată tras fermoarul la chestia cu Revoluţia, Klaus Iohannis a expediat şi ceea ce trebuia să spună un preşedinte după consultările de la Cotroceni:

„Consultările s-au încheiat, consultările, precizez, cu partidele parlamentare! Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domul Tomac.
Pe de altă parte, între timp, s-a constituit o coaliţie majoritară în parlament, o coaliţie formată de PSD, ALDE şi UDMR. În consecinţă, în zilele următoare, voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun.”

Stupefacţia naţională n-a izvorît din desemnarea lui Eugen Tomac, aşa, ca să-l facă să moară de ciudă pe Traian Băsescu, care-l propusese pe Eugen Tomac aşa, la mişto, să fie şi el mai cu moţ.
Stupefacţia nu-şi avea temeiul în refuzul de a o desemna pe Sevil Shhaideh.
Nici măcar în amînarea desemnării pentru o dată vagă, „după Crăciun”, făcîndu-ne să ne amintim de versurile: „Astăvară la Crăciun/ M-am suit într-un alun”.

Stupefacţia izvora din absenţa oricărei explicaţii la decizia de a amîna desemnarea.
Intervenind la România Tv, la ora 15, am atras atenţia asupra faptului că întreaga prestaţie a lui Klaus Iohannis lăsa impresia cuiva care ştie un adevăr cumplit, încă neştiut de cei stupefiaţi, dar pe care, aflîndu-l, aceştia vor spune trîntindu-şi basca de pămînt: „Băi, să fiu al dracului, cum de nu m-am gîndit!”.

Adevărul pe care lăsa să se înţeleagă Klaus Iohannis că-l ştie se referea la intervenţia Serviciilor care i-au atras atenţia că e o problemă cu soţul doamnei Sevil Shhaideh.
Și anume că soțul doamnei ar fi ofițer al Serviciilor secrete siriene.
Ştiam de această intervenţie încă de miercuri seara, înainte de a merge la emisiunea România 9 a lui Ionuţ Cristache de pe TVR. Cine a urmărit emisiunea va fi observat următorul dialog între mine şi realizator:

Ion Cristoiu: E propunerea PSD, ALDE, UDMR, nu e o chestiune în afară de… am văzut pe unele site-uri că soţul ar fi sirian, o să spună serviciile. Bănuiesc că înainte de asta domnul Dragnea şi-a luat…
Ionuţ Cristache: A primit o mapă, aşa cum se obişnuia pe vremuri?
Ion Cristoiu: Da, părerea mea… este greu de conceput că mîine ar putea să vină preşedintele să spună că are un Raport de la SRI şi SIE că în acel moment s-a terminat… Se confirmă suspiciunea că ăia intervin”.

Există multe variante de explicare a gestului descumpănitor al lui Klaus Iohannis.
Unii susţin c-a fost un fel de sîc! în stilul de nerod iresponsabil, dat lui Liviu Dragnea.
Alţii că Klaus Iohannis, pus la colţ de rezultatul alegerilor, a vrut să arate naţiunii că el e Jupînul.
Eu cred că aceste ipoteze n-o contrazic pe cea cu intervenţia Serviciilor.
Klaus Iohannis avea nevoie de un pretext pentru a refuza prima propunere a PSD-ALDE.
Din două motive:

 1. De-al dracului!
 2. Să arate că el stăpîneşte mai departe ţara.

Suspiciunea faţă de soţul lui Sevil Shhaideh e un pretext excelent.
Amînarea a avut drept scop dezvoltarea pînă după Crăciun a unei campanii duse de Divizia Presă menită a sugera că desemnarea soţiei unui adept al lui Assad ar fi un atentat la Siguranţa Naţională.
De altfel eu am mirosit Manevra miercuri seara după ce mi-am aruncat un ochi la niște site-uri pe care le știu sub acoperire.
Adică ele înjură Serviciile pe rupte, ca să nu credem noi că sunt ale Serviciilor, dar în realitate intervin pentru a face jocurile Serviciilor în moment cheie pentru interesele acestora.

La România Tv spuneam că Sevil Shhaideh nu va fi ajunge premier.
Și nu refuzată de Klaus Iohannis, nici măcar retrasă de Liviu Dragnea, ci chiar prin renunțarea de către ea însăși la acest post, pe motiv că s-a declanșat o campanie, că vrea să salveze PSD, că nu-și vrea familia expusă.
Un semnal de retragere i-a dat pe Facebook Traian Băsescu, care știe mai multe decît se crede despre această afacere.

A doua desemnare va fi admisă de Klaus Iohannis.
Și astfel vom constata un adevăr:
Constituția a fost făcută pentru oameni normali.
Părinții Constituției nu și-au imaginat o clipă că va ajunge președinte un nerod vanitos precum Klaus Iohannis.
Dacă și-ar fi imaginat asta, ar fi prevăzut și anumite condiții în care președintele trebuie să desemneze premierul, pentru a nu lăsa principiul Așa vor mușchii lui!

Nu-i exclus ca după campania dusă de Sistem, chiar şi Liviu Dragnea s-o retragă.
Ce argument în plus de această Diversiune mai vreţi pentru destructurarea Sistmeului?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 23 decembrie 2016”

 • Stimate Maestre, este evidenta campania (inca relativ subtila) dusa impotriva doamnei desemnate. Confratele dvs. BTI de la inpolitics e un exemplu de frunte. Sa intelegem sa aceasta agentura economico-mafiota pe care dvs o numiti Sistem, are temeri daca doamna ajunge PM? Fierberea propagandistica ne spune ca da. Aceasta „boala generalizata” ramificata peste tot, care a ajuns sa fie cel mai profitabil SRL din Roamnia, Sistemul, se pare ca nu e sigur ca o poate „papusa” pe doamna asa ca o da cu „siguranta nationala” ca aici nu trebuie sa explice nimic concret. O sa fie interesant de vazut daca e vreo sansa de echilibrare de forte intre politicul votat si „ocultul” conservat.

 • Pentru mine este clar ca serviciile lucreaza de ieri la turatia maxima pentru a-i face dosarul doamnei si al sotului. Din cauza surprizei nu au putut lucra in avans si presedintele la-a dat 5 zile (pana luni) sa-si faca treaba si media sa o traga prin mocirla. Sasul joaca acum ultima cartel.

 • Domnule Cristoiu,
  Alta intrebare pentru dvs.: cum v-ati pricopsit cu un asemenea presedinte?
  PS: am auzit declaratia lui Traian Basescu privind numirea primului ministru. Incredibil. Omul acesta este bolnav tare, cu „tiroida”. Daca v-ati elibera si de „matrozul chior” si de amante lui roma, ati avea mult mai mult de castigat, si ca istoric, dar mai ales ca jurnalist.

  • @ Ticu Isari,
   lasa-l pe Basescu, vezi de sanatatea ta; esti suferind rau, da` rau de tot.
   Contacteaza un psiho sa vezi ce-ti spune javascript:grin(‘:mrgreen:’)

  • Ticule, cum adica ¨daca v-ati elibera(…)de amante lui roma¨?
   N-are nicio logica, nici gramatical, nici ca si continut..

   • cele mai apropiate aproximari:
    daca v-ati elibera(…) de amantele lui Roman
    daca v-ati elibera (…)de amantele lui, de etnie roma.. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *