Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Cum îl ajută PSD pe Klaus Iohannis să cîștige prezidențialele fără să-și bată capul

Cum îl ajută PSD pe Klaus Iohannis să cîștige prezidențialele fără să-și bată capul

Miercuri, 19 iunie 2019, Klaus Iohannis ne-a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, c-a trimis premierului o Scrisoare prin care propune o serie de măsuri menite în opinia de la Cotroceni să asigure dreptul românilor din Diaspora de a vota. Propunerile sînt descinse din halucinațiile lui Klaus Iohannis pe traseul București- Sibiu și retur cu alai de subrete de la SPP-ul lui Pristanda Pahonțu. Unele sînt practic inaplicabile. Altele cer un efort financiar pe cît de mare pe atît de inutil. De regulă Diaspora nu se înghesuie la vot. Cînd SIE pune de o diversiune gen Diaspora nu e lăsată să voteze, atunci apar așa-zisele probleme ale supraglomerației de la urne. Toate au ca notă comună tentativa de a scoate alegerile de sub orice control civil. Ca să le controleze doar militarii.

De ce le-a lansat Klaus Iohannis dacă sînt aberante și de ce acum?
Răspunsurile schițează o nouă diversiune electorală.
Au fost lansate acum pentru a scoate din agenda publică dezbaterea despre eșecul Moțiunii de cenzură. Caracterul aberant a fost gîndit dinadins pentru a acoperi scandalul Moțiunii. Dacă erau normale, n-ar fi fost replici. Dacă n-ar fi fost replici n-ar fi fost Scandal mediatic. Care Scandal mediatic nou acoperă totdeauna pe cel vechi.
Au fost lansate dinadins aberante, imposibil de concretizat (în genul cererii din 2014 de înființare de noi secții între cele două tururi, cerere pe care Guvernul n-o putea satisface fără a încălca legea), pentru a fi respinse de PSD. Respingerea, repet, corectă, inevitabilă, argumentată, e pretextul lui Klaus Iohannis de a arunca asupra PSD noi acuzați de tip TeFeList:
Ia celor din Diaspora dreptul de a vota, disprețuiește Diaspora, e Ciuma Roșie.
PSD e un pericol pentru democrația din România. Singurul care ține piept acestui pericol e El, Klaus Iohannis. Votați-l pe Klaus Iohannis!

Un sondaj de opinie realizat la începutul lui iunie 2019 a avut inspirația de a-i întreba pe susținătorii lui Klaus Iohannis Care considerați că este cea mai importantă reușită a lui Klaus Iohannis în ultimii ani, dintre următoarele:
33% au răspuns:
Blocarea PSD pentru ca acest partid să nu poată să facă și mai mult rău țării.
Alți 33% au răspuns:
Referendumul pentru Justiție, prin care PSD a fost blocat să afecteze statul de drept.

E limpede că susținătorii lui Klaus Iohannis îl asociază pe acesta cu lupta anti-PSD pînă acolo încît văd în el Ultimul zid de apărare în fața pericolului PSD. Dacă ne gîndim la cei doi ani de Guvernare PSD, vom descoperi imediat manevra electorală a lui Klaus Iohannis, care se pregătește de prezidențialele din acest an, puternic sprijinit de Sistem:
Demonizarea PSD, în frunte cu Liviu Dragnea.

Cercetătorii din viitor vor fi surprinși de succesele acestei manevre, înlesnite de o nătîngie politică a PSD rar întîlnită nu numai în Istoria acestui partid, dar și în Istoria postdecembristă.
Klaus Iohannis a pozat în Apărătorul României ca membră a UE în fața intenției PSD de a scoate țara din Uniune.
Și a fost crezut.

Cum a procedat?
A falsificat unele declarații ale Liviu Dragnea despre o Românie care merită mai mult de la Uniune Europeană prezentîndu-le drept declarații de ieșire din Uniunea Europeană. Liviu Dragnea, alți lideri PSD care au îmbrățișat campania de reașezare a relațiilor noastre cu Bruxellesul, n-au susținut nici o dată că România are alt loc decît în UE. Ba mai mult, Liviu Dragnea n-a atacat niciodată UE. Cu toate acestea manevra lui Klaus Iohannis a prins. A prins deoarece Liviu Dragnea n-a luat în seamă Operațiunea de la Cotroceni și prin urmare n-a însoțit niciodată pledoaria pentru Merităm mai mult de elogiul făcut rolului UE în schimbarea în bine a vieții românilor. În condițiile acestei greu de explicat lipse de agerime politică, PSD, partidul care a admis practic România în UE a ajuns să treacă drept dușmanul prezenței noastre în UE; și astfel Klaus Iohannis să pozeze în Atletul europenismului în România.

Referendumul pe Justiție e un alt exemplu de demonizare a PSD prin exagerare și manipulare pentru ca el, Klaus Iohannis, să poată trece drept apărătorul statului de drept.
Referendumul e considerat, așa cum se vede din sondaj, acțiunea prin care PSD a fost blocat să afecteze statul de drept. Una dintre întrebări a fost prezentată drept consultarea Poporului în privința amnistiei și grațierii pentru corupție. Numai că PSD n-a intenționat niciodată în chip serios să dea aminstie și grațiere. Pe ce s-a bazat manevra lui Klaus Iohannis? Pe o campanie de zvonuri și fake newsuri despre iminența unei OUG privind amnistia și grațierea. PSD ar fi trebuit să decidă o dată și odată. Sau dă aminstia și grațierea sau pune capăt campaniei de atribuire a unei intenții despre care nu s-a afirmat nimic în public. PSD a procedat cum nu se poate mai aiurea. N-a dat amnistia și grațierea, dar nici n-a contracarat dezinformarea. O ambiguitate pusă de unii pe seama nevoii lui Liviu Dragnea de a-i trage pe sfoară pe baroni, dar care a făcut ca partidul să suporte costurile electorale ale amnistiei și grațierii fără să beneficieze de avantajele deciziei de a da amnistia și grațierea.

Pot fi date numeroase exemple de demonizare a PSD pentru ca Klaus Iohannis să poată poza în Luptătorul anti-PSD:
De la diversiunea Mortul de la 10 august 2018 pînă la înfățișarea Guvernării PSD drept un regim de dictatură.

Eșecul de la europarlamentare și condamnarea lui Liviu Dragnea au micșorat marja de manevră a lui Klaus Iohannis în campania electorală menită să-l prezinte drept Luptătorul pe viață și pe moarte împotriva Demonului numit PSD. Ar trebui ca președintele să-și schimbe sau măcar să-și nuanțeze strategia electorală bazată pe exagerarea pericolului numit PSD.

Faptele prezidențiale de după 26 mai 2019 arată că Klaus Iohannis va merge mai departe cu strategia cîștigării de capital politic pe seama demonizării PSD.
Inițiativa semnării Acordului național parțial e un exemplu de manevră.

Deși logica politică elementară spune că un Acord semnat de toate partidele presupune în chip necesar acceptarea unor amendamente din partea celor cărora li se cere iscălităura, Klaus Iohannis i-a convocat la Cotroceni doar pe o parte dintre liderii de partide și i-a pus să semneze Acordul fără ca aceștia să se uite la ce semnează. Lideri precum Victor Ponta, Eugen Tomac, Dan Barna s-au grăbit să semneze fără a pretinde o minimă schimbare în text. Astfel PSD, care în mod corect a cerut să se țină cont și de amendamentele sale, s-a trezit deodată lăsat în offsaid. Prilej excelent pentru Klaus Iohannis de a ataca PSD că nu vrea să semneze Acordul, ceea ce înseamnă că PSD nu vrea ca România să intre în Europa, că e împotriva statului de drept bla bla bla. PSD nu făcuse însă altceva decît să ceară ceva de bun simț. E limpede că Klaus Iohannis a lansat chestia cu Acordul știind că PSD va refuza cîtă vreme nu se ține cont și de amendamentele sale.

La fel și în cazul propunerilor despre legea electorală. Ele au fost făcute dinadins aberante pentru că PSD să le respingă. Iar Klaus Iohannis să poată susține mai departe că PSD refuză dreptul constituțional al Diasporei de a vota.
Strategia electorală a lui Klaus Iohannis apare limpede.
Continuarea operațiunii de demonizare a PSD prin fapte și declarații pe care PSD nu le poate admite din simplul motiv că sînt absurde.
O operațiune înlesnită enorm și de paralizia PSD în materie de reacție promptă inteligentă și mai ales de preluare a inițiativei în confruntarea cu Klaus Iohannis.
De ce n-ar fi avut PSD inițiativa în cazul Diasporei? Inițiativa unor propuneri la fel de absurde dacă nu chiar și mai și decît cele ale lui Klaus Iohannis. Să-l fi văzut pe Klaus Iohannis atunci. Le-ar fi respins pe motiv că sînt imposibil de îndeplinit?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Cum îl ajută PSD pe Klaus Iohannis să cîștige prezidențialele fără să-și bată capul”

 • ❗ ❗ ❗
  Stimate maestre, ati plecat in excursie impreuna cu administratorul blogului?
  Intreb din curiozitate, pentru ca aveti doi postaci care profita de lipsa amindurora, ca sa injure ca birjarii pe blogul Domniei voastre.
  Poate o sa-i flituiti un pic la intoarcere pe cei doi care nu au pic de respect pentru dv. si pentru cititorii si postacii dv. educati.
  Cu respect.
  ❗ ❗ ❗

 • 1. Chiar daca ar fi prelungite alegerile cu o luna, tot ar fi aglomeratie in ultima zi, in care „turistii” trimisi special din Ro sa racneasca M* PSD si sa blocheze intrarea la vot prefacandu-se ca stau la rand. A cercetat careva daca valul de „turisti” au fost trimisi, platiti cu vreun kil de ulei sau un joint ceva? nici vorba, nu prea are cine.
  2. PSD banuiesc ca are informatii despre faptul ca alegerile au fost trucate si ca au iesit din softul STS, la ordinul fortelor de ocupatie de dincolo.
  Banuiesc de asemenea ca rezultatele au fost diktate chiar inaintea votului, papusarii stapani ai celor de la Bruxelles or fi cerut eliminarea parlamentarilor patrioti Alde, care aveau discurs incomod pentru ei. Asa s-ar explica faptul ca PSD nu s-a obosit sa faca o numaratoare paralela si nici sa conteste corectitudinea rezultatelor, in ciuda miilor de dovezi sau suspiciuni rezonabile de frauda din teritoriu.
  Adica, mai pe scurt, alegerile din Mai nu cred ca au fost alegeri, ci o gogoasa menita sa oficializeze o lista existenta deja, ceruta prin diktat.
  3. PSD e pus in fata unui paradox: fie va anula dreptul real de vot al Romanilor, daca va accepta votul electronic, controlat exclusiv de agentii militarizati, secreti, fie nu o va face si va fi anatemizat. Propunerile kwj am impresia ca nu sunt ale lui, el avand doar rol de papagal al specialistilor de dincolo, sa poata trimite ei direct la BEC „rezultatele”.
  4. Nu ar fi prima data: PSD a anulat secretul votului la alegerile parlamentare, permitand anatemizarea publica a celor care refuzau buletinele de „referendum”. Si nici in ziua de azi nu a protestat nimeni. Plus ca nu garanteaza nimeni absenta camerelor spion live instalate in cabine. Acesta este principalul motiv de abstinenta a suporterilor PSD. Nu toti au fost dispusi sa isi asume riscul de a fi „vizitati” ulterior de institutiile de forta, ca represalii, dupa modelul referendumului anti-basescu.
  5. Voi merge la vot doar atunci cand va fi un vot real, nu am de gand sa stau la rand printre agenti agitatori, sau sa ma deplasez sa ma inscriu la ambasada, pentru o gogorita numita pentru fraieri vot. Pana atunci, nu au decat sa „voteze” sleahta idioti utili manipulati de cea de cozi de topor. Plus majoritatea de naivi.

  • Înainte de alegeri Guvernul (Viorica) a modificat prin OUG legea electorală și a stabilit, fără proteste din partea opoziției sau a lui Johanis, ca softul și tabletele din secțiile de vot să fie asigurate de STS (caz unic de implicare a unei structuri militare într-un proces electoral, în lumea civilizată).
   Această prevedere și lipsa numărătorii paralele arată cârdășia intre PSD (Dragnea) și Johanis.
   Azi se pregătește supraviețuirea PSdragnea prin transformarea în PSdancila.
   Singura soluție… înc-o revoluție, sau o altă constituție.

 • Tudor Bucur, de ce nu incerci taranoiule sa ne bagi o postare pt fiecare cuvant, ca parca nu-ti vedem suficient mecla la o postare pt fiecare propozitie…

 • @ Adriana Petrescu

  Iar încurci borcanele, scumpete!
  „EximBank” este o banca româneasca si aceasta a cumparat o banca greceasca, pe numele ei, „Banca Româneasca”.

  • Scuze, Adriano !
   Statul român a „cumparat” EximBank, de ce crezi ?!? Pt a avea de unde se … ÎMPRUMUTA, ca să vă asigure „vouă” … PENSIILE !!!

   • „EximBank” este Banca de export-import a României din 1992, pachetul majoritar îl detine Ministerul Finantelor.
    Ai dreptate, salariile si pensiile marite sunt platite din împrumuturi. Se va putea continua asa înca vreun an, doi si apoi va veni falimentul, ca-n Grecia.

 • Ha, ha! Am auzit aseara la tv. o parere haioasa:

  Daca ar candida si Kovesi la prezidentiale,
  am ajunge sa vedem o finala între ea si Iohannis
  si am avea ocazia sa-i vedem pe pesedisti alergând la vot ca sa-l voteze cu doua mâini pe Iohannis.
  😆 😆 😆

  • Spre deosebire de tine, propagandist scelerat, pe care te-am vedea alergand sa o votezi pe Kovesi la 4 mâini.. 😀 😀 😀

   • Nu de alta, dar nu a trecut chiar asa mult timp de cand racneai pe blog: ¨Bravo Codruta!!!¨

    • Iar vrei scandal, dereglatule?!

     • De ce reg(u)latule, pentru ca am scris acelasi lucru ca si tine, dar am schimbat ¨andrisantul¨?
      Sau glumele sunt glume, doar daca le faci tu? Du-te baietica, poate-ti dau aia patent la OSIM.. 😀

     • Nu vezi ca am pus 3 happy faces, la fel ca tine?

     • Serbane, Nikola, tie trebuie sa-ti reg(u)leze careva si mintea si gura aia scârboasa!
      Continua în felul acesta, poate se ofera cineva!
      😆 😆 😆

     • S-au oferit pt ma-ta. Ajuta???

     • ❗ ❗ ❗
      Sa va fie rusine, Nikola si Geo!
      ❗ ❗ ❗

     • Mars ma, vidanjorule! Nu te-am bagat in seama cu prima postare si acum ai venit sa sari la castana?
      Ia-ti tu semnele alea de exclamare/indignare si baga-ti-le in c*r!

     • ❗ ❗ ❗
      Sa-ti fie rusine, Nikola!
      ❗ ❗ ❗

     • Ai macar lacrimi in ochi? Ca Basescu, cu Dinu Patriciu? 😀 😀

     • SANEPID, eu îmi cer scuze si de la Ion Cristoiu si de la cititori, postaci…
      Dar uita-te cu atentie la postarile din ultimele saptamâni si vei vedea ca Nikola ma provoaca. Individul nu posteaza niciodata la subiectul editorialului, ci posteaza doar ca sa faca scandal.

     • Creepy fkers! Bravo lingaule, a tunat si v-a adunat!
      Desi multiple personality disorder is still on the table.. 😀

     • Da, bă, Nikola Serban, tu cunosti foarte bine problema personalitatii multiple.

     • Teo Matei nu-i nevoie sa-ti ceri scuze, stim cu totii ca esti retardat si te suportam asa cum esti!

 • Domnule Cristoiu, dv. erati foarte riguros în prezentarea ideilor din discursurile liderilor politici. Nu se poate sa fi uitat ca la Consiliul National al PSD din decembrie, 2018, Liviu Dragnea a cerut în mod explicit amnistia si gratierea:

  „La noi, amnistie si gratiere înseamna un fel de blasfemie. Se prezinta ca o bomba atomica pe care vrem s-o folosim împotriva României sau împotriva lumii. Multi se tem sa vorbeasca despre asta. Eu nu ma tem… Daca cineva gaseste alte instrumente, alte masuri legislative care sa rezolve toate nedreptatile, toate abuzurile justitiei fara sa apeleze la amnistie si gratiere, va avea tot sprijinul partidului si pe al meu personal.
  DACA NU, NU MAI EZITATI, PSD-UL ARE SI ACEASTA OBLIGATIE!”

  Deci, cu gândul la ceilalti napastuiti, si nu la napasta vietii sale, altruistul Dragnea a cerut amnistia si gratierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *